Sword Art Online Fórum Szerepjáték
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Javaslatok

+83
Argo
Sakuya
ZexCeed
Raygart Arrow
Kiwi
Yuuki Asuna
Stingray
Miu
Hayashi Yuichi
Silver
Ayse
Kurokawa Yuuki
Kuromajo
Mayumi
Kemila
Dr. Kayaba Natsuko "Nia"
Kirigaya Suguha
Malcolm
Benedict Arata
Saya
Chiaki
Tantalosz
Cearso
Kokoro
Cellindir
Akairo
Rinarin Ai Kita
Bacchus
Sinon
Morrigan
Ryuu
Phobos
Kuradeel
Suzume
Atoru
Kodoku
Ilsette
Silica
Kincaid
FigtherBunny
Strea
Utahime
Shukaku
Elysion
Tsubasa Norika
Ozirisz
Danee
Kurokoto
Rokurou Amateratsu
Cardinal
Asuka
King
Jun
Aidor
Diabel
Szophie
Tachibana Makoto
Hinari
Halász Alex
Chancery
Yurihime
Joey Chrome
Enheriel
Sachi
Tatsuki Ranmaru
Noxy
Mirika
Taidana
Koshitsu Esutel
Peter Worker
Jasude
Ryuninji Ren
Kazuma
Rosalia
Fuun Kotarou
Allen Dante
RenAi
Rita Hanami
Kusumi Ayani
Henzon
Anatole Saito
Zero
Kayaba Akihiko
87 posters

14 / 39 oldal Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 26 ... 39  Next

Go down

Javaslatok - Page 14 Empty Re: Javaslatok

Témanyitás by Aidor Szer. Júl. 23 2014, 09:50

Véleményt kérnék, mi a véleményetek arról, hogy a tárgyakat a megfelelő kovácsnál nyersanyag költségesen fejleszteni lehessen? pl: Szalmakalap +1, +2 stb... egy bizonyos határig és minden fejlesztés javítana valamennyit a használhatóságán. [+stat pontok vagy páncél]

vélemény?

Jártaságok:
Aidor
Aidor
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 613

Karakterlap
Szint: 18
Indikátor: Zöld
Céh: Angelic Voice

Vissza az elejére Go down

Témanyitás by Anatole Saito Szer. Júl. 23 2014, 10:13

Az ötlet alapját értem, bár szerintem megfelelően vannak kiegyensúlyozva a tárgyak. Visziont ezzel ismételten eltolódna a piac a páncélosok és esetleg a fegyveresek felé, a kristályosok és potisok kárára. Másrészről ha már úgyis többet akarsz költeni egy felszerelésre (mert ugye a nyersi is pénzbe kerül, hacsak nem vagy érclátó, de ebben az esetben meg előnyt élvezel a növénygyűjtőkkel szemben, ami megint a gazos piacoldal csökkenését eredményezi), akkor inkább a drágább, de több pontot adóra gyűjtögess. Szerintem Smile De ha félreértettem valamit, javíts ki!
Anatole Saito
Anatole Saito
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 2965

Karakterlap
Szint: 35
Céh: Artes Liberales, Sayonara

Témanyitás by Aidor Szer. Júl. 23 2014, 10:17

Az ötlet alapja inkább az lenne, hogy a kedvenc tárgyaink később váljanak elavulttá.
Viszont abban igazad van. hogy ez csak a fegyver és páncél kovácsoknak kedvezne míg az alkimistáknak nem.
Valaki a chaten azt javasolta lehetne egy külön "szakma", jobbat nem tudok felhozni.

Jártaságok:
Aidor
Aidor
Harcművész
Harcművész

Karakterlap

Témanyitás by Utahime Szer. Júl. 23 2014, 11:23

Én Shu konferenciájára is ezt gyűjtöttem ki a könyvből, amin nem jelentem meg végül xD (Nem tudom neki megvan-e még, a progresszív kötet elején van szó az "enchanting" dolgokról.) Én is vagy külön szakmaként tudnám elképzelni..., vagy úgy, hogy minden szakma más statot tud tenni a cuccokra, és mindenhez az illetékes embert kell felkeresni...
De végül azt beszéltem meg magammal, hogy nálunk talán az "egyedi holmik" felelnek meg ezeknek. Smile Igaz így nem fejlesztve van, hanem csak személyre szabva...

Utahime
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 370

Karakterlap
Szint: 11
Céh: Young Justice

Témanyitás by Shukaku Szer. Júl. 23 2014, 11:34

Igen, én is úgy látom, hogy az egyedi pontátpakolgatós tárgyak ezek. Szerintem nagyon nehéz lenne kiegyensúlyozni azt, hogy megérje fejlesztgetni tierlépések között, és még az új fegyvert is megvegyék az emberek. Talán magasabb szinteken már igen, ahol sok idő az a tíz szint...

Statok:

Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959

Karakterlap
Szint: 50
Céh: Jumpy Vigor

Témanyitás by Aidor Szer. Júl. 23 2014, 12:07

Megérni mindenképpen megérné. Az új tárgyak egyre drágábbak és drágábbak  lesznek. Ami természetes, ezzel szemben valaminek a fejlesztése olcsóbb. Te most arra gondolsz, hogy a játékos azonnal lecseréli a felszerelését mikor Tiert lép. Én meg arra, hogy nem.

pl: Az ördög kesztyű T1-es felszerelés, abból a legjobb harcművész fegyver. Mégsem cseréltem le mert nem találom elég erősnek a már T2-es Végzet *fegyvert*. Persze ez nem jelenti azt, hogy az ördög kesztyű jobb, csak annyit, hogy a soron következő fegyver nem olyan sokkal jobb, hogy annyi pénzt költsek a cserére amennyit kéne. Ezzel szemben szívesen fejleszteném, hogy az új Tieres fegyver hiánya kicsit kevesebb problémát jelentsen.
A másik pedig, hogy nagyon a szívemhez nőt, csak akkor szeretném lecserélni ha már tényleg nem éri meg használni, tehát mint mondtam a használhatóságát szeretném nyújtani.

Ami a pont pakolgatásos tárgyakat illeti én úgy gondolom, hogy az nem fejlesztés mivel semmivel sem lesz jobb csak személyre szabottabb. [Tehát az adott személy számára lesz jobb] Inkább nevezném tárgypótlásnak, hogy mindenkinek olyan tárgya lehessen amilyenre igénye van. Igazából ez olyan mintha annyival több tárgy lenne a játékban mint ahány féleképpen újra lehet osztani a pontokat.

Jártaságok:
Aidor
Aidor
Harcművész
Harcművész

Karakterlap

Témanyitás by Utahime Szer. Júl. 23 2014, 12:52

Igaz így nem fejlesztve van, hanem csak személyre szabva...

Ezt mondtam én is.... Rolling Eyes 
A "bűvölés" amiről írtam pedig annyi lenne, hogy maximum 1-2 tiert léphet a tárgy, de végül le kell majd cserélni... fogalmam sincs, hogy írtam már, de ezt próbáltam a mi dolgainkhoz igazítani:
Spoiler:
Edit: Asuna is sírt, hogy el kell hagynia a kardját, Kirito megoldása rá:
Olvasztasd be, és csináltass belőle ujjat \o/ (Így a lelke továbbszáll a másikba is xD)

Utahime
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 370

Karakterlap
Szint: 11
Céh: Young Justice

Témanyitás by Ozirisz Szer. Júl. 23 2014, 18:14

Am ez az enchant dolog szerintem a következőképp lenne járható út:
Potis/Kristályos segítségével, a potis készít olyan löttyöt amitől a fegyver,páncél erősebb, tartósabb, akármilyenebb lenne, a kristályos is ugyanezt tenné, csak ő a növényből tintát készít amit a kristályhoz hasonlóan felfest a páncélra.
Persze nem korlátlanul, hanem tier szinthez kötve, pl. T1 tárgyra pl. 2 statot lehet rakni, T2-re 4 statot, és T1 tárgyra X db T1 gaz, T2 tárgyra X db T2 gaz kellene. Esetleg meghatározni hogy ilyen növény ilyen statot visz, olyan növény olyan statot.
Ezzel a módszerrel az ércesek nem kerülnek méginkább előnybe, a növényesek pedig faragnak le a hátrányukból, és tudnak "nem-egyszerhasználatos-dolgot" is készíteni, mégha nem is önállóan.
Hátulütő hogy nem tudom mennyire illene bele a világba, a plusz admin munka, mobok/bossok pontjainak újragondolása, piac megváltozása.
Előny: tovább lennének használhatók a tárgyak, és a növényesek is kapósabbak lennének.
Csak felvetés és ötlet volt, nem okoskodásnak szántam, a számszerű értékeket pedig a tapasztaltabbak megmondják hogy lenne jó, ha esetleg beválna Smile

Kardforgató

Hozzászólások száma : 2136

Karakterlap
Céh: Justice League

http://ozirisz.xyz/

Témanyitás by Danee Szer. Júl. 23 2014, 18:35

a felhalmozódó mostohán kezelt Kis Tövisgyökér új értelmet nyerne xD

"Erdőn át, hegyen át" - bónusz: 7

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
Danee
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1932

Karakterlap
Szint: 43
Céh: Unity

Témanyitás by Kusumi Ayani Szer. Júl. 23 2014, 21:11

Nekem nagyon tetszik Oz féle javaslat, és jah így tényleg a nagyon gyakori de szükségtelen gazainkat is elhasználhatnánk Very Happy

Megnyitott a Főnixkönny - Fegyver és Potion Szaküzlet. T2-es érclátókat, T2-es növénylátókat keresek beszállítónak, akik részesedést kapnak az általuk hozott nyersanyagból készített, majd eladott item árából.
Kusumi Ayani
Kusumi Ayani
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 1874

Karakterlap
Szint: 32

Témanyitás by Suzume Hétf. Júl. 28 2014, 11:31

Fórum talin is felmerült a legi probléma, hogy van egy pár ami nincs rendesen kihasználva inaktivitás miatt de nem akkora mértékű, hogy az teljes joggal el lehetne venni a használótól. Nekem elég hirtelen jött z az ötlet de mi lenne ha úgy lenne ez megoldva, hogy havonta esetleg kéthavonta cserélődne a gazdája aszerint ki mennyire aktív az adott kaszton belül és azé lenne az adott hónapban aki a legaktívabb már ha igényt tart rá. Ezt szerintem ingame is bele lehet ültetni, hogy a legi nem marad meg azoknál akik keveset használják vagy hasonló. Egyértelmű, hogy azért írom ezt mert némileg nekem is fáj a fogam a legi íjra de szerintem nem csak az enyém vagy épp Zitára. Meg úgy gondolom ha már valakinek megvan vagy megakarja kapni a legiket az ugyan úgy felelősséggel tartozik annak fejlesztésére. Ha nincs kihasználva ugye akkor előbb utóbb teljesen elértéktelenedik a magasabb tier szintű fegyverekkel szemben és vajon ki fogja lecserélni a 10-20-30 pontot adó fegyverét olyanra ami kb ad 6 pontot (Artemis)?

Íjász

Hozzászólások száma : 569

Karakterlap
Szint: 26
Indikátor: Vörös
Céh: White Rose

Témanyitás by Aidor Hétf. Júl. 28 2014, 12:01

Ami engem illet nem támogatom az elképzelést.Igaz, hogy nem mindig vannak kihasználva a legendás tárgyak, viszont arról nem feltétlenül az user tehet, hogy nem tud eleget fent lenni. Úgy gondolom nem szép dolog ilyen alapon elvenni tőlük a szívüknek nyilván valóan kedves tárgyakat. Továbbá bizonyos esetekben nem is lenne kivitelezhető pl: parazita, rövid időn belül minden árnyharcos félkarral szaladgálna. Ezen felül az ő fejlesztése igen csak megcsapolja a játékost, mivel tárgyakat kell feláldoznia miatta. Szerintem Kazu már annyit költött rá [a karját is beleértve], hogy kicsapná nála a biztosítékot ha egy kis inaktivitás miatt elvennék tőle.
Szerintem továbbra is elégedjünk meg azzal, hogy ha a játékos meghal pl: hosszú inaktivitás miatt, akkor sorsoljuk újra.

Jártaságok:
Aidor
Aidor
Harcművész
Harcművész

Karakterlap

Témanyitás by Suzume Hétf. Júl. 28 2014, 12:09

Ugyan ezzel a módszerrel bármikor vissza is lehetne szerezni, szóval nem örökre vennénk el. Őszintén szólva nekem anno alap nem tetszett a legik behozatala, gyakorlatilag csak szerencse kellet hozzá ahogy most is. Én úgy tartom, hogy a legendásokat ne a szerencse döntse már el, hogy végül kié lesz hanem igenis szenvedjenek és dolgozzanak meg érte a játékosok és érdemeljék azt ki, független attól, hogy jelenleg sok legi gyengébb a normál itemeknél is (statokban legalábbis).

Íjász

Karakterlap

Témanyitás by Danee Hétf. Júl. 28 2014, 12:09

támogatom.

"Erdőn át, hegyen át" - bónusz: 7

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
Danee
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1932

Karakterlap
Szint: 43

Témanyitás by Aidor Hétf. Júl. 28 2014, 12:34

Vissza lehet... de megint csak az userrel jövök, nem mindenki képes mindig ugyan azt a formáját hozni. Ez sok mindentől függ, életmód, tanulmány/munka, kedv stb...

Ami pedig a szerencsét illeti szerintem tökéletesen rendben van. A hagyományos MMOkban is a szerencse határozza meg, hogy megszerzed-e álmaid tárgyát a következő sarkon járkáló mobtól. Bár én is örülnék egy Metamorph-nak, de ha ilyen módon szerezném meg feltehetőleg megpróbálnám eladni annak aki a legtöbbet kínálja érte mivel megőrizni hosszú távon úgysem tudnám... Inkább profitálnék belőle valamennyit, gyanítom nem túl sokat, mivel ha ez történne a legendás tárgyak értéke csökkenne nem is keveset. Én inkább használnék egy megbízható fegyvert ami egy kis inaktivitás után is ott fog várni ahol hagytam, úgy érzem nincs szükségem mindenáron legendás tárgyakra, hogy jól érezzem magam.

Jártaságok:
Aidor
Aidor
Harcművész
Harcművész

Karakterlap

Témanyitás by Suzume Hétf. Júl. 28 2014, 12:39

Na most viszont ez kegyetlennek hangzik de akkor ne vállalja be, hogy legit használjon. Az egyik nagy gond szerintem az is, hogy ha nem törődnek vele akkor semmi haszna nem lesz a leginek és láthatjuk, hogy nem könnyű őket fejleszteni. Pl. ha Hinari nem veszi meg Thundertől a legit akkor az most a béka feneke alatt lenne. De ez csak az én véleményem.

Íjász

Karakterlap

Témanyitás by Hinari Hétf. Júl. 28 2014, 12:40

És akkor mi lesz, ha a régi gazdája is visszajön és ugyanannyira aktív lesz, mint az új? Illetve miben mérnénk az aktivitást, és hasonlóan aktív userek között hogy döntenénk? És mennyire lenne fair visszavenni az új gazdától aki addig fejlesztette, csakmert visszajött a régi?
Aki dolgozott érte hogy felhúzza, attól ne vegyük már el, csak akkor, ha a user ténylegesen otthagyja az oldalt. Másrészről, in-game sem úgy megy ez, ahogy Suzu mondod, hogy nem marad meg a legi a jk-nál ha az nem használja, hiszen ez egy item. Nem vándorol az csakúgy. Ha a jk meghal, akkor átkerül más inventoryjába, asszem Artemisnél volt így, vagy céhben öröklődik úgy lesz kijátszva, mint Vio-Junnál, vagy sima átadással. In-game kicsit sem lenne logikus a vándorlás, az első gazdájuk is a besúgótól szerzett infó alapján talált rá. Zitánál pedig nem is megoldható ez a módszer, mint Aidor kifejtette. Usertől kell megkérdezni, tervez-e játszani tovább, és ha nem, akkor újrasorsolni a legit. A mostani sorsolós rendszer pedig jó, hiszen így mindenkinek van esélye megszerezni.
Egyszóval nem támogatom.

Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A steelblue

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.

Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
Hinari
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 4966

Karakterlap

Témanyitás by Aidor Hétf. Júl. 28 2014, 12:45

ez két szó
suzu, akkor ez van az új gazda majd mindent elkövet annak érdekében, hogy fejlődjön a tárgy, ha meg erre nem hajlandó vagy nem képes akkor " ne vállalja be, hogy legit használjon"

Jártaságok:
Aidor
Aidor
Harcművész
Harcművész

Karakterlap

Témanyitás by Hinari Hétf. Júl. 28 2014, 12:52

Előzőhöz hozzátéve, én pl sokkal rosszabb szájízzel fejleszteném, és sztem más is, ha tudnám, hogyha nem vagyok kis ideig, máris elveszik tőlem. Az ember arra áldoz időt-energiát, ami hosszútávra megmarad, más embernek minek fejlessze, főleg ha a statjai kisebbek mint az aktuálisan beszerezhető fegyvereké? In-game pedig nem kijátszható és nem is ésszerű, hogy "most 3 hétre megkapta más", ilyen egyszerűen nincs.

Amit írtál Suzu, userek általában nem tudják a legi megszerzésénél, hogy pl másfél év múlva majd inaktívvá válnak. Ami pedig az új gazdát illeti, Aidornál a pont, aki nem akarja a rossz statos legit fejleszteni, ne dobjon, amikor újrasorsolják. Smile

Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A steelblue

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.

Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
Hinari
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 4966

Karakterlap

Témanyitás by Suzume Hétf. Júl. 28 2014, 12:58

Nem sokkal logikatlanabb mint hogy meghalsz es ugy vandorol at random valakihez szerintem. Es en se kis hianyzasrol beszelek hanem honaposrol. De oke mondjuk, hogy elfogadom hogy ez rossz otlet de szerintem a jelenlegi sem megoldas. (Bocsi telo)

Íjász

Karakterlap

Témanyitás by Aidor Hétf. Júl. 28 2014, 13:02

nem logikusabb, csak jobb, annyiból, hogy nincs harag, nincs igazságtalanság stb

de akkor mondok egy logikusat:

a tárgy a karakter halála után örökre elvész és akkor nincs vita és ez még logikus is

na ez most jobb?

Jártaságok:
Aidor
Aidor
Harcművész
Harcművész

Karakterlap

Témanyitás by Chancery Hétf. Júl. 28 2014, 13:05

Ez a vándorlós dolog egy hülyeség. Ebben az esetben in-game a legendások jóformán elvesztik a fő jelentésüket: hogy LEGENDÁS. Ez egyszerű köztárggyá válik, ami mindenkié. Chan ebben az esetben köszönné szépen, de nem kell neki egy olyan Kesztyű, ami már mindenkinek ott volt a kezén, és nála is csak átmenetileg lenne. (Saya-t annyira meg úgyse érdekli Artemis, mert Hugi nagyon bezavarná a használatát).
Vagy maradjon a mostani rendszer, vagy valami konfliktus-kerülőt kéne kitalálni. Vannak ötleteim, de mindegyik bonyolult. :S

Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 3005

Karakterlap
Szint: 27

Témanyitás by Shukaku Hétf. Júl. 28 2014, 13:09

Az egész bonyodalom nem a legik körül forog, hanem akörül, hogy az inaktív tagokra várunk-e a végtelenségig, vagy nem. Ennyi. Arra már van szabály, hogy az inaktívaktól elvesződik a legi, már csak azt kellene megoldani, hogy ez valóban megtörténjen.

Statok:

Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959

Karakterlap
Céh: Jumpy Vigor

Témanyitás by Suzume Hétf. Júl. 28 2014, 13:24

A vandorlas egy random ket masodperces otlet volt. De akkor felteszem mashogy a temat. Ne keljen megvarni a kari halalat mert vagy rengeteg ido vagy be sem kovetkezik mert neha azert fellep az illeto.

Íjász

Karakterlap

Témanyitás by Ryuu Hétf. Júl. 28 2014, 15:30

Mert? scratch Ha már az övé és dolgozott vele... tessék kommunikálni a userekkel és "kicsikarni" belőlük egy döntést!

Legyen az az, hogy ok, nem kell a legi, vagy az, hogy ok visszajövök és aktív leszek vele....

Tehát. Kommunikálni kell! xdxd

Ryuu
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 327

Karakterlap
Szint: 13
Indikátor: Sárga
Céh: -

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

14 / 39 oldal Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 26 ... 39  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.