[Küldetés] Liberate tutemet ex inferis
3 posters
1 / 1 oldal
[Küldetés] Liberate tutemet ex inferis
Liberate tutemet ex inferis
Egy fekete ruhába öltözött alacsony alak lép ki eléd az egyik szűk utcában. Esteledik, de pont ott jelenik meg, ahol a lámpák fényei nem világítják meg őt. Egészen addig fel sem fedezhetted, amíg nem állja el az utadat, pedig lehet, hogy régóta követett, hiszen nem úgy tűnik, mintha éppen csak beléd botlana. Fekete kapucnis felsőt és napszemüveget visel, hosszúnadrággal, pedig már igen meleg van ehhez az öltözékhez. Ami a legkülönösebb lehet számodra, hogy nem magasabb mint egy méter. Mélyen meghajol, majd egy tekercset nyújt át neked, amelyet vérvörös pecsét zár, ezzel a szimbólummal. Ha feltöröd a pecsétet akkor a rendszer jelzi neked, hogy elfogadtál egy új küldetést. A tekercset széthajtogatva a következő üzenetet olvashatod:
Résztvevő: Yuuki
Határidő: május 29.
- Kód:
MDLTW EVŐRW KUŰEM LNEXÜ OŐEŐŰ ÚŐDŐÖ ŐEEML FCWAI PRIŐD LPŰKO ŐWIMW ÓDMÜŐ RKTRM LTSAD EÉÖÚM VŐRVŐ WEŐWT MÖTWM DLETN WÜMER KŐCŐM ŰŐRÉE XŰÚNC MVŐRW KTEXE EDLTW EŐRKŐ LAÜXX CÖTWN ENTSX LPDVT WÖŐWE ŐŰVXW ÖXÜ
Résztvevő: Yuuki
Határidő: május 29.
Silica- Moderátor
- Hozzászólások száma : 809
Re: [Küldetés] Liberate tutemet ex inferis
Fogalmam sincs Cerys, honnan szedte a levelet amit szájában tartott és nem is nagyon akarta megosztani velem.
- Mi ez?
- Egy feladat a számodra. Fejtsd meg a levél tartalmát, ennyi az egész. – Felelte kissé unott hangon.
- Nem vagyok túl jó az ilyesmiben.
- Pontosan ezért is hoztam. Ha az utódom akarsz lenni nem elég csak hadonászni a fegyverrel és agyon ütni mindenkit, a kobakodat is használnod kell, ez pedig kiváló alkalom arra, hogy megtanulj pár trükköt és tapasztalatot gyűjts. Gyerünk nyisd ki. – Csupán bizonytalanul hümmögtem de hát mit tehetnék, ő most az én mesterem, hallgatnom kell rá. Szépen kinyitottam a levelet és a tartalmát kezdtem olvasni. Ha eddig bizonytalan voltam, akkor most egyenesen lehetetlennek találtam, hogy ez nekem menni fog.
- Ez… egy zagyvaság. Semmi értelme.
- Hogyne lenne! – Pirított rám. – Az üzenet kódolva, meg kell fejtened.
- Mégis hogyan?
- Kezdetnek talán vizsgáld meg. Látsz valami különöset?
- Nem igazán.
- Nézd jobban!
- Hmm… az utolsó rész csak három betűből áll. Vajon miért?
- Nyilván része megoldásnak.
- Hát… nem tudom… talán… - Gondolkodom el. – Te mit gondolsz? – Pillantottam rá Cerysre.
- Sok mindent, de a te dolgod megfejteni nem az enyém. – Jegyezte meg cinikusan majd felugrott az egyik fotelra, párszor körbe járta és lustán elnyúlt.
~ Vajon mióta élhet macskaként? ~ Kérdeztem saját magamtól. Elég sokáig meglepett, hogy ember létére mennyire macskásan viselkedik. Ami viszont ez után következett az, hosszú és unalmas keresés, kutakodás és mérgelődés és ami a legrosszabb. Eredménytelenség.
- Wáááá! – Csaptam rá mérgemben az asztalra. – Ez lehetetlen! Próbáltam így, próbálta úgy, számolgattam, kerestem, kutattam, próbáltam logikát keresni benne de egyszerűen nincs. Ezt nem lehet megfejteni! – Halottam ahogy Cerys sóhajtott egy nagyot.
- Van egy másik nyom is ami segíthet.
- Van? – Pillantottam rá kérdően de válasz elmaradt ám ahogy azt asztalt és a levelet néztem hamar rájöttem mire is gondolt.
- A pecsét? – Néztem meg a szimbólumot. Nem ismerős de ha kiderítem honnan van talán egy picit közelebb kerülök. Irány a könyvtár!
- Mi ez?
- Egy feladat a számodra. Fejtsd meg a levél tartalmát, ennyi az egész. – Felelte kissé unott hangon.
- Nem vagyok túl jó az ilyesmiben.
- Pontosan ezért is hoztam. Ha az utódom akarsz lenni nem elég csak hadonászni a fegyverrel és agyon ütni mindenkit, a kobakodat is használnod kell, ez pedig kiváló alkalom arra, hogy megtanulj pár trükköt és tapasztalatot gyűjts. Gyerünk nyisd ki. – Csupán bizonytalanul hümmögtem de hát mit tehetnék, ő most az én mesterem, hallgatnom kell rá. Szépen kinyitottam a levelet és a tartalmát kezdtem olvasni. Ha eddig bizonytalan voltam, akkor most egyenesen lehetetlennek találtam, hogy ez nekem menni fog.
- Ez… egy zagyvaság. Semmi értelme.
- Hogyne lenne! – Pirított rám. – Az üzenet kódolva, meg kell fejtened.
- Mégis hogyan?
- Kezdetnek talán vizsgáld meg. Látsz valami különöset?
- Nem igazán.
- Nézd jobban!
- Hmm… az utolsó rész csak három betűből áll. Vajon miért?
- Nyilván része megoldásnak.
- Hát… nem tudom… talán… - Gondolkodom el. – Te mit gondolsz? – Pillantottam rá Cerysre.
- Sok mindent, de a te dolgod megfejteni nem az enyém. – Jegyezte meg cinikusan majd felugrott az egyik fotelra, párszor körbe járta és lustán elnyúlt.
~ Vajon mióta élhet macskaként? ~ Kérdeztem saját magamtól. Elég sokáig meglepett, hogy ember létére mennyire macskásan viselkedik. Ami viszont ez után következett az, hosszú és unalmas keresés, kutakodás és mérgelődés és ami a legrosszabb. Eredménytelenség.
- Wáááá! – Csaptam rá mérgemben az asztalra. – Ez lehetetlen! Próbáltam így, próbálta úgy, számolgattam, kerestem, kutattam, próbáltam logikát keresni benne de egyszerűen nincs. Ezt nem lehet megfejteni! – Halottam ahogy Cerys sóhajtott egy nagyot.
- Van egy másik nyom is ami segíthet.
- Van? – Pillantottam rá kérdően de válasz elmaradt ám ahogy azt asztalt és a levelet néztem hamar rájöttem mire is gondolt.
- A pecsét? – Néztem meg a szimbólumot. Nem ismerős de ha kiderítem honnan van talán egy picit közelebb kerülök. Irány a könyvtár!
Kurokawa Yuuki- Harcművész
- Hozzászólások száma : 712
Karakterlap
Szint: 42
Indikátor: Zöld
Céh: Justice League
A könyvtárban lévő NPC magáról a pecsétről nem sokat tud neked mondani, azonban azonnal átküld a heraldika részlegre, ahol már találsz érdekes dolgokat. Először is kiderül, hogy a pecsét családi szimbólum lehet, és általában megtudhatsz dolgokat az ilyen emblémákról.
Emellett azt is megtudhatod, hogy a képen látható madarak darvak lehetnek, akikről szintén találsz utalást a könyvben.
- Mon:
Mon (紋), also monshō (紋章), mondokoro (紋所), and kamon (家紋), are Japanese emblems used to decorate and identify an individual or family. While mon is an encompassing term that may refer to any such device, kamon and mondokoro refer specifically to emblems used to identify a family. An authoritative mon reference compiles Japan's 241 general categories of mon based on structural resemblance (a single mon may belong to multiple categories), with 5116 distinct individual mon (it is however well acknowledged that there exist lost or obscure mon that are not in this compilation).
The devices are similar to the badges and coats of arms in European heraldic tradition, which likewise are used to identify individuals and families. Mon are often referred to as crests in Western literature, another European heraldic device similar to the mon in function.
Emellett azt is megtudhatod, hogy a képen látható madarak darvak lehetnek, akikről szintén találsz utalást a könyvben.
- Crane:
The word literally means long-shanks; it comes from the Welsh, gar, "the shanks" Garan is the long-shanked bird, contracted into g'ran, which eventually became 'crane'. Although sometimes confused with herons, cranes are more closely related to rails and limpkins. Cranes are known for their loud trumpeting call that can be heard for miles and for the rhythmic dances they perform during mating season, when both males and females can be seen jumping high into the air. The Crane symbol is said to be representative of long life, fidelity, grace, prosperity and peace. The ancient Greeks revered the Crane as a guide to Hades, the immortal kingdom of the dead. Legend has it that when the Greek poet Ibycus was murdered by unknown robbers, Cranes pointed to the killers by mysteriously circling over the head of one of the guilty. This old proverb has been referred to as 'The Cranes of Ibycus'. In mythology, they are often messengers for the gods, and are thought to have great intelligence and vigilance. The Crane is associated with the Greek Goddess Demeter (the Roman Ceres), goddess of the harvest, and also the Celtic god Pwyll, king of the underworld (the mythological place of departed souls).
Silica- Moderátor
Silica- Moderátor
Szegény cicának már nincs körme. Yuuki?
Cardinal- Moderátor
- Hozzászólások száma : 3348
Karakterlap
Szint: ?
Indikátor: Zöld
Céh: -
A játékot inaktivitás miatt zárom.
Silica- Moderátor
Similar topics
» [Küldetés] Személyiségzavar
» [küldetés] ABA
» [Küldetés] A fiatalság forrása
» [Küldetés] ???
» [Küldetés] Mom of boy
» [küldetés] ABA
» [Küldetés] A fiatalság forrása
» [Küldetés] ???
» [Küldetés] Mom of boy
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.