Saru Taidana vs Thunder

Go down

default Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Thunder on Szomb. Márc. 30 2013, 16:20

KT alatt nézendő pontjaim:

LV7
Élet 8
Fegyverkezelés 7 (+3) (=10)
Erő/Irányítás 6 (+14) (=20)
Kitartás 5
Gyorsaság 15 (+5) (=20)
Speciális képesség 5 (+1) (=6)
Páncél +17

Átlagos napnak indult a mai is mint az összes többi. Felkeltem majd a szokásos pár nyújtógyakorlat elvégzése után elmentem reggelizni egy fogadóba. A szokásosat kértem ami nem állt másból mint három frissen sült cipó és egy pohárka hideg tej. Elfogyasztottam reggelimet majd a fizetést követve távoztam is a már törzshelyemnek mondható fogadóból. Elmentem a közeli parkba ahol pihentem egy kicsit az egyik padon miközben a felszereléseimet nézegettem. Ekkor hallottam valami érdekeset a közelből. Két Játékos Karakter beszélgetett. A következő információt szűrtem le a beszélgetésből: az ötödik szinten található Nyster városán kívül egy házikó pár napi járóföldre ahol rengetek növény és érc található.
Ezt hallva kezdtem el figyelni nem feltűnően a két illetőt és ennek köszönhetően hallottam még meg, hogy a ház pontosan 2 napra van a várostól keletre.
~Biztos valakinek a raktára lehet vagy ki tudja ~mondtam magamban és összecsomagoltam gyorsan és már útnak is indultam. Elmentem a teleport kapuhoz ahonnan az említett szintre mentem a városba. Megérkezésem senkiből nem váltott ki különös reakciót.Biztos azt gondolják, hogy nemrég érhettem el az ötödik szintet hiszen a játékba kerülés óta most vagyok itt először, így semmi különös nem történt. Mindenki átnézett rajtam mikor a város kapuja felé vettem az utamat. Természetesen a kapu nyitva van és, így meg is tudtam indulni a ház felé. Kilépve egy igazán békésnek tűnő mezőt pillanthat meg az ember.
Saru Taidana vs Thunder Remote_image_0e636aeccf
Elhagytam a város majd kelet felé vettem az irányt amit a nemrég szerzett információból hallottam meg. Minden gond nélkül eltelt a két nap és megérkeztem a házhoz mely egy sziklaszírt közelében volt.
Saru Taidana vs Thunder EP1-Clains-House
A ház sértetlennek tűnt és úgy fest még a tolvajokat is megelőztem. Alig hogy megérkeztem rá pár perccel 2 idegen jelent meg akik a házat ki akarták fosztani, de ellenállásra nem számítottak. Harcba keveredtem velük és nagy fölénnyel győzedelmeskedtem. Legyőztem mind a két személyt és se életpontot és se páncélzatot nem veszítettem. Az igazat megvallva nem voltak valami tehetséges harcosok. Eltelt szépen lassan ez a nap is és egy ismeretlen jelet meg. Ekkor én a ház egyetlen bejárata mellett voltam a földön nekidőlve a falnak.
~ Talán a ház tulaja lehet? ~mondtam magamban mikor egy kulcsot varázsolt elő a zsebéből és a háta mögül egy majom is előbukkant.
- Ki vagy és mit akarsz? - kérdeztem meg tőle.

_________________
Próbálkozás, kudarc, próbálkozás, kudarc... az egyetlen igazi kudarc, ha többé nem próbálkozol.

Képességek:

Elemetal Blade <--- Katt ide Very Happy
Égszilánk <--- Katt ide Very Happy
Saru Taidana vs Thunder Thundergf

Színeim:Dimgray(Szövegszín), Crema(Beszédszín), Cyan(Gondolatok), Red(Vámpír)
Thunder
Thunder
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 489
Join date : 2012. Nov. 11.
Age : 25

Karakterlap
Szint: 17
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi1119/1200Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (1119/1200)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Taidana on Hétf. Ápr. 01 2013, 14:58

(off)Nem szerencsés egyből ennyire konkrét helyzetbe tenni a másik játékost. Ebben az esetben engem. Hogy van a kezemben egy kulcs, és a karakteremnek ezzel kell, hogy legyen – nyilván – valami célja, különben nem logikus, ami történik. Az ilyet más esetben mindenképpen kerüld el. Hagyd meg a másiknak a választás lehetőségét, hogy ő eldöntse, a karaktere hogyan csatlakozik be a játékba. Most nem kell átírnod semmit, de máskor kerüld el az ilyet: írd meg, a te karaktered milyen helyzetbe csöppent, hol van, mit csinál, mit szándékozik cselekedni, és a partnered majd eldönti, hogy az ő karaktere hogyan fog ezeknek az ismereteknek a fényében társulni hozzád.(/off)

A zsebemből egy kulcs került a kezembe. Kajak nem én vettem ki, szándékomban sem állt turkálni a saját invertorymban. Nagyon elegem volt már ebből az egészből. Egy tök alapszintű küldetésnek indult az egész. Persze nagy expet és sok pénzt ígért az informátor, de ezt minden küldetésnél elmondja. Hát, őszintén szólva ez a kaland már kajak megérte volna a világ inden kincsét. Valami bugos cuccos volt, állandóan beleragattam, volt egy ’80-as évek feliratos RPG-jére hajazó párbeszédrész, amit nemhogy megoldani alig tudtam, de idővel rá kellett jönnöm, hogy kilépni sem tudok belőle. Elég gáz volt.
Susaya hősiesen kitartott mellettem, így legalább a gyakásokkal nem volt semmi gond. Cserébe annál jobban megizzasztottak engem a logikázós, stratégiai feladatokat megoldogatós feladatok. A fene beléjük!
Alig vártam, hogy végre túl legyek az egészen. Úgy éreztem, hogy legalább a közepéig eljuthattam, mire meguntam. Hagytam volna a fenébe, de már túl sok erőt feccöltem bele ahhoz, hogy most aztán csak úgy kilépek. Nem érte volna meg. Legalábbis azt hittem. Szóval folytattam tovább, de nem túl sok lelkesedéssel. Igazság szerint egyre kevesebbel. Marhára untam az egészet, és túl gyakran voltak olyan meglepetések, amiket nem soroltam volna bele a pozitívan meglepődős kategóriába. Mint most is. A kezem a tudtom nélkül süllyesztette magát a zsebembe, és vett ki egy kulcsot. A hátam mögött battyogó Susaya szemében kevéske érdeklődést láttam felvillanni – ő is marhára unta már –, de aztán az is gyorsan kihunyt. Figyelme más irányba kalandozott. Ekkor szólított meg minket a csávesz, aki eddig a falat támasztotta. Fel sem tűnt, a legkevésbé sem érdekelt.
Ha valami JK-nak álcázott miniboss vagy, akkor most szólj, gyorsan legyaklak, aztán készen is vagyunk, oks? – illesztettem közben a kulcsot a zárba. És bakker… nem fordult el! Sóhajtva fordultam a csávó felé.


Pontjaim:
Élet: 14 -> 70 HP
Fegyverkezelés - Taidana sebzése: 7
Irányítás - Susaya sebzése: 22
Kitartás: 7
Gyorsaság: 23
Speciális képesség: 8
Páncél: 2

Susaya:
Élet: 45 HP
Kitartás: 7
Gyorsaság: 23
Speciális képesség: 8

_________________
A D A T L A P

Second Life Kristálybolt - "Kristállyal kereskedek, de életet adok el."

pontozás:
Élet: 20+2 -> 110HP
Fegyverkezelés - Taidana sebzése: 5 +5 -> 10
Irányítás - Susaya sebzése: 20 +9 -> 29
Kitartás: 5+2 -> 7
Gyorsaság: 22+3 -> 25
Speciális képesség: 11
Páncél: 24

Susaya:
Élet: 53HP +10HP -> 65HP
Kitartás: 7
Gyorsaság: 25
Speciális képesség: 11

Felszerelve:
Gólem Vért (+20 páncél)
A Kovács Irányítópálcája (+3 irányítás, +1 élet, +10 állandó pet életpont)
Kapcsolat Gyűrű (+6 irányítás)
A bajnok köpenye (+2 fegyverkezelés, +2 kitartás, + 1 gyorsaság)
Mokaszin (+3 fegyverkezelés +2 gyorsaság)
Bronz Sisak (+4 páncél)
Természetgyűrű (+1 élet)
Taidana
Taidana
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 495
Join date : 2012. Aug. 27.
Tartózkodási hely : Aincrad?

Karakterlap
Szint: 15
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi115/900Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (115/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Thunder on Hétf. Ápr. 01 2013, 16:38

A nap lemenőben volt mikor az ismeretlen a kulccsal megjelent. Ha nem lenne itt biztos a naplementében csodálkoznék ahogy szépen lassan eltűnik a horizontos és szépen lassan leszáll az este. Minden bizonnyal ezt tenném de most sajnálatos módon erre a kéglire kell koncentrálnom hiszen ki tudja mikor jelenik meg a tényleges tulaj. Ideje visszatérni ebből a kis kalandozásból , hiszen lehetséges, hogy egy újabb ellenfélre akadtam idekinn a szabadban.
~ Kellett neki idejönni mikor csodálkozhattam volna a naplementében. Noh egye fene, legfeljebb egy jó kis helyszínen mérhetem össze vele azt a kicsie kis tudásomat hiszen az eddigi harcaim alatt azt szűrtem le tanulságnak, hogy még egy ilyen harcosnak is mint nekem van hova fejlődnie. ..." A jó pap is holtig tanul " ... vagy hogy van az a mondás ~ mondogatom magamba bizakodva mikor az idegen állatidomár halad el mellettem. Bizony állatidomár hiszen akkor mi lenne mellette az a majom? Nos ez a kis elkalandozásom nem tartott sokáig hiszen a korábbiban annyira belemerültem, hogy ez az ismeretlen a zárba helyezte a kulcsot melyet korábban láttam, hogy elővett a zsebéből persze előtte még meg is szólalt mely kizökkentett a korábbi gondolatmenetemből.
– Ha valami JK-nak álcázott miniboss vagy, akkor most szólj, gyorsan legyaklak, aztán készen is vagyunk, oks? – szólalt meg miközben a kulcsot próbálta meg elfordítani. Úgy festett az a kulcs nem nyitotta ki a zárat és ekkor egy kis kődarab esett le a szívemről, mely persze egyre gyorsabban és gyorsabban vert a mellkasomban. Ennek annyi volt az oka, hogy itt kinn a szabadban nem vagyunk holmi szabályokhoz kötve mint a városokban és bármikor kerülhet az ember szembe egy olyan illetővel ki csak a harcnak él és ezért megöltné a másikat. Úgy éreztem muszáj volt valamiféle választ kicsikarni magamból.
- Nem vagyok minimoss se annak álcázott valami. Én is ugyan olyan ember vagyok ki bennrekedt ebben a játékban ... ( kis hatásszünet) ... Ha rápillantasz az életsávomra láthatod, hogy játékos vagyok úgy mint te, mindössze azzal a különbséggel, hogy én másik kasztban vagyok. Nem volt nehéz rájönni arra, hogy állatidomár vagy és gondolom neked se jelentett nagyobb kihívást megállítani, hogy én vajon melyik kasztnak vagyok a képviselője. Illetve ha még jobban megvizsgálod az említett sávot láthatod nevemet és azt, hogy egy kis céh tagja vagyok. ... ( kis hatásszünet) ... Látom neked se akar kinyílni ez az ajtó. Arra gondolta, hogy bugos lehet vagy csak szimplán rossz kulcsokat kaphattunk. - majd szépen lassan zsebembe csúsztattam kezemet és megmutattam neki azt a kulcsot melyet ő is kipróbált.
~Még szerencse, hogy az a két idióta a harc közepette elejtette a sajátját ~ Ezzel a gondolattal fejemben álltam fel és üdvözöltem ismét.
- Thudner vagyok de Incubus néven is engem szoktak emlegetni. Hogy hívhatlak téged? Jah és utólag nem áll szándékomban veled harcolni - mondtam neki mikor a falnak dőltem és a kardomat jobb kezemmel támasztottam hátha nekem akarna támadni az illető.

// Jöhet az újabb elemzés és nem fogok megsértődni //

_________________
Próbálkozás, kudarc, próbálkozás, kudarc... az egyetlen igazi kudarc, ha többé nem próbálkozol.

Képességek:

Elemetal Blade <--- Katt ide Very Happy
Égszilánk <--- Katt ide Very Happy
Saru Taidana vs Thunder Thundergf

Színeim:Dimgray(Szövegszín), Crema(Beszédszín), Cyan(Gondolatok), Red(Vámpír)
Thunder
Thunder
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 489
Join date : 2012. Nov. 11.
Age : 25

Karakterlap
Szint: 17
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi1119/1200Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (1119/1200)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Taidana on Hétf. Ápr. 01 2013, 17:51

(off)Csodálkozhattam volna a naplementében” helyett „Csodálhattam volna a naplementét” vagy "Gyönyörködhettem volna a naplementében". Erről beszélgettünk chaten, hogy érdemes odafigyelni az ilyen apróságokra, mert bár a legtöbbjénél kijön, hogy mit akarhattál írni, de néha eredhet belőle kellemetlen félreértés. Mondtad, hogy a reagjaid nagy részét gondolkodás nélkül írod. Ez nagyon jó, én is így szeretek választ írni. Ez azonban még nem zárja ki azt, hogy utólag átfusd, mit sikerült összehoznod, és javítanod a hibákat. Ez sokat emelhet egy-egy hsz színvonalán.(/off)

Gyanús volt a srác magyarázkodása. Susaya még csak nem is próbálta rejtegetni, hogy hasonló gondolatai lehetnek: miközben kihívóan nézett a fiúra, bár arcáról nem tűnt el az állandó vigyorgása, mégis közénk ékelte magát. Ezúttal nem bántam. Mondtam már, hogy nem volt szimpatikus a kölyök?
Nem, haver – kezdtem lassan és óvatosan. – nem az életsávról tudja meg az ember, hogy a másik JK vagy mob. Hanem a fej fölötti kurzorról. Viszont mint sok mindenben, ebben is lehet csalni… – Figyeltem, mit csinál. Nekem nagyon gyanús volt, hogy a kezében lévő kulcs kamu. Hogy itt valaki valamit tervez ellenem. It’s a trap! – jelezte a hatodik ösztönöm, és én hallgattam rá. Főleg, amilyen kis harciasan állt közénk Susaya, én nem csodálkoztam volna semmiben. Ő aztán csak tudja, kitől mire kell számítani!
És a név sem publikus adat senkinél. – Nem kérdés volt. Kijelentés. Ebben száznegyven százalékig biztos voltam. – Sőt képzeld, még a céhjelvény ügyében is lehet csalni… – megkockáztattam, hogy esetleg innen fúj a szél. Felszabadítóként a céhjelvényem nem látszott, de volt már dolgom egy-két, a rendszer logikáját törő eseménnyel. Nem tartottam lehetetlennek, hogy valaki elhatározta, hogy megpróbál levadászni. Tudtommal nem hagytam nyomokat magam után, amik alapján megtaláljon, legfeljebb… Oh, igen, a lány, Hinari. Hmm. Felmerült bennem, hogy ha ezt túlélem, találkoznom kéne vele. Igen.
Szóval megkérdezem még egyszer, és ne hazudj nekem. Mit akarsz tőlem? – szegeztem neki újra a kérdést. Összezavart az, amit mondott. Csak terelte itt a szót, azt hitte, át tudja vágni a fejemet. Hát velem aztán nem olyan könnyű kitolni, érted!

_________________
A D A T L A P

Second Life Kristálybolt - "Kristállyal kereskedek, de életet adok el."

pontozás:
Élet: 20+2 -> 110HP
Fegyverkezelés - Taidana sebzése: 5 +5 -> 10
Irányítás - Susaya sebzése: 20 +9 -> 29
Kitartás: 5+2 -> 7
Gyorsaság: 22+3 -> 25
Speciális képesség: 11
Páncél: 24

Susaya:
Élet: 53HP +10HP -> 65HP
Kitartás: 7
Gyorsaság: 25
Speciális képesség: 11

Felszerelve:
Gólem Vért (+20 páncél)
A Kovács Irányítópálcája (+3 irányítás, +1 élet, +10 állandó pet életpont)
Kapcsolat Gyűrű (+6 irányítás)
A bajnok köpenye (+2 fegyverkezelés, +2 kitartás, + 1 gyorsaság)
Mokaszin (+3 fegyverkezelés +2 gyorsaság)
Bronz Sisak (+4 páncél)
Természetgyűrű (+1 élet)
Taidana
Taidana
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 495
Join date : 2012. Aug. 27.
Tartózkodási hely : Aincrad?

Karakterlap
Szint: 15
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi115/900Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (115/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Thunder on Hétf. Ápr. 01 2013, 19:35

Az állatidomár mely nemrég érkezett és próbálta kinyitni az ajtót a válaszomra mintha kicsit fel kapta volna a vizet.
- Látom szeretsz kötekedni ... Viszont van egy dolog melybe tudtommal nem nagyon lehet belepiszkálni és ez nem más mit a párbaj. Legyen akármilyen nekem megfelel ha ezzel be tudom neked bizonyítani azt, hogy nem Kayaba Akihiko által megalkotott virtuális teremtmény vagyok, hanem érző ember mit te aki ismétlem itt ragadt benne ebben a bűnökkel teli világban - mondtam neki és vártam a válaszára hátha küld nekem egy párbajfelkérést mellyel igazolni tudom személyazonosságomat. Eközben kicsit elmerültem abban a kijelentésemben, hogy ez a világ is bűnökkel teli szintén mint a valóság.
~ Mind a két világban nagy szerep fodrul a gyilkosság irányába. Nem csoda hiszen sok pszichopata létezik melynek igen csak kis százaléka jutott be ide. Itt Aincrad világában akkor vészeli át az életet az ember ha minél több hasznosabb felszereléssel rendelkezik melynek a legegyszerűbb megszerzése az, hogy lopnak. Tehát éppen eléggé fordul elő ebben a képzelet által kreált világban a bűnözés mint odakinn ~ gondoltam valami hasonlóra és közben még mindig arra a bizonyos felkérésre vártam.
- Netalán ha nem tudod hogyan kellene akkor csak mond meg milyen körülményeket szabnál meg a harcnak. ... Mittudom én például 50% életig meg ehhez hasonló és én beállítom - mondtam neki. Noh de visszatérve az elejére, pontosabban arra a pillanatra amit kötekedésnek véltem. Eddig támaszkodtam a fegyveremen mellyel azt próbáltam jelezni, hogy nem szándékozok harcolni, de ha kell akkor mégis kéznél van. Szóval a kardomat megmarkoltam erősen és a tapasztalatlanoknak igencsak érdekes harci testtartásomat is magamra öltve vártam arra mit is tud az idegen. Ha elérkeztünk oda, hogy már valahogy valaki elküldte a felkérést akkor kivárom a megfelelő alkalmat míg nullára nem ér a visszaszámláló és egy határozott kiáltással rohamoztam meg ellenfelemet.
- Mutasd mit tudsz! Nem érdekel ha meghalok, de nem nézem jó szemmel ha semmibe vesznek és azt hiszek az a mocskos Kayaba Akihikó teremtett volna! - kiáltottam el magam és amennyire gyorsan csak tudtam rohamoztam meg ellenfelem kikerülve az állatát és egy vízszintes vágást próbálok ejteni a mellkasán és ezzel egy időben a másik kezemmel egy jól irányzott öklöst adni a bordáira. Pontosabban a bal oldalára mivel a csapást csak onnan tudom elképezni. Ezt követve amennyire lehet eltávolodok és a saját magam alkotott védelmi testtartást öltöm magamra.


// Testtartások megtalálhatók az adatlapomon. Illetve továbbra is várom az építő jellegű kritikákat //

_________________
Próbálkozás, kudarc, próbálkozás, kudarc... az egyetlen igazi kudarc, ha többé nem próbálkozol.

Képességek:

Elemetal Blade <--- Katt ide Very Happy
Égszilánk <--- Katt ide Very Happy
Saru Taidana vs Thunder Thundergf

Színeim:Dimgray(Szövegszín), Crema(Beszédszín), Cyan(Gondolatok), Red(Vámpír)
Thunder
Thunder
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 489
Join date : 2012. Nov. 11.
Age : 25

Karakterlap
Szint: 17
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi1119/1200Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (1119/1200)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Taidana on Hétf. Ápr. 01 2013, 21:21

(off)Lépjünk tovább: a párbeszédek. Ez most főleg aktuális, hiszen rengeteget beszéltetted a karakteredet az előbb. És hogyan? Választékosan. Ez nagyon jól néz ki, ha cselekvésként van leírva. „A démonúr obszidián bőrén szikrát hányt baltám pengéje, de komoly sebet még így sem tudtam ejteni rajta.” Jól hangzik, ez tény. Most ezt képzeld el élő beszédben. Nem az igazi. Élő beszédben nagyon hanyag a ragozásunk. Mivel nincs annyi időnk gondolkodni, mint írásban, ezért sokkal többször használunk helytelen ragozást, több hibát ejtünk. Ennyire nem kell visszaadni az élő beszédet, de érdemes egyszerűsíteni. Sokkal életszerűbb lesz. Például a fenti mondat nagyjából így hangozna, ha Tai mesélné el: „Lekevertem neki egy hatalmasat, de hallod, banyek, képzeld, semmi nem történt!” Teljesen diszfunkcionális töltelékszavakkal van teletűzdelve - hallod, banyek, képzeld -, mert élő beszédben amíg ezeket mondod, az agyad addig is dolgozik, hogyan rakja össze a mondat többi részét, mégsincs csönd. Sokkal szlengesebb is. Nem szépirodalmi nyelven beszélünk. Persze attól még lehet ezt komolyabban is: „Odacsaptam, erre bang, egy karcolás nélkül megúszta!” Attól függően, hogy milyen a karaktered viselkedése, attól függően érdemes neki egy beszédstílust is kitalálni. Mennyi szlenget használ, szeret-e lódítani, kiszínezi esetleg a vele történteket? Mennyire fogalmaz árnyaltan? És akkor most ezek ismeretében a reag:(/off)

Bakker, olyan mélységesen mély filozófiával átszőtt, komoly élettapasztalatokat magában rejtő beszédet intézett hozzám, hogy gyorsan még a HP barom is csekkoltam, ékes beszéde nem valami speckó támadás-e, amivel aztán játszi könnyedséggel, mondjuk minden magánhangzó vagy mássalhangzó vagy ik-es ige után von le tőlem életet. Az nagyon rossz lett volna! Szerencsére nem így volt, és mire végezhettem volna a menüm átböngészésével, már ki is hívott. Hát ez aztán gyors volt. Nem mintha különösebb vágyat éreztem volna arra, hogy megverekedjek vele. Nem mondom, jó kis feszültségoldás lett volna, de jelen pillanatban már csak a küldetésem befejezése lebegett célként lelki szemeim előtt.
Nem, nem köszi! – legyintettem a kezemmel, és fordultam is volna el, mondván, hogy nekem kell valamit csinálnom ezzel a kulccsal. Susaya azonban láthatóan másként gondolkozott, és ő bizony nekiindult. Neki könnyű, neki alapból vörös indikátora volt, így nem kellett félnie mindenfajta színeződéstől, ahogy nekitámad bárkinek. Esetünkben a srácnak. Nem mondom, kicsit berosálok, az ilyen szintű agresszivitás hagyján, hogy még tőlem is messze állt, de Susayától aztán végképp. Nem nagyon tudok mást csinálni, minthogy a meglepetés és döbbenet okozta bénultságot igyekszem lerázni magamról, és gyorsan kreálni egy bármilyen KT meghívást. Nem is nézem, hogy milyen beállításokat adok meg, csak szimplán gyorsan összehozok egyet, és már küldöm is át. Csóró csávó legalább ne egy frontális orvtámadás részese legyen, hanem egy rendes KT-jé. Szóval próbálom menteni, ami menthető, és közben csak kibukik belőlem a tök ártatlan kérdés, amit meglepő módon nem, nem a srácnak szánok. – Bakker, haver, minden rendben? – Ez csak ilyen töltelékkérdés, amolyan „kicsúszott a számon” típusú. Költői, mert abban biztos vagyok, hogy Susaya nem fog válaszolni erre, még akkor sem, ha hallotta egyébként.

_________________
A D A T L A P

Second Life Kristálybolt - "Kristállyal kereskedek, de életet adok el."

pontozás:
Élet: 20+2 -> 110HP
Fegyverkezelés - Taidana sebzése: 5 +5 -> 10
Irányítás - Susaya sebzése: 20 +9 -> 29
Kitartás: 5+2 -> 7
Gyorsaság: 22+3 -> 25
Speciális képesség: 11
Páncél: 24

Susaya:
Élet: 53HP +10HP -> 65HP
Kitartás: 7
Gyorsaság: 25
Speciális képesség: 11

Felszerelve:
Gólem Vért (+20 páncél)
A Kovács Irányítópálcája (+3 irányítás, +1 élet, +10 állandó pet életpont)
Kapcsolat Gyűrű (+6 irányítás)
A bajnok köpenye (+2 fegyverkezelés, +2 kitartás, + 1 gyorsaság)
Mokaszin (+3 fegyverkezelés +2 gyorsaság)
Bronz Sisak (+4 páncél)
Természetgyűrű (+1 élet)
Taidana
Taidana
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 495
Join date : 2012. Aug. 27.
Tartózkodási hely : Aincrad?

Karakterlap
Szint: 15
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi115/900Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (115/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Thunder on Hétf. Ápr. 01 2013, 22:35

Eléggé felkaptam ezen az illetőn a vizet hiszen már el is küldtem neki azt a bizonyos párbaj felkérést. Minden bizonnyal meg is érkezett felé hiszen láttam ahogy a menüt babrálta. Gondolom éppen azon filozofált hogy melyik lehetőséget válassza. Elfogadja és harcol velem vagy hagyja elmenni az egészet a füle mellett. Kiválasztotta a neki éppen megfelelőt és sajnálatos módon az utóbbit választotta ami azt eredményezte, hogy nem szorult bele valami nagy harci szellem. Már éppen eresztettem volna le a kardomat mikor az ismeretlen állatidomár társa a majom meg is indult felém és ezzel egy időben kaptam meg a gazdájától a felkérést.
~ Nah most már tényleg nem értem ezt. Az előbb visszautasít, most meg elküldi a felkérést mikor az állata megtámadna ~ futott végig eme gyors gondolta a fejemben majd amilyen gyorsan tudtam elfogadtam a felkérést, hiszen ha még veszítek is egy újabb vereséggel gazdagodok melyből vagy tanulok és a későbbiekben hasznát is veszem , vagy pedig nem és továbbra is minden párbajomat el fogom veszíteni.
Rányomtam hát arra a bizonyos gombra melyet felkínált a menü és heves szívdobbanások közepette vette kezdetét egy újabb amolyan jellemformáló harc.
~ Vajon ki lesz a nyertes? Ő vagy én? Csak reménykedni tudok abban, hogy talán ez lesz az elő olyan küzdelmem ebben a játékban ami az én győzelmemmel zárul. ~ Ezt a gyors, de kis gondolatomat követve már azon is kaptam magam, hogy ismét egy párbaj kellős közepébe csöppentem, bár az előbb még úgy látszott, hogy az ismeretlen nem vesz engem komolyan. Valószínű ez okozhatta azt, hogy elutasított először majd látva állata reakcióját küldte el a felkérést, hogy ne egy amolyan meglepetésként érjen a támadás. Így egy rendes, akár elkönyvelhető küzdelemben vehetünk rész. Szívem továbbra is hevesen vert amennyire ez a világ engedélyezte és ez közben már kellően fel voltam arra készülve, hogy a majom nekem támadjon. Eléggé gyorsan iramodott felém ez a majomszerzet, de látva valójában milyen gyors jöttem rá arra, hogy közel azonos pontszámmal rendelkezünk, így megpróbáltam kikerülni majd a gazdáját egy közismert támadással megsebesíteni. Jobbról balra helyezte a súlypontomat melynek következtében ha minden sikeres könnyedén ki tudtam kerülni az állatot mikor megindultam, remélve azt, hogy nem jön rá arra, hogy nekem a bal oldala mellett haladnék és vinném be azt a bizonyos csapást az ismeretlennek. Kardomat megszorítottam és csak reménykedni tudtam abban, hogy egy vízszintes csapást tudok mérni ellenfelem törzsére és a bal bordáira egy ütést is mérni. Ha ez bekövetkezne akkor hátrálok kicsit, de nem a majom irányába és a szokásos védelmi állásomat veszem fel, de ha valami olyant cselekedne az állatidomár mely miatt nem tudnék eltávolodni akkor persze ellenkezek.

// Akkor jöhet az újabb kritika //

_________________
Próbálkozás, kudarc, próbálkozás, kudarc... az egyetlen igazi kudarc, ha többé nem próbálkozol.

Képességek:

Elemetal Blade <--- Katt ide Very Happy
Égszilánk <--- Katt ide Very Happy
Saru Taidana vs Thunder Thundergf

Színeim:Dimgray(Szövegszín), Crema(Beszédszín), Cyan(Gondolatok), Red(Vámpír)
Thunder
Thunder
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 489
Join date : 2012. Nov. 11.
Age : 25

Karakterlap
Szint: 17
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi1119/1200Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (1119/1200)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Taidana on Hétf. Ápr. 01 2013, 23:04

(off)Nem marad el az aktuális tipp, de érezd, hogy ezek apróságok. Fontos apróságok, de attól még nem lesznek a reagok lényegi elemei. Szépítenek rajta, kerekebbé teszik a karakter jellemét, csiszolják a játékot, de ezek már csak apróságok. Feltételes mód: nagyon szépen és módszeresen használtad, de egy tipp, hogy nem csak a „ha”-val tudok kifejezni. Az olyan szófordulatok, mint a „az volt a célom, hogy”, vagy „el akartam érni, hogy[/i]” ugyan azt fogják jelenteni, mintha az összes ige egy mondatban feltételes módban lenne. Ezzel tudod kicsit árnyalni a mondanivalódat. Tőled sem idegen ez már, használgatod, de érdemes tudatosítani, hogy ezzel van még egy módszer a kezedben, amivel kijelentő módban tudsz feltételes dolgokat írni.[/i](/off)

Susaya olyan cselt vetett be, amilyet tőle még soha nem láttam: csak rá akart ijeszteni a srácra. Nekiiramodása nem volt több ellenfelünk álltatásánál, és amikor pont nekiugrott volna a srácnak, a lendülettel együtt torpant meg. Nem volt véletlen tehát, hogy a srác képes volt ellépni mellette. Az hagyján, hogy Susaya ismerte ezt a trükköt, de még nekem sem jelentett volna túl nagy újságot. – Amatőr – jegyeztem meg félhangosan, ahogy ellépett Susaya mellől, és nekem ugrott. Nem csekkoltam le végül, hogy milyen KT-s felhívást sikerült neki elküldenem, de akár fél életes, akár egész életes volt, nem érdekelt. Egyszerűen le fogom ütni, nem teketóriázok, aztán hátha két kulccsal már sikeresen nyitom a zárat. Nem lenne benne túl sok logika, de ebben az egész küldetésesdiben nem volt túl sok, nem csodálkoztam volna, ha valami ilyesmi blődség a megoldás.
Engedtem, hogy megtámadjon. Nem azért álltam mozdulatlanul, hogy majd az utolsó pillanatban ugorjak félre, vagy valami ilyesmi, hanem hogy bekapjam a csapást. Ezt a taktikát nem sokkal azután fejlesztettük ki Mesterkével, hogy összekerültünk itt a SAO-ban, és elkezdtük szétosztani az első pointjainkat. Mivel az ő HP barja pontosan a fele volt az enyémnek, ezért hogy biztonságban tudjam, töménytelen mennyiségben osztottam életre. OK, nem töménytelen mennyiségben, de azért elég szép számmal osztottam életre. Szóval nekem volt dögivel, tökéletes próbaalany voltam egy első csapáshoz. Húsz életet vett le tőlem a kis rohadék! Húszat!
Eléggé elbizonytalanodtam, ahogy láttam, hogyan számolja le tőlem a rendszer. Hetvenből ötven életpontom maradt. Hát, ez elég gyászos!
Egyből mozgásba lendültem, és igyekeztem elkapni a karját. Ha már egyszer ott volt a közelemben, előlem aztán nem menekülhet! Ha sikerült elkapnom a karját, keményen rászorítok. Aktiválódik a súlyemelés jártasságom, és ha minden igaz, sem támadni, sem védekezni nem tud. Én sem tudok. Az egyetlen cselekvőképes személy ilyenkor hármunk közül Susaya, aki már ott is lenne a csávó hátánál, hogy hatalmasat sózzon a bordái közé…

_________________
A D A T L A P

Second Life Kristálybolt - "Kristállyal kereskedek, de életet adok el."

pontozás:
Élet: 20+2 -> 110HP
Fegyverkezelés - Taidana sebzése: 5 +5 -> 10
Irányítás - Susaya sebzése: 20 +9 -> 29
Kitartás: 5+2 -> 7
Gyorsaság: 22+3 -> 25
Speciális képesség: 11
Páncél: 24

Susaya:
Élet: 53HP +10HP -> 65HP
Kitartás: 7
Gyorsaság: 25
Speciális képesség: 11

Felszerelve:
Gólem Vért (+20 páncél)
A Kovács Irányítópálcája (+3 irányítás, +1 élet, +10 állandó pet életpont)
Kapcsolat Gyűrű (+6 irányítás)
A bajnok köpenye (+2 fegyverkezelés, +2 kitartás, + 1 gyorsaság)
Mokaszin (+3 fegyverkezelés +2 gyorsaság)
Bronz Sisak (+4 páncél)
Természetgyűrű (+1 élet)
Taidana
Taidana
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 495
Join date : 2012. Aug. 27.
Tartózkodási hely : Aincrad?

Karakterlap
Szint: 15
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi115/900Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (115/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Thunder on Hétf. Ápr. 01 2013, 23:39

Tervem úgy látszott kezdett beválni miközben a kivitelezés kellős közepében voltam. Sikerült egy kis testcsellel elfutnom a majomka mellett, így konkrétan annak a gazdáját tudtam megtámadni aki nem védekezett. Nem tudni pontosan miért is tette ezt, de az életsávja meglehetősen lejjebb esett a kardsuhintásom közepette. Ez eddig rendben is ment, de amikor el szerettem volna távolodni ő rászorított a kezemre és nem eresztett. Egyszerűen nem tudtam a szorításából kikecmeregni mikor rájöttem miért is nem megy. Valószínű, hogy a súlyemelés jártasság a birtokában van.
~ Még szerencse, hogy ugyan olyan jól tudok támadni a jobb kezemben forgatott karddal ha átveszem a balba. ~ gondoltam magamban mikor egy kis mosolyt kanyarítottam magamra. Nem is nagyon foglalkoztam azzal, hogy ellenfelem meglátná ezt. A lehető legjobbkor jutott ez az eszembe. Ez biztos egy csapda akarna lenni miszerint most az állat valahonnan meg akar támadni és néztem gyorsan körbe ami ezt igazolta is. Így minél előbb eszközölnöm kellett azt a bizonyos kézcserét. Kardomat csak akkor engedtem el amikor már biztosra mehettem arra, hogy a másik kezemben fog landolni és nem veszítem el ellenfelem miatt. Így hát ha minden rendben halad akkor a bal kezembe kerül a fegyverem, így egy szimpla, de gyors vágást eszközölök melynek célpontja az állatidomár azon karja mellyel nem ereszt a szorításából majd ha ez meg is van akkor ahogy tudok fordulok meg és a majomra is is megpróbáltam mérni egy csapást, de a kardom lapjával. Mindössze annyi a különbség a két támadás között, hogy a másodikkal a majom fejére mérném a támadást. Ezzel csak az volna acélom a mellett, hogy mind a két ellenfél sérüljön, hogy kicsit fel is vághassak azzal, hogy mindegy melyik kezemben tartom a kardomat. Pontosabban még az is, hogy ezt követve talán marad időm egy kis szusszanásnyi időre míg eltávolodok és felöltöm a korábban már eltervezett védelmi pózt.

// Tudom, hogy sokat kérek, de jöhet az újabb kritika //

_________________
Próbálkozás, kudarc, próbálkozás, kudarc... az egyetlen igazi kudarc, ha többé nem próbálkozol.

Képességek:

Elemetal Blade <--- Katt ide Very Happy
Égszilánk <--- Katt ide Very Happy
Saru Taidana vs Thunder Thundergf

Színeim:Dimgray(Szövegszín), Crema(Beszédszín), Cyan(Gondolatok), Red(Vámpír)
Thunder
Thunder
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 489
Join date : 2012. Nov. 11.
Age : 25

Karakterlap
Szint: 17
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi1119/1200Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (1119/1200)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Taidana on Kedd Ápr. 02 2013, 00:06

(off)Nah, ez jó lesz újabb témának. A csapások beengedése/kivédése. Erre rá kell érezni, és a legjobb, amit ez ügyben tehetsz, ha körültekintően jársz el. Jelen esetben például nem mondhatom azt, hogy de, az én csapásom igenis sikerült, és Susaya bordán nyomta Thundert. Ha nem ajánlod fel az opciót, hogy esetleg kudarcot vallhattál, akkor nem fogom tudni azt mondani, hogy rendben, akkor az én csapásom is sikerült. Éppen ezért ildomos lojálisnak lenni, és rendre felajánlani (előző körben már átvettük, hogy több fajta módon tudod azt mondani, hogy „ha”, és nem csak egy féleképpen), hogy esetleg nem volt sikeres a támadásod. Ha még az én karaktereim a gyorsabbak a tiédnél, akkor nehezen elfogadható, hogy míg te mind a kettő karaktert (Tait és Susayát is) sebezted, addig mi nem tudtunk téged. Userileg érdemes felajánlani, hogy nem sikerült tökéletesen a mozdulatod, lehet, hogy te is megsebesültél. Ha korrekt ellenfeled van, akkor ő userileg el fogja dönteni, hogy a pontozás alapján az ő karakterének sikerült-e még megtámadnia, vagy sem, és könnyen előfordulhat, hogy azt mondja majd, hogy OK, a karakteremnek nem sikerült sebeznie téged. Így lesz hiánytalan élmény a KT mindkét fél számára. Hogy senki nem érzi magát vesztesnek, hiszen userileg minimum döntetlen. Az meg, hogy a karakterek közül ki vesztett, már jobb esetben másodlagos.(/off)

El kell mondanom, hogy igen, vannak amatőrnek tűnő dolgok, amikkel az ember rengetegszer találkozik, mégsem tud ellene védekezni. Tévében, mozifilmekben, sorozatokban vagy gyerekként rajzfilmekben és is rengetegszer láttam, hogyan veszi át egy igazi szamuráj sérült kezéből épp kezébe a kardot, és folytatja zavartalanul a küzdelmet. Ez akkor tök menőnek tűnt, de itt nem véletlenül nem fordult már elő. Elég furán nézett ki, és tök nehéz volt szituációt találni hozzá. Úgy tűnt, hogy a srác, akivel küzdöttem, nem csak nagyon toppon volt kardforgatásból, de a hidegvérét is teljesen megőrizte. Nem igazán örültem ennek a kettős kombinációnak.
Soha nem csonkolták még a karomat. Nem csak a való életben maradtam ki az ilyen fajta élményekből, hanem a SAO-ban sem fordult velem elő ilyesmi. Láttam már hasonlót, pontosabban mesélte más, de én még személyesen nem éltem át. Most meg itt álltam, maradék ötven életemből újabb húszas vonódott le. Ok, akkor ez már féléletes párbaj nem lehetett. Susaya már ruganyosabb volt nálam, ő elkerülte a támadást, életpontjai nem szenvedtek kárt. Negyvenöt életpontja volt. Azt hiszem, itt volt az ideje, hogy kipróbáljunk valamit.
Fúzió! – kiáltottam fel, kiadva ezáltal a parancsot a másodlagos képességem aktiválódására. Susaya abban a pillanatban pixelrengeteggé vált, míg nekem nem csak fizikai megjelenésem, de statjaim is jelentős változáson estek át.

új pontozás:

Élet: 70 HP
Fegyverkezelés és sebzés: 29
Kitartás: 7
Gyorsaság: 23
Speciális képesség: 8
Páncél: 2

Az új formában a pet és az idomár képességei és jártasságai is aktívak

Kezemen ott feszültek Susaya bunyós kötései, arany színben lángoló sörényemet a hátam mögé ráztam. – Készen állsz a második menetre? – recsegtem még hangon.

_________________
A D A T L A P

Second Life Kristálybolt - "Kristállyal kereskedek, de életet adok el."

pontozás:
Élet: 20+2 -> 110HP
Fegyverkezelés - Taidana sebzése: 5 +5 -> 10
Irányítás - Susaya sebzése: 20 +9 -> 29
Kitartás: 5+2 -> 7
Gyorsaság: 22+3 -> 25
Speciális képesség: 11
Páncél: 24

Susaya:
Élet: 53HP +10HP -> 65HP
Kitartás: 7
Gyorsaság: 25
Speciális képesség: 11

Felszerelve:
Gólem Vért (+20 páncél)
A Kovács Irányítópálcája (+3 irányítás, +1 élet, +10 állandó pet életpont)
Kapcsolat Gyűrű (+6 irányítás)
A bajnok köpenye (+2 fegyverkezelés, +2 kitartás, + 1 gyorsaság)
Mokaszin (+3 fegyverkezelés +2 gyorsaság)
Bronz Sisak (+4 páncél)
Természetgyűrű (+1 élet)
Taidana
Taidana
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 495
Join date : 2012. Aug. 27.
Tartózkodási hely : Aincrad?

Karakterlap
Szint: 15
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi115/900Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (115/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Thunder on Kedd Ápr. 02 2013, 00:41

~ Remek ~ mondtam magamban mikor sikeresen zárult a kardom áthelyezése a másik kezembe. Ezzel újabb lehetőségem lett arra, hogy ismét bevigyek egy csapást ellenfelemnek mielőtt az állata megtámadt volna. Indítottam is a csapásomat mely újabb piros pixelcsíkot karcolt a srácba és ezzel újabb jelentős mennyiségű életponttól szabadította meg őt. Idáig minden remekül halad, hiszen még az is megtörtént, hogy az állatára mértem volna a csapásomat. Bizony csak mértem volna mert sikerült elkerülnie és ez után kezdődött csak a "buli". Valami olyan történt mire nem számítottam volna soha. Az állatidomár elkiáltotta magát majd állata pixelekre bomlott és jelentős mértékű fizikai átalakuláson ment át a gyerek. Már-már annyira ijesztő volt, hogy jobbnak láttam volna feladni a mérkőzést, de megvetettem lábamat és vele együtt az elhatározásomat, hogy mindent bele fogok adni amit csak tudok. Így hát kardomon végighúztam mutató és középső ujjamat és ismét egy kis mosolyt kanyarítottam arcomra és így szóltam:
- Akkor én is mutatok valamit - ezzel aktiváltam a képességemet mely magával hozta az esőfelhőt és el kezdte kinyerni belőle a kellő mennyiségű vizet mellyel a konkrét képességemhez juthatok. Kardom körül ott lebegett ez a kis víz minta csak égne és ezzel már tudatában voltam annak, hogy a fegyverem elnyerte azt az állapotot mellyel már nekivághatok a továbbiaknak. Igaz, hogy az ismeretlen átváltozása közben sikerült kicsit pihennem de ez a kis pihenő éppen azzal volt egyenlő, hogy most aktiválhattam azt a dolgot mellyel nemrég szembesültem, hiszen át kellett alakítanom a régi képességemet és ez született helyette.
~ Nos hát lássuk mire megyek most ~ mondtam magamban majd ismételten megrohamoztam ellenfelemet. Katana-m markolatán ismét szorítottam egyet mire elkezdtem az újabb támadó akciómat, bár tudtam, hogy ezzel valószínűleg most sokra nem megyek ha ennyire megváltozott ellenfelem. Katana-m szorosan tartva indultam szembe ellenfelemmel ahogyan csak bírtam, össze-vissza cikáztam ezzel próbálva kis rést nyitni védelmén majd ha ez sikerült egy gyors, de precíz szórást ejtek rajta remélve, hogy végtagot érek közben. Ezzel újabb életpontvesztést okozva ellenfelemnek, de menekülésre már nem lesz elegendő energiám, így mindenképpen egy találatot el kell szenvedjek.
~ Csak reménykedhetek, hogy az átváltozás miatt nem növekszik meg annyira a sebzése, hogy egyetlen egy ütéssel végezzen velem ~

// A már kis KT-t követve jöhet az újabb építő jellegű kritika //

_________________
Próbálkozás, kudarc, próbálkozás, kudarc... az egyetlen igazi kudarc, ha többé nem próbálkozol.

Képességek:

Elemetal Blade <--- Katt ide Very Happy
Égszilánk <--- Katt ide Very Happy
Saru Taidana vs Thunder Thundergf

Színeim:Dimgray(Szövegszín), Crema(Beszédszín), Cyan(Gondolatok), Red(Vámpír)
Thunder
Thunder
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 489
Join date : 2012. Nov. 11.
Age : 25

Karakterlap
Szint: 17
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi1119/1200Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (1119/1200)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Taidana on Kedd Ápr. 02 2013, 11:22

(off) Smile Nem tudom, hogy azért kérdezgetted-e minden egyes reagnál, hogy akkor utolsó kör jön-e, mert annyira be akartad fejezni, hogy a karaktered szintet léphessen, vagy mert tényleg úgy érezted, hogy már nem lehetne újabb kört nyitni, de szerintem ha 1-2 körön belül befejezzük, akkor egy egészen átlagos, vagy annál kicsit hosszabb KT-t fog Klein zárni nekünk. És ez egész szép teljesítmény lesz. Legalábbis nem is rossz. Smile (/off)

Lássuk – recsegtem mély hangon, nyomokban némi lelkesedéssel. Nem igazán érdekelt a kölyök. A sebzése brutális volt, igen, de mintha egy leheletnyivel még én lettem volna gyorsabb nála. És ez a fúziós forma Susayával lehetőségek egész tárházát nyitotta meg előttünk, amikkel nemhogy ő nem számolhatott, de szerintem még én sem értettem igazán. Az biztos, hogy kafa kis képesség volt. Bár ellenfelünk talán megérdemelte volna, hogy komolyabban vegyük kicsit, és akkor talán én is jobban belelovaltam volna magam a küzdelembe, de még mindig a fura küldetésem körül járt az eszem. És ha az ember (vagy majom?) nem figyel igazán egy harcra, akkor bizony jó eséllyel veszíteni fog.
Ezúttal én sem maradtam veszteg, ahogy a srác rohamozott, és bizony én is mozgásba lendültem. Táncolni kezdtünk: az ő célja is láthatóan az volt, hogy belém vágja a kardját, és az enyém is nyilvánvalóan az volt, hogy egyetlen ökölcsapással kiüssem. Nem ismertem az életpontjait, hiszen egészen eddig nem tudtam eltalálni, sikamlós halacska volt, mindig kicsusszant a kezem közül.
Előnyben volt: nekem új volt az erő, amit birtokoltam, új volt a test, amit mozgatnom kellett, így végül ő találta be. A bal vállamat hasította fel. Nem akartam volna, hogy valaha elérjen az a kard, szabályosan féltem tőle. Úgy tűnik, hogy igazam volt: az egész bal kezem felett elvesztettem az irányítást, és egy jégcsap ikonja ugrott fel a kijelzőmön. Fagyás. Remek. Megint csak ötven életpontom volt. Fene! Egy pillanatra úgy rémlett, hogy lassítani fog: nem akartam hagyni magam. Egész testtel beledőltem a következő csapásba. Mozdítottam volna már a másik kezem is, hogy használva a kezemen lévő kötéseket magamhoz fogjam őt, és el ne engedjem, de a másik kezem nem mozdult: ott álltam egy pillanatra teljesen kiszolgáltatva, mielőtt hátrálni próbáltam volna én is.

_________________
A D A T L A P

Second Life Kristálybolt - "Kristállyal kereskedek, de életet adok el."

pontozás:
Élet: 20+2 -> 110HP
Fegyverkezelés - Taidana sebzése: 5 +5 -> 10
Irányítás - Susaya sebzése: 20 +9 -> 29
Kitartás: 5+2 -> 7
Gyorsaság: 22+3 -> 25
Speciális képesség: 11
Páncél: 24

Susaya:
Élet: 53HP +10HP -> 65HP
Kitartás: 7
Gyorsaság: 25
Speciális képesség: 11

Felszerelve:
Gólem Vért (+20 páncél)
A Kovács Irányítópálcája (+3 irányítás, +1 élet, +10 állandó pet életpont)
Kapcsolat Gyűrű (+6 irányítás)
A bajnok köpenye (+2 fegyverkezelés, +2 kitartás, + 1 gyorsaság)
Mokaszin (+3 fegyverkezelés +2 gyorsaság)
Bronz Sisak (+4 páncél)
Természetgyűrű (+1 élet)
Taidana
Taidana
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 495
Join date : 2012. Aug. 27.
Tartózkodási hely : Aincrad?

Karakterlap
Szint: 15
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi115/900Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (115/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Thunder on Kedd Ápr. 02 2013, 12:49

A vadontat új képességem melyet nemrég szereztem, kimondottam jól jön ebbe harcban, nem mint abba a bizonyos Boss elleni csapatos küzdelemben melyben nemrég vettem részt. Bizony ám, bossok ellen körülbelül 90%-ban hatástalan a képességem, de más játékos elleni küzdelemben úgy fest megállja a helyét. Még akkor is ha csak egyetlen egyszer tudom egy ilyen párbaj közben használni. Kezdetét vette tehát rohamozásom. Folyamatosan támadtuk egymást melynek következtében hol egyikünk tért ki a másik támadással elől hol pedig fordítva. Nem is tudom pontosan mi és hogyan történhetett, de sikerül egy újabb találatot bevinnem ennek az átváltozott illetőnek. A csapást követve karján megjelent a jégréteg mely ezzel együtt jár ha a képességem aktív és eltalálom célpontomat. Ismét elmosolyodtam kicsit a harc kellős közepén, látva azt, hogy nem tudja mozdítja bal karját. Eléggé el voltam telve magammal, hogy már ilyen sok csapást bírtam bevinni neki és ez az egyik tényezője annak, hogy most ő is eltalált engem. El voltam bizakodva magammal és még a fáradtság jeleit megtapasztaltam magamon. Ezeknek hála kaptam egy igen nagy erejű csapást. Páncélzatom és életpontom igen csak jelentős értékcsökkenésen ment keresztül melyet nem hagyhattam szó nélkül. Rápillantottam gyorsan életszámlálómra és ettől az egyetlen elszenvedett ütés miatt kevesebb mit 50% maradt vissza.
~ Legalább nem one hint karakter, hiszen ha az lenne már vége is lenne a küzdelemnek ~ mondtam magamban. Ahogy néztem életszámlálómat kicsit meg is lepődtem azon, hogy egy ütéssel ennyi ponttól szabadított meg.
~ Valószínű ha újra eltalál vége lesz ennek a küzdelemnek melyből ismét vesztesként kerülök ki. Vagy veszítek vagy nyerek, de harcnak már közeleg a vége. ~ Így hát ismét szorítottam egyet kardom markolatán és indultam meg ellenfelemhez hogy megpróbáljak előidézni nála egy újabb értékcsökkenést. Ekkor jutott eszembe ellenfelem igencsak érdekes átváltozó képessége.
~ Mi lehet a gyenge pontja? Hogyan lehetne hamar elérni azt, hogy visszaváltozzon? ~ ezekhez hasonló kérdések jutottak szemben mikor csak egyetlen egy megoldásra jöttem rá.
~ Nem lehet más ez az illető mint Kayaba Akihiko. Mi másért lenne egy olyan képessége mellyel egyesül egy olyan lénnyel mely csak ebben a világban létezik? Kötelességemnek érzem legyőzni, bár tudatába vagyok annak, hogy erre semmi esélyem, tekintve arra tényre, hogy már csak egyetlen csapást bírok ki és vége a küzdelemnek. ~ Így történt az, hogy még jobban elszántam magam arra, hogy mindent beleadok a küzdelembe. Ellenfelem ott állt előttem kiszolgáltatva és ez egy remek alkalom arra, hogy ismét előidézzem azt a bizonyos értékcsökkenést. A lehető leggyorsabban ahogy csak bírom arra a kezére irányítottam támadásomat mellyel bevitte nekem az eddigi egyetlen egy támadását.


Élet: 28/40
Páncél : 0/17


// Az eddig jól meg szokott kérés mely szerint ismét jöhet a kritika //

_________________
Próbálkozás, kudarc, próbálkozás, kudarc... az egyetlen igazi kudarc, ha többé nem próbálkozol.

Képességek:

Elemetal Blade <--- Katt ide Very Happy
Égszilánk <--- Katt ide Very Happy
Saru Taidana vs Thunder Thundergf

Színeim:Dimgray(Szövegszín), Crema(Beszédszín), Cyan(Gondolatok), Red(Vámpír)
Thunder
Thunder
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 489
Join date : 2012. Nov. 11.
Age : 25

Karakterlap
Szint: 17
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi1119/1200Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (1119/1200)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Taidana on Kedd Ápr. 02 2013, 13:06

(off)Igen, így van, ilyesmiről van szó. Az off ezúttal elmarad, jöjjön egy kis pihi a finálé előtt. Smile(/off)

Elhatároztam, hogy helyből le fogom gyakni, láthatóan nem kicsit levitte a csapásom az életpontjait. Helyes, nagyon helyes! Reménykedtem benne, hogy nem állunk egy szinten, és meg fogom találni a srác gyenge pontját. Rohadt kevés volt az életén. Ahogy sárgába futott az élete már láttam, hogy egyetlen jól célzott ütésre lenne már csak szükség. Addig akartam ütni a vasat, amíg forró, amíg lehet. Zárjuk most már gyorsan le ezt az egészet. A bal kezem teljesen használhatatlan volt még mindig, de ez egyáltalán nem volt lényeges. Biztos voltam benne, hogy egy kéz is elég lesz már arra, hogy lemossam a pályáról.
Megkönnyebbülten vettem tudomásul, hogy kardjáról eltűnt a különleges effekt, így valószínűsítettem, hogy minimum újratöltésig nem kell tartanom tőle. És abban is biztos voltam, hogy ha rajtam múlik, akkor ezt a csapását már nem fogja tudni újratölteni, és megint használni rajtam.
Újabb csapásba adtam bele a testem minden lendületét. Teljesen beledőltem. Későn vettem észre, hogy ő viszont megint a kezemet célozta. Próbáltam volna korrigálni az ütésem ívét, de már késő volt. El tudtam kerülni, hogy megismétlődjön a korábbi, és megint csonkolja a kezemet, de attól még felhasította virtuális avatárom bőrét, vörös mátrixhálót hagyva maga után a csapásával – életpontjaim száma ezzel harmincra csökkent –, míg én hatalmas parasztlengőt vittem be a bordái mellé, a levegőnek. Hangosan felszisszentem, fogam csikorgattam. Bakker, nagyon nem lesz ez így jó!
Úgy döntöttem, hogy kihasználom gyorsasági előnyömet, és hátrálok. Láthatóan előnyben volt hozzám képest, hiszen ő kardnyi távolságból harcolhatott, míg nekem muszáj volt közel férkőznöm hozzá. Ezért is próbáltam most minden lendületemmel távolodni tőle.

_________________
A D A T L A P

Second Life Kristálybolt - "Kristállyal kereskedek, de életet adok el."

pontozás:
Élet: 20+2 -> 110HP
Fegyverkezelés - Taidana sebzése: 5 +5 -> 10
Irányítás - Susaya sebzése: 20 +9 -> 29
Kitartás: 5+2 -> 7
Gyorsaság: 22+3 -> 25
Speciális képesség: 11
Páncél: 24

Susaya:
Élet: 53HP +10HP -> 65HP
Kitartás: 7
Gyorsaság: 25
Speciális képesség: 11

Felszerelve:
Gólem Vért (+20 páncél)
A Kovács Irányítópálcája (+3 irányítás, +1 élet, +10 állandó pet életpont)
Kapcsolat Gyűrű (+6 irányítás)
A bajnok köpenye (+2 fegyverkezelés, +2 kitartás, + 1 gyorsaság)
Mokaszin (+3 fegyverkezelés +2 gyorsaság)
Bronz Sisak (+4 páncél)
Természetgyűrű (+1 élet)
Taidana
Taidana
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 495
Join date : 2012. Aug. 27.
Tartózkodási hely : Aincrad?

Karakterlap
Szint: 15
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi115/900Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (115/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Thunder on Kedd Ápr. 02 2013, 13:52

Rendkívül eredményes támadások srozatát mértem ellenfelemre mellyel jól lecsökkent élete, de méíg így is minimum 2 találatot kell bevigyen neki ahhoz hogy a győzelem az enyém legyen. Kardomon hamarosan megszűnik a képességem általi effekt és a jégréteg is kezdett eltűnni ellenfelem kezéről.
~ Ez így nem jó. Minél hamarabb véget kell vetni ennek a harcnak ~ mondtam magamban, majd láttam ahogy a rejtélyes illetőt kit a harc hevében Kayaba Akihikónak hiszek elkezdett távolodni tőlem. Az imént indított támadásom közepette deaktiválódott a fagy alapú támadásom és így csak egy sima átlagos effektek nélküli sebzést vihettem be neki mely ismét piros csíkot hagyott maga után. Nem tudom mit tervezhetett azzal, hogy távolodni kezd tőlem. Előnybe vagyok némileg hiszen karom hosszát a katana-mal tudom meghosszabbítani és ezzel minimális távolságban tudom tartani ellenfelem magamtól. Nem lenne előnyös még egy ilyen hatalmas erejű csapást elszenvednem, így ezt figyelme véve próbáltam újabb és újabb támadással megsorozni ellenfelem bármely testrészét. Megindítottam a minden eldöntő végső támadási sorozatot mely közben olyan gyorsan csapkodtam fegyveremmel ahogy csak tudtam. Mindezt oly módon, hogy semmi előrelátható módon meg tudja állapítani, hogy vajon honnan fog érkezni az a bizonyos támadás, de még mielőtt mindez bekövetkezne a bal kezembe vettem a fegyverem tároló eszközét mintha két fegyverem lenne. Csak ez után kezdem meg, hogy ellenfelem megtámadhassam. Tehát ahogy bírtam úgy csapkodtam ellenfelemet a tokkal és kardommal egyaránt ahogy bírtam szusszal. Eközben csak reméltem beviszem neki azt a találatot mellyel legyőzhetem, de ha nem és eközben mégis sikerülne neki megtámadni és ezzel együtt életpontomtól is megszabadítania akkor elismerem, hogy jobb harcos nálam. így hát vártam a további fejleményeket.
Élet: 28/40
Páncél : 0/17


// Az eddig jól meg szokott kérés mely szerint ismét jöhet a kritika //


_________________
Próbálkozás, kudarc, próbálkozás, kudarc... az egyetlen igazi kudarc, ha többé nem próbálkozol.

Képességek:

Elemetal Blade <--- Katt ide Very Happy
Égszilánk <--- Katt ide Very Happy
Saru Taidana vs Thunder Thundergf

Színeim:Dimgray(Szövegszín), Crema(Beszédszín), Cyan(Gondolatok), Red(Vámpír)
Thunder
Thunder
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 489
Join date : 2012. Nov. 11.
Age : 25

Karakterlap
Szint: 17
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi1119/1200Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (1119/1200)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Taidana on Kedd Ápr. 02 2013, 15:52

(off)Nem, Thunder, a hüvellyel nem sebezhetnél. Nem tudom, hogy láttál-e néhány SAO részt, de szerintem nézd meg őket újra, ha igen. Próbálj meg egy számítógépes játékban gondolkozni. Más szabályokkal, sajátságos belső logikával. Biztos játszottál néhány fantasy játékkal te is. Azokat a tapasztalataidat itt nyugodtan érvényesítsd.(/off)


Hát, úgy tűnik, hogy ehhez most nem voltam elég. Hiába, nem is igazán figyeltem oda az egészre. A figyelmem is elkalandozott most kicsit, miközben épp hátralöktem magam, hogy elkerüljek minden további csapást. Nem igazán volt sikeres tőlem az akcióm, a srác láthatóan utolért a kardjával. Egy csapás után már csak tíz életem maradt. Tudtam, hogy ez kevés lesz arra, hogy nyertesen kerüljek ki a csatából. Igazság szerint még kicsit elegem is volt már ebből az állandó ugrálásból, hadonászásból.
Zárjuk le – mondtam minden különösebb beleélés nélkül, és én is előreléptem, hogy az öklöm lesújtson, de nem volt túl sikeres az akcióm. Kettőnk összecsapásából végül ő került ki győztesen. Nem voltam elégedett magammal. Nem volt elég gyors a mozdulatom, és így hamarabb elért ő, minthogy én le tudtam volna súlytani rá. – A francba – nyögtem erőtlenül. Még csak bosszankodni se volt energiám igazán.
A srác feje felett megjelent a winner felirat. OK, különösebben nem izgat. Megpróbáltam megszüntetni a fúziót, de nem voltam olyan profi ebben, mint Susaya. Harmadik próbálkozásra csak sikerült feloldanom. Visszaváltoztam a régi formára. Csekkoltam, hogy mennyi ideig harcoltam ebben a formában. Hmm, nagyjából három perc. Akkor másfél múlva Susaya is meg fog jelenni újra. Talán nem örül majd, hogy nem gyaktam le a srácot, de igazság szerint még ez sem izgat. – Szép volt! – szóltam hátra a vállam felett, miközben lehívtam a menürendszerem, az invertorymban kutakodtam. – Tényleg nem vagy miniboss – erősítettem meg az ő véleményét.
Hiába kerestem a kulcsomat, nem találtam meg. A francba! – Eltűnt a kulcsom. Gondolom akkor a tiéd nyitni fogja a zárat. Cső! – intettem búcsúzásképp, majd lassan ellépkedtem.


(off)Köszi a harcot!(/off)

_________________
A D A T L A P

Second Life Kristálybolt - "Kristállyal kereskedek, de életet adok el."

pontozás:
Élet: 20+2 -> 110HP
Fegyverkezelés - Taidana sebzése: 5 +5 -> 10
Irányítás - Susaya sebzése: 20 +9 -> 29
Kitartás: 5+2 -> 7
Gyorsaság: 22+3 -> 25
Speciális képesség: 11
Páncél: 24

Susaya:
Élet: 53HP +10HP -> 65HP
Kitartás: 7
Gyorsaság: 25
Speciális képesség: 11

Felszerelve:
Gólem Vért (+20 páncél)
A Kovács Irányítópálcája (+3 irányítás, +1 élet, +10 állandó pet életpont)
Kapcsolat Gyűrű (+6 irányítás)
A bajnok köpenye (+2 fegyverkezelés, +2 kitartás, + 1 gyorsaság)
Mokaszin (+3 fegyverkezelés +2 gyorsaság)
Bronz Sisak (+4 páncél)
Természetgyűrű (+1 élet)
Taidana
Taidana
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 495
Join date : 2012. Aug. 27.
Tartózkodási hely : Aincrad?

Karakterlap
Szint: 15
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi115/900Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (115/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Cardinal on Szer. Ápr. 03 2013, 21:48

Ossu!

Tudom, hogy várod Thunder, de én már nem tennék hozzá semmit ehhez a harchoz. Rengeteg tanácsot kaptál tőlem és Taidanától is az elmúlt napokban, én úgy vettem észre, hogy ezeket igyekszel is beleépíteni a reagjaidba. Ami jó! Very Happy Egyelőre haladj tovább ezen az úton, válj gyakorlottá az olyan posztok megírásaiban, amik megfelelnek az általunk adott javaslatoknak és közben igyekezz kiküszöbölni a rengeteg elütésed.

Lezárom a KT-t, a jutalmatok 40 xp és 90 arany (7. szint).
Cardinal
Cardinal
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások száma : 3181
Join date : 2012. Dec. 16.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
Saru Taidana vs Thunder Vo36oi0/0Saru Taidana vs Thunder 2yjvlht  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Saru Taidana vs Thunder

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.