Kerek Erdő

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Go down

default Re: Kerek Erdő

Témanyitás by Tsujimoto Eiki on Hétf. Okt. 10 2016, 17:18

[folyt köv. >>ITT<<]
Tsujimoto Eiki
Tsujimoto Eiki
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 475
Join date : 2016. Aug. 22.

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
Kerek Erdő - Page 3 Vo36oi7476/7700Kerek Erdő - Page 3 2yjvlht  (7476/7700)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kerek Erdő

Témanyitás by Danee on Kedd Júl. 11 2017, 19:22

Szafari

Fogalmam sem volt, amikor belevágtam, hogy a szafari alrendszer működőképes-e vagy esetleg karbantartás miatt fel van-e függesztve épp, de meglehetősen gyanús volt a körülmény, hogy hónapok óta nem találkoztam senkivel se aki efféle szórakozásban élte volna ki magát.
Nem tudom, miért, de Aincradban szokás volt vadász társakkal nekiindulni a rengetegnek, s bár én odakint sose kerültem közelébe ennek a furcsa, de ősi tevékenységnek, mégis úgy véltem, hogy a modern vadászat az valami magányos "sport". A horgászat tekintetében persze megértem, hogy többen, haverokkal, s ott nem is a hal a lényeg, hanem a stressztől szabadulás, a családtól való elszökés, a nyugis éjszakázás, a "nagy kaland", a lázadás, hogy kint vagy a zöldben, a vadonban, és nem szólnak rád, hogy eredj lefeküdni, mert holnap dolgozol, vagy tudom is én, suli van. És persze a sörözés. A horgászás egy fura cucc volt a szememben, de most nem is azért jöttem.
A vadászat viszont alapjaiban nem sokban különbözött a puszta szörny grindeléstől vagy player versus player meccsektől, mondom miért: a vad nem fog ráharapni a csalidra, és ha ölbe tett kézzel várod, hogy csapdába essen saját magától, az bizony el fog tartani egy ideig, talán hetekig, hónapokig is, és valljuk be, abban aztán végkép semmi izgalmas nincs. Várni. Hetekig ...
Az igazi vadászatban a vadász találja meg a vadat, keresi, kutatja, a nyomokat olvasva járja a rengeteget, s ha megpillantja, akkor indul csak igazán az egész: a hogyan is ejtsük el a vadat című rész.
Itt megjegyezném, hogy dívik az a hóbort Aincrad szerte, hogy ne bántsuk szegény állatokat, mert olyan édibédi, kis cukipofák, szőrgombolyagok, meg hasonlók, és ha nem használjuk fel őket alapanyagként akkor gyakorlatilag értelmetlenül kell meghalniuk, és az már sokak szerint állatkínzás.
Kezdjük ott, hogy látott már valaki szarvast a fején Nerve Gearel? Mert én elképzelni se tudok ilyen ökörséget. Ezek nem állatok. Ezek úgy néznek ki, mint az állatok. Valójában semmivel sem sajnálni valóbbak, mint a koboldok. Ha "megölöd" őket, akkor később respawnolnak majd. Nem lesznek tőle szomorúak, és kötve hiszem, hogy fáj nekik. Ők programok. Csökevény AI-k.
Másodszor pedig az állatsimogatás soha nem volt vadászat, az szafarizás meg állatkerti program.
Jó tudom, a szafari alrendszer, mely a vadászatból és horgászat/halászatból áll a nevében valóban szafari, de vadászatnak nem vadászat.
Én nem fogom simogatni őket, max, ha meg szeretném szelídíteni, és hazavinni. De már otthon van a macskám, ő meg bőven elég.
Vadászni jöttem.
Nem a vadászat kedvéért, hanem plecsniért. Nyugodtan meg lehet vetni. (Leköpni nem ér!) Kellenek azok a francos receptek. Nincs utánpótlás, és bizony akár az életünk is múlhat rajta. Úgyhogy itt vagyok: vehetjük úgy is, mint egy nagy bevásárlást a szupermarketben ahol pontokat lehet szerezni.
Most, hogy ilyen szépen szabadjára eresztettem a gondolataimat, talán szólhatnék pár szót arról is, hogy hogyan is ment ez a bizonyos vadászat.
Hogy mit fogok levadászni? Fogalmam sincs. Majd ami szembejön. Igazából a listáról hiányzott a menyét, a kacsa, ja és persze a vaddisznó.
A plecsni, amit kinéztem, arról szólt, hogy az 5. szinten kell leszednem valamit. Bármit. Egyszerűnek tűnt, ezért is nem rángattam magammal senkit sem Talán máshova majd fogok.

Az egyetlen kikötés a szint mellett az volt, hogy erdőben.
Nos, itt voltam a ...
nézem a térképet, azt mondja: Kerek Erdő
Igen, nem elírás, megnéztem háromszor is. Kerek Erdő, mint a mesében, vagy mint a kártyajáték neve. Rendkívül fantáziadús. Vagy kellett egy ilyen is ide?
Mellékes.
Nyomolvasás bekapcs. Kezdő íj előszed. Nem vagyok íjász, gyakorlatilag tilosba használom ilyenkor, amikor vadászatra adom a fejem. De nem érdekel különösebben, eddig nem szólt senki, hogy baj lesz, vagy ilyenek.
Kerek Erdő ösvénnyel, meg minden. Az állatok rendszeresen keresztezik az ember járta ösvényeket, így lényegesebben egyszerűbb lesz ráakadni a nyomaikra, mint keresgetni az odúikat, vagy legyen az bármi, ahol meghúzzák magukat egy kis szunyára.

Ugyebár vadra vadászunk, így aztán ismert petek lábnyomai, vagy akárcsak egy kutyáé nem számítanak, a haszonállatoké pedig nem valószínű, hogy egy erdő közepén tűnne fel. Pedig pont ez utóbbi történt.
Kacsalábnyom. Összetéveszthetetlen úszóhártyás süppedés a saras ösvényen keresztbe.
Szokatlan, és éppen ezért megért egy misét.
Persze, nekem elsőre a kacsa ugrik be, de az lehetne hattyú, vagy lúd is akár, vagy bármilyen vizi madár lábnyoma, ennyire sajnos nem vagyok a téma ásza, és a nyomolvasás képességem ilyen részletekre már nem terjed ki.
Mindenesetre befordultam a bozótosba, be a fák közé, a rengetegbe a sárban tipegő, mit sem sejtő kacsa után. Nevezzük kacsának, ha mégis más lenne, majd javítok.
Szóval, csak csendben, mert a lábnyom még frissnek tűnt, a közelben kell lennie, hacsak azóta szárnyra nem kapott, mert hogy ezzel az eshetőséggel is számolni kell ugyebár.
Óvatosan hajtottam félre a bokrok ágait, elkerültem a korhadt fadarabokat, az avart, igyekeztem a kiálló gyökereken egyensúlyozva előrejutni.
Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja.
A távolban valamivel világosabbnak tűnt a lombkoronák alatti világ, mintha a fatörzsek is ritkásabbnak látszanának.
Lassítottam a lépteimen, és gyanúm be is igazolódott: egy kis tisztás felé vittek a nyomok. Olyan három fányira húztam meg magam. Nem kellett sokat kandikálnom, hamar ráleltem a kacsára. Igen, mégiscsak kacsa volt. Nem lúd, vagy hattyú. Kacsa.
Ott üldögélt maga alá húzott lábakkal a napfényben sütkérezve, lehunyt szemekkel.
Óvatosan húztam le magamról a keresztbe vetett íjat. Lassan, halkan került elő a tegezből a nyílvessző is. Az íjat már jó előre átkentem olajokkal, hogy a kiszáradást valamelyest csökkentsem, s vele együtt az ilyenkor árulkodó recsegést.
Lassan, nagy szippantásokkal, de ügyelve arra, hogy ne csapjak vele zajt húztam fel az íjat.
Az irányzék a kacsán volt, kicsit módosítanom kellett a távolság és a szélirányt számításba véve, majd levegőkifújás után egy röpke pillanatig várva csak elengedtem az ideget. Penge lőtte ki a zöld tollú vesszőt, a kacsának csak annyi ideje maradt, hogy kinyissa a szemét. A vessző átfúrta, szó szerint odaszögezte a talajhoz. Még élt, de már esélye sem volt menekülni. A többi már gyerekjáték.
De nem gyerekszemnek való.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42


"Erdőn át, hegyen át" - bónusz: 7


"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
Danee
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1870
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 27
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 41
Exp:
Kerek Erdő - Page 3 Vo36oi6796/6900Kerek Erdő - Page 3 2yjvlht  (6796/6900)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kerek Erdő

Témanyitás by Elaila Heldfrisk on Hétf. Május 21 2018, 12:14

/ Chakna /

Csöndesen meredtem magam elé. A földön guggoltam egy lyuk fölött és tanácstalanul néztem a lentebb aláterülő mélységbe. Nem valami nagy lyuk, de nem is olyan pici… egy ember már nem tudna egykönnyen kijönni innen. Az alján egy őzike feküdt, sérült hp csíkkal és sebekről árulkodó pixelfelhőkkel. Tanácstalanul néztem a küszködését és nem tudtam eldönteni, hogy mit csináljak. Sajnáltam szegénykét, ahogy ott lent szenved és még csak kijönni sem tud. Látszólag beszorult, így még hogyha találnék egy módot, hogy valahogy lejussak hozzá, kihúzni nem lenne egyszerű. Előhúzom a tőrömet és bizonytalanul nézem a virtuális fegyver élét, ahogy a nap sugarai a lombokon áttörve megcsillannak az élén. Vajon meg kéne ölnöm a jószágot? De olyan aranyos… azt hiszem. Ráadásul… mivan ha valaki direkt ezért az őzikéért ásta a gödröt? Mit szólna, ha azt látná, hogy a lyukba már nincs az őzike! Akkor biztos, hogy leszidna! És azt nem szabad, nem-nem-nem!!! De olyan szomorú hangokat hallat ez a csöppség… jaj mi legyen? Meg kéne ölnöm? Vagy valahogy kihoznom? De hisz csak egy virtuális adathalmaz, miért bajlódok vele ennyit? De mi van, ha tényleg kell valakinek? És mi van ha ez az egész csak véletlen… Nem érzünk fájdalmat azt mondják, de akkor ez a lény, miért nyüszörög ilyen kétségbeesetten és fájdalmasan?
- Óóóóó… ez nem jó! Miért kellett erre járnom… - nyöszörgöm tanácstalanul – Jaj, mit tegyek… valamit csinálnom kéne… de mit…
Végül úgy döntöttem, ha mást nem valahogy legalább megpróbálok utána járni, hogy a lyuk Játékos eredetű, vagy legenerált. Úgy határoztam, hogyha játékos csinálta, akkor bármennyire is sajnálom az őzikét itt fogom hagyni. Ha legenerált, akkor viszont megpróbálom kiszabadítani, vagy ha nem jön ki, akkor megszabadítom a szenvedéseitől… éppen emiatt hajoltam előre, hogy megnézzem a lyuk falát. Úgy gondoltam, ha találok ásóra utaló nyomokat, az segíteni fog…
Elaila Heldfrisk
Elaila Heldfrisk
Árnyharcos
Árnyharcos

Hozzászólások száma : 62
Join date : 2018. Feb. 04.

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
Kerek Erdő - Page 3 Vo36oi203/1500Kerek Erdő - Page 3 2yjvlht  (203/1500)
Céh: Angelic Voice

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kerek Erdő

Témanyitás by Chakna on Szer. Május 30 2018, 15:47

Megnyugodtam. A Phileiel való találkozás után már nem emesztem magam. Tudom, persze, hogy jóvátehetetlen hibát követtem el, de az önmarcangolás helyett arra koncentrálok, hogy segítségére lehessek másoknak.
Enen egyik része, hogy újra bejárom Aincard szintjeit. Most éppen az ötödik szint erdejét. Részben azzal a céllal, hogy a vadászatban gyakoroljam magam. De valahogy nincs szívem bántani most az állatokat. Tudom tudom… számítógép alkotta programok, nincsenek érzéseik, nem éreznek fájdalmat.:. De olyan valósághűre sikerült a programozás, hogy ezt sokszor elfelejtem, miközben a jószágokat nézem…
Gondolataimba merülve sétálok, néha kilépek egy-egy őz vagy nyuszi útjából, hadd menjenek dolgukra.

 Nem messze tőlem nyöszörgésre leszek figyelmes. Felkapom rá a fejem, és mivel ki tudja milyen veszélyes a helyzet, az íjamat és egy nyilat is a kezembe veszek. A hangot követve hamar meg is látom a lányt, egy lyuk fölé hajolva. 
Sem az észlelésem, sem a látásom segítségèvel nem érzek mást a közelben, csak a lánykát, és egy őzikét a lyukban. Elteszem az íjamat, és közelebb sétákok, hogy megnézzem, mi a helyzet. Nem halkítom a lépéseimet, és pár méteres távolságból oda is szólok, nehogy a végén megijedjen.
- A te őzikéd esett a lyukba? -kérdezem először is, mert bárba rendszer mint mob jelezte az imént, de Árnyék példája lehet itt is érvényes.- Segíthetek valahogy?szól a második kérdés. Ki tudja, nem-e ragaszkodik a lány ahhoz, hogy márpedig egyedül oldja meg… Akkor meg másként kell segítenem.

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
Chakna
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 780
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 17
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 23
Exp:
Kerek Erdő - Page 3 Vo36oi2027/2100Kerek Erdő - Page 3 2yjvlht  (2027/2100)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kerek Erdő

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.