| Az Enheriellel, a White Rose céhvezérével készült interjú, teljes egészében vágatlanul, szerkesztetlenül:
Első interjúalanyunk Enheriel, frontharcos, idomár és céhvezér. Pár helyről vádak érték a lapunkat amiatt, hogy front ellenes lenne, és ezért be sem engedtek minket a huszonötös Bossra, ezért nem tudósíthatunk onnan. Ehelyett tehát meghívtuk Enhit, hogy segítsen nekünk feltérképezni, hogy miért is hiszik úgy néhányan, hogy a front ellen lennénk. Bemutatnád pár szóban a fronthoz fűződő kapcsolatodat az olvasóinknak?
Üdvözletem! Mint ahogy mondtad, én is a fronton küzdök, még ha jelenleg nem tudok sajnos rendelkezésükre állni a szintbeli lemaradásom miatt, de igyekszem a White Rose nevű céhem segítségével elérni, hogy minél több játékos elérhesse a frontosok szintjét, hátha lesznek köztük olyanok, akik csatlakoznak a Fronthoz, s bár nem mindenben értek egyet az újság írójával, azonban akadtak olyan dolgok az előző Boss tudósításból, amiben sajnos igazat kell adnom.
Említenél pár példát nekünk? Mi az, amivel nem értesz egyet?
Például hogy az író szerint az összes frontos az item miatt ki sajátítaná magának a bosstermeket, hiszen mint én is, nagyon örülnénk, ha jönnének segíteni legyőzni a bossokat, mivel akadt olyan Boss már, aminek többször neki kellett menni, ilyen volt például a 10. Boss is. A Sayonarával való véleményét sem osztom, mert lehet, hogy jobban haladnak, ám figyelembe kell venni, hogy ők ki akartak egy egész szintet sajátítani, s vámot szedni mindenkitől, aki oda akart volna menni, különben gondolkodás nélkül megölik.
Hol írtunk olyat, hogy az összes frontos az item miatt sajátítaná ki a bosstermeket?
Ebben a részben hangzik úgy, még ha nem is annak szántad "A villongás azonnal érezhető, hiszen Mirika bemutatja a késeit, hogy láttassa a vezérrel, hogy neki is vannak jobb itemei. Megemlíti a boss által dobott itemeket is, ami elmondása szerint a Sayonaranak soha nem lesz. Ez talán egyfajta bevallása annak, hogy mégsem csak a kijutásért küzdenek, és kisajátítják maguknak a bossolást? Talán ezért nem látunk újoncokat a termekben?"
Viszont meg kell jegyeznem, hogy vannak olyanok sajnos a Frontban, vagyis csak van, mert már egyedül van, aki a saját feje után megy inkább, s nem izgatja, hogy talán ez miatt bukják el, de nevet nem akarok mondani, mert azzal csak tovább szítanám a már meglévő feszültséget, amit nem szeretnék.
Igen, itt mi is azt szerettük volna jelezni, hogy azzal ellentétben, amit híresztelnek magukról, hogy a kijutásért küzdenek, te magad is azt mondod, hogy ez nem igaz, és vannak olyan frontosok, vagyis most szerinted csak egy, aki nem CSAK emiatt harcol. Egyébként azt itt kell megjegyeznem, hogy az összes lapszám megjelenése előtt átnézetjük egy frontossal a cikkeket, és ő is bele szokott javítani. Így kijelenthetjük már, hogy azzal, amit mondani szerettünk volna egyetértesz, csak rosszul fogalmaztunk?
Igen, egyetértek ezzel veled, csak a fogalmazás volt csak rossz, ennyi az egész.
Az előző Bosson kiderült, hogy ki lehet tiltani embereket a teremből. Hinari arra hivatkozott, hogy azzal, hogy bent vagyok, megtudhatom a pontjaikat, és ezt majd később felhasználhatom ellenük, és ezért nem engedhetnek be. Te mit gondolsz erről?
Hát a lehetőséget nem zárhatjuk ki, hogy ha nem is te, de valaki más igen, aki rajtad keresztül tudhatja meg valamilyen módszerrel. Ezt a részét félig igaznak érzem, félig nem, tulajdonképben ebben az esetben nem tudok mit mondani, bocsánat.
Az előző Bosson például megtudtunk valami nagyon fontosat RenAi-ról, amit szintén titokban tartottunk, direkt azért, hogy ez a vád fel se merülhessen. Kérdezek azonban mást. Nem tartod furcsának, hogy a bűnüldöző céh feje csak tőlem fél, és számos vörös indikátorost, azaz bizonyítottan olyasvalakit, aki kiejtett már játékosokat a világból mégis nyugodt szívvel beenged a terembe, és amikor erről kérdeztem, akkor még arra hivatkozott, hogy senkit nem lehet kitiltani? Hogyan lehetséges ez?
Nem hinném, hogy Hinari félne tőled, legalábbis nem ez látszik, plusz irreális lenne, hogy egy felnőtt nő egy kislánytól, s elnézést kérek tőled ezért, félne. Ami a vörösöket illeti, nem tudni, hogy szándékos ölés miatt lett-e vörös, vagy baleset netalán önvédelem volt-e. Hiszen a zöldeknek is lehetősége van megtámadni a másikat, valamint nem kizárt, hogy némelyik zöld a SK módszert használta a párbaj azon előnyét kihasználva, hogy olyankor nem lesz vörös az indikátora, ha megöl valakit.
Nem kell elnézést kérned, de ezzel nem válaszoltál a kérdésre. Pont te is azt támasztod alá, hogy a frontosok úgy engednek be oda vörösöket, hogy nem tudják, hogy miért lett vörös. Ők miért nem veszélyesek, ha én az vagyok?
Nem mondtam egy szóval sem, hogy nem azok, de gondolom azért van az, hogy téged nem engednek be, őket meg igen, mert őket régebben ismerik, mint téged, s egy kicsit jobban megbíznak bennük, mint benned emiatt. Tachibana is például már akkor Frontos volt, mikor először jöttem bossra.
Tachibana önmagáról állította azt nekem, hogy rossz ember, ahogyan azt is, hogy az indikátorát nem is akarja visszazöldíteni. Asuka sokkal később került a fronthoz, mint ahogy engem megismertek, és még nagyjából soha senki nem kérdezte meg tőle, hogy miért lett vörös. Ő maga sem érti, hogy miért nem. Szerinted van okuk félni tőlem a frontosoknak?
Hát... Talán igazából nem is tőled félnek, hanem Timidustól, mert ki tudja, hogy az ő fejében mi jár, s egyesek úgy látják, hogy nálatok az Idomár és a pet szerepe helyet cserélt, valamint hogy báb vagy számára.
Hogy mik? Szerepek? Nálunk nincsenek szerepek, barátok vagyunk. Timidus egyébként is azt teszi, ami nekem a legjobb, és én soha nem kérném arra, hogy ok nélkül bántsa a frontosokat.
Te talán nem, azonban nem kizárt, hogy önállósítja magát egy nap. Sajnos egyszer Villámlás is ezt tette.
Timidus önálló, de nem tenne olyat, ami nekem rosszul esne, és én nem akarom bántani a frontosokat. Azt örömmel hallom, mert véleményem szerint akkor a többiek nem hagynák szó nélkül a dolgot.
Ez az egy dolog volt, amivel úgy gondoltad, hogy nem értesz egyet a cikkben?
"Ez újabb bizonyíték arra is, hogy nincs megbeszélt haditerv, nem tudják, hogy melyikük mit és miért csinál."
Ez csak azért fordulhatott elő, mert az akkori szervező csak egy öntelt liba, aki azt hiszi, hogy csak a felszerelés számít, s hogy nem kell gondolkodni. A Frontosokról megjegyzem, hogy nagy fejlődésen estek át, mert a régebbi bossoknál nagyobb volt a káosz, mint mostanában, bár jobban örülnék, ha teljesen megszűnne ez a zűrzavar.
Igen, ezt én is kiemeltem, hiszen Mirika is ezt mondta. Pont ezért szerettem volna elmenni most is, hogy megmutathassam, hogy milyen az, ha nem egy öntelt liba szervezi... de látod, nem engedték. Ez azért fura, mert a megbeszélésre meg beengedtek, bár ott sem voltak nagyon sokan. Mit gondolsz, lehet, hogy azért nem engedtek be, mert most sem volt rendesen megszervezve?
Talán. De az is lehet, hogy valóban nagyon nehéz volt az a boss, s nem akarták, hogy ha ők elbuknak, neked támadjon, s nem veszed észre időben. Bár itt megjegyzem, hogy nem mindig jó ötlet nyilvánossá tenni a frontosok megbeszélését jelenleg a Sayonara és a Tenka miatt, mert igen kétesek a szándékaik.
Nem is szándékozom nyilvánosságra hozni, csak annyit írnék le, hogy kevesen voltak ott, és nagyrészt Ayani meg Hinari beszélt. Nem osztok meg senkiről semmilyen bizalmas információt. És igen, Mirika valóban ezt akarhatta, mert ő szépen kért meg, és mondta is, hogy félt minket, de ugye arra ott a Burok.
Na igen, de emelték egyszer az árát, s nem kizárt, hogy szándékosan hibásra csinálnák a burkokat, hogy a drágábbakat vegyék meg.
De, teljesen kizárt. Ha hibás lenne a Burok, akkor többé egyiket sem venné meg senki, mert nem bízna benne.
Az igaz, de nem tudni, hogy aki alkotja őket, egy igazi zseni, vagy egy őrült elme.
Szerinted mit kellene tennünk? Mit javasolsz az egyik meg a másik oldalnak? Szeretném tájékoztatni az olvasókat, így viszont nagyon nehéz.
Egyenlőre csak annyit, hogy kibékülni, legalábbis ellenni egymás mellett, mert akadnak olyanok, akik az ilyen viszályokból, mint ami köztetek van lassan, húznak hasznot.
Ha te lennél a következő Boss vezetője, és ugyanúgy átnézhetnék a frontosok a cikket mielőtt kiadjuk, ahogyan legutóbb is megtehették páran, te beengednél a terembe?
Igen, vagy ha úgy adódik, azzal a feltétellel, hogy minimum Timidus segít a harcban, s te tárgyhasználattal segíted ki. S abban az esetben a harc után kérlek csinálj interjút a frontosokkal, akik szívesen beszélnének.
Nem segíthetünk a harcban, ezt tudod jól. Én sem kérhetem meg Villámlást arra, hogy segítsen nem kijutni, így te sem kérheted meg Timit arra, hogy segítsen kijutni. És a legutóbb is többekhez odamentem, de csak kevesen akartak interjút adni. Ők utasították vissza, pedig én kértem.
Az a kevés is több, mint a semmi. Ha harcolni nem akartok, akkor annyi legyen, hogy ha azt mondom, hogy visszavonulás, ti is mentek azonnal.
Persze. Ez evidens. Szeretnél még valamit hozzáfűzni?
Csak annyit, hogy köszönöm, hogy meghallgattál.
Én köszönöm, hogy elmondtad a véleményed.
6. oldal | |
|