Könyvtár

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

default Re: Könyvtár

Témanyitás by Silence on Pént. Jún. 07 2019, 08:52

Kissé meglepetten tátotta el a száját, de ugyanakkor fel is vidult. Így, hogy említetted az olvasójegyet, eszébe jutott. Megfeledkezett róla, mert nem szokták elkérni, de van egy iteme, amit akkor kapott, amikor először kölcsönzött köbyvet Aincardban. Azt mondták az mindegyik szint mindegyik könyvtárába érvényes.
Boldogan elmosolyodik, és megnyugszik, hogy akkor ide is bármikor feljöhet, és megkeresheti a könyveket, amiket kinézett magának.
Annyi minden szépet látott már ezen a délutánon, és annyira jól érezte magát ettől, hogy pillanatnyilag ha megkérdezik se tudott volna felidézni olyan pillanatot az emlékei sorából, amikor szomorú vagy csalódott vagy ijedt lett volna. A gondolataiban a könyvtár összekapcsolódott egy varázslatos mesevilággal, ami csak arra vár hogy felfedezze. Ez az egész pedig hozzád kötődött. Végtére is te meséltél neki a könyvtárról,és te hívtad, hogy látogassa meg. Sőt: az is te voltál, aki megmutatta neki a trükkjeit a mesevilágnak. Kicsit olyan lettél a szemében, mint egy varázsló, akinek a kezében van a csodák kulcsa.
Példának ott volt mindjárt a könyv, amiben viszontláthatta, és megismerhette Aincard lényeit, akikkel már találkozott, és megragadták a képzeletét. Megkeresett közülügy egyet, kettőt... Ötöt, tízet. Észre sem vette hogy az idő közben telik. Mindegyiket ámulva mutatta neked is, és mindegyikről talát olyan új információt a könyvben, ami lenyűgözte.
A nevükön kívül mégegy fontos információt jegyzett le a lapokra: hogy hol találkozhat velük újra. Izgalmas kalandnak tetszett, hogy az új tudás birtokában megint felkeresse őket, és jobban is szemügyre vegye az eddig nem isnert tulajdonságaikat.
Valahol a tizenötödik rajznál akadt el. Hiába kereste, nem találta meg a könyvben... Pedig meg volt győződve róla, hogy minden lapot átforgatott, hogy megtalálja... - Ez persze nem volt biztos, hiszen az nem jutott eszébe, hogy konzisztensen végiglapozza az elsőtől az utolsó oldalig a könyvet.
Kiszakadva emiatt a könyv lapjaiból, felnéz, hogy a segítségedet kérje.
És megakad a szeme a készülő rajzon. Kíváncsian nézegeti mi készül, nem akarva megzavarni a rajzolásban.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

Silence
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 352
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
Könyvtár - Page 2 Vo36oi2337/2500Könyvtár - Page 2 2yjvlht  (2337/2500)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Könyvtár

Témanyitás by Quentin on Kedd Jún. 11 2019, 15:15

Szeretek ebben a stílusban rajzolni. Nem utolsó sorban azért, mert gyorsan kész van, hiszen egy-egy rajz nem vesz több időt igénybe 10-15 percnél, ráadásul nem kell hozzá modellt állni, vagy éppen ülni. Amíg Otomura keresgélt, bőven volt időm lefirkálni a lelki szemeim előtt megjelenő képet, még úgy is, hogy hosszú pillanatokra elméláztam. A végeredmény pedig cuki volt, mint minden chibi rajz. Pont ez volt a lényege. Nem az aprólékos részleteken és a realitáson volt a hangsúly, hanem a cukiságon Neutral Megfordítottam a rajzot, és megmutattam a lánynak is, aki eddigre már élénken figyelte, mit csinálok. Remélhetőleg felismeri önmagát, ahogy a könyvbe mélyed és lelkesen csodálja azt. Abban már nem reménykedtem, hogy a mélyére lát a rajznak, és rájön, hogy azért ábrázoltam így, mert cukinak tartom. Pedig ez így efféle... közvetett bók akart lenni. Vagy valami ilyesmi Neutral
Még szeretnék megmutatni egy helyet.
- írtam le neki, majd talpra álltam és egy pici hezitálás után feléje nyújtottam a kezem. Úgy döntöttem, itt az ideje a fő attrakciónak, bár nem tudhatom, mennyire fog tetszeni neki. Elvégre messze nem volt olyan látványos, mint mondjuk ez a terem, vagy éppen a másik, amit mutattam. Elindultam és felvezettem a legfelső szintre, ahol kijutottunk a könyvtár központi termébe, egy körfolyosóra, ahonnan be lehetett látni az egész helyet. Vagyis majdnem, mert a csillár kitakart egy darabot. Viszont mi nem ide jöttünk. Egy ponton két polc közé be volt állítva egy hajlított végű vascső, ezt vettem el, és nyúltam fel vele a plafonon található résbe, amivel lehúztam egy létrát. Végül ezen felmászva nyitottam ki egy csapóajtót, majd nyújtottam a kezem Otomura felé, hogy fel tudjam segíteni. Nem nevezném a helyet padlásnak, mert nem az volt, csupán arra szolgált, hogy takarítani lehessen a homlokzaton lévő óriási ablakot. Azonban pont ez az ablak volt a célpontom, ugyanis a kilátás egészen pofás volt a főtérre, ráadásul olyan csend honolt itt, ami a könyvtár többi részében sehol.
- Bemutatom a kedvenc helyem Neutral - közöltem. Tényleg nem volt itt semmi, csak a csend, és az ablak, amin keresztül beszűrődött a fény. Az viszont legalább szép volt - Megkérhetlek, hogy ülj fel oda? - kérdeztem, az ablakpárkányra mutatva. Volt egy sejtésem ugyanis.
Quentin
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 125
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
Könyvtár - Page 2 Vo36oi1777/1900Könyvtár - Page 2 2yjvlht  (1777/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Könyvtár

Témanyitás by Silence on Kedd Jún. 11 2019, 17:47

Megértette, hogy kész a rajz, amikor már kifejezetten megmutattad neki. Mostmár nem azt szeretné kitalálni, mi készül, hanem a kész rajzot nézegeti meg, valahogy úgy, mint a múzeumban. Rácsodálkozó pillantással nézi magát a papíron, aztán a könyvet... Aztán megint a rajzot... Végül elmosolyodik. Nem egészen érti, hogy hogyan lehet őt így látni... Azt valahogy sejti, hogy nem pontosan akartad ábrázolni, de még azzal együtt is volt valami varázslatos a lapon, amit nem tudott hova tenni. Viszont nagyon megtetszett neki.
Már éppen megkérdezné, hogy valahogy eltudná-e tenni ő is (nem venné el tőled, ha csak egy példányban lehet) amikor felállsz és olvassa, hogy még szeretnél mutatni valamit.
Bólint, és kíváncsian elfogadja a felajánlott támaszt és ő is feláll. Olyan természetesnek tűnik neki, hogy fogod a kezét, hogy percekkel később sem tűnik fel neki, hogy még mindig úgy sétál utánad és nézi csodálkozva a körfolyosóról nyíló kilátást az épület legtöbb részére, de megy tovább, nem ragad le - Húzza magával a megszokott finom szorítás a kezén.
A létránál veszi észre, hogy ez az a pillanat, amikor muszáj elengedned a kezét, hogy fel tudjon ő is mászni. Meg is teszi, amilyen gyorsan csak a biztonságérzete engedi. A körfolyósó után el se tudja képzelni, hogy vajon mi lehet még annál is lenyűgözőbb, ha nem azt akartad neki megmutatni.
A létra tetején pedig, mivel kicsit még talán hiányzik is neki a biztonságot adó vezetés, nem is gondolkodik rajta, hogy elfogadja a segítséget.
Odafent pedig már teljesen leköti a figyelmét az ablakon beszűrődő fény játéka. Nem csodálkozik, hogy szeretsz itt lenni. Biztosan nagyon jó lehet így rajzolni. Neked legalábbis biztos... Te anélkül is tudsz, hogy látnád, amit a papírra szeretnél rajzolni.
Amúgy is nézegeti az ablakot, hogy mi lehet a másik oldalán, amikor pedig meg is kéred, hogy oda másszon elé, nem kell unszolni. Fürgén odalép, és felmászik a párkányra, már vizslatva is, mit látni innen a városból. Ilyen formában még sosem látta a főteret, viszont már biztos benne, hogy ezt le kell rajzolnia.
Előbb viszont a kommunikációra használt füzetét veszi elő. Fel szeretné tenni a kérdéseit. Merthogy érdekli, hogy honnan szereztél tudomást egy ilyen félreeső, mesés rejtekhelyről. Az ablakpárkányon kényelmesen elhelyezkedve úgy, hogy a termet is, és a kilátást is csodálhassa írja le az első kérdést, aztán csak amennyit feltétlenül muszáj volt változtatva a helyzetén mutatja feléd a füzetet.

 Magadtól találtad ezt a helyet? Nagyon jó lehet itt elbújni

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

Silence
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 352
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
Könyvtár - Page 2 Vo36oi2337/2500Könyvtár - Page 2 2yjvlht  (2337/2500)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Könyvtár

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.