[!] Minden, amit a rangsorolt küzdelmekről tudni kell

Go down

default [!] Minden, amit a rangsorolt küzdelmekről tudni kell

Témanyitás by Strea on Pént. Aug. 31 2018, 19:43

Általános

- Egyszerre csak egy arénád futhat. A rangsorolt küzdelmek nem számolódnak bele a küzdőtéri keretbe.
- A harc lezárást követően legalább két hónapnak el kell telnie, mielőtt újra kihívhatod ugyanazt az ellenfelet.
- Amint az egyik fél egy héten át nem ír a rangsorolt küzdelembe, az ellenfele bármikor kérheti a küzdelem zárását, három hét után pedig az aréna automatikusan záródik. Ha nem volt harc, akkor semmilyen jutalom nem jár, ha volt, akkor az inaktív fél elveszíti a párbajt.
- A küzdelem eredményének szándékos befolyásolása (csalás) büntetést von maga után: a vétkes fél mind az időszakos, mind az állandó ranglistán elveszíti az adott (6 hónapos) időszakban megszerzett pontjait.
- Multi nem játszhat multival egy játékban.
- Az inaktív/halott csoportba kerülő játékosok két hónap után lekerülnek a ranglistáról, a pontjaikat pedig elveszítik.


Kihívások

Az arénán kötelező kihívni az ellenfelet. A kihívott félnek egy hete van reagálni a kihívásra, ha nem teszi meg, automatikusan vereséget szenved. A kihívást el lehet fogadni, vagy el lehet utasítani. Ha a kihívott fél több, mint tíz szinttel alacsonyabb szintű, az elutasított kihívásnak nincs következménye, ha a szintkülönbség ennél kisebb, akkor az elutasítás automatikusan vereségnek számít. Ez alól kivétel, ha a játékos időhiányra hivatkozik, de a kihívó jogot formálhat rá, hogy fenntartsa a kihívást, egészen addig, amíg nem kezd új arénát. Ha a kihívott játékos mással kezd arénát ez idő alatt, az a kihívás elutasításának számít.


A harc

- Az aréna harcokon kötelező a küzdelmek rendszerének használata.
- A harc kezdete előtt minden fél köteles jeleznie a pontjait, a képességet adó felszereléseit, és a birtokában lévő kristályokat, potionokat és mérgeket. Ha ezt elmulasztja, akkor a harc kezdetének időpontjában érvényes pontozása, és az akkor aktuáis felszerelése, itemei számítanak. Ha olyan pontozást, felszerelést vagy itemet használ valaki, amely bizonyítottan nem volt nála a harc kezdetén, az automatikus vereséget jelent az adott küzdelemben. Többszöri kihágás után az ilyesmiért pontlevonás is jár.
- A harc kezdete előtt a kihívott fél eldöntheti, hogy le legyen-e tiltva az itemhasználat a harc során, vagy sem. Ha úgy dönt, hogy letiltja, egyik fél sem használhat potionokat, mérgeket vagy kristályokat az adott küzdelemben (felszerelésre és fegyverre nem vonatkozik).
- Az aréna belseje úgy néz ki, ahogy a küzdő felek szeretnék. Ezt egy panelen lehet beállítani a harc előtt. Ezután a harcoló feleknek lehetősége van külön, más-más bejáraton belépni a porondra. Lopakodást és a hozzá tartozó bónuszt csak ebben az esetben lehet használni.


Pontozás

Minden játékos 1000 (ezer) pontról indul. A listára csak egy befejezett küzdelem után kerülsz fel. A kapott pontok száma függ a szint- és a pontkülönbségtől. Döntetlen küzdelemnél a győzelmi pontnyereség felét kapja mindkét fél (tehát annak a felét, mint amit kapott volna, ha győzött volna).

Győzelem esetén alapból 50 pontot kapsz, vereség esetén -50 pont jár.
- Szintkülönbség: A magasabb szintű ellenfél mindig levonja, az alacsonyabb szintű mindig hozzáadja ehhez az 50 ponthoz a szintbéli különbséget. Ha a szintkülönbség nagyobb tíznél, akkor szintenként két pontot kell levonni vagy hozzáadni a pontszámhoz.
- Pontkülönbség: Aki több ponttal áll a ranglistán, az a két fél közti pontkülönbség egytizedét (egész számra kerekítve) levonja, a kevesebb ponttal rendelkező hozzáadja a pontszámához.
- Inaktivitás: Ha inaktivitás miatt megszakad egy párbaj, a győztes fél fixen 25 pontot kap. A vesztes fél a vereségének megfelelő pontszámot kapja, kivéve ha a három hetes periódus alatt nem mutatott az oldalon semmilyen aktivitást, vagy írt a Hiányzások topikba, vagyis önhibáján kívül nem tudott írni. Ilyenkor nem kap levonást.
A győztes fél pontjainak száma semmilyen körülmény okán nem mehet 10 pont alá, míg a vesztes fél legalább 10 pontot mindenképp veszít.


Megkülönböztetünk állandó és időszakos ranglistát. Az állandó a nevéből adódóan az összes eddig elért eredményt magába foglalja, míg az időszakos lista hat hónap után mindig nullázódik. Az időszakos listára csak az adott féléves ciklusban elért eredményekkel lehet felkerülni.

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök
[!] Minden, amit a rangsorolt küzdelmekről tudni kell Newwea12
Strea
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1441
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
[!] Minden, amit a rangsorolt küzdelmekről tudni kell Vo36oi0/0[!] Minden, amit a rangsorolt küzdelmekről tudni kell 2yjvlht  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.