Shu vs. Sai

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

default Shu vs. Sai

Témanyitás by Sai on Szomb. Jún. 18 2016, 21:13

Már a sokadik lapot írtam tele spekulálásokkal, hogyan is kéne, tényleg mivel lenne hatékonyabb az előrejutás, de valahányszor a túl jutottam a kezdeti elképzelés felvázolásán, olyan alapvető problémákba ütköztem, ami beható ismeret és gyakorlati tapasztalatok hiányában nem tűnt áthidalhatónak, vagy legalább is nem állta meg a helyét sziklaszilárd módon.
Ehhez kevésnek tűntek az innen-onnan hallott és elkapott félmondatok, a szájról-szájra terjedő, sokszor alaptalan vagy félremagyarázott városi mende-mondák, meg a tippek olyas valakik szájából, akik sose tapasztalták meg, amiről beszélnek, csupán hallották ők is valaki mástól.
Nem, ez így egész egyszerűen nem volt hatékony, és nekem most az kellett volna. Valaki, aki első kézből szerzett tapasztalatokból tud ismeretekkel szolgálni, netán direkt módszerrel is rá tudna segíteni a fejlődésemre.
Egy...
Egy tanár.
Egy mentor.
De nem ismerek egy ilyet se, és még csak olyat se, aki ismerhetne...
Ha csak nem...
Talán...
Mégis!
Meg kell próbálni.

Csengve-bongva jelezte az ajtó fölötti csengő, ahogy beléptem, hogy újabb vásárló érkezett a Szabad Rablásba.
- Jó napot, Shu itt van?
Nem vásárolni érkeztem ezúttal, nem is jártattam a szemem a kínálaton, hanem rögtön az eladói pulthoz sétáltam.
Ami azt illeti, nem voltam egyedül sem igazán, Buba, a kölyökrókám ott iparkodott mellettem, szedte a lábát rendesen, s őt igen csak érdekelte a helyiség belsője, amiben nekem már volt időm kigyönyörködni magam: járt is a kis buksija jobbra-balra.
~ Mi ez a hely? ~ kérdezte tőlem, bár kérdése csak az én fejemben csendült fel
- Egy bolt. Itt vásároltam múltkor és itt dolgozik az idomár lány, akiről meséltem neked.
Ha megpillantok valakit, legyen az Shu vagy bármely más bolti eladó, rögtön előhozakodok a kérésemmel
- Egy nagy szívességet szeretnék kérni: szükségem lenne egy mentorra, egy edző társra, valakire, aki kiállna ellenem egy baráti párbajra!

_________________
Sai
Sai
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2016. Jun. 14.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi46/500Shu vs. Sai 2yjvlht  (46/500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Szomb. Jún. 18 2016, 21:38

A bolt ugyan először üresnek tűnhetett, hiszen sikeresen zárás előtt érkeztél, amikor is mindketten a hátsó elfüggönyözött helyiségben tartózkodtak. Az ajtó persze nyitva volt, és a tábla is azt mutatta, hogy bejöhetsz, Timi nem is engedte volna, hogy ne pont a zárás időpontjában fordítsák meg. Ekkor azonban már a leltárt intézzék, beírták, hogy ki mit vitt el, mennyivel nőtt a bolt kasszája, ki hozott esetleg tárgyakat. Mindent lejegyzeteltek, ugyanis Timi nem mindig volt a boltban, és amikor más céhtag szolgálta ki a vevőket, ez sokat segített. Volt egy fekete lista is a könyv hátuljában azokról, akiknek nem szabadott adni dolgokat, de ez egyelőre üres volt. Még senki nem próbálta őket átvágni, vagy legalább is olyan ügyesen csinálta, hogy egyikük sem vette észre. Shu ugyan nem volt ebben biztos, de az alapján, hogy még senkitől nem látott ugyanolyan képességeket, azt gyanította, hogy ez mindenkinek más, tehát ha neki van szintváltoztatós képije, akkor másvalaki nem tudja ezzel becsapni. Ez azonban inkább csak feltételezés volt, na meg az a vágy, hogy így különlegesnek hiheti magát, meg mindenkit, plusz a képi is sokkal inkább lehet Kayaba csak neki szánt különleges ajándéka. Lényeg a lényeg, hogy az ajtó csengetésére Shu kilibbent a függöny mögül, és integetve üdvözölt.
-Igen, Shu itt van! Sziasztok! Miben segíthetek?
A kérdés ugyan neked szólt, a tekintete azonban már a rókakölykön ragadt, és láthattad rajta, hogy nagyon megkönnyebbült. Eddig pet nélkül jártál itt, és már kezdett aggódni, hogy valami baj lehet, így azonban ez a probléma meg is oldódott, ráadásul a válaszod alapján már az Álomféle kommunikációs módszer is kirajzolódott, amit gyorsan be is vésett a tudatába, hogy lejegyezhesse a petes tanulmányok közé. Meghallgatva a kérdésedet bólintott, és egy hangos csipogással jelzett a sárkánynak,
-Ez nem nagy szívesség, gyakran csinálunk ilyesmit, de ezt inkább Timivel beszéld meg, ő ennek a szakértője. Én addig megírom a könyvelést, Timi kéz... vagyis mancsírása úgyis nehezebben olvasható.
Ezzel helyet is cseréltek, Shu eltűnt a függöny mögött, a sárkány pedig kilibbent, egy bólintással üdvözölt, majd megszólalt.
-Pár perc és indulhatunk, addig fejtsd ki kérlek, hogy mire gondolsz pontosan.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Sai on Vas. Jún. 19 2016, 09:25

~ Ő lenne az? ~ néz rám kissé csalódottan Buba
~ Nagyon fiatalkának néz ki, biztos vagy benne, hogy ő fog majd tudni neked segíteni?
- Igen, hát-ö, persze, igen, ő
De nagyon nem tudunk belemélyedni ebbe a korszakalkotó vitába, már csak amiatt sem, mert nem lenne ildomos mások előtt folytatni egy olyan beszélgetést, aminek csak a felét hallani, és ami talán még fontosabb, hogy éppen arról szól, aki társaságunkban tartózkodik, még sincs bevonva a diskurzusba.
- Gyakran?
~ Gyakran? - akadunk ki egyszerre Bubával.
Nem tudtuk mire számítsunk, amikor beléptünk, de álmainkban sem gondoltuk volna, hogy első próbálkozásra máris is ilyesmibe tenyerelünk bele.
- De várj! - szólaltam fel - Mi hozzád jöttünk!
~ És ki az a Timi? Timidusz, vagy kicsoda? ~ érdeklődött nálam Buba, de nem voltam épp a helyzet magaslatán, így a rókámnak magának kellett rájönnie a dolgok mikéntjére.
Nem is teketóriázott sokat, inkább a megfelelő "személyhez" fordult a talány kiderítése véget:
~ Szia, te lennél az a Timi, akit a kislány említett, történetesen Timidusz is egyben, akiről Sai mesélt nekem? Én Buba vagyok.
Az, hogy hogyan lehetne ilyesminek egy sárkány a szakértője, már el se igazán jutott a tudatomig, nemhogy még azzal is külön foglalkozzak, mit is jelenthet akkor ez.
~ Sai azt mesélte nekem, hogy Shu és Timidusz üzlettársak és eladók egy boltban, deee ...
~ Ti valójában nem egyszerűen üzlettársak vagytok, igaz? Shu lenne a gazdád úgy, mint nekem Sai?
Míg Buba a mancsba vette a dolgokat és megpróbált egyedül fényt deríteni a homályos részletekre, addig én se maradtam kuka:
- Szeretnénk fejleszteni a harci képességeinket, és azt gondoltam, hogy Shu, te segíthetnél, mert te is idomár vagy. Én egy ilyen nem halálos párbajra gondoltam, meg ha közben van egy-két tipped, vagy látsz kijavítani való technikát nálunk, akkor azt is szívesen fogadnánk! - mondtam Timidusz kérésének eleget téve, de úgy, hogy remélhetőleg Shu is fültanúja lehessen

_________________
Sai
Sai
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2016. Jun. 14.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi46/500Shu vs. Sai 2yjvlht  (46/500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Vas. Jún. 19 2016, 10:12

Shu csak mosolyogva bólintott, egyáltalán nem sértődött meg azon, hogy ki lett hagyva a beszélgetés feléből, hiszen ők maguk is szokták ezt csinálni Timivel, amikor sárkányra váltanak, bár lényegesen szegényesebb a szókincsük, mintha gondolatban kommunikálnának. Azon sem sértődött meg, hogy a róka vélhetően meglepődött a személyén, sőt, még örült is annak, hogy nem nézte tapasztalt harcosnak. Soha nem akart tapasztalt harcosnak kinézni. A gyakranra is bólintott, bár ekkor már visszaindult a függöny mögé, ám a marasztalásra elhúzta azt, és az ajtónak dőlve félig rátok is figyelt, miközben írogatott, de válaszolni már Timidus válaszolt.
-Ha párbajozni szeretnétek, akkor bár hozzá jöttél, érdemesebb kettőnk közül velem tárgyalnod, tárgyalnotok. Mindenre, ami a hadászattal, harcművészetekkel, küzdőtérrel kapcsolatos, arra én tanítottam meg.
Ekkor azonban már a róka vette át az irányítást, akivel Timi szívesebben is beszélt, hiszen ilyen témában legtöbbször a petek voltak kompetensebbek, elég csak Álomkelőre gondolni, és egyértelművé válik.
-Szevusz Buba, igen, én vagyok. Timidus a teljes nevem, Timi a rövidítése, használd azt, amelyik neked jobban tetszik. Vélhetően rólam mesélt az idomár, ha ezen nevek valamelyikét említette.
A név egy olyan dolog volt, amit a sárkány szintén az emberekre hagyott. Nekik kellett, mert így tudták azonosítani egymást, az pedig, hogy miként nevezik csak azért érdekelte, mert Shu adta neki a nevet, tehát tiszteletben kellett tartani a barátja döntését. Végighallgatta a rókát, majd bólintott.
-Attól eltekintve, hogy mi nem használjuk a gazda szót, mert egyenlő felekként veszünk részt minden tevékenységben, vélhetően a kapcsolatunk hasonló mint a te kapcsolatod az idomárral. Társak vagyunk.
A te szavaidra a sárkány feléd fordult, és kissé értetlenkedve biggyesztette le a bal fülét.
-Ha halálos párbajra gondoltál volna gyakorlás gyanánt, akkor igencsak az alapoktól kellene kezdenem a fejlesztésedet, olyan tulajdonságok kialakításával, mint a józan ész, vagy az élniakarás.
Shu egy kicsit kuncogott ezen a válaszon, hiszen bár tényleg evidens volt, hogy nem halálos párbajban hívják ki egymást, azért ezt ő nem így fogalmazta volna meg. Ezután jelzésértékűen összecsukta a könyvet, és betette az egyik fiókba.
-Elkészültem, szerintem indulhatunk. Van valami ötletetek, hogy hol szeretnétek párbajozni? Ha még kezdők vagytok, akkor sokan nem örülnek annak, ha látják a botladozásukat, így a város egy félreeső részét javasolnánk... de ha ez titeket nem zavar, akkor mehetünk akár az Arénába is.
Ezzel megindult az ajtó felé, kitárta azt, és ő lépett ki utolsónak is, megfordítva a táblát, és bezárva a bolt ajtaját. Ezután csak féloldalasan felszökkent a sárkány hátára, lábát picit lóbálva a pet mellett, aki ismételten megszólalt.
-Van bárminemű harci tapasztalatotok?

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Sai on Vas. Jún. 19 2016, 22:14

- Teee? - kerekedett ki valószínűleg egészen nagyra a szemem, de ha ez nem is történt meg, az már biztos, hogy egyenest Timidusz fele böktem a mutatóujjammal
Egy sárkány, egy mob!!, Tanított egy játékost, HARCOLNI?!!
~ Na, hallod? ~ böködte meg a vádlimat Buba a mancsával, s hangja most az én fejemben csendült fel
~ Nem üzlettársak, ahogy mondtad, hanem igaz társak, majdcsak, mint te meg én. Timidusz Shu petje.
- Míííííícsoda??? - ez már sok volt, végkép megfeledkezve mindenféle etikettről és illendőségről, a másik mutatóujjam már Shu előtt remegett
- Hogy mi? Hogy ti? Hogy ő? Hogy neked? - ráztam a fejem veszettül, mintha mindez lehetetlen lenne, mert akkor és ott teljesen úgy éreztem
- Ti tényleg Idomár és Pet vagytok? Együtt? - tettem fel érthetőbben és némiképp megzabolázva a kirohanásaimat
~ Nem hiszed el, mi? ~ lépett a rókám a lábamra, jól rá is nehezedve
~ Timi azt mondta, hogy ők Társak. Mi nem vagyunk azok? ~ próbált szuggerálni az édi-bédi ravaszkás tekintetével
- Nem ... tudom - nem igazán érdekelt most a különbség, annál jobban az új felfedezés Shuról és Timiduszról
~ Nem tudod, vagy nem vagyunk azok? ~ erősködött Buba
- Nem tudom, de ha nem szállsz le rögtön a lábamról, akkor nem is leszünk azok! - fenyegettem meg Bubát, de nem vártam meg, hogy mit lép erre: egy gyors mozdulattal rántottam hátrébb a kérdéses lábam, mire Buba kis hiján bukfencet vetett
- Nem akarok meghalni idő előtt, ha erre gondolsz - jeleztem Timidusznak, míg Buba egyet vicsorítva felém, arrébb ódalgott
- Szuper - örültem meg Shu bejelentésének, mert Bubával kezdett kicsit elmérgesedni a dolog, pedig igazán csak egy semmiség volt az egész
- Nem is a botladozás zavarna, de szívesebben kerülném a nagy nyilvánosságot, ha van rá mód.
Van egy-két rosszakarónk, akik szívesen eltennének láb alól, de erről jobba ha ti nem tudtok egyelőre, mert akkor kezdhetnék magyarázkodni, az pedig fölösleges teher, és megbonyolítaná a dolgokat, meg a megítélésünket is kétessé tenné. Jobb ez így.
- Van
~ Nincs
Mondtuk ismét kórusban, s Buba hangja most minden kobakba eljutott
- De hát már moboztunk!
~ Az itt nem számít, ez más, ez párbaj!
- Jó, akkor nincs - törődtem bele
- Mindenesetre akkor menjünk egy kieső városrészre, követünk benneteket!
Buba már csak egyetértően biccentett

_________________
Sai
Sai
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2016. Jun. 14.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi46/500Shu vs. Sai 2yjvlht  (46/500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Hétf. Jún. 20 2016, 05:56

Meglehetősen komikus volt a hadonászásod, különösen arra való tekintettel, hogy Timidus válaszait eddig is tisztán érthetted, még akkor is, ha a róka csak az ő fejében zendítetté meg a hangját. Azt egyikük sem értette, hogy miért ilyen nagyon meglepő számodra az, hogy ők társak, és egy ideig mindketten csak értetlenkedve, hitetlenkedve figyelték az attrakciódat, mire Shu végre talált egy olyan mondatot, amire nem csak fura bólogatással lehetett válaszolni, így meg is ragadta.
-És külön-külön is. Mármint külön-külön is idomár meg pet vagyunk, nem csak együtt. De... miért olyan nagyon hihetetlen ez, hogy így ki kell akadni?
Tisztán csak a kíváncsiság csendült ki a hangjából, nem volt megsértve ettől, vagy semmi ilyesmi. csak tényleg nagyon nem értette a dolgot. Ha Timi még valami vérengző fenevad külsőt kapott volna, akkor esetleg értené, hogy húú nem illik egy ilyen pici lányhoz, vagy valami, de azért egy csinos, kecses kis tollas sárkány, aki mindössze egy nagyobb kutya méreteit éri el jelenleg, nem igazán számított a hatalmas bestiák sorába. Remélhetőleg az értetlenkedésetek abbamaradt egy idő után, és bár egy pillanatra kaptál egy szigorú pillantást Shutól, amikor meglendítetted a lábadat, de mivel csak hátrahúzás lett belőle, így gyorsan ki is aludt a villanás a szemében, és újra tudtak a feladatra koncentrálni.
-Rendben, akkor Horunka faluba megyünk. Védett terület, szóval nem kell azon aggódnunk, hogy megzavarnának a mobok, de tömegre sem kell számítanunk. Még ittenire sem nagyon. Az ugye jó lesz, Timi?
A sárkány bólintott. A közös válaszotok újra alátámasztotta, hogy miért is a pet tanítja az idomárt ilyesmire, Timi pedig ismét bólintott.
-A mobok többségének gyorsan kiismerhetőek a támadásai. A küzdőtér egyik első szabálya az, hogy válj érdemessé a küzdőtéri harchoz, és ne légy mob. Sai, hogyan harcolsz a pálcával? A világ segítségét használod, vagy vannak már saját, egyedi támadásaid?
A Teleportkapu nem volt messze, és bár használhattátok volna a Hazatérés Kristályt, a harc fontos része volt az előkészítés, és így legalább jutott arra is idő.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Sai on Hétf. Jún. 20 2016, 23:15

- Mert azt hittem, hogy csak egyszerű üzlettársak vagytok. Ami már önmagában is kissé furcsán hatott, mert nem minden nap látni egy tollas sárkány üzlettársat. Talán csak a Shadowrunban, de az más tészta. Nem akartam firtatni a dolgot, megbékéltem a ténnyel és nem is foglalkoztam nagyon tovább vele. Pedig ezek szerint kellett volna, főleg annak tudatában, hogy Shu, te idomár vagy ugyebár. Timidusz pedig leginkább egy mob első ránézésre. Adta volna magát a dolog, hogy ti másként vagytok társak. Idomár és petként, de nekem addigra már kész tényként, megingathatatlan, kőbevésett állításként csengett az üzlettárs szó. És most, hogy fény derült a valóságra, egy világ omlott össze bennem. De tényleg, Buba a megmondhatója. - néztem a szőrgombóc "társamra"
~ Ez így volt, tényleg teljesen bemesélte magának, még velem is elhitette

- Horunkába? - kérdeztem kissé csalódottan - Azt hittem tudtok valami közelebbi helyet, itt bent, még a városban.Bárha tényleg nem lesz tömeg ... akkor végül is. Csak nincs olyan messze.
Bár úgy tűnik ez már nem rajtunk múlik, csakis Timidusz ítéletén, minthogy mi már átadtuk a kérdésben a döntés jogát kettejüknek
A sárkány kérdésére a válasz pofon egyszerűen hangzott:
- Sehogy. Az csak Buba miatt kell, amúgy se szívesen használnám, mert attól félnék még ketté törne egy komolyabb behatásnál. Inkább a magam erejére hagyatkozom, a jó öreg ökölre - mutattam fel az ökölbe szorított jobbomat
- Tényleg, a nullstatos idomár késemet, amit alapfelszerelésnek kaptam, azt használhatom ilyenkor, az ökölharc mellett vagy helyett, úgy hogy közben Buba se veszítse el a pálca adta pluszokat?
- De ha nem erre gondolsz, és az egyedi támadás alatt esetleg extra képességet értesz, akkor: nem. Nincs direkt támadásra alkalmas képességünk. Bubának sincs. De képességeink vannak. Ilyen extrák. Csak épp nem olyanok. Amik nekünk vannak, azok valami egész mást tudnak.

_________________
Sai
Sai
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2016. Jun. 14.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi46/500Shu vs. Sai 2yjvlht  (46/500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Kedd Jún. 21 2016, 07:00

-Hát... sajnáljuk, hogy összeomlasztottuk a világodat... nem állt szándékunkban, de mi tényleg pet és idomár vagyunk...
És mivel neki eszébe sem jutott ilyesmi, főleg nem az, hogy ennek hatására egy világ omoljon benne össze, tényleg, valóban sajnálta, mert kicsit úgy érezte, hogy becsapott titeket... bár azért az benne volt, hogy lehetett volna kérdezni, és néma gyereknek, meg ilyenek, de akkor ha már eljutottatok idáig, akkor válaszolt.
-Az indikátorából gondoltad? Bár... az nem lehet, mert nem emlékszem, hogy találkoztunk volna az utcán, épületen kívül.
Gondolkodik el az idomár, hiszen Timidus narancsos indikátora valóban nem a petekre jellemző hagyományos darab, de ezt a feltételezést már most kizárta, bár igazából akár láthattátok is őket az utcán, és most már a boltból kiérve itt is, szóval ha felvetette, megmagyarázta ezt is.
-Ugye a peteknek általában sárga indikátora van, a moboknak pedig piros. Timinek azért van narancs, mert ő egy független pet. Nem kell követnie a parancsaimat, nem rángatja a rendszer úgy, mint a többi petet, hanem teljesen a saját döntéséből kifolyólag van mellettem. Viszont... ha látsz egy idomárt, és mellette egy kisállatot, akkor legközelebb inkább kérdezd meg, hogy társak-e, ha nem vagy benne biztos. Oké, lehet, hogy néhányan megsértődnek amiért nem veszed észre azonnal, de a butákkal nem kell foglalkozni.
És amíg megadta a választ, már el is jutottatok a Teleportkapuhoz, Shu pedig fel is állt a platformra, majd elővette a kristályát, és várakozóan rátok tekintett.
-Tudom, teleportálhattunk volna akárhonnan, de így sokkal menőbb, ráadásul volt időnk beszélgetni is. Itt pedig azért akárhova megyünk, felbukkanhatnak bámészkodók, Horunkába meg ilyenkor egy lélek sincsen.
Majd megvárta, hogy elővegyétek ti is a kristályt, kimondta az úti cél nevét, és a másik oldalon újra találkozhattatok. Tényleg senki nem volt ott, így akár a főtéren is megkezdhettétek a harcot, és ez is volt a terv, de előtte azért még Timi válaszolt.
-Idomár vagy, a magad ereje legtöbbször elhanyagolható. Hibás döntést hozol amikor nem használod a fegyveredet. Ezek a fegyverek törhetetlenek, maximum egy kifejezetten erre a célra készített másik fegyver törhetné el, ilyennel azonban még csak pletykákban találkoztam. Azokat a statokat kapod meg, amely item fel van szerelve. Ha a kést használod, akkor a kés statjait, ha a pálcát, akkor a pálcáét. Mivel a pálca nem ad erőpontot, így neked nem feltétlenül kell azzal támadnod, ám ha azt akarod, hogy a társad megkapja a plusz statokat, az itemnek a kezedben kell lennie.
Itt már sejtette, hogy nem lesz könnyű dolga, de továbbra is türelmesen magyarázott, Shu pedig a bíztató mosolyt szolgáltatta mellé.
-Legyünk tisztában a fogalmakkal. Speciális Képességnek hívjuk azokat a képességeket, amiket általában tíz szintenként, a pet pedig fejlődési fázisainak átlépésével szerez meg. Én a támadásra kérdeztem rá, Amikor megtámadsz egy mobot, vagy akárkit, aki képes visszaütni, a világ felajánlja a segítségét, és ha megfelelően lendíted a fegyveredet, akkor segít megfelelően kivitelezni a támadást. Shu, kérlek szemléltesd.
Shu pedig elő is kapott egy Kapcsolat Pálcát, majd látványosan meglendítette, és amikor egy ütést mért volna vele a sárkány fejére, a pálca kissé felizzott. A lila fal városon belül persze megvédte Timit, ám a szemléltetés sikerült, a sárkány pedig még pislantani sem pislantott.
-Ezek hasznosak akkor, ha mobok ellen harcolsz, magasabb intelligenciával rendelkező lények ellen azonban felejtsd el. A támadások teljesen ugyanolyanok, és aki ismeri őket, az már védekezni is tud ellenük. Amikor arra kérdeztem rá, hogy vannak-e egyedi támadásaid, az érdekelt, hogy teljesen a világra támaszkodsz-e, vagy kialakítottál-e saját harcmodort. Egyszerűbb azonban úgy, ha megvizsgáljuk. Kérlek hívj ki minket egy párbajra.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Sai on Kedd Jún. 21 2016, 22:41

- Nem, nem erről van szó, rosszul fogalmaztam, én voltam a vak, de szót se többet róla! Egyébként nem igazán vágom ezt az indikátor dolgot se, ha már említetted, ebből is felvilágosíthatnál, ha nem túl nagy kérés!
De igazából, lehet kérnem se kellett volna, mert aztán Shu bőven kielégítő magyarázattal szolgált a témában. Olvastam ugyan az alapokat, hogy zöld, vörös meg sárga a játékosoknál, vörös a szörnyeknél és fekete, és már felidézni se tudom, hogy mi mindenféle. Máshol is van hasonló rendszer, de a színkódolás mégiscsak más volt. Ezt még szoknom kell, elég új még nekem a SAO ilyen szempontból. Ez teljesen rendben is van, majd memorizálom úgyis hamar, de olyannal még nem találkozta máshol, hogy a summon, vagy ahogy itt hívják: pet tudott volna a karaktertől teljes mértékben függetlenül viselkedni, döntést hozni. Nekem még Buba fene nagy függetlensége is szokatlan volt egyelőre.
- Mindenképpen úgy lesz, majd észben tartom - ugyan ki akarna többször egymás után ilyen nevetséges felsülést?
- Én szeretek sétálni, épp csak nem tehetem meg, mert kerülnöm kell a feltűnést, úgyhogy teljesen rendben van a teleportkapu is részemről
Én csak azt furcsállottam, hogy Shukaku elővette a teleport kristályát, bár lehetett más fajta is, én mégiscsak erre tudtam tippelni.
Faarcot vágva magam is beálltam a kapuba mindenféle szertartás nélkül, bár a biztonság kedvéért beletúrtam a batyumba, hogy meg van-e az én kristályom is, majd megkönnyebbülten visszaeresztettem az előbbi helyére. Végül, Bubát is megvárva, hogy a lábam mellé érjen, kimondtam az úti célt:
- Horunka!
Attól féltem, hogy majd nagy csend fog ránk telepedni, míg csak el nem kezdjük az edzést, vagyis a párbajt, de Timidusz átvezette a beszélgetést egy másik témára, és én hálásnak éreztem magam érte, hogy nem nekem kellett udvariassági köröket róva mindenféle magánjellegű témákról faggatni őket.
A késnek nincsenek statjai - tettem hozzá gondolatban. De nyilván ti erre már nem emlékezhettek, nem ma lehetett, hogy elkezdtétek a grindelést.
Igyekeztem érdeklődő arckifejezést vágni, elvégre az én kérésemre történik a felvilágosítás, és azért volt bőven új, vagy kiigazítás abban amit a sárkány előadott.
- Ó, hogy arról van szó! - hogy erről az egyszerű dologról, értem.
- Azt hittem másra gondolsz, de ez megy gond nélkül. Mivel itt nincs célra tartó rendszer, ezért nem is nagyon tudnám olyan kő egyszerűen használni, csak a vaddisznónál működik úgy szerintem.
- Én csináljam? - azt hittem majd megteszik ők, de aztán rántottam egyet a vállamon, és előkerestem a menüpontot, a sok közül, amikkel már régóta barátkoztam, de sose volt még alkalmam ki is próbálni
- Ment a kihívás - néztem fel a menüablakomból

stat+képik:
Élet: 10 (50 ÉP)
Fegyverkezelés: 10
Erő: 6
Irányítás: 12
Kitartás: 10
Gyorsaság: 14
Speciális Képesség: 10
Páncél 28

Transfer Pain (karakter képesség)

Az idomár-pet páros közötti erős kötelék megnyilvánulásaként a sebesülést elszenvedő féltől a társa át tudja vállalni az alább olvasható mértékben a sebesülés egy részét. (Oda-vissza működik.) 5 körön át hat, csatában egyszer használható, lejárta után mind a kettejük a karakterszinttel egyező sebesülést szenved el.
Kezdő szint: 25%-os sebződés megosztás (1.-10. szinten*)
Haladó szint: 33%-os sebződés megosztás (11.-20. szinten*)
Mester szint: 50%-os sebződés megosztás (21. szinttől*)
*teljes értékű, maxos xpvel számolt szint számít csak, a kiképzőtisztből nyert nem releváns

Fenevad Buba (pet képesség)

Sai egy harci droggal átitatott jutalomfalattal (2 fajta) kínálja meg Bubát, aki (és csak is a pet) aztán annak lenyelésétől rögtön sokkal harciasabb lesz 2 körre:
A drog hatásának lejártával a dolog visszaüt: az elkövetkező két körben Buba CSP használata a másfélszeresére nő.
Turbo - növekszik (negyedével) a mozgáskoordinációja és a reakció ideje (fegyverkezelés és gyorsaság)
Démon - növekszik (negyedével) az ellenállóképesség és a karmok, fogak ejtette sebzés (élet és irányítás)*
*az ilyenkor elszenvedett sebesülés először a plusz élet pontokból vonódik le
5 kör a lehűlési idő


A hozzászólást Sai összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Jún. 22 2016, 12:43-kor.

_________________
Sai
Sai
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2016. Jun. 14.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi46/500Shu vs. Sai 2yjvlht  (46/500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Szer. Jún. 22 2016, 05:42

Timike

Gyorsaság: 54/14≈3 támadásra van lehetőség egy körben
Kitartás: 54X5=270 270-3X50=120
Fegyverkezelés: Kétszeres vagy nagyobb -> hatos és korona

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Szer. Jún. 22 2016, 05:42

The member 'Shukaku' has done the following action : Kockadobás


#1 '6-os dobókocka' :
Shu vs. Sai 4767250438_224285ea8b_s Shu vs. Sai 4766609959_af0c0eb7c7_s Shu vs. Sai 4767250438_224285ea8b_s

--------------------------------

#2 '2 oldal halál/korona' :
Shu vs. Sai 4766591541_a6962e6ebb_s Shu vs. Sai 4766591541_a6962e6ebb_s Shu vs. Sai 4766597959_9de1fd561c_s
Kayaba Akihiko
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 16187
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Szer. Jún. 22 2016, 06:11

Mivel az indikátoros kérdésed meg is válaszolódott, ezen már túl is lendülünk gyorsan, és kapsz egy hálás mosolyt Shutól azért, mert ilyen gyorsan rábólintottál a kérésére. Az azonban, hogy miért nem szabad neked sétálnod, miért kell kerülnöd a feltűnést, már fejtörősebb volt. A maszkot ismerték, látták már Kokoron is. Timidus egyszerűen bedobta a többi emberi furcsaság közé, Shu pedig azt hitte ezidáig, hogy te is valami kultúrfanboy vagy, és nagyjából annyit jelenthet a maszk, mint az ő szeretett iskolás ruhácskája. Nem sokat, csak illik a játék világába, mert japán. Ez a mondatod azonban új megvilágításba helyezte a kérdést, és össze is néztek egy pillanatra, ám mindketten úgy döntöttek, hogy még nem kérdeznek rá. Míg az idomár egyszerűen nem akart faggatózni, a sárkánynak tervei voltak a mondatoddal. Ja igen, és a késnek is vannak statjai, méghozzá nulla statja van minden attribútumra. De akkor térjünk át olyan dologra, amelyre ténylegesen a karik válaszolhatnak, és Timi meg is rázhatja a fejét.
-Nem csak a vaddisznóknál, a mobok többségénél általában működik.
Az én csináljam kérdésre a sárkány egy pillanatig nem válaszolt, csak az idomárra nézett, és megejtett pár csipogást, mire Shu elkezdte felszerelni a felszerelni valókat, és közben egy szigorú, kissé értetlenkedő pillantást vetett a sárkányra, majd beletörődően bólintott. Timi csak azután bólintott, határozottan, majd a következő pillanatban már ugrott is. Ha volt lélekjelenléted rálesni a menüre, akkor azt vehetted észre, hogy az idomár a halálos módot választotta, ha nem, akkor Timi sikeres támadása után láthattad meg a panelt az idomár előtt azzal a kérdéssel, hogy szeretne-e végezni veled. Na de ne rohanjunk ennyire előre, lássuk a támadást. A nagyon kezdők esetében sokszor már maga a sárkány sebessége is kápráztató, pedig igazából nem tartozik a gyorsak közé, nálad is csak majdnem négyszer gyorsabb, így ha nehezen is, de tudod követni a mozgását. Mint utólag kiderült, mindössze egy sikeres támadásra volt szüksége, ez pedig nem volt valami látványos. Előreszökkent, hogy sebességet nyerjen, de nem ugrott fel, végig földközelben repült, majdnem le is ért a lába. Egyenesen feléd tartva szinte az utolsó pillanatban csapta össze a szárnyait, és lábaid mellett elhaladva mért ütést a térdedre a farkával, ezzel megpróbálván elgáncsolni, és okozva azt a kilencvenkét sebzést, ami véget is vetett a küzdelemnek. A sárkány nem az idomár mellé tért vissza, hanem előtted szállt le, és a mancsát nyújtotta feléd, hogy felsegítsen.
-Nem tudom miért kell kerülnöd a feltűnést, de abból amit Shu elmondott, ahogyan a bolt előtt nézelődtél, ahogyan kerestél valakit, úgy vélem, hogy félsz valakitől. A harc során mindig a meghívott fél választja ki a küzdelem formáját, így ha egy ismeretlen arra kér, hogy hívd ki őt párbajra, gondold meg, hogy megteszed-e neki.
Persze a mondata végére Shu már le is nyomta a gombot, hogy nem, nem akar megölni, így nem kellett ezen aggodalmaskodnod, Timi azonban folytatta.
-Mint láthatjátok, mi nem akarunk titeket bántani. Azt is láthatjátok, hogy a küzdelmünk nem lenne fair, ha az aktuális szintünkkel és felszerelésünkkel állnánk ki ellenetek, így kérlek mondjátok meg, hogy pontosan milyen szinten álltok, és mi gondoskodunk arról, hogy igazságos mérkőzésben vehessetek részt.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Sai on Szer. Jún. 22 2016, 22:04

- Hm, akkor ez egy erősen túlértékelt játék lehet ilyen szempontból. Ha nem lenne a Nerv Gear ... és ez a kis rabul ejtős, bezárós közjáték, talán el is süllyedne simán a többi hasonló tengerében

Azt hittem azzal, hogy elküldöm a felkérést még nincs minden elintézve. Vártam is, hogy lesz valami visszajelzés, hogy az ellenfelem elfogadta a kihívást, aztán esetleg visszaszámlálás.
Igazából megijedni se volt időm, nem hogy az elképzeléseimet felülvizsgálni, a rendszert kérdőre vonni a magam módján, mert egész egyszerűen olyan gyorsan pergett le előttem az egész, hogy pislogni is alig volt időm.
A sárkány, jött, látott, és győzött. Így tudnám röviden, gyorsan és velősen összefoglalni, bár lehet hogy a "látott" rész talán szükségtelenül lett említve, mindenesetre olyas valami történt, amire nem igazán voltam felkészülve, és még kevésbé számítottam rá.
- Kösz - kapaszkodtam meg a felém nyújtott mancsban
- Észben tartom. Akkor ti most ismeretlennek számítotok? És ezt hogy csináltad? - vetettem közbe, mert ugyan le voltam nyűgözve, de annyira azért nem ütött ki a dolog, hogy ne szólaltassam meg a kíváncsiságomat
- Igen, látjuk, és köszönjük. De akkor ez így nem fog működni párbajként, hiszen, elég szinte csak megmozdulnotok, és máris győztetek
Buba nem szólt bele a dolgokba. Nem tudom miért tett így, de akkor és ott fel se tűnt igazán, hogy ő nem szerepeltette magát még egy aprócska hozzászólás erejéig sem. Ugyanakkor nem lehetett szerintem programhiba, mert ha szótlanul is, de követte az eseményeket mozgás tekintetében.
- És azzal ti mit tudtok tenni? Amúgy nem nagy titok: 10-es, illetve pontok alapján inkább csak olyan nyolcaska. De ti mégis mennyire magas a szintűek vagytok?

_________________
Sai
Sai
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2016. Jun. 14.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi46/500Shu vs. Sai 2yjvlht  (46/500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Csüt. Jún. 23 2016, 11:31

Na ez a megszólalásod egyiküknél sem talált megértő fülekre, vitába azonban nem szálltt veled se a sárkány, se Shu. Timidus egyszerűen elfogadta, hogy az emberek többsége a saját felsőbbrendűségi komplexusából és hiúságából adódóan mindig is előszeretettel fogja játéknak nevezni a világát, és ha nekik ez így jó, hát tegyék, nem az a fajta, aki ezen megsértődik. Ezzel egyébként is csak azt érik el, hogy nem veszik elég komolyan ezt a valóságot, ami meg pont az ő malmára hajtja a vizet, szóval lelkük rajta. Shu ezzel szemben azért nem kezdett vitázni, mert tudta, hogy kis szintű vagy, és egyszerűen még csak keveset tapasztaltál ahhoz, hogy meglásd mennyire csodálatos és részletes is ez a világ. Nem akart elkezdeni győzködni, mert tudta, hogy sokkal jobb érzés rádöbbenni a valóságra, minthogy végighallgatni egy olyan előadást, ami talán pont dacot váltana ki belőled, mert még ragaszkodsz a kinti világhoz. Szóval kaptál egy alig látható szemforgatást,  majd ugorjunk is oda, hogy Timidus valamennyi segítséget nyújtott a föltápászkodásban. Négy lába miatt stabilan állt a földön, de súlyemelés jártasság nélkül maximum támaszt nyújtott, mint valódi felhúzást, és közben válaszolt is a kérdésedre.
-Azt nektek kell megítélnetek, hogy ki az ismeretlen, azt azonban vegyétek észre, hogy elcsaltunk egy kihalt területre, ahol rávettünk arra, hogy megoldd helyettünk azt, hogy indikátorszíneződés nélkül megölhessünk. A válasz pedig a szintkülönbség.
-És működni fog a párbaj, csak egy csipetnyi varázslat kell.

Jelentette ki az idomár, mire aktiválta is a képességét, és elkezdett átszerelkezni. Egyes tierű felszereléseket öltött magára: Bőrkesztyűt, Bronz Vértet, Minotaurusz Sisakot, Mokaszint, Hősi Köpenyt, Kapcsolat és Tünemény Gyűrűt.
-Egyes tiert veszek fel, mert nekik is az van. Jó lesz úgy, Timi?
-Igen. Hanyas szintet jelöltél ki?
-Nyolcasat.

A sárkány elégedetten bólintott. Bár voltatok olyan meggondolatlanok, hogy elfogadtátok a Kiképzőtiszt ajánlatát, legalább azzal tisztában voltatok, hogy a szint nem igazi szint, ez pedig értékelendő volt. Shu arcán az utolsó kérdésre egy pillanatnyi pír futott át, majd köhintett egyet, és válaszolt.
-Hát... maxon... ötvenesek... de ha elmondjuk, akkor kapunk a fejünkre, hogy dicsekedünk, szóval nem szoktuk hangoztatni.
Ekkor azonban már meg is jelent előtted a felkérés, és ezúttal te választhattál az opciók közül, amíg ők már fel is vették a kezdő pozíciót, mégpedig úgy, hogy Shu felpattant a sárkány hátára, ezúttal már rendesen, lovagló pózban, Timi pedig jó öt méterre szökkent el tőletek.
 


Pontok:

8. szint

Élet: 8+2 -> 50 Plepont
Fegyverkezelés: 8+3= 11
Erő: 3+3= 6
Irányítás: 8+11= 19
Kitartás: 8+3= 11
Gyorsaság: 8+2= 10
Speciális Képesség: 8+5= 13
Páncél: 34


_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Sai on Szomb. Jún. 25 2016, 00:20

Látva, hogy a SAO-ról alkotott véleményem nem talált szimpátiára egyiküknél sem, inkább nem erőltettem a témát.
Nem mintha alapból nagyon bele akartam volna menni, épp csak a szörnyek kiszámíthatóságából következtettem így.
Lehet, hogy ők ketten tudnak valami olyasmit, ami miatt én is más véleményre térnék, de nem akartam jobban belebonyolódni már.
- De hát ti nem vagytok vörösök! Ha azok lennétek, akkor nem bíztam volna rátok magam. A kihalt terület pedig teljesen megfelelt nekem is már az elejétől kezdve.
Nem értettem miért adja ezt így elő Timidusz, bennem a kétely szikrája sem merült fel, hogy ők azért hoznának egy számomra is megfelelően néptelen helyre, hogy aztán az első gyilkosságukat végrehajthassák. Mert ha esetleg mobozás közben hagytak volna a szörnyeknek kiszolgáltatva... Olyanról már hallottam a városban, nem is egyszer, hogy valakinek a társai így elárulva haltak meg.
- Varázslat nincs is a ... - tiltakoztam volna, de aztán Shu ott a szemem láttára átöltözésbe kezdett
- Ha szóltál volna, hogy át akarsz öltözni, rögtön elfordultam volna - tettem a szemem elé a kezem és fordultam a másik irányba
~ Kész van ~ vakkantotta kisvártatva Buba
- Oké, köszi, hogy szóltál! - örültem, hogy Buba gondolt rám, és emiatt nem kell fölöslegesen a másik égtáj fele néznem a látóhatárt, mint egy bolond
- De várja csak! Buba, te végig nézted?! - ripakodtam rá, de őt ez legkevésbé se zavarta, sőt, egészen fülig ért a szája
Nem tudom milyen képességet vethetett be Shu, de akárhogyan is volt, most jól jött. Már ha tényleg nyolcas szintűvé vált a kedvünkért
- Az ötven a max? - kérdeztem vissza csalódottan. Ezek szerint nagyon le vagyok maradva, ha már egy kislány is el tudta érni az 50-es szintet, úgy, hogy ráadásul nem is valami erős harcos, hanem csak egy idomár, mint amilyen én is vagyok.
Ha megjelenik a párbajfelkérés, kiválasztom a következőt:
Kód:
Full Life Mode, Non-Lethal Finish
Megvártam, míg leketyeg a visszaszámlálás, de közben már az oldaltáskámba túrva rámarkoltam egy jutalomfalatra
- Buba!
~ Igen, Sai?
- Így hallasz engem? - koncentráltam a róka szemeire és jól érthetően elképzeltem a kérdésem
~ Persze, hallak ~ válaszolta teljes természetességgel
- Hú, ez működik! - ujjongtam magamban
~ Persze, hogy működik, csak eddig még sose próbáltad ~ mosolygott megértően rám
- Figyelj, akkor felgyorsítalak, remélem működni fog. Tiéd Shu, a sárkány az én gondom lesz , jó? Majd igyekszek besegíteni.
~ Rendben van ~ somolygott szelíden, s máris a kezemet leste a fala után.
Ahogy letelt az idő, rögtön meg is kapta. Nem kellett biztatni rá, szinte, úgy egybe le is nyelten tán, majd mint akit puskából lőttek ki, már ugrott is a lány felé
~ Vigyázz, mert harapok! ~ vakkantotta Shunak

//képesség próba: Fenevad Buba - Turbo*, aztán sorrendben Buba, majd én támadom Shut
*ha működik, 2 körig Buba támadásához elég már a 2-es is

Sai:
ÉP: 50/50
PP: 28/28
CSP: 35/50

Buba:
ÉP: 25/25

_________________
Sai
Sai
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2016. Jun. 14.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi46/500Shu vs. Sai 2yjvlht  (46/500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Szomb. Jún. 25 2016, 00:20

The member 'Sai' has done the following action : Kockadobás


#1 'Római stílusos 6-os' :
Shu vs. Sai 4766604173_492736719c_s

--------------------------------

#2 '6-os dobókocka' :
Shu vs. Sai 4767249862_5877ffd2ef_s

--------------------------------

#3 '6-os dobókocka' :
Shu vs. Sai 4767249862_5877ffd2ef_s
Kayaba Akihiko
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 16187
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Szomb. Jún. 25 2016, 05:27


Fegyverkezelés: Shu kettőtől, Sai háromtól talál
Speciális Képesség: Shu háromtól, Sai négytől talál

Shu, Timi, Shu képi

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Szomb. Jún. 25 2016, 05:27

The member 'Shukaku' has done the following action : Kockadobás


#1 '6-os dobókocka' :
Shu vs. Sai 4766609959_af0c0eb7c7_s Shu vs. Sai 4767249862_5877ffd2ef_s

--------------------------------

#2 'Római stílusos 6-os' :
Shu vs. Sai 4766602461_64fb5071c9_s
Kayaba Akihiko
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 16187
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Szomb. Jún. 25 2016, 05:54

Shu látványosan és hosszan csóválta a fejét a vörösök megjegyzésre, és még az egyik mutatóujját is felemelte, hogy nyomatékosítsa a szavait.
-Az csak egy tévhit, hogy csak a vörösök ejtettek ki másokat. A vörösök csinálták úgy, hogy regisztrálja őket a rendszer gyilkosoknak, de ezernyi módja van annak, hogy ezt kijátszd. A vörösök csak azok, akik vagy buták ahhoz, hogy ezt megtegyék, vagy becsületesek, és vállalják azt, hogy ők így játszanak. Nem azt mondjuk, hogy mostantól rettegj mindenkitől, de ennél azért legyetek óvatosabbak, mert könnyen pórul járhattok.
-A kihalt terület pedig megfelelt neked, de ha emlékszel, akkor Shu vetette fel az ötletet, nem pedig ti.

Shunak persze akkor az eszébe sem jutott, hogy erre világítson rá, ő tényleg azért választotta ezt, amit mondott, így nem is nagyon erősített rá a sárkány szavaira, még egy bólintással sem, annak ellenére, hogy egyetértett. Az átöltözésre adott reakciódra kuncogott, majd folytatta a menü böködését.
-Nyugi, a rendszerrel öltözöm át, és mindig hordok pólót meg bugyit a páncél alatt, nem kell aggódnod. És varázslat igenis van, az, hogy speciális képességeknek hívjuk őket, nem változtat ezen semmit.
És bár te eltakartad a szemedet, Buba is csak annyit láthatott, hogy villan az egyik páncél, majd megjelenik a másik, ahogy az idomár a felszerelései között váltogat, így egy pillanatra sem maradt felszerelés nélkül, nem lett megrontva a kis barátod gyermekkora sem. A csalódottságodra az idomár megint a fejét rázta.
-Teljesen logikus, hogy ötven legyen a max. A frontosok gyorsan fejlődnek, és lassan nyitogatnak. Kayaba meglátta, hogy ezt akarják kihasználni, és százas szinten akarnak nekiugrani a huszonakárhanyas bossoknak is, és szépen tett ellene. Meg így legalább a kicsik is könnyebben beérhetnek minket, és könnyebben tudunk majd együtt játszani. Szerintem nagyon jól van ez így.
Ezután már csak az órát figyelték, valamint feszülten várták annak lejártát. Azt elfeledted részletezni, hogy miként is támadtok, így nehéz lesz rá válaszolni... de igyekszem. A róka elől Timidus megpróbált a levegőbe szökkenni társával együtt, ám az ugrás már nem az akrobatikából táplálkozott, és nem is volt elég gyors, így a róka sikeresen kaphatta el és meg a lány lábát. Timidus azonnal ki is slusszant Shu lábai közül, engedve, hogy az idomár a földre kerüljön, és előkészítve a saját támadását. Elhúzódott oldalra, és várta, hogy te is támadj, így a figyelmedet az idomár kösse le. Shu nem is a támadástól ijedt meg. A tekintete a jutalomfalaton ragadt, majd azt vette észre, hogy kiesik a nyeregből. Bubát esze ágában sem volt bántani, nevetett, és valamiféle játékos birkózásba kezdett a rókával, ha sikerült maga mellett tartania. Az, hogy te is támadtad így váratlanul érte, és reflexből kaptál egy pofont, nem is nagyon célozva. Timi erre várt, megtette a tiszteletkörét, hogy a hátadba kerülhessen, majd mind a négy karmát belemélyesztve igyekezzen kilökni téged az egyensúlyodból, na és persze sebezni. Eközben már Shu egy parancsot is kapott, természetesen csipogás útján, amit azonnal végre is hajtott, aktiválva a képességét, miközben igyekezett elkúszni a dulakodástól, és újra talpra állni.

50/34 -(6+12) -> 50/16
55 -(8+4) -> 43

Shu képi első/harmadik kör:
Minden bevitt sebzés negyede magát a támadót is éri.

Sebzés: 25 pont

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Danee on Vas. Jún. 26 2016, 01:44

előredobás, mert az jó: Buba, Sai, másik képi a sorrend

_________________
I'MMORTAL
#A32F42


"Erdőn át, hegyen át" - bónusz: 7


"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
Danee
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1898
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 27
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 42
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi7010/7300Shu vs. Sai 2yjvlht  (7010/7300)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Vas. Jún. 26 2016, 01:44

The member 'Danee' has done the following action : Kockadobás


#1 '6-os dobókocka' :
Shu vs. Sai 4766612103_86ee832108_s Shu vs. Sai 4767250438_224285ea8b_s

--------------------------------

#2 'Római stílusos 6-os' :
Shu vs. Sai 4766604173_492736719c_s
Kayaba Akihiko
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 16187
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Sai on Vas. Jún. 26 2016, 01:54

A kioktatás nem esett éppen jól, és a véleményünk se egyezett pár ponton
- Tényleg nem normálisak, hogy PK-znak, és ezzel saját magukat is egy életre megbélyegzik, de a ha van valami, ami szerintem sose illene rájuk az a becsületesség. Egyébként igyekszünk vigyázni magunkra, de azért köszi a figyelmeztetést
Timidusz megjegyzését már nem akartam kommentálni: ha ő ragaszkodik ahhoz, hogy ez egy csapda volt, ami engem kedvezőtlen helyzetbe hozott, akkor csak higgye ezt továbbra is, ezen felesleges plusz köröket futnunk
- Akkor ez olyan Magic Girl-ös átalakulás, fényekkel meg minden a - mutattam a lábam közé, meg a mell vonalába - izé, ezeken a helyeken kitakarva?
Speciális képességünk az nekünk is van, de mi sose neveznénk varázslatnak. A dobozon az állt, hogy fegyveres képzettségek és képességek, mágia és ezért varázslatok viszont nem tartoznak a játék világába. De Shu úgy nevezi, ahogy csak szeretné, nem kötök bele. Bubát meg az ilyesmi egyáltalán nem is érdekli
- Lehet, hogy akkor ez most jó nekem, de én arra számítottam, hogy 100-as szint a plafon.
De hogy miért lenne ez bárkinek is logikus, azt nem értem. Ez is egy olyan dolog, amit jobb ráhagyni kettejükre. De a frontosokat se értem. Minek fölöslegesen grindelni kis szinteken, mikor a magasabb szinteken gyorsabban lehet haladni. Talán van rá valami magyarázat, amit nem akar velünk megosztani. Hiszen ő már topos. A toposok titka lehet.

Buba jó ütemben mozdult: még simán elkapta a levegőbe menekülni próbáló lányka lábát, a sárkánynak meg ugyan szerencséje volt, azzal, hogy kislisszant Shu alól, de ezzel csak azt érte el, hogy a pálcám éppen telibe bökte a társát, aki meg rögtön lekevert nekem egy pofont, de ez a legkevesebb.
A jutalomfalat viszont nem fejthette ki valószínűleg a hatását, mert nem láttam különösebb javulást Buba rendes mozgásához képest. Amikor Timidusz hátulról rárontott, megértettem miért is hagyta az imént cserben a társát: szemet szemért
- Buba, az előző trükk nem működött, próbáljuk meg inkább a linket beizzatni!
~ Nem később akartad?
- Nincs már páncélom, most kell megpróbálni, a felállás meg marad: te viszed a prímet!
Nem is válaszolt, csupán alig észrevehetően hunyorított egyet, majd megelégelve a játszadozást, Shu keze felé kapott a szájával, teljesen eredménytelenül pedig a karmai is már szinte a lány ruháját karistolták
Egy röpke pillanatig koncentrálnom kellett, hogy a linket létrehozhassam, de nem sikerült, zavart a közelemben ólálkodó Timidusz, inkább négykézlábról, ahova a sárkány taszított az imént, elstartoltam mint a futók, épp csak annyi kellett hogy lendületet vegyek és talpra állhassak, és máris pördültem Shu háta mögé, a kíméletlen pálcámmal döfve deréktájon

//egyedül Sai pálcás hátbatámadása sikerül (6 sebzés), ahogy azt eltervezte. Buba mellékap, a Transfer Pain nem jön létre és rossz karakterrel bejelentkezve dobtam, bocsi, már késő van, fáradok

Sai:
ÉP: 50/50
PP: 0/28
CSP: 20/50

Buba:
ÉP: 25/25

_________________
Sai
Sai
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2016. Jun. 14.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi46/500Shu vs. Sai 2yjvlht  (46/500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Vas. Jún. 26 2016, 09:57

Timi és Shu

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Vas. Jún. 26 2016, 09:57

The member 'Shukaku' has done the following action : Kockadobás


'6-os dobókocka' :
Shu vs. Sai 4766609959_af0c0eb7c7_s Shu vs. Sai 4767251444_0f76bf2817_s
Kayaba Akihiko
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 16187
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Shukaku on Vas. Jún. 26 2016, 10:26

Na ez az, amivel Shu soha de soha nem tudott, nem tud, és talán nem is fog tudni mit kezdeni. Amikor valaki eljön a boltba azért, hogy megkérje őket, hogy tanítgassák, hogy segítsenek, akitől kérnek egy-két tippet, és azt, hogy ha van kijavítani való technika, akkor azt elvileg szívesen fogadják. Nem. Nagyon ritkán fogadják szívesen, legtöbbször megsértődnek és kioktatásnak veszik, ahogy most ti is. Szegény kislány annyira próbált olyan hangnemet megütni, hogy az látsszon, hogy ért ahhoz amit csinál, hogy tudja mit beszél, mégse tűnjék kioktatónak, de úgy tűnik megint nem jött össze. Halk sóhajtással, meg azért egy hálás mosollyal jelzett neked, hiszen végül is megköszönted a válaszát, de azt nem akarta, hogy te is egy újabb vöriellenség legyél. Akik megérdemlik, azokat tessék bebörtönözni, de mindenkit utálni egyetlen indikátor miatt... előítéletesség.
-Én... azt hiszem még mindig becsületesebb mint titokban csinálni. És a PK sem mindig aljas és gonosz cselekedet. De ezt majd a harc után elmesélem, most szerintem nem erről szeretnél csevegni.
Timidus pedig egyáltalán nem ragaszkodott ahhoz, hogy csapda volt, ezt sikeresen félreértetted. Timidus ahhoz ragaszkodott, hogy lehetett volna csapda is, és ha az lett volna, ugyanúgy sétáltatok volna bele, mint ebbe a nemcsapdába. Ez lényeges különbség. Persze más is fontos volt, nem csak ez.
-Az összhangotok remek, tudtok egymásra reagálni, ami kezdőknél még nem mindig van meg. Gratulálok. Azt is tudjátok, hogy ki a célpontotok, tehát már tájékozódtatok.
Elismerően bólintott, hiszen számos újonc kezdte el püfölni őt az első csatájában, bár azért egy idomártól inkább elvárható, hogy ismerje a petek támadhatóságára vonatkozó szabályokat. Shu kuncogott egy kicsit, majd bólintott.
-Nem teljesen, de mivel a menüben váltok felszerelést, így olyan gyors, hogy nem nagyon láthatsz semmit. De mondtam, van alatta ruci, szóval nem fogok neked itt pucérkodni, ne aggódj.
Öltötte ki a nyelvét, hiszen még a gondolat is vicces volt. Látott már olyan harcot, ahol különleges hatásként beállították a páncélok elpixeleződését, és egyfajta vetkőzős póker lett a küzdelemből, de ő nem az a fajta volt, aki ilyenbe belement volna... vagy legalább is nem akárkivel. Viszont ismét fejrázás következett.
-Nem, ötvenes. Ha százas lenne, akkor az Ébredők soha nem érnének utol minket, és akkora lenne a különbség, hogy nem tudnánk együtt játszani.
-Mi is csak azért harcolhatunk, mert Shunak van egy ilyen képessége. Ha nem lenne, nehezen tudnánk segíteni, mert felszerelés nélkül is hamar véget érne a küzdelem, a direkt elhibázott támadásokból pedig nehezebb tanulni.

Egészítette ki a sárkány a lány szavait, majd hagyták, hogy ti támadjatok. Egy ilyen gyakorló küzdelemben szükség volt a beszédre, és mivel te is csacsogtál, amit meg ők vártak meg türelmesen, vélhetően ezt ti is megtettétek nekik, hiszen csak segíteni akartak, és ott, az adott pillanatban rávilágítani a dolgokra mindig jobb, mint utána elemezgetni. Shunak ugyan sikerült elhúznia a kezét, de éppen csak, így megint lefoglalódott azzal, hogy a fogaktól tartsa magát távol. A lökés után Timidus tovább suhant, hiszen neki veszélyes volt nem repülni, egy helyben maradni, így azonban amikor elég közel kerültél Shuhoz, és ismételten találatot vittél be, a sárkány már felülről ronthatott rád. Nem elég, hogy az idomárt oldalba bökted, amire jól hallhatóan sikkantott egyet, bár ez inkább volt csiklandozós, meglepődős sikkantás, lévén fájdalom az nincs, de erre még Timi is a nyakadba zuhant, szó szerint, és ezúttal úgy próbálta intézni a dolgot, hogy közvetlenül Shura és Bubára ess, amennyiben a róka még mindig a lány közelében volt. Az idomár ugyan megpróbált kapálózni, de teljesen eredménytelenül...

50/16 -(6) -> 50/10
43 -( 8 ) -> 35

Shu képi második/harmadik kör:
Minden bevitt sebzés negyede magát a támadót is éri.

Sebzés: 19 pont

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Shu vs. Sai Vo36oi12695/10100Shu vs. Sai 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Shu vs. Sai

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.