Asuka

Go down

default Asuka

Témanyitás by Asuka on Hétf. Ápr. 29 2013, 19:38

Apróóóó betűs megjegyzések, apró betűk nélkül Very Happy
No tehát, az úgy volt, hogy unalmasnak véltem volna, ha szimplán sablon előtörit írok, szeretem feldobni őket valamivel, és Asuka esetében nekem ez jutott eszembe. ^^” Tehát, a töri maga (ahogy jellem, kinézet is) nem a karakter szemszögéből lett megírva, hanem egy harmadik, teljesen kívülálló szemszögéből láttatom Asukát, aki egyszerűen csak belecsöppent egy helyzetbe, ahol megismeri őt. Postokat természetesen a kari szemszögéből írnék… ^^ Igyekeztem a lehető legfontosabbakat kiemelni ezáltal a karakterről, például motivációit, jellemét, szokásait, és hogy milyen körülmények között jut be a világba. Ami esetleg hiányzik, a jellemleírásban tulajdonképpen megvan. >.<
Remélem, nem lett túl rossz, én nem vagyok kifejezetten elégedett vele, de most erre futotta. >.<

Spoiler:
Quest: - Írj egy előtörténetet.
Side quest(s):
- Ügyelj a helyesírásra.
- Ne legyenek logikai gondjai az előtörténetednek.
- Legyen jó a stílus.
Party Leader: Kagura
Party Member(s): Asuka
Miyako

Gyanúsított neve: Inoue Asuka
Nem: Női igen
Kaszt: Harcos
Kor: 22

Megjelenés: 170 cm magas, súlya ismeretlen. *érzi a tenyérnyomot az arcán ott, ahol pofont kapott, amikor megkérdezte az illetőtől* Nőies alkatú, öltözködése meglepően kifinomult, különféle ékszereket előszeretettel hord. Hátközépig érő, enyhén hullámos, rózsaszín haj, két oldalt, fülei mellett apró, gombócszerű kontyba csavarva. Nagy, kék szemek, ábrándozó, elvarázsolt tekintet. Vértípusa 0.

Analízis: Megfigyeléseim alapján elég kétes személyiséget ismerhettem meg benne. A bűntett által keltett sokkot folyamatos zajongással, szétszórtsággal, tématereléssel dolgozta fel. Sokat beszél, gyakran összefüggéstelenül, folyamatosan terel. Gyermeki énjét nyilvánvalóan még nem élte ki. Közvetlen, néha már túl közvetlen is. Rendkívül intelligens, a Tokyo Egyetem asztrofizikus szakának végzős hallgatója, ugyan ezt viselkedésével egyáltalán nem támasztja alá. Gyakorlatilag megjátssza magát. Érzelmi analfabétának tűnik, reakciói teljesen véletlenszerűnek tűnnek. A legegyszerűbb kérdésekre is képes random dolgokkal, vagy hisztériával válaszolni. Instabil személyiség. Emiatt az átlag ember számára igen félelmetes jelenség, sosem tudni, valójában mit gondol, és még elképzelni is nehéz. Gyakorlatilag úgy tűnik, mintha nem lennének logikai összefüggések a gondolatai között.

Képesség:
Neve: Limit Breaker
Leírása: A képesség használatakor a karakter egy gyors és erőteljes rohammal sebzi az ellenfelet, akinek ekkor a támadás ellen nem érvényesül a páncélja nyújtotta védelem. A képesség használója nem kap semmilyen bónuszt, tisztán a saját erejét felhasználva csaphat le, azonban, erre az egy ütésre, támadásra ignorálja a páncélzat nyújtotta védelmet, a fegyveres blokkolást azonban nem. A képesség csakis krízishelyzetben alkalmazható, tehát mikor a játékos tényleges élet-halál veszélyben van. Máskor a képesség egyáltalán nem aktiválható. A képesség egy ütésig használható.

Utórengés


2022. május 1.
Megnyitottam a saját nyomozóirodámat. A titkárnő csinos, de a kávét mindig odaégeti.

2022. május 3.
Még mindig nem kaptam semmilyen megbízást, így a titkárnőmmel teleplakátoltuk a várost a hirdetéseinkkel. A szórólapot legközelebb rábízom valakire, már az első háznál megkergetett egy labrador.

2022. május 15.
Az első megbízásom. Az ügyet zseniálisan lezártam - volna. Az idős néni úgy hitte, ellopták a szemüvegét. Igazából végig a fején volt mindaddig, amíg le nem vettem róla. A macskája addig sündörgött a lábam alatt, amíg el nem törtem a szemüvegét. Tessék, most fizethetek…

2022. április 7.
Újabb megbízás. Végre valami komoly ügy. Egy ellopott süteményt kell megtalálnom.

2022. április 9.
A valódi tettest nem találtam meg, így rákentem a szomszéd kisfiúra. Az anyukája perrel fenyeget.

2022. április 15.
Híres vagyok. Az anyuka, aki nevezetesen újságíró, leközölt rólam egy cikket az újságba. A negatív reklám is reklám.

2022. április 16.
Holnap elmegyek meglátogatni a régi társaim, akik a rendőrségnél dolgoznak. Hiányoznak azok az évek. Nappal tanulás, éjszaka bulizás, a gyengébbek néha aludtak is. Talán találnak nekem valami ügyet.

2022. június 17.
Kiderült, hogy mindenki olvasta a cikket. Eleinte nem tudtam, min nevetnek. Aztán rájöttem, hogy rajtam. De adtak egy munkát. Ideje volt, a titkárnőm kezd elégedetlenkedni, mert nem fizettem ki.

2022. június 18.
A titkárnőm egész nap panaszkodik, mert a helyszínelésért végül nem kaptam semmit. Egyelőre sikerült lefoglalnom azzal, hogy számítsa ki a jutalékát, ami a semmi tíz százaléka. Mire kiszámolja, elfelejti, miért volt dühös.

2022. június 23.
A titkárnőm felmondott. Lehet, össze kéne szednem magam. Holnap még több hirdetést adok fel.

2022. június 24.
Várom a telefonhívásokat.

2022. június 25.
Még mindig várom.

2022. július 2.
Unalmamban belekezdtem az önéletrajzi regényembe. Hiányzik a titkárnőm, jókat beszélgettünk.

2022. július 14.
Végre megcsörrent a telefon. Végre kerestek. De csak mert nem fizettem be a számlákat.

2022. augusztus 3.
Iszonyatos földrengés volt. Eltört a kedvenc bögrém.

2022. augusztus 4.
Már éppen fel akartam adni, és hazaköltözni anyámhoz, amikor végre felkerestek, egy igazi gyilkossági üggyel. Máris megkerestem a halottkémet, aki valamilyen mérget észlelt a holttestben. Balesetnek álcázott gyilkosságra gyanakodnak. Holnap találkozom az elhunyt családjával.

2022. augusztus 5.

Azt hiszem, nem tettem rájuk túl jó benyomást. Késtem egy kicsit. Elaludtam. Viszont megérkeztem, frissen, épen, egészségesen!
Nagyon meglepett, hogy újra találkoztam a volt titkárnőmmel. Kiderült, hogy amióta ott hagyott, ennél a családnál kezdett el dolgozni. Az elhunyt idősebb fivérét ápolja, aki tolószékbe került. Kikérdeztem őt is arról, hogy mit csinált a gyilkosság napján. Most aztán bánhatja, hogy ott hagyta azt a tuti melót, amit én adtam neki! Biztosan sokkal jobban ment volna az üzlet, ha velem marad.
A házaspár lánya talált rá a holttestre. Fura egy lány. Már nem csak a hajszíne miatt. Alig értettem, mit mond. Azt hiszem, pszichológushoz kéne járnia. Nyilvánvalóan trauma érte, amiért rátalált a holttestre. Úgy hitte, a földrengés miatt gurult le a lépcsőn, és törte ki a nyakát. Azonban itt többről van szó. Érzem.

2022. augusztus 6.
Ma tovább folytattam a faggatózást. Tegnap már megtudtam, ki mit csinált a földrengés alatt. Ma azt akartam megtudni, hogy kinek milyen viszonya volt az elhunyttal. A halottkém jelentése is megérkezett. A családfőt valóban megmérgezték. A földrengés tényleg csak ürügy volt. Valaki erőszakkal lökte le az elkábított férfit a lépcsőn. De ki lehetett az?
Sokat beszélgettem az özveggyel. Úgy tűnik, szeretné egyben tartani a családját. Nagyon erős és szigorú nő. Azonban ő sem tud arról, hogy bármiféle ellensége lenne a megboldogult férjének. A szokásos a történet, mindenki szerette, megbízható volt, tiszteletreméltó család, a lányuk pedig egy neves egyetemen tanul, meg hasonlók. Az is kiderült azonban, hogy a földrengés napján elhagyta a kedvenc gyémánt nyakékét, de nem igazán foglalkozott vele.
Az elhunyt fivére sem tudott érdemlegesen nyilatkozni. Azonban már tegnap is gyanús volt, hogy ideges lett, amikor megkérdeztem, hogy mit csinált a gyilkosság napján a földrengés idején. Valami vaj van a fején… A titkárnőm, mármint volt titkárnőm aztán megtiltotta, hogy tovább zaklassam az idős férfit. Pedig ők fizetnek nekem azért, hogy zaklathassam őket.
A lánnyal is beszélgettem arról, hogy tud-e olyan személyről, aki az apja életére akart volna törni. Nem kaptam tőle értelmes választ, pedig egyébként értelmes lánynak tűnt. Azt mondta, nincs sok ideje, mert bele akar merülni a munkájába. A Nemzetközi Űrkutató Intézet kiírt egy pályázatot egyetemisták számára, és arra szeretne benevezni a maga projectjével. Azt mondta, tudja, hogyan lehet elérni a tökéletes Mars szimulációt, és valamilyen új, hamarosan piacra kerülő konzoljátékra hivatkozott.
Bevallom, kicsit ijesztő ez a lány. Néha egyáltalán nem értettem, hogy miről beszélt, és nem azért, mert különféle szakszavakkal fogalmazott volna. Csupán elég érdekes reakciókat ad még a legártalmatlanabb kérdéseimre is. Bár aztán felpofozott, mert megkérdeztem a súlyát. Nők…

2022. augusztus 7.
Azt hiszem, féltékeny vagyok. A tolószékes, idős férfi annyira jól elbeszélget a volt titkárnőmmel, sőt, még meg is tudja nevettetni! Az én vicceimen bezzeg sosem nevetett…
A dolog úgy tűnik, hogy nem csak nekem nem tetszett. Asuka-san elhintett nekem néhány információt, hogy nézzek be a vendégszobába, ahol a volt titkárnőm lakik. Persze egyből nem értettem meg, hogy mire gondolt, nagy önfegyelemmel pedig sikerült kontrollálnom magam, hogy biztosan nem a volt titkárnőm fehérneműs fiókjában kell kutakodnom… Amikor aztán rádöbbentem, hogy mégis! Persze elég félreérthető volt az özvegy számára, amikor három tangával a fejemen, könyékig belenyúlva egy ártalmatlan alkalmazott fehérnemű fiókjába pillantott meg, de ura voltam a helyzetnek, én csakis a bizonyítékot kerestem!
Nem tudom, az a lány hogyan jött rá, de be kell vallanom, sérti a büszkeségemet, hogy okosabb nálam. Azt mondta, nem árulja el, hogy ő jött rá a dologra, ha cserébe holnap hozok neki néhány tábla csokoládét. Szerintem elég korrekt ajánlat.

2022. augusztus 8.

Majdnem túljárt az eszemen. Rájöttem, hogy megzsarolt engem. Nem vittem neki csokoládét.

2022. augusztus 9.
Éjszaka felhívott telefonon. Megint megzsarolt. Félálomban leugrottam a boltba, abban a hitben, hogy meg fogok halni, ha nem veszek csokoládét annak a lánynak. Aztán, miután visszaaludtam, és ismét felkeltem, nem tudtam, miért van az asztalomon ennyi csoki. Ha már megvettem…
A nyomozást természetesen folytattam. A lakókat kiismertem, és sikerült néhány bankszámlakivonatot és egyéb papírt is elcsennem.

2022. szeptember 13.
Sokáig tartott ugyan, de lezárhatom a nyomozást. Már csak azért is húztam eddig, mert a szerződésem szerint már órabérrel fizetnek, nem pedig jutalékban.
A család összegyűlt a nappaliban, volt titkárnőm megvető pillantásait fanyar semlegességgel viszonoztam. Abban a teremben mindenki bűnös volt. Persze rajtam kívül.
Volt titkárnőmmel kezdtem a sort. Bizonyosan számított arra, hogy le fog bukni, azonban ha elmenekül, az ő bőrére kennek egy gyilkosságot, hiszen megfutamodott a nyomozás elől. Zsebembe nyúlva előhalásztam azt a gyémánt ékszert, amit az özvegy elvesztett. Egy tolvaj él közöttük, aki talán csak azért nem lopott meg engem, mert nem volt mit elvennie tőlem! Már a büszkeségemen és a lelkesedésemen kívül.
Tolvaj ugyan, amit be is vallott, azonban nem gyilkos. A tettes biztosan más lehet. Így tértem aztán ki az elhunyt egyetlen fivérére, aki már régóta őrzi a volt titkárnőm titkát. Valószínűleg hónapok óta tisztában van vele, hogy egy közönséges szarka az a nő, azonban nyilvánvaló, hogy szerelmes belé, ezért nem adta még fel!
Következetességem helyesnek bizonyult, természetesen. Arra azonban nem számítottam, hogy egyszerűen feláll székéből és folytatja a színvallást. Márpedig így történt. Mint kiderült, a terápia, amivel kezelték, már rég meggyógyította, azonban úgy tett, mint aki még most sem tud járni, hogy a volt titkárnőmet maga mellett tarthassa.
Őszintén szólva erre azért nem számítottam, de talán nem is annyira érdekes… Tértem ki végre a tudós lányra, csak hogy közöljem vele, teljesen ártatlan, az újabb adag csokoládét pedig a nyomozás végeztével azonnal megkapja. Legfontosabb volt azonban, hogy magát a gyilkost ismertessem – az özvegyet. Nem kevés munkámba tellett, hogy kiderítsem, miféle szerződéseket kötöttek, míg rájöttem, hogy az elhunytnak remek életbiztosítása volt, amit a felesége nevére íratott. Persze ez bizonyítéknak kevés lenne, azonban – mint arra kéretlen segítőm rávilágított – az elhunyt gyógyszereihez csak a feleség juthatott hozzá, az elhunyton kívül. Egyszerűen csak megcserélt néhány tablettát valami egészen mással, mindezt pedig éppen a földrengés napjára időzítette. Utána már csak arról kellett tennie, hogy mindenképpen nyakát törje a lépcsőn.

2022. november 6.
Az üggyel rengeteget kaszáltam. Én is megvettem végül ezt a játékot, gondoltam, jó lesz kipróbálni valami újat, ha már van miből. Még ha nem is az én korosztályomnak készült. Aztán kiderült, hogy nem jó ötlet.
Már a kezdő városban találkoztam Asukával. Nem volt túl kreatív, ami a nevét illeti, de azt mondta, az ilyenekben sosem szokott túl jó lenni. Aztán megpróbált beinvitálni a csapatába, de rájöttem, hogy magányos farkas vagyok. Meg aztán, két harcos nem fér meg egy csapatban. Azt mondta, addig is ápolgatja a barátnője, valami Kagura lelkét, mert kicsit sokkolta őt a tény, hogy itt ragadtunk. De mindegy, legyen. Én megyek monsztákat irtani.
Asuka
Asuka
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 1507
Join date : 2013. Apr. 24.
Age : 29
Tartózkodási hely : Taft szépségszalonja

Karakterlap
Szint: 34
Exp:
Asuka Vo36oi4530/4700Asuka 2yjvlht  (4530/4700)
Céh: Liberators

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Asuka

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Hétf. Ápr. 29 2013, 20:31

Szia!

Remek előtörténet, újfent egyedit olvashattam, nincs kifogás, elfogadom.

Ezután a legfontosabb, hogy pontozd a karakteredet. A karakterek kezdéskor tíz (10) pontot kapnak, amit a harcos alapra, azaz:
Élet: 1
Fegyverkezelés: 0
Erő: 3
Kitartás: 1
Gyorsaság: 0
Speciális képesség: 0

Erre ráoszthatsz. Az elosztáshoz ha kéne egy kis segítség akkor ide kattints és a pontokat itt oszthatod el.

A kiosztás mellett kapsz tárgyakat is.

Kezdő *Pallos/Fejsze/Pöröly* (+2 erő *-1 kitartás/-1 fegyverkezelés/-1 gyorsaság*) <- ezek közül választhatsz egyet, amit majd az adatlapodon tüntess fel.
Kezdő Ruha (felszerelt, +2 páncél)

Hazatérés Kristály (ezzel már ismert városokba teleportálhatsz)
1x Mini Potion (+5hp) - harc közben visszatölt 5 hp-t.

És ne feledkezzünk meg az aranyról. 70 arany üti a markodat.

Itt az idő adatlapot készíteni, amit itt tehetsz meg, új topic nyitásával, aztán ha játszani szeretnél, találj magadnak egy játszó vagy küzdőtársat esetleg jelentkezz küldetésre.
Kayaba Akihiko
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 16097
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.