Kert

4 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Kiwi on Csüt. Márc. 16 2017, 12:40

Nincs jogom bárkit is félősnek tartani, hisz én magam is az vagyok, azt még nem tudom mi dönti el mikor és mennyire, de az esetek többségében engem is a félelem navigál erre, vagy épp arra és késztet cselekvésre vagy bénít meg. Valamint sosem gondoltam, hogy a félelem rossz dolog volna, legalábbis addig ameddig mértékkel vagyunk képesek bánni vele.
Elmosolyodtam, ahogy elkezdtél még habogni is. Talán nem tudtad de, ez a fajta „gyengeség” kifejezetten pozitív helyre emel téged a szememben, hisz egy: Nem csak én csinálom, kettő: ez egy olyan emberi tulajdonság amit ha nem követ vagy kisér nagyképűség, kifejezetten emberivé tesz a szememben, tehát egyenrangúvá. Ami megkönnyíti azt, miként tudok hozzád viszonyulni. Valamint ezért, hálás is vagyok.
- Persze hogy jöhetsz, csak hívj ki valakit aki beenged, ameddig nem vagy tag, addig kapun belülre kíséret nélkül nem tudsz belépni. - Hívtam fel a figyelmét erre a kis apróságra.
- Én is ilyen vagyok. - Jegyeztem meg, és az azonosság még egy pozitívum, ámbár csínján bánok vele, hisz hiába hasonlít bizonyos tulajdonságunk, azt megtanultam már, hogy az indíttatás fakadhat egészen más irányból, tehát csak látszólag gondolkodunk azonosan.
- Én is átrágtam, mielőtt eldöntöttem, hogy hajlandó és képes vagyok-e felelősséggel gondolkodni egy csoportról. - Nem volt erősségem sem a társalgás, de leginkább az... hogy huzamosabb ideig elviseljek valakit magam mellett, így igencsak át kellett rágjam, meg merem-e próbálni.
- „De a puding próbája az evés!” - Mosolyodtam el és céloztam arra, miszerint az esélyt meg kell adnunk magunknak. Majd belépve, adtam neki pár percet, kedvére ámulhasson és bámulhasson. Bevallom, melegséggel és büszkeséggel töltött el a lány reakciója. Úgy éreztem, ha közvetve is, de van valamim ami érték, és ami irigyelhető, valami... amit megoszthatok másokkal és ez picit lendített a kedvemen, sőt az önbizalmamon is. Ezek után nem volt kérdéses, hogy örömmel vezetem őt körbe.
- Dehogy is, a boltba készültem de az megvár. - Öltöttem ki a nyelvem pajkosan. Ezt már láttam másoknál, divat ez a viselkedés, és eleinte furcsa volt, de kezdem eltanulni ezeket a gesztusokat is és ezáltal lazábbnak, könnyedebbnek, játékosnak tűnni. Majd el is indultam.
- Erre lesz. - Jelzem hogy kövessen, majd kicsit visszább véve a szaporább, valójában gyermekien fellelkesült lépteimből, vettem fel a tempóját, miközben azon agyaltam, mit is kérdezzek tőle. Féltem, hogy beáll az a bizonyos kínos csend, így a társalgást mindenképp fent akartam tartani.
- Miért épp a szentély érdekel a legjobban? - Releváns kérdés, és a választ is sejtem. Vallásos. Vagy csak babonás, és kívánni szeretne. Bár ég és föld a kettő, hamarosan kiderül. Majd amikor kijelenti, hogy órákig tudna bámészkodni, büszkén de értetlenkedve emelem fel a kezeimet, tanácstalanul.
- Mi tart vissza? - Szívesen mondtam vola, hogy ha tag lesz, az övé is lesz.. de azt már túl rámenősnek gondoltam, valamint ezzel ő is tisztában van.

_________________
Kiwi
Kiwi
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 777
Join date : 2015. Jul. 22.

Karakterlap
Szint: 30
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi3303/3500Kert - Page 4 2yjvlht  (3303/3500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Chakna on Pént. Márc. 17 2017, 14:07

– Értem  - bólintok az információra, hogy egyedül be se juthatnék. Hát, előbb utóbb rájöttem volna, de azért örülök, hogy Kiwi épp erre járt.
A gondolataimra szóban is megerősítést kaptam: Mindketten szeretjük alaposan megfontolni a dolgokat, mielőtt döntést hozunk.  Szerintem ez intelligenciára utal, úgyhogy Kiwit most még inkább, a szó gyakorlatias értelmében, okosnak könyvelem el.
A pudding próbájára elnevetem magam. Valóban, sok dolgot nem tudsz meg, amíg meg nem próbálod, és erre jó példa a céhhez való csatlakozás.
– Amíg ilyen ínycsiklandóan néz ki a pudding, addig nem sajnálom ha meg kell kostolnom. – válaszolok még mindig nevetve, utalva az eddigi benyomásomra a céhről. Nagyon, nagyon szimpatikus.
Valóban lenyűgözött a kert, úgyhogy eltart pár pillanatig, míg újra megszólaltam. A felajánlás után, hogy körbevezet, és a felvetésem után, hogy csak ha nem zavarom, úgy láttam, hogy nem csak udvariaskodik azzal, hogy a bolt megvár, hanem tényleg szívesen megmutatja a céhházat, úgyhogy nem akadékoskodom, hanem egy bólintással, és egy enyhe meghajlással együtt kimondott „köszönöm” formájában elfogadom az ajánlatát. Amint említi a szentélyt, minden más elhalaszthatónak tűnik. A szentélyt viszont látnom kell, mert leginkább az a hely idézi számomra az otthont… A gyerekkori emlékekben elmerülve lépkedek utána, és éppen csak az érzékelés szintjén veszem észre lépésein a gyermeki lelkesedést. Igen… én is valahogy így haladtam a szentély felé, a nagymamámhoz… Vajon jól van? Őt ismerve szinte minden napját azzal tölti, hogy értem imádkozik… Kérlek, legyél egészséges, én jól vagyok…
A kérdése ránt ki a merengésből. Kell egy pillanat, míg eljut a tudatomig, hogy mit kérdezett, de akkor boldog mosoly terül el az arcomon.
– Mert a nagymamám papnő volt, úgyhogy sok időt töltöttem gyerekként Kyoto szentélyében. – válaszolok a kérdésre – Ez a hely eddig az otthonomra emlékeztet, és ha még szentély is van… Látnom kell. -  teszem hozzá, elismerő csengéssel a hangomban.
– Nagyon úgy néz ki, hogy sok alkalmam lesz még megcsodálni – mosolyogok a tanácstalanságára.  Ha ideköltözöm, valószínűleg az időm nagy részét idekint fogom tölteni… Márpedig nagyon szeretnék ide költözni! ... Egyre kétségesebb, hogy bárki el tud tántorítani a Vigotól…

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
Chakna
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 792
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 17
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi2217/2300Kert - Page 4 2yjvlht  (2217/2300)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Kiwi on Hétf. Márc. 20 2017, 21:53

Kiwi sajnos nem hallja a gondolataidat, így nem tudja miként vélekedsz róla. A  pudingos hasonlatra elnevette magát, amire nekem is sikerült. Nem szánt szándékkal viccelődtem, de sikerült. És valamiért el is tudok képzelni a céhtagokból, sőt a céhházból is egy remegő pudingcsodát. Éljen a vizualitás. Mosolyodtam el a színes gondolatra. Úgy gondoltam pozitív véleménnyel van rólunk, ami büszkeséggel töltötte el a lelkemet bár volt egy aprócska gáz, egy zár egy zsilip amit nem nyitottam fel, de mégsem csupán máz voltam előtte. Tetszett ahogy ámul, pedig még csak annyira giccses sem volt a kertünk sőt, inkább volt csak természetesen zöld, és azon morfondíroztam ha ezen így el van hasalva, akkor a csillagvizsgálótól és egyéb helyektől még inkább el lesz. De a szentély volt az, ami igazán felcsigázta, én pedig örömmel mutattam meg neki. Hivatalosan nem a miénk, de a környezetünkben van, viszont nem fogom túlmagyarázni, most a „miénk” és kész. Miközben elindultunk, igazából nekem fel sem tűnt, hogy elgondolkodott. Alapvető kérdés volt, amit feltettem és a válasz tökéletesen igazolta a sejtésemet.
- Hmm..- Hallattam, miközben próbáltam összeszedni a letisztultabb gondolatokat a reiki és japán papnőségről. Túl sok minden nem derengett, és nem tudtam mennyire vehetem komolyan a rajzfilmek és pár film vizuális kultúráját. Mennyit ferdít vajon, így inkább így folytattam.
- Sajnos, nem sokat tudok a reiki papnőségről.- Jegyzem meg, és csak remélem, hogy maga a szóval sem lövők mellé túlzottan. Ha meg igen, maximum kijavít. Megsérteni csak nem sértem meg. Viszont, az hogy az otthonára emlékezteti, elbizonytalanított picit. Azt tudom, hogy az ázsiai kultúrákban fontos a szülőről való öröklés és tudás átvétele, de nem mertem beletenyerelni, úgy gondoltam, ha szeretné, elmondja. Egy nagyot bólintottam, amikor kijelentette a „mi tart vissza?” Kérésemre a választ.
- Lassan közeledünk. – Jelentettem ki, majd elfordultunk jobbra és ha jó szeme volt Chaknak már láthatta is a domboldalban, a lépcsősorokat, és felül a fák lombjai alól félénken kibontakozó kisebb szentélyt.
- A lépcsőn óvatosan, a moha miatt van hogy csúszik. – Télen viszont szinte meg sem lehetett közelíteni ezt a helyet. Érdeklődni, kérdezni akartam tőle, de… egyszerűen nem tudtam mit. Mit merjek? Mit szabad… szóval csak ilyen általános mondatok hagyták el a számat. Gátlásos voltam. Féltem hogy valamit elrontok, vagy… vitázni fogok vele is mint Shuval… aki még sírva is fakadt miattam. Azt mondta, hogy örült neki, mert kiadta a stresszt… de, szerintem ez nem teljesen így van. Szóval óvatosabb próbáltam lenni picit, ami azt eredményezte, hogy egy láthatatlan, de áttetsző falat húztam akaratlanul is magunk közé, úgy hogy ő erről tudhatott volna.

_________________
Kiwi
Kiwi
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 777
Join date : 2015. Jul. 22.

Karakterlap
Szint: 30
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi3303/3500Kert - Page 4 2yjvlht  (3303/3500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Chakna on Szer. Márc. 22 2017, 18:54

Együtt nevetünk a pudingos hasonlaton, ami a maradék feszültségemet is elűzni. Lenyűgözött a kert, közelebbről is megnézhetek, és társaságom is van, akivel lehet nevetni. Mégiscsak jó lesz ez a nap. Jó döntés volt végül eljönni. Kicsit szégyellem is magam, hogy olyan bizonytalan voltam… Htá mitől féltem?

Elgondolkodik azon, hogy a nagymamám papnő volt. Szivesen felvilágosítanám, de sajnos én sem tudok sokat.

– Nem szívesen mesélt nekem erről, úgyhogy én sem tudok sokat. – reagálok a megjegyzésére – Nem szerette volna, ha én viszem tovább a vonalat. – teszem hozzá. – Mindenesetre most nagyjából úgy nézek ki, ahogy ők szoktak – mosolyodom el, és mutatok végig az öltözékemen, ami fehér felsőből, és nagyon bő, piros nadrágból áll. Ahogy a Shinto papnőket elképzelné az ember.

Körülnézek, mikor jelzi, hogy közeledünk. És már látom is a domb tetőn álló szentélyt. Nem pont olyan, mint a Kyotoi szentély, de felismerhetően a Shinto templomokról mintázták. Előre szaladok, és szinte meg sem hallom a figyelmeztetést. Igazából nem is kell, mert az ilyen lépcsők mindig mohásak, és csúszósak. De azért meghallottam hogy szólt, és meg is torpanok néhány lépcsőfok után. Amíg utolér nézem őt, és gondolkodom. Az alapján amit eddig Kiwiről tudok, alapvetően közvetlen, de mégis távolságot tart. Most is ezt érzem kicsit.  

– Téged ki hívott meg a Vigoba? – kérdezek rá, hátha ezzel kicsit megnyitom, és elindul a beszélgetés. Már a nyelvem hegyén lenne, hogy természetesen semmi nem kötelező, és nyugodtan mondja meg, ha olyat kérdezek, amire nem akar válaszolni, de lenyelem ezt a félmondatot. Most kifejezetten előnytelen lett volna. Viszont nagyon fogok figyelni, hogy ha véletlenül olyan témát vetek fel, akkor észrevegyem.

Közben ha utolért a lépcsőknél, akkor mostmár nyugodtabb tempóban tovább lépkedek a szentély felé.

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
Chakna
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 792
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 17
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi2217/2300Kert - Page 4 2yjvlht  (2217/2300)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Kiwi on Szomb. Márc. 25 2017, 21:11

- Hogy-hogy? - Kérdezek vissza meglepetten, a lányra pillantva, de még időben észrevéve magam, nehogy túl kíváncsiskodónak, esetleg rátartinak tűnjek. Pedig csak meglepett. Kialakult a fejemben egy kép, amivel nem egyezett a válasz. Ezt hívják sztereotípiának, ami velem elég gyakran megesik, és már késő mire észreveszem. A másik válaszra szintén, egy miért született meg a fejemben, majd sorra rá az esetleges tézisek. Vagy van testvére, vagy a mamájának rossz a viszonya a paphősködéssel és teljesen más utakra szánta az unokáját, esetleg családon belül volt valami vita. Szóval sok megoldás születhet, amiből az is megeshet, hogy ő maga sem tudja a valódi indokát. Viszont így a gyermekkora és a nosztalgia miatt tetszik ennyire neki ez a hely és nem azért, amiért elsőnek gondoltam.
- Igen, felfigyeltem arra, hogy különleges a ruhád, sejtettem is, hogy valami ilyesmi áll mögötte, de nem tudtam biztosra. - Jegyzem meg, hogy a ruhája miatt viszonylag sokan megfordulnak utána, hisz elégé egyedi, akár a középkori páncélzat, de még a modern öltözékeket utánzó átlagos ruháktól is. Amint megpillantotta a templom tetejét, rögtön rástartolt, és bevallom én azért nem lelkesedtem sürgősebben szedni a lépcsőfokokat, hisz azok mindig kikészítenek... Kardióznom kéne...
- Menj csak, én is felérek. - Jegyzem meg, amikor érzékelem, hogy meg akar várni. Majd kaptam, egy várható kérdést.
- Shukaku, még a szabad rablás boltocskában. - Jegyeztem meg.
- Majd Cearso, biztatott, utána tántorított el, végül mégiscsak biztatva lettem, és egy teaparti alkalmával, megismertem Junt is. Sayat egy küldetésről már régebben is ismertem. De, végül így lettem bevéve. - Osztom meg vele, lelkesen, ámbár kissé lihegve lassan, a rendszertelen levegővétel és az ősellenségem, a lépcső miatt. A válaszom természetesen, és picit elnosztalgiázva a régmúlton elmosolyodva adtam elő.
- Utána ismertem meg, Charitont, végül Ritsut. Mindketten nagyon édesek. - Vettem egy kalap alá a fiúkat.
- De ott van még egy másik srác.. Rogan, és Frilina is, őket kevéssé látni manapság, de időről időre belátogatnak. Frili meg általában el van tűnve Shuval. - Jegyeztem meg, most már érezhetően zilálva. Igyekeztem minél többet megosztani neki rólunk, valamint Charitont picit "elsüllyesztettem", tudatosan. Nem tudom miről beszélhettek, bár megígérte, és nem akarok paranoiás lenni, csak reméltem, hogy tartotta a szavát és nem osztott meg senkivel sem, engem érintő kínos információkat. A magam képét akarom formálni. És azt akarom, hogy Chakna is ezt lássa, és ne mást. Végül utolértem, és csak pár lépcső választott el minket a tényleges szentélytől. Megadtam neki az elsőbbséget, egyrészt illemből, másrészt mert így le tudtam utánozni, és eltanulni az illemet. Sok film és rajzfilm mutatta be, miként is kell tisztelegni és kívánni, de csak Chaknara hagyatkozom jelenleg. Úgy éreztem a most nekem kellene kérdeznem valamit. De egyszerűen szita volt az agyam. Nem tudtam mit kérdezhetnék, mivel idézhetek fel benne, olyan emlékeket amire nem akarna válaszolni, vagy csak emlékezni, például a kinti életére. Pedig, megkérdezném tőle. Tudni akarom. Össze akarom hasonlítani magunkat. A válaszait az enyéimmel, az indokait a sajátjaimmal.
- És... miért épp.. - Akadtam el, hisz ha az íjászatra kérdezek rá, dereng hogy mondott már valamit. De lehet összekeverem valakivel. Vagy mert az passzol a papnősséghez?... Nem mertem rákérdezni, mert ha már kérdeztem figyelmetlennek és érdektelennek tarthat.
- Miért érdekel ennyire a papnősség? - Kérdeztem rá, az öltözéke miatt. Valamint ugye a családjában fordult már elő, de nem hiszem, hogy ez lenne a legfontosabb indoka.

_________________
Kiwi
Kiwi
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 777
Join date : 2015. Jul. 22.

Karakterlap
Szint: 30
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi3303/3500Kert - Page 4 2yjvlht  (3303/3500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Chakna on Szer. Márc. 29 2017, 09:49

A nosztalgiázás közepette kifejezetten jól esik, hogy kérdez, hiszen kimondva még inkább megelevenednek az emlékek.

– Sosem beszélt erről – kezdtem őszintén – de úgy sejtem, hogy őt rákényszerítették, és ettől a traumától szeretne megkímélni.

 – Az íjásztahoz ez megfelelő ruha, én pedig mindig szerettem ezt a stílust – összegzem, hogy miért járok ilyen ruhában, igyekezve arra a rejtett megjegyzésre is válaszolni, amit a reakciójából érzek.

 A lelkesedés miatt túl gyors tempót diktálnék a szentély felé, amit Kiwi nehezen tud követni. Ez a felismerés meglehetősen kellemetlen számomra, ezért hiába is mondja, hogy majd utolér, megvárom.

 Shu hívta őt is… Kicsit olyan érzés tölt el, mintha ettől valamiféle testvérek vagy hasonlók lennénk… Ezután boldogan mosolyogva hallgatom ahogy mesél. Édesek… Ritsut nem ismerem még, de Charitonról inkább a megnyerő jut eszembe, mint az édes. Rogan és Frilina, jegyzem az új neveket a fejembe.

Lassan lépkedek az utolsó pár lépcsőfokon Kiwi előtt, hogy kifújhassa magát. A szentélybe lépve csak a legalapvetőbb tisztelgő gesztusokat csinálom, először is ellenőrzöm, hogy van-e a szokásoknak megfelelően kőkút a kapuban. Ha van, akkor elvégzem a tisztulás rituáléját. Feltűnik, hogy Kiwi utánam szeretné csinálni, úgyhogy lassan, magyarázatot is fűzve hozzá csinálom végig a folyamatot.

– Először a bal, majd a jobb kezedbe merj egy kis vizet. Azután a balkezedbe, és onnan vedd a szádba, és köpd ki. - mondom végig a teendőket. – Ez megtisztít, hogy méltó legyél belépni a szentélybe. – teszem hozzá a procedúra célját.

Megszokásból imádkozni is odamegyek. 10 aranyat dobok be, ha van harang, megkongatom, két meghajlás, két taps, az ima ( Add hogy befogadjanak!), meghajlás és taps.  

Aztán kérdezni akar valamit, de elsőre nem tudja megfogalmazni. Figyelem, és úgy látom, hogy az elsőt, amit kérdezni akar nem meri kimondani… Kiwi, ha nem kérdezel, nem tudok válaszolni…  Végül csak elhangzik egy kérdés, amire mosolyogva válaszolok.

– Amikor a nagymamámnál jártam, mindig úgy éreztem, hogy tudnak valamit, amit más nem. Én pedig szeretném tudni, mi az. De azóta sem jöttem rá. Úgyhogy az érdeklődésből az maradt, hogy a stílusuk tetszik, ezért szívesen öltözöm úgy, ahogy ők. – Megint a kiváncsiság a mozgató-rúgó valami mögött az életemben… Előbb utóbb nagy bajba kerülhetek miatta, úgyhogy jó lenne kezdeni vele valamit.

Megfogalmazódik őt figyelve bennem egy kérdés. A felszerelése alapján Kiwi állatidomár, mint Shu és Chan, de még egyszer sem láttam a közelében a társát… Történet vele valami? Vagy a rendszer neki valamilyen hiba miatt nem adott petet? Esetleg egyszerűen nincsenek úgy sülve-főve együtt mint más idomár és pet? Az utóbbi esetet kivéve minden esetben érzékenyen érintheti a kérdés, amit egyenlőre nem tudok olyan módon szavakba önteni, hogy ne hasson tolakodónak, esetleg egyenesen támadónak…  

- Neked mi a kedvenc helyed a céhházban? – kérdezem inkább, miután alaposan szemügyre vettem a szentélyt. A nekem kedves helyet már láttuk, most szeretném, ha lehet, látni az övét.

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
Chakna
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 792
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 17
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi2217/2300Kert - Page 4 2yjvlht  (2217/2300)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Kiwi on Kedd Ápr. 04 2017, 21:02

- Értem. - Nyugtáztam a választ és nem is volt mit fitoktatni ezen tovább, hisz lényegében, mindent megtudtam. Majd amikor a ruhájára kerül sor, a válasz kissé meglepett, hisz nem volt logikus, és nem tűnt teljesen... hihetőnek, de az, hogy ezt szereti, mindent megmagyaráz és teljességgel elfogadhatóvá válik.
- Régebben sok, fps játékokkal játszottam, tudod lövöldözős. - Kezdtem bele.
- Az ottani avatarjaim, mindig a terephez megfelelő színű ruhát viseltek, valamint kifejezetten előnyös volt a testhez álló, esetleg keveset takaró ruha. - Jegyzem meg nosztalgiázva, de jó is volt. Egy meccs maximum húsz perc, és nem évekig tartott egy játék....
Lelkesedve meséltem nekik a céhtagokról, bár most ahogy néztem többen kimenőn voltak elég nagy volt a csend ahogy elindultam vásárolni. Mégis megvárt, így nem volt mit tenni, szaporáztam a lépteimet és beértem, végül együtt érünk fel, és én is igyekeztem megadni a tiszteletet, és elfogadni, valamint követni a szokásosat. Örültem, mert szerettem új dolgokat tanulni, még ha írtóztam is kipróbálni az újdonságokat. Összeegyeztethető a magam módján. A bal kéz nem volt akadály mert így is, úgy is azzal indítottam meg a mozzanatot és követtem is, egészen... az utolsó mozzanatig. Megtisztálkodni, szájba venni még oké, de köpködni. Láthatta rajtam a pillanatnyi lefagyást, teketóriázást.... valamint, oda köptem ahova ő is, de csak óvatosan. Kevés vizet vettem a számba amúgy is.... de ez a gesztus... nálunk egészen mást jelent. Még ha meg kellene inni... A további gesztust is követem, nem dobtam se többet-se kevesebbet mint ő, nem tudom mit, hogyan illik, szóval teljességgel követtem. Minden mozzanatához meg volt a megfelelő eszköz. A kút, a harang... minden ami illik egy ilyen helyre, de természetesen csak szolidan. Én is megkongatom a harangot, meghajolok és tapsolok. Ilyenkor mindig az erdő szellemeinek a legendája jut az eszembe, és úgy szeretném ha valósak volnának, viszont nem vagyok vallásos... elgondolkodtam, hogy ez képmutatás volna-e a szemében ha kiderülne, de nem hoztam fel. Majd elmagyarázom akkor a miértjét.

A kérdésemre adott válaszából leszűrtem, pár... számomra logikusnak tűnő dolgot, mint például... volt elképzelésem miért is tűnhettek nagy tudásúnak, az akkori kis Chakna szemében, persze nem akartam sem illúzióromboló lenni, sem bunkó, így megtartottam magamnak.
- Értem.- Hangzik el a számból, rövid időn belül kétszer... mint akinél felakadt a lemez, adom meg magamnak az önkritika lehetőségét, és megfogadtam magamban, hogy legközelebb másképp fejezem ki magam. De hogy ne tűnjek túl kurtának vagy csendesnek, igyekeztem kitoldani valamivel.
- Én is keveset tudok abból a kultúrából ahonnan származol, de érdekesnek találom. - Dicsértem meg, és tényleg sok okosságot eszeltek ki, bár a reiki papság nekem hamisnak tűnt, de ahhoz senki vagyok, hogy megszólhassak egy másik kultúra szokását. Viszont sok orvoslást és gyógynövényt, valamint fejlett technológiát köszönhetünk nekik.A kérdés meglepett, de azonnal három helyet is fel tudtam sorolni neki, egy kurta mosolyt követően.
- Az első a szobám. - Öltöttem ki a nyelvem, természetes, hogy a csendes nyugis kreatív kuckóm lesz, a dobogós.
- A második... nem is tudom... nagyjából egy helyen szerepelnek. De... ha mozgékony, vagy feldobott hangulatomban vagyok, akkor az edzőterem, amit úgy állítok be, ahogy tetszik. Ugye... régebben talaj-tornáztam, így nagyon szeretek ott gyakorolni, de egyszer még jég korizni is meg akarok tanulni. Olyan elegánsak. - Mondom szinte elalélva, miközben visszaemlékszem a versenyekre, az olimpikonokra.
- És mindegyiknek, olyan szép és kerek feneke van.- Jegyeztem meg kurtán, halkan, de azért hallhatóan, mert tény. Nekem számított, hisz én is olyan formás idomokat akartam, karcsú és mozgékony alkatot ami nekik van. Persze sportos alkatú voltam, de ki van megelégedve magával... Rolling Eyes
- A másik pedig a csillagvizsgáló. Kicsinek mindig csillagász vagy űrhajós akartam lenni, így annak idején sok könyvet is kiolvastam ebben a témában...mára megelégszem azzal, ha egy kis csendre vágyok, onnan lesem a csillagokat. - Mosolyogva pillantottam felé.
- Tudom, hogy csak egyet kértél, de képtelenég választani... nagyon hangulatfüggő. - Jelentem, ki a döntésképtelenségemet, még ha picit ciki is.
- De ha elveszel, azt hiszem én már tudom merre keresselek. - Böktem picit oldalba, ha közel volt hozzám.
- Szeretnél még időzni, vagy érdekel még valami? - Kínáltam fel neki a lehetőséget, ha már idegenvezetővé váltam.

_________________
Kiwi
Kiwi
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 777
Join date : 2015. Jul. 22.

Karakterlap
Szint: 30
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi3303/3500Kert - Page 4 2yjvlht  (3303/3500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Chakna on Csüt. Ápr. 06 2017, 10:42

Először nem hiszi el nekem, hogy az íjászkodáshoz megfelelő az öltözékem, pedig csak annyit értettem ez alatt, hogy az ahhoz szükséges mozgásban nem akadályoz, és kényelmes. Aztán elmondom, hogy szeretem ezt a stílust, és az arcán látom, hogy így már elfogadható neki a dolog. Érdeklődve hallgatom, ahogy akorábbi játéktapasztalatairól beszél. Ezúttal én nem értem a dolgot, ezért rákérdezek.

– A terepszínt értem – kezdek bele – de mi teszi előnyössé a keveset takaró ruhát a lövöldözős játékokban? – teszem fel a kérdést, a hangomban pedig kizárólag őszinte érdeklődés cseng: Tényleg szeretném megérteni a dolgot. Semmi tapasztalatom nincs ugyanis a játékokban. A SAO az első, ahová beléptem... Kiváncsi vagyok a  gondolatmenetére is, hiszen így a személyiségét is kicsit jobban átláthatom.

Amikor utolért rámosolyogtam, és együtt haladtunk tovább a lépcsőn a szentélybe. Jól esett látni, hogy szívesen tanulsz, ezért szívesen avattalak be én is a szentély körüli rituálékba. Magamban jót mulattam amikor láttam a megrökönyödést az arcán a víz kiköpése miatt. Igen… kívülről nézve furcsa szokás, hogy azt ne mondjam, undorító.

A továbbiakban viszont mindent precízen követ, amit csinálok, magyarázat nélkül is. Végignézve rajta valahogy nem olyannak tűnik, aki komolyan vesz bármiféle istenséget, de ezzel nincs is semmi baj, hiszen nálunk is rengeteg ilyen ember van, nagyrészt pedig olyanok, mint én is… Akik hagyománytiszteletből vesznek részt ezekben a rituálékban, sokkal inkább, mint meggyőződésből…

Amikor válaszolok, valamit megállapít magában, ezt látom a tekintetén, de csak annyit mond: Értem! Én magamban csak annyit könyvelek el, hogy ha valamit szeretne, azt majd elmondja, és nem foglalkozom a dologgal túl sokat. 

Elmosolyodom azt hallva, hogy érdekesnek találja a kultúránkat. Kinek ne esne jól egy ilyen dicséret? 
- Akkor kvittek vagyunk, mert én pedig a tiédből szinte semmit sem tudok – jegyzem meg mosolyogva, hátha mesél kicsit.

A kérdésemre három választ is kapok, így ezek közül kell választanom, hogy hova menjünk. A választás elég egyértelműnek tűnik, hiszen a szobájába tolakodás lenne így bekéreszkedni, a csillagvizsgálót meg akkor szereti ha csendre vágyik, márpedig  társaságban nem igazán lehet csendet teremteni.

– Ha a kertben nem találsz meg, itt leszek, vagy házon kívül – nevettem fel a megjegyzésére, hogy már tudja, hol keressen.

– Az edzőteremre kiváncsi vagyok – mosolyodom el szélesen, mikor még meg is kérdezi, hova menjünk. Most az ő terepe következik, és én fogok tanulni tőle, ha jól sejtem.

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
Chakna
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 792
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 17
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi2217/2300Kert - Page 4 2yjvlht  (2217/2300)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Kiwi on Pént. Ápr. 07 2017, 22:09

A kérdésén elmosolyodok.
- Hiába aranyosak és imádni valóak a harsány, csilibili ilyen masni itt, olyan ott, a derék kendővel megkötve típusú ruhák, és lila meg rózsaszín hajak... ha az nem csak a környezetedben lóg ki, hanem a mozgásban is akadályoz, belógsz, vagy felszívja a vizet és csöpög. - Próbáltam magyarázni, bár vegyítettem a válaszomat az itteni világ, és a másik játékéval. Itt például azt is furcsállottam, hogy nem elemi szintű az elementek jelenléte, de idővel ez az "elvárásom" megszűnt, és elfogadtam, hogy itt... másképp működnek a dolgok.
- Kezdő játékosként, buktam le azzal, hogy élénk színű ruhának a masni hosszú vége kilógott, vagy a kalapom, sapkám lógott ki a fedezékem mögül. - Mosolyogtam kissé kínomban, az emlékeken.
- De persze mint minden lány, én is csinos avatart akartam, akire emlékeznek. - Öltöttem ki a nyelvem játékosan, picit megmutatva a hiúságomból egy falatot.
- De, ott megtanultam hogy, igaz az... hogy a kevesebb néha több. - Mosolyogtam. Utolérve és felérve, igyekeztem mindenben rá hagyatkozni. És még a pillanatnyi zavaromat is leküzdöttem, és követtem a szertartást és én is kívántam. A kívánság lehetőségéről tudtam, de hirtelen ért mégis. Tudod, amikor van az a pillanat, hogy mindenkinek valami jót szeretnél, de nem tudod megfogalmazni. A kívánságát hallottam, (gondolom) és elraktároztam magamban, nem vágtam közbe főleg, hogy én következtem. "Azt szeretném, hogy mindenki aki fontos, a legjobban tudjon hozzáállni a dolgaihoz." Távfogalom, és szinte bármire lehet érteni, de ez így van jól hisz, így tényleg eljuthat mindenkihez nem? Mindenki magára húzhatja, akár egy horoszkópot és lelhet benne valami sajátot, valami pozitívat, ami nagyon is lényeges! A megfelelő és haladó hozzáállás, nehéz és fontos, ráadásul nincs egy séma amit felvehetnénk, így bizony mindenkinek a saját maga módján kell ezt megtanulnia. Viszont megjegyeztem, hogy érdekesnek tartom ezeket a dolgokat, de... sajnos nem sokat tudok egymáséról. Így pár dolog, és pár különbség bevillant, az európai és ázsiai kultúrák között, de abban reménykedtem, általa majd kicsit felelevenednek, és bővülnek a dolgok. A legközelebbi várható ünnepen gondolkodok.
- Nálatok is van húsvét? - Pillantok rá, érdeklődve, hisz maga a SAO "ünnepli" tavaly is voltak csokinyuszik, így csak nem állhat olyan messze tőlük. Majd miután tiszteletünket adtuk, megbeszéltük a további terveket. Belefeledkeztem a magyarázkodásba, arra nem is gondolva, hogy "irányítást" vagy célzást szűrhetnél le. És tévedés, társaságban is lehet csendben és nyugodtan ellenni, sőt ez közeli barátoknál, ismerősöknél, ahol nincs meg a kínos csöndtől való félelem, természetes is lehet. De örömmel hallottam a választásod. Így, azonnal rá is bólintottam. Lehet... tudat alatt tényleg irányítani akartam, merre is haladjunk? De ez jelen esetben lényegtelen, hisz előbb utóbb úgy is eljutsz mindenhova.
- Rendben. - Azzal átvettem a vezetést. Jómagam haladtam elől, leértünk a lépsősorról, vissza a hátsókertbe, ahonnan pedig a nagy kertbe, és kicsit megkerülve az épületet, egy abból nyíló ajtóhoz értünk.
- A terem kialakítása mesterséges. Te állítod be mit is szeretnél. Ha úszni, akkor lehet medence. Ha fizikai erőnlétedet akarod javítni és gyakorolni bizonyos jártasságot, akkor pedig az ahhoz megfelelő edzőtermet kérheted. De lehet akár korcsolya pálya, vagy... szinte amit csak szeretnél. - Mutogattam közben a menüt, legörgettem, de csak úgy, hogy közben olvasni is tudjon.
- Ha a termet kiválasztottuk, utána jön az, hogy mit szeretnénk bele, valamint be tudjuk állítani a terem méretét. - Magyarázom, de még nem állítottam be semmit.
- Mi érdekel, mit szeretnél látni? - Pillantottam a kezelőpultra, hogy válasszon. - Majd ha megszületett, azon belül is a válasz, akkor elküldtem az adatokat, és be is léphettünk az ajtón.

_________________
Kiwi
Kiwi
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 777
Join date : 2015. Jul. 22.

Karakterlap
Szint: 30
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi3303/3500Kert - Page 4 2yjvlht  (3303/3500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Chakna on Vas. Ápr. 09 2017, 21:57

A magyarázatra megértéssel a tekintetemmel bólintok. Ez teljesen jogos, és logikus.  Mikor kiölti a nyelvét, én kuncogok. Igen, minden nő szeret csinos lenni, vagy legalábbis úgy érezni magát, és kinek ne hízna a mája, ha emlékeznek rá?

Hallgatom a kívánságát az enyém után, és egyre inkább tisztelem Kiwit. Nem elsősorban magára gondol, hanem a társaira is. Nekem ez kifejezetten tiszteletreméltó.

A húsvétról kérdezel. Emlékek idéződnek fel bennem kisgyermekkoromból, nagy kampányokról, amik arra ösztönözték a lakosságot az országban, hogy ünnepeljék a húsvétot.

– Már mondhatni, hogy van, de nem túl régóta, még viszonylag új dolog ez Japánban. – válaszolok mosolyogva. – Nálatok milyen szokások kapcsolódnak hozzá? – kérdezek rá, bár egyenlőre nem tudom, hogy európán belül honnan származik.

Örül neki, hogy az edző terembe szeretnék menni, én pedig csak mosolygok. Eleve azért kérdeztem a kedvenc helyéről, hogy oda menjünk a szentélyből. Mondhatni kicsit manipuláltam, de nem igazán nevezném annak, mert nem akartam rávenni semmire.

A magyarázatát, és a menü bemutatását érdeklődve végighallgatom, majd némi gondolkozást után, kissé bátortalanul, de egy-két dolgot beállítgatok. Találok lőtér beállítást, így ezt választom. Ha lehetne, akkor úgy szeretném, hogy én az íjamat, Kiwi pedig egy pisztolyt használhasson, de itt nincsenek lőfegyverek… Így nem a lőteret választom. Úszni szeretek, de nincs nálam fürdőruha. Végül egy fákkal körülvett, kör alakú, virágosmezőre esik a választásom.

 – A többit rád bízom – mosolygok Kiwire, és ha befejezte a beállítást, beléptem utána a terembe. Van a réten pitypang, pipacs, ibolya és gyönygyvirág, repkednek a pillangók és a méhek. Kiváncsian nézek körbe, hogy megkeressem, mit tett hozzá Kiwi a terephez. Ha már itt vagyunk, kikérdezem a párbajok működéséről is, és ki is próbálhatjuk, ha benne van a dologban.

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
Chakna
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 792
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 17
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi2217/2300Kert - Page 4 2yjvlht  (2217/2300)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Kiwi on Vas. Május 07 2017, 22:20

Éreztem hogy megért, hogy egy hullámhosszon vagyunk, és ezt a harmóniát szerettem. Sokszor nehezemre esett megteremteni, de vele könnyű volt. Nem éreztem, hogy fáradoznom kellett volna érte, egyszerűen csak létrejött és ezért hálás voltam. A kultúrák közötti különbség és párhuzam mindig is érdekelt, valamint tökéletes indok volt arra, hogy kérdezhessek, érdeklődhessek és felfedezhessek. Ezáltal kielégül a kíváncsiságom és jó színben is tűnök fel előtte. Érdekelt mit gondol rólam, főleg ha céhtársak leszünk, nem hagyhatom, hogy befolyás és ráhatás nélkül alakítson ki véleményt, azt akartam olyannak tartson, amit én akarok láttatni, irányítani... Mivel fogalmam sincs milyen vagyok, vagy... miért épp olyan amilyen, így ehhez tartottam magam. Ha a közelebbi körbe fog kerülni, akkor  lényeges mi a véleménye, és ha javíthatok rajta, megteszem. Meg fogok felelni neki is és eddig úgy tűnik, nem lesz nehéz az ő esetében. Az érdeklődés oda-vissza működik, így nekem is válaszolnom kellett, és ugyan nem szerettem magamról úgy beszélni, ez egy általános téma volt, ami még csak nem is rólam szólt... így nem bántam.
- Nos... a családom nem követte túlzottan a hagyományokat, de szívesen mesélek. - Vezettem fel.
- Nálunk az ünnepet, egy negyven napos böjt előzi meg, valamint ez idő alatt rakunk rendben mindent tavasszal a ház körül. Nagytakarítás kívül, belül. A kertet is teljesen rendbe szedjük, mivel a hiedelmek szerint magát Jézust látjuk vendégségbe húsvétkor. A fiatalok elmennek az idősebb rokonokhoz, pászkát sütnek, a család női tagjai otthon főznek majd az ételt és az italokat elviszik a templomba megszentelni. Akad akik ott is virrasztanak.
-
Hagytam egy kis szünetet, miközben összeszedem a további mondanivalómat.
- Valamint szokás nálunk még egy-egy fűzfa ágat is megszentelnek, majd azokkal a gyerekeket és a fiatalokat... - Hagytam egy kis szünetet.
- Megsuhintják, de nem erősen persze... valamint azért, mert ezzel űzik el a gyerekbetegségeket, és egészséget hozzanak a hiedelmek alapján.  Régebben el is ültették ezeket az ágakat, mondván, hogy a megszentelt ág, mindenhol gyökeret ereszt.- Vettem ismét levegőt.
- Akkor volt még a sószórás a ház körül, a házigazda feladata volt, amikor haza értek a templomból, ahol maguk is megmosakodnak a szentelt vízzel. Először megsózta a küszöböt, hogy távol tartsák a rossz és ártó szellemeket, valamint... csak ez után, és az állatok pászkával való etetése után vacsoráztak. - Vettem ismét levegőt.
- Valamint a tojásfestés is ott van még, a gyerekek és a nők feladata. Amúgy a színeknek is van jelentősége. A fekete és fehér kombinációja a szerelmet szimbolizálta, a piros az élet örömét, a sárga a holdat, a zöld pedig a természetet, de a kéknél már fogalmam sincs. - Jöttem kissé zavarba miközben elnevettem magam.
- Bocsi ha kusza lett, de mi nem igazán ünnepeltük, így kicsit mélyre kellett nyúlnom, hogy felelevenítsem. - Kezdtem bele a magyarázkodásba.

Visszaérve a kertbe, a gyakorlópálya felé vettük az irányt, ahol egy kis bemutatót tartottam miként is működik. Érdeklődve figyelt, majd pár dolgot először bizonytalanul beállítgatott. Láttam mivel próbálkozik, de csendben megvárta mit hoz ki belőle, végül pedig megkaptam a lehetőséget, hogy én fejezzem be. Persze gondoltam hogy nem piknikezni akar, hiába lenne arra a legalkalmasabb a beállítása, viszont azon kezdtem el töprengeni, mit is adjak hozzá, de ötletem sem volt. Ott álltam és hezitáltam, majd pár kattintással beállítottam, harci fabábukat. Változatos méretűek, voltak, és ember alakúra voltak faragva, hasonlóan mozgékonyak is voltak.
- Így ni. - Majd rányomtam hogy, elkészüljön a termünk. Belépve megnyugtattam Chaknát.
- Ne aggódj, csakis akkor támadnak, ha te is megtámadod őket, és egyes szintű szörnyek erejével támadnak, viszont több életük van jóval. - Mutattam be a furcsa bábukat. Majd beértünk a mező belsőbb területére, gondolom. Ott gondoltam, hogy harcra vezető kérdése lesz, és ezzel is próbáltam elkerülni hogy, velem akarjon harcolni, de mi mást is gondolhatna, amikor maga a terem is edző vagy küzdő terem néven ismert.
- Nem is tudom... van pár fontos dolog. - Kezdtem bele, miközben leültem a fűre a pipacsok mellé.
- Azt hiszem, a leglényegesebb amit mindenkinek tudnia kell, hogy ha valaki pirosat öl, annak az indikátora nem változik meg... tehát... nem tudhatod ki is az, aki képes túllépni az etikai morálon. - Utaltam a gátak és gátlások nélküli emberekre...
- Valamint.... nem csak harcban lehet valakit megölni... - Kezdtem bele...
- És bocsi, hogy ilyen válaszokkal húzlak le, nem elijeszteni akarlak... de jobb ha tudod, valamint, a mélyről lehet felfelé menni. - Utaltam, hogy nem kívántam gyászos hangulatot teremteni, de hozzá tartoznak ezek a kérdezett témákhoz.
- A párbaj másik lényeges eleme, hogy ha lehetőséged van rá, mindig a másik küldjön felkérést, mert akkor te választhatod ki a módot, tehát hogy fél életes, teljes életes vagy első ütéses harc legyen. Arénában nem tudnak megölni, azért.... az még biztonságosnak is mondható. - Folytattam.
- Valamint... jobb ha először csak figyeled a harcokat, egy idő után kiismered azoknak a stílusait akik rendszeresen  küzdőtereznek, vagy arénáznak. - Osztottam meg vele a saját szokásom, persze akárhányszor próbáltak meg kihívni... mindig elutasítottam, valamit megpattantam onnan. Az kéne még hogy nyilvánosan püföljenek a földbe...
- Nagyjából ennyi talán.... valamin, az életsávból és a saját ütésedből meg tudod saccolni mennyi élete lehet a másiknak. De ezt csakis a páncél után, valamit épp ezért... a második ütést érdemes figyelni. - Koncentrált fejjel bámultam magam elé, mialatt a gondolataimat osztottam meg vele.
- Ohh... igen, még a képességek. A jártasságokat jó ügyesen kifejlesztgetni, előre elgondolva mit is fogsz csinálni huzamosabb ideig. A harcokban, az ugrás, a súlyemelés, az akrobatika, észlelés és lopakodás jól tud jönni. - Magyaráztam, miközben éreztem hogy valamit kihagytam, de lehet csak én gondoltam túl, hisz én elég sok dolgot hasznosnak véltem még, mit például a látást is...
- Amint céhtag leszel, azt fejlesztesz a céhbankból amit szeretnél, és azt is veszel ki onnan amire szükséged van. - Magyaráztam. Jómagam nem kezdeményeztem párbajt és nem is hoztam fel, csak ha ő maga kérdezett rá.

_________________
Kiwi
Kiwi
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 777
Join date : 2015. Jul. 22.

Karakterlap
Szint: 30
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi3303/3500Kert - Page 4 2yjvlht  (3303/3500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Chakna on Kedd Május 09 2017, 21:48

Kiwi hatására immár teljesen önmagam vagyok. Az eszmecserénket a kultúráról pedig kifejezetten élvezem.

A visszadobott kérdésre adott válaszából egy információt már leszűrhettem: A családja nem ragaszkodik a hagyományokhoz, de ő maga tisztában van velük, szóval valószínűleg olyan közegben élt, ahol tartják ezeket a szokásokat. Sok eleme ismerős volt a dolognak, hiszen a nyugati húsvétot akarták meghonosítani Japánban, de voltak olyan részletek, amik teljesen újak, és meglepőek voltak. Például, hogy a fűzfaággal való megsuhintás elűzné a betegségeket… Na meg hogy az állatok ellátása az ünnepen is fontosabb, mint hogy a család jóllakjon. És hogy jelentése van annak, hogy milyen színű az a tojás…

 Az apró hibán vele együtt nevetek (nem rajta, hanem a helyzeten) Mintha magamat látnám kicsit, amikor valami olyasmiről beszélek, ami érdekel.

 – Ne aggódj, tudtalak követni – rázom meg a fejem enyhén a szabadkozására., még mindig kuncogva.

Azután lassan visszaérünk a kertbe, és az edzőteremhez megyünk. Én beállítok egy kellemes környezetet, Kiwi pedig még néhány dolgot, és beléptünk a terembe.

Elsőre ijesztőnek hatottak a furcsa ember alakú bábuk, de Kiwi szavaira bólintva ez az érzés el is száll belőlem.

Faggatásomra Kiwi ellátott néhány igencsak fontos jótanáccsal a párbajokról, amiket gondosan be is véstem a fejemben lévő jegyzetfüzetbe. Megjegyeztem magamnak, hogy lehetőleg kerüljem mások kihívását, ezzel is jobban figyelve a biztonságomra. Ugyan ezen ok miatt pedig érdemesebb az Arénát választani helyszínnek. Az olyan számolgatás, amivel kb meg tudnám saccolni a másik életét soha nem volt az erősségem, úgyhogy nem is töröm rajta sokat a fejemet. Adott esetben persze majd megpróbálkozom vele, hátha sikerül ráérezni a dologra. Sokadszorra gondolkozom el szavaira a jártasságokon. Íjászként nem árt, ha hamar észreveszem a dolgokat, és gyorsan reagálok… No meg az akrobatikus készségek sem ártanak… Arra a lehetőségre pedig még nem is gondoltam, hogy a céhbankot ki tudom használni például ilyesmire. Hasznos információ, ugyanakkor kicsit óckodom is tőle.

 – És én milyen módon tudom gyarapítani a céhbankot? – kérdezek rá, hátha ez az információ megnyugtat.
– Köszönöm az eligazítást – vigyorodom el szélesen a rövid „oktatás” végén, és gyorsan kinézek magamnak egy távolabbi bábút.  Az első nyíl próbaként repül, és áll bele a jobb karjába.  Nagyjából 25%-át vitte le az életének. A következő három nyíl gyors egymás utánban áll bele a bal vállába, az oldalába, és a combjába. Láthatóan kell még egy találat, hogy a bábú eltűnjön. Elszámoltam magam, ami miatt kissé el is fintorodom. Látványossá csak akkor válik a dolog, amikor az ötödik nyílvesszőm a bábú korábbi helyén a földbe áll bele. "Ellenfelem" egy viszonylag ügyes oldallépéssel kitért előle... Számíthattam volna rá, hogy előbb utóbb meg fog próbálni ellépni a nyilaim útjából… És ami azt illeti, a célzás sem megy olyan precízen, mint kellene. Fejlődnöm kell még. Ezt megállapítva indul útjára az utolsó, hatodik nyílvessző, ami a nyakán találja el a bánút, ami pixelekre esik, és eltűnik a gyakorlótérről.
– Az aréna is így működik, mint ez a terem? – kérdezem Kiwitől lehuppanva a fűbe, magamban kielemezve az imént tapasztaltakat.

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
Chakna
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 792
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 17
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi2217/2300Kert - Page 4 2yjvlht  (2217/2300)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Kiwi on Szer. Május 31 2017, 20:17

Illemből mondja, ezt gondoltam, ugyanis sokszor saját magam is összezavarodok a szövegelésemtől. Nehezen követem magam, és a bizonytalanság, hogy valamit kihagyok, vagy kétszer mondtam, mindig ott lappang a levegőben. Bosszantott, hogy nem emlékeztem a piros szín jelentésére, pedig tudom, hogy van.

Visszaérünk a kertbe, majd egyenesen az edzőteremhez megyünk. Megmutattam neki, miként is működik, egyáltalán nem volt bonyolult, és ő maga is hamar ráérzett a dologra.

Adtam pár információt, láttam hogy figyel, így mosolyogva folytattam.
- Íjászként jól jöhet az akrobatika, valamint az ugrás, észlelés és rejtőzködés, esetleg éjjellátás, talán a nyomkövetés... de ezek mind a te döntésedre vannak bízva. Csak tanács, nem okoskodni szeretnék. - Felajánlottam neki a céhbankot, majd jött is a kérdés. Ilyenkor tudom meg, milyen az érme másik oldala, hisz eleinte én is rettegtem a tartozás, vagy a határok nem ismerésétől. Mennyit lehet, mennyi időre és hasonló kérdések. Bevallva kényelmetlen az, ha ajánlgatni kell, pedig azért van, de még emlékszem arra az aggályokra amikor én beléptem.
- Magával a tagsággal is gyarapítod, de a feleslegessé vált itemeket be szoktuk tenni, hogy más is használhassa, vagy kitegyük szabad rablás boltocskába, de oda csak tier egyesek kerülnek be, ugye a kifejezett kezdőknek. Valamint ha elérkezik az, ha fejleszteni akarunk, akkor össze szoktuk dobni a pénzt rá, tehát olyankor többen is beadunk, és úgy nem annyira megterhelő, de ez ritkán szokott előfordulni. - Világosítottam fel.
- A céhbank meg azért van, hogy használják. Elvégre ha vigyázol magadra és fejlődsz úgy, tudod magad is jobban támogatni a céhet és másokat.- Próbáltam érvelni, bár talán erősre sikeredett. Nem akartam erőszakosnak tűnni a szemében, hisz ez csak a saját gondolatmenetem és ok-okozatom volt.

Majd nekiveselkedett a bábuknak, először csak figyeltem, eszem ágában nem volt támadni, vagy elé szaladni, de feltűnt valami.
- Szándékosan támadod a végtagokat? - Első elgondolásra okos dolog a másik akadályozása, vagy tehetetlenné tétele, valamin... azért azok olyan pontok, amit elég nehéz lehet eltalálni. Ha leütötte a bábut, megdicsérem.
- Szép volt!- Aztán jöttem én. Hiába van több támadásom vélhetőleg, mivel százalékos sebzést tudok okozni neki, így nekem is kerül annyi támadásba mint Chaknának. Előhívtam az idomár kardom, majd neki estem az egyik szélsőnek. Nos az első félíves sikerült, a második elől kihajolt, majd leguggolva megpróbált kigáncsolni, amire hátráltam és megpróbáltam beleszúrni a kardot a lábába. Mákom volt, mert sikerült, és egy ideig a földhöz szegeztem, oda léptem mellé, hogy mellkasára lépve teljesen lefektessem, de nem sikerült. Az egyik kezével megragadta a karomat, és szó szerint lerántott a kardom markolatáról. Hátrálnom kellett, ameddig a lendület kitartott. Majd mikor sikerült megállnom, sőt immáron saját lendületet venni, neki iramodtam, hogy még hamarabb elérjem a kardot, mint ő, hisz lomha de biztos mozgással nyúlt felé hogy kiszabadítsa a lábát, az elkobzott fegyveremmel. Csupán annyi időm volt, hogy meglökve felső testét kibillentsem az egyensúlyából, megzavarjam, majd vissza vegyem ami az enyém. Sikerült. Gyorsabb voltam, csupán ennyi volt a szerencsém. A bábu meglepődött, én meg kiemeltem a lábából a fegyverem, aki így hamar lábra is szökkent, viszont még két vágást intéztem felé. Az egyik a törzsét a másik a karját érte, amin nyikorogva haladt át a kard. De még nem volt elég. Még egy ütésre voltam attól, hogy pixelekre bomoljon. Meglendültem felé, de a másik kezével kaptam egy fülest ami elől nem tudtam kitérni, így csengő füllel, próbáltam összeszedni magam. Nem is értem miért nem, védekeztem a karddal, bár visszagondolva, igen... ki tudta volna védeni. Észhez térve a pillanatnyi meglepett megszédülésből, alulról próbáltam hasba szúrni, csupán egy pillanat, ennyi kellett volna, hogy kikerülje. De hasa helyett az oldalát találtam el, épp picit megkarcolva, viszont elég sebzést mérve rá, hogy pixelfelhővé fosszon fa-szerű teste. Amint végeztem picit hátra léptem, meg akartam törölni a homlokom, de nem izzadtam, inkább csak amolyan nonverbális gesztusként, de egy halványat sóhajtva fordultam Chakna felé.
- Na, így is lehet csinálni! - Vigyorogtam. Nem akartam szabadkozni a bénázásom miatt, nem is tettem. Tudom magamról hogy nem a harcban való ügyességem fog előre vinni, de attól még ki kell használni az alkalmakat, amiben nem igazán sérülhetsz, hogy krízis helyzetekben ne blokkolj le. Vagyis én csupán ezért gyakorlok. Meg persze azért a röpke fölényes érzésért amikor győzök. De ettől félek, félek hogy rászokok... és tartok attól is ha veszítek, hisz nem kezelem jól azt az élethelyzetet.... sőt, tudom jól, még ostobaságokat is képes lennék csinálni, csak hogy... ne kelljen megalázkodnom, és bizonyíthassak.

_________________
Kiwi
Kiwi
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 777
Join date : 2015. Jul. 22.

Karakterlap
Szint: 30
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi3303/3500Kert - Page 4 2yjvlht  (3303/3500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Chakna on Pént. Jún. 02 2017, 12:54

Megmondanám, ha nem tudnám követni amit mond. Nem állítom, hogy könnyen, de tartom a lépést Kiwi gondolataival.

Az edzőteremben meglepően sokmindenre kiterjedően ellét tanácsokkal, amit mind mind igyekszem megjegyezni, hogy később haszonsíthassam majd. A jártasságokon gondolkodva felmerül az akrobatika,  ugrás, észlelés, rejtőzködés… Én magam a látáson, az észlelésen és a halláson gondolkodtam eddig, hogy a lehető leghamarabb észrevegyem a dolgokat… De így belegondolva, akrobatika vagy ahhoz hasonló jártasság nélkül nehezen tudnám tényleg hasznát venni a jó érzékeknek… A látás fontos a célzáshoz, az észlelés hogy időben megérezzem a veszélyt… De a kettő mellett a hallás igazából felesleges… Azt hiszem inkább az akrobatika kellene nekem…

Úgy elgondolkodom ezen, hogy elfelejtek reagálni…

Aztán felmerült a bank kérdése. És a válasza kicsit valóban megnyugtatott. Működhet úgy a dolog, hogy az ember annyit vesz el, amennyit beletett a közösbe. Vagy inkább fordítva. És minél többet tud beletenni, annál inkább tudja segíteni a bank azokat, akik gyengébbek még… Tetszik ez a rendszer.

 - Értem már. Minden céh ilyen testvéries? - kérdezem mosolyogva, leplezetlenül komoly dícséretnek szánva a kérdést magát is.

Miután nagyjából minden kérdést megvitattunk, ki kellett próbálnom magam. Elég ügyetlennek éreztem magam, mert odakint ennél pontosabban ment a célzás, gyorsabban az íj felajzása, és ez a 6 lövés mind eltalálta volna a célpontot… Kiwi kérdésére szinte gondolkodás nélkül reagálok, kicsit meglepetten. Sok dolgot észrevesz, ami dicséretre méltó a szememben.

- Nem teljesen. - magyarázom -  Amikor íjazni tanultam, úgy mondták, hogy ha az ember nem akar halálos sebet ejteni, akkor a legjobb a végtagokat célozni, mert így a közelharc elkerülhető, könnyen mozgásképtelenné válhat az ellenfél, így én dönthetem el mennyire sebesítem meg.

A dicséretét elengedem a fülem mellett. Nem, sajnos nem volt szép ez a mutatvány, ellenben tanulságos.

A fűben ülve, félig elgondolkodva figyelem ahogy Kiwi is kihasználja az alkalmat a gyakorlásra. Egyáltalán nem értek a kardokhoz, úgyhogy ámulva nézem Kiwi ügyes, íves lendítéseit, és szúrásait. Egy pillanatra aggódni kezdtem, amikor a kard kikerült a kezéből, de meg is nyugodtam, amikor sikerült visszaszereznie. Közelharcról volt szó, így nem lep meg az ütés, amit Kiwi a fülére kapott, de kicsit aggódom, mert pár pillanatig kissé bizonytalanul áll. Végül az utolsó karcolást is sikerült bevinnie, és a bábú eltűnt, pixelfelhő formájában.

Amikor felém fordul, és visszamosolygok rá, és nevetve válaszolok
- Akinek van hozzá tehetsége, annak így is - jegyzem meg - Nekem nem menne… - fűzöm hozzá, még mindig nevetve.

Már állnék fel, hogy megint megpróbáljak egy bábút eltűntetni, levonva az előző próba következtetéseit, amikor Kiwi üzenetet kap, és valami megváltozik az arckifejezésén…

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
Chakna
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 792
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 17
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi2217/2300Kert - Page 4 2yjvlht  (2217/2300)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Kiwi on Kedd Jún. 13 2017, 19:58

Elmondtam neki pár gondolatomat, és elképzelésem, mire láthatóan elgondolkodott. Megvártam ameddig, túl lesz rajta, mármint nem zökkentettem ki belőle, így egy ideig csendben voltunk. Nem sokáig, de nem zavart. Akad az a kínos csend, amikor szinte kényszernek érzed, hogy valami olyasmit mondj amivel kizökkented ez a helyzetet, de ez jelenleg nem ijen volt. Picit jól is esett, különben már zúgott volna a fejem a saját mondataimtól. A bank kérdése, picit meglepett.
- Fogalmam sincs. Hallottam olyanról, ahol ha csináltatsz valamit, ha elhagyod a céhet ott kell hagynod a cuccot, és így forgatják vissza a tulajdonukat, de ez csak pletyka. Fogalmam sincs igaz-e. - Mondtam.
- De a többi céh maximum annyiban érdekelhet minket, amit tanulhatunk tőlük. - Mosolyogtam, nyitottan.

A bábuk szétestek, miután pár nyílvessző sünit csinált belőlük. Majd akadt egy észrevételem, amit kérdés formájában fel is tettem. Láthatóan intenzív térdelődéssel figyeltem Chakna mondatát. Hasznos volt.
- Bár... itt fájdalom nincs, ami "megbénítaná" őket... - Csupán ennyit jegyeztem meg mellé. Majd én jöttem, nekifutottam a bábunak, hogy elintézzem, ami kisvártatva sikerült is. Majd kicsit kifulladva léptem a lány mellé. A válaszára elmosolyodtam.
- Dehogy nem. Sőt... kell is, íjászként távolsági vagy, de pont ezért próbálnak majd közel kerülni hozzád és közelről támadni, szóval... erre próbálj felkészülni. - Már a számon volt, volt kölcsön kérjem és kipróbáljam az íját. De üzenetet kaptam. Zavartan kértem elnézést a lánytól, hogy a körülvezetést megszakítom és megkértem, jöjjön fel a Zeneterembe, de én előre sietnék, mert fontos dologról van szó. A lelkére kötöttem, hogy feljöjjön, és láthatta rajtam az ijedtséget, de próbáltam nem kimutatni és megijeszteni vele.

_________________
Kiwi
Kiwi
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 777
Join date : 2015. Jul. 22.

Karakterlap
Szint: 30
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi3303/3500Kert - Page 4 2yjvlht  (3303/3500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Chakna on Vas. Jún. 18 2017, 00:20

A csend csak azért nem zökkent ki a gondolataimból, mert nem válik kínossá. Kiwi úgy néz ki olyan társaság, aki mellett lehet csendben is ülni.
A kérdésem a többi céhről teljesen spontán jött, így nem volt mögötte semmilyen mögöttes tartalom. Elmosolyodtam, amikor azért hozzá teszi a válaszhoz, hogy a többi cég csak a tanulás szempontjából érdekeljen.
- Azt hiszem igazad van - és nem teszem hozzá, hogy ellenben ilyen szemmel figyelni nagyon is fontos más közösségeket. Okoskodásnak tűnne.
Az erőpróba után kérdezett. Valóban érdekelte, hogy mi célom volt azzal, hogy a végtagokat lőttem, és pedig elmondtam neki, honnan ez a reflex. Remélem hogy hasznosnak is bizonyul számára az információ, ha már ilyen érdeklődve hallgatta az okfejtésemet Smile
- Nincs, így ez a trükk nem olyan hatásos, mint odakint. Viszont már belémivódott, hogy így csináljam, ezen pedig nehéz változtatni - mosolyodtam el, lezárva a témát, mielőtt túlságosan mélyen belemerülnénk az íjazás rejtelmeibe. Valószínűleg őt nem érdekelné annyira a téma, mint engem.
Elmosolyodott a reakciómra, én pedig kicsit úgy érzem, butaságot mondtam.  Persze, a válaszát hallva sejtem hogy értette amit mondtam, és teljesen meg tudom érteni, hogy így reagált. 
- Megtanulni meg tudnám. Csak kellene hozzá egy tanár - mosolygok rá, és bevillan a beszélgetésünk Tachival arról, hogy tudna-e segíteni nekem.
Az üzenet láthatóan megzavarta Kiwit, én pedig ezt látva megelőztem 
- Ha el kell menned, menj nyugodtan - bíztatom mosolyogva, de érezve, hogy valami nincs rendben. Elhesegetem a gondolatot, mert amúgy is legfoglalja a figyelmemet, hogy elnézést kér, és addig nem hajlandó elindulni, ameddig meg nem ígértem neki, hogy utána megyek a Zeneterembe, aminek a helyzetét pontosan leírta. Nem kellett sokáig győzködnie: Valami miatt kissé ijedté vált, és valószínűleg  szüksége volt most arra, hogy az úton egyedül legyen… Miután elsietett, én mégegyszer utoljára körülnézek az edzőteremben, és elmosolyodva kilépek én is az ajtón. Nem sietek, hanem útközben is igyekszem a céhépület részleteit az eszembe vésni. Junnal végül nem tudtam eljönni… És ami azt illeti Shuról sem hallottam egy ideje… Ha fontos dolog történt, valószínűleg ők is ott lesznek a zeneteremben...

// Köszönöm a játékot Smile bounce várom a folytatást bounce //

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
Chakna
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 792
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 17
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi2217/2300Kert - Page 4 2yjvlht  (2217/2300)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Quentin on Vas. Aug. 27 2017, 21:16

Cearso


Voltak időszakok, amikor eszembe jutott az a butaság, hogy egy közösséghez akarok tartozni. Nem olyan értelemben, hogy összejártam volna emberekkel szocializálódni, mert annyira őrült még én sem vagyok. Csatlakoztam céhekhez hosszabb-rövidebb időre, mert megkönnyítette az életemet, és könnyebben hozzájutottam bizonyos erőforrásokhoz így. Aztán ezek a céhek megszűntek, vagy nekem lett elegem a sok emberből körülöttem, különösen, ha nem hagytak békén. Sehol sem találtam otthonra, bár nem is kerestem azt. Most viszont megint eljött az idő. Nincs mit szégyellni abban, ha segítségre szorulok. Elég volt csak megpróbálnom összegezni, mire van szükségem, és belefájdult a fejem. Valószínűleg ez a feladat nagyon sok más ember erejét is meghaladta volna, nem hogy az enyémet, aki takaréklángon éli az életét. Nem nekem való volt a szaladgálás a nyersanyagok után, vagy éppen boltokba járkálni. Egy céh viszont ezen könnyen tud segíteni.
Régebben mindig kis céheknél próbálkoztam. Nekik mindig szükségük volt a tagokra, nem esett nehezemre felvételt nyerni. Azonban egy kis céhnek megvolt az a hátránya, hogy a figyelem nagyobb szelete esett rám, és több dolgot vártak tőlem, mint amennyit nekem lett volna energiám megtenni. Ezért ebből tanulva most a legnagyobbakat nézegettem, bízva benne, hogy a felvételi követelményeik nem jelentenek megugorhatatlan akadályt. Tulajdonképpen csak két céh jöhetett szóba, ha a nagyokról volt szó, hiszen a hősködés és a figyelem középpontjába kerülés taszított, a Unity pedig állítólag nagy hangsúlyt helyezett a tagok közötti kapcsolatra. Én ezzel szembe nem vágytam kapcsolatokra. A két nagy kereskedőcéhben ellenben el tudtam volna képzelni magam. Noha fogalmam se volt róla, mi fán terem a kereskedelem, akkor se volt nagy gond, amikor egy vegyesboltban dolgoztam mellékállásban kiszolgálóként. Úgy két hétig bírtam, hogy az a sok ember elém áll. Itt viszont csak nincs akkora forgalom.
Kicsit elrettentő volt, hogy egészen a 10. szintre fel kellett mennem, de ha belegondoltam, hogy ennél sokkal nagyobb erőfeszítés lenne utánajárni mindannak, amire szükségem volt, máris barátságosabbnak tűnt az út. Összeszedtem magam, és nekivágtam a nagy kalandnak. Mivel semmilyen kontaktom nem volt, így egész egyszerűen lekempeltem a céhház bejárata elé, és vártam, hogy valaki kijöjjön, vagy bemenjen. Közben pedig olvastam, hogy elüssem az időt.
Quentin
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 125
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi1777/1900Kert - Page 4 2yjvlht  (1777/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Cearso on Hétf. Aug. 28 2017, 10:31

Nem sűrűn látogatom meg a céhet. Persze mondtam Kiwinek, hogy vissza akarok költözni előbb, vagy utóbb, de nem vitt még rá a lélek. A többi céhtag úgyis tudja hol tud megtalálni, ha négyszemközt akar beszélni. Megszokásból havonta egyszer azért eljövök körbenézni, és reménykedem benne, hogy egyszer csak Jun megjelenik arra az akkordra, amivel mindig jeleztem, hogy itt vagyok, és készen állok beszélgetni. Bármiről, amiről csak szeretne. Máskor csak olyankor jövök, ha hívnak, vagy találkozni akarok a céhből valakivel, de azok mindig előre le vannak beszélve.
A lovagot a céhgyűlés óta nem is láttam, Sayát néha megpillantom a folyosón, de nem igazán beszélek vele, se Ruby-val. Egy idő után természetessé vált, hogy két emberként kezelem. Talán ha az emlékeimet elnyomó árnyékkal is ezt tenném, minden megváltozna. Az mondjuk tény, hogy rövid távú emlékezetkiesések egyre ritkábbak voltak. Vagy legalább senki se volt a környéken, aki megerősíthette a létezésüket. Cserébe viszont a megmaradt emlékek szórakoztak a felfogóképességeimmel. Néha, mikor nagyon szomorú voltam, megjelent előttem Shu, Jun, Asu vagy éppen Anat egy látomásként. Frusztráló volt. Igen ezt elismerem, de nem zavart a mindennapi életben. Ha tehetem inkább ezt választom, az emlékek örökös elvesztése helyett. Az örökös emlékezést a múlt apró kis jeleneteire. Vagy éppen az alternatív lehetőségekre. Valamiért a fantáziám is megnövekedett az utóbbi időkben, és egyre gyorsabban játszom le, hogy szerintem mi történhetett volna, ha valamire másképp reagálok.
Most azonnal el tudtam dönteni, hogy nem hallucinálok, hisz ezt a srácot életemben először láttam. Azért a biztonság kedvéért körbenéztem, ha a levegőhöz beszélnék, ne tűnjek senki számára idiótának.
-Hello. Keresel valakit?
Cearso
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 2006
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 20

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi10/5900Kert - Page 4 2yjvlht  (10/5900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Quentin on Hétf. Aug. 28 2017, 12:18

Nem törődtem vele, mennyi idő telt el. Igazából nem is az első embert szerettem volna megszólítani, mert nem voltam benne biztos, hogy néz ki a céhjelvényük, úgyhogy amikor kijött egy fiatal nő az épületből, belebújtam a könyvembe, és csak akkor pillantottam felé, amikor már távolodott. Úgy voltam vele, hogy ha még valaki jön vagy megy egy ugyanolyan szimbólummal, akkor már nagyot nem tévedhetek. Egyedül az lett volna kellemetlen, ha ugyanő jön vissza végül, de erre nem került sor szerencsére. Azonban mégse pontosan úgy történt minden, ahogy arra számítottam. Nem mintha ez különösebben nagy probléma lett volna, hiszen leginkább azt tartottam jónak, ha nem történik semmi sem.
Kicsit talán túlságosan elmerültem az olvasásban, így csak egy kicsit később vettem észre, hogy valaki erre tart. Ez a késlekedés pedig pont elég volt ahhoz, hogy ő szólítson meg először. Bár már az is meglepő volt számomra, hogy egyáltalán megszólított. Az emberek inkább szó nélkül elsétálnak egymás mellett, ha nem ismerik egymást.
- Így van - feleltem, egyelőre fel sem nézve a könyvből. Volt még ugyanis öt sor az oldalból, és azt még be szerettem volna fejezni. Csak ezután néztem fel a társaságomra. Azt már a hangból kitaláltam, hogy férfi volt, most pedig meg is bámultam. Egy kicsit hosszabban az illendőnél, de még nem annyira hosszan, hogy kényelmetlen legyen.
- A Jumpy Vigor egy tagját keresem. Szeretnék belépni a céhbe. Tudsz segíteni? - kérdeztem végül, kicsit kifejtve azt, hogy mit akarok. A szimbólum egyezett a nő HUD-ján látott jelvénnyel, hacsak nincs pechem, jó úton járok. Az arcom ettől függetlenül meglehetősen komoly és kifejezéstelen maradt. A könyvemet még nem csuktam be, hogy ha esetleg rossz ajtón kopogtatok, akkor ne kelljen újra megkeresnem, hol tartok.
Quentin
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 125
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi1777/1900Kert - Page 4 2yjvlht  (1777/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Cearso on Kedd Aug. 29 2017, 10:45

Egy normális ember tényleg elsétálna a másik mellett az utcán, ha számára az ismeretlen lenne. Viszont ő nem az utcán ült le. Hanem a céhház kapujában, és láthatóan várt valakire. Te is megkérdeznél egy idegent, aki az otthonod előtt várakozik, hogy mit keres ott. Így hát én is azt tettem. És nem is tévedtem sokat, hogy keres valakit.
Türelmesen megvártam, míg befejezi, amibe belekezdett. Nem rohanok sehová. Addig nekitámaszkodok a félfának.
Nem tetszett a srác. Még csak nem is azért, mert megbámult. Nem tudom megfogalmazni, hogy mi nem tetszett, de egy tipikus ilyen miatt léptem le anno a céhtől. Mármint nem miatta, hanem hogy Shu csak úgy váratlanul beállított vele. Bár ez a srác itt elég céltudatosnak tűnt, annak ellenére, hogy nem ismerte fel a céhlogót. A biztonság kedvéért azért leellenőriztem, hogy a beállítások szerint jelenleg ott van a céhjelzés. Mióta Jun egyszer levette, azóta egy kicsit szokatlan, hogy most ismét a fejem felett díszeleg.
-Szóval szeretnél találkozni egy Vigossal, és belépni a céhbe. És utána? Ha felszerelés kell ott a szabad rablás boltocska az egyes szinten.
A hangom nem volt se ingerült, se szánakozó. Egyszerűen csak kíváncsi. Eszembe se jut, hogy valaki nem az első szinten szerzi be a számára szükséges felszereléseket, hanem megvárja, míg néhány csurrant tapasztalatpontból lépjen néhány szinten, és ezzel tier határokat is átlépjen. Ami önmagában is hülyeség, mert felszerelések nélkül sokkal nehezebb összeszedni a szinteket. Ráadásul ha jobb felszereléseket is akarsz, akkor jó ha van kéznél az előző tierből is nálad item, a receptek bonyolultsága miatt néha egy vagy két kisebb tierű item is kellett az elkészítésükhöz.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 38:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:8/4
Irányítás:33/31
Kitartás:35/11 (CSP=230)
Gyorsaság:36/89
spec:19/9
páncél /65
Cearso
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 2006
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 20

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi10/5900Kert - Page 4 2yjvlht  (10/5900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Quentin on Kedd Aug. 29 2017, 11:35

Ez a férfi valamiért furcsa volt. Általában amikor kicsit alaposabban megnézek valakit, akkor bevillannak róla gondolatok, keletkezik valamilyen benyomásom. Jó vagy rossz, de kapok róla egy alapvető képet, amit ugyan nem tudok megmagyarázni, hogy miért érzem úgy, de általában nem tévedek. Aki most fölém magasodott, arról azonban semmi sem ugrott be. Egy üres vászon, egy fehér fal. Különös. Emiatt azonban nem bámultam a kelleténél tovább. Az nem fog segíteni. Bár a kérdésemre nem válaszolt, a felelet stílusából arra következtettem, hogy jó helyen kopogtatok, így becsuktam a könyvet. Gondolhattam volna, hogy egy ilyen céhnél nem úgy megy, mint a kicsiknél, szóval tulajdonképpen nem lepett meg, hogy erre a következtetésre jutott. Valószínűleg tízből kilenc jelentkező azért jön, hogy a céh tartalékait dézsmálja. És én nem a tizedik voltam. Ettől még elég udvariatlan volt így kezdeni egy potenciális taggal.
- Gondolom sok ilyen van, ha így reagálsz - állapítottam meg egykedvűen, miközben próbáltam felidézni, találkoztam-e már azzal a bolttal, amit említett. Azt hiszem, igen, de egyébként sem kellett hozzá sok ész, hogy kitaláljam, miről szól az a bolt.
- Ha jól tudom, kereskedéssel foglalkoztok. Gondolom ebben segítenék, miután beléptem - mondtam puszta logikára szorítkozva. Szokatlan volt a belépője, és a kérdése is, nem csak ő maga. Vagy talán csak én voltam felkészületlen, és aki ide jön, attól elvárják, hogy pontos elképzelései legyenek. Nekem azonban nem igazán voltak, csak azzal voltam tisztában, mire van szükségem. Nem volt értelme még azon gondolkodnom, teljesíteni tudom-e, amit elvárnak tőlem, amíg nem tudom, mik az elvárások.
Quentin
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 125
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi1777/1900Kert - Page 4 2yjvlht  (1777/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Cearso on Szomb. Szept. 02 2017, 18:43

A könyv bezárása számomra azt jelentette, hogy eddig nem is figyelt oda a beszélgetésre. Érződött a kisugárzásból valami közönyszerű. Mintha nem is törödne azzal, akivel beszél, csak ha megfelelő oka van rá.
-Jobb kiszűrni ezeket, mielőtt még valóban megtörténne a baj.
Még nem történt ilyen szörnyű eset, viszont Shu hozott már olyan embereket, akik néhány héttel később el is tűntek, aztán soha többé nem is hallottunk róluk. Mondjuk, ha valaki maga jelentkezik, akkor csak van benne annyi, hogy szóljon, mielőtt lelép.
A másik kérdésemre érdekes, de az eddigiek alapján számomra érthetetlen választ ad.
-Szóval tudod, hogy kereskedéssel foglalkozunk. Ha ennek utánanéztél, már nem telt volna sokkal többe azt is kideríteni, hogyan néz ki a céhlogónk...
Ez tényleg nagyjából egyenértékű információ. Ha valaki ismeri az egyiket, és összefüggésbe tudja hozni a céhvel, akkor ismernie kéne a másikat is.
-Nem bírlak. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az esélyt se kapod. Kíváncsi vagyok, mire vagy képes.
Elcsendesedek néhány pillanatra, és várom, hogyan értelmezi a szavaimat. Ha esetleg félreértené, vagy meg se próbálná értelmezni a szavaimat, gyorsan elmagyarázom neki a szitut.
-Hallgatlak. Győzz meg, miért akarsz a céhhez csatlakozni, és pontosan mivel segítenél a céhnek. Besegíteni a kereskedésben egy kereskedőcéhben? Heh... Ez pont úgy hangzik, mikor a frontosoknak valaki azt mondja, hogy segít legyőzni a végső bosst. Az ilyenekre mondom azt, hogy még azon se gondolkoznak, ami elhagyja a szájukat.
Igen. Technikailag lehülyéztem a srácot. Ha akar valamit, akkor legalább legyen valami normális oka.
-Szívesen kioktatnálak a kereskedelemről, fiacskám. Bár van egy olyan érzésem, csak hiába jártatnám a szám.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 38:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:8/4
Irányítás:33/31
Kitartás:35/11 (CSP=230)
Gyorsaság:36/89
spec:19/9
páncél /65
Cearso
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 2006
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 20

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi10/5900Kert - Page 4 2yjvlht  (10/5900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Quentin on Hétf. Szept. 04 2017, 15:35

Heeh? Ez egy igen érdekes és kissé irritáló megközelítése volt a bemutatkozásomnak. Egyre inkább úgy fest, hogy egy ilyen nagy céhnél elvárják, hogy mindent tudjanak róluk, még azt is, hogy mit reggeliztek. Nem, ez hibás következtetés lenne. Egyelőre maradjunk annyiban, hogy ez a férfi elvárja.
- Nem volt szükségem a céhlogótok kinézetére ahhoz, hogy megtaláljalak titeket. Az, hogy kereskedők vagytok, közismert - jegyeztem meg. Miért menjek bele ilyen apró részletekbe, ha az számomra felesleges tudás? Végtére is, a célomat elértem, rájuk találtam különösebb erőfeszítés nélkül. Ehhez nem kellett tudnom, hogy néz ki az a kis szimbólum az életcsíkjuk felett. Az egyetlen dolog, amiért tettem, az ennek az épületnek a megtalálása volt.
- Ez egy meglehetősen korai ítélet öt perc ismeretség után, nem gondolod? - néztem rá szenvtelenül, mikor kijelentette, hogy nem vagyok szimpatikus a számára. Mondhatni, kölcsönös. Ez a fickó faragatlan volt és magas lovon ült. Más kérdés, hogy engem ez cseppet sem ráz meg, tőlem akár fejen is állhatna. Nem ez a fontos, ez az összképnek csak egy aprócska része. Egy darab az ezer részre szedett kirakósból. És ami azt illeti, én ritkán vagyok bárkinek is szimpatikus. Süt rólam, hogy mennyire alacsony az energiaszintem. Szóval mindez cseppet sem ütött szíven.
- Valószínűleg nincs rám szükségetek - jelentettem ki unott képpel - Nem tudok semmi meggyőzőt mondani. Csak szükségem van egy céhre, aminek stabil a háttere, és nem esik szét egy-két hónapon belül, mint a többi, aminél próbálkoztam eddig. A Vigo az egyetlen nagy céh, ahol el tudom képzelni magam - fejtettem ki. Már csak azért sem törekedtem rá, hogy különösebben jó színben tüntessem fel magam, mert ezt a férfit minden bizonnyal semmivel se győzöm meg, amit nyújtani tudtam volna így, szóban.
- Mi a célod ezzel a faragatlan viselkedéssel? Próbára teszed a türelmem, a kitartásom? - kérdeztem rá. Úgy éreztem, hátsó szándék nélkül nem lenne ilyen goromba. Nem olyan típusnak nézett ki, mint aki olyan arrogáns, ahogy most viselkedik.
Quentin
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 125
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi1777/1900Kert - Page 4 2yjvlht  (1777/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Cearso on Hétf. Szept. 04 2017, 17:42

-A megtalálásunkra nem is. A szimpátia szempontjából viszont szükséges lett volna. A szimpátia ugyanis fura egy jószág. Új ismereteknél, mindig a legelső fél perc a legfontosabb. Ebben a fél percben tett gesztusok csak nagyon nehezen lemosható előítéleteket keltenek a másik félben.
Mikor a terveiről beszél, érzem, hogy az igazat mondja. Ez enyhített egy keveset a lustaságán, bár tény hogy ez is csak azért van így, mert lusta kitalálni egy épkézláb hazugságot.
-Tehát hosszú távra gondolkodsz. Kezdetnek ez is megteszi. Senki se úgy születik, hogy mindent tud. Viszont feltételek akkor is vannak. Senki nem várja el, hogy megjelenj a kisebb találkozókon, de az a minimum, hogy mindenkit ismerj a céhből, és tud, hogy ki kicsoda. És jobb, ha mindenki tudja rólad is, hogy mi fán teremsz, mielőtt még összevesznének velem, hogy a megkérdezésük nélkül fogadtam be egy embert. Én is mérges voltam, mikor ilyenek történtek. Ezeket az embereket keresd fel, és beszélgess velük egy kicsit. Ha tényleg hosszú távra tervezel, és stabil hátteret, ez a néhány találkozó már nem oszt, nem szoroz.
Néhány pillanatig írtam egy papírra, majd a srác kezébe nyomtam. A papíron az alábbi lista szerepelt:

Chakna, Ruby, Kiwi, Cearso, Saya.
-Teljesen rád bízom, hogy kivel mikor, és hogyan találkozol. Ha kipipáltad az összes nevet a listán, és ezt jelzed akárkinek, akkor majd tartunk egy céhgyűlést, és többségi szavazattal döntünk a felvételedről. Ja igen... Nem sűrűn tartunk céhgyűlést, de azon minden céhtagnak kötelező a részvétel. Nincs kibúvó. Ha a céh tagja akarsz lenni ez a minimum, amit elvárunk tőled.
A kérdését egyszerűen elengedem a fülem mellett, ő akar a céh tagja lenni, szokjon hozzá, ha ilyen leszek...

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 38:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:8/4
Irányítás:33/31
Kitartás:35/11 (CSP=230)
Gyorsaság:36/89
spec:19/9
páncél /65
Cearso
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 2006
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 20

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi10/5900Kert - Page 4 2yjvlht  (10/5900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Quentin on Csüt. Szept. 07 2017, 16:06

- Akkor gondolom én elástam magam - jegyeztem meg kelletlenül. Nem különösebben zavart, ha valakinek rossz véleménye volt rólam, és nem is törekedtem másra. Túl kimerítő lett volna folyton azzal foglalkozni, hogy jó színben tüntessem fel magam, szóval nem tettem. Megszoktam már, hogy inkább messzire elkerülnek, és ez nekem így meg is felelt. Néha van egy olyan csodabogár, mint ez a férfi is, aki megpróbál "észhez téríteni" és felvilágosítani, hogy ez így nem jó, miközben fogalma sincs róla, hogy nekem mi a jó valójában.
Amíg felsorolta a feltételeket, én csendben hallgattam a mondandóját. Jogosak voltak a követelései, ebben semmi kivetnivalót nem találtam még akkor sem, ha ez így nekem lehet kényelmetlen is. Azonban eleve úgy jöttem ide, hogy belépni egy céhbe sok energiába fog kerülni, hiszen már tapasztaltam az ezzel járó nyűgöket néhányszor. Azonban még mindig kevesebb erőfeszítésbe kerül, mint egyedül nekivágni a nagyvilágnak, hogy az igényeimnek megfelelő felszereléseket összegyűjtsem. Elvettem a papírt, és megnéztem a rajta szereplő neveket. Egyik-másik ismerősnek tűnt egy kicsit, de arcokat párosítani már nem tudtam hozzájuk.
- Elfogadom a feltételeket, korrektnek tartom őket - közöltem végül - Quentin vagyok, örvendek - nyújtottam kezet, mivel nyugatias arcberendezése volt a férfinak. Már csak azért is mutatkoztam be, mert szerettem volna tudni, hogy ő is rajta van-e papíron, vagy öt teljesen új emberről van szó. Nem mindegy az én szemszögemből, már a négyet is kicsit soknak éreztem, az öt már a kellemetlen kategóriába tartozott volna. Új embereket megismerni mindig fárasztó.
- Ha már itt vagyok, szeretnék minél több taggal most találkozni. Ezt meg lehet oldani? - kérdeztem, így törekedve az egyszerűségre. Nem azért, mert siettem volna, hanem azért, mert ide feljárkálni nem szerettem volna túl sűrűn. Szerintem magától értetődő, hogy kapnék az alkalmon, és szeretnék találkozni, akivel csak lehet. Akár rászánnám ezt a napomat is, ha ezt azt eredményezné, hogy túlesnék a nagyján. Bár ez minden bizonnyal azt eredményezné, hogy utána napokig csak a szobámban feküdnék tétlenül Neutral
Quentin
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 125
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
Kert - Page 4 Vo36oi1777/1900Kert - Page 4 2yjvlht  (1777/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kert

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

4 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.