Keleti Kapu

4 / 4 oldal Previous  1, 2, 3, 4

Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Vas. Okt. 28, 2018 5:13 pm

Bár a lány viselkedésében van valami rendkívül erős naivitás, és valószínűleg az atomfizikáról sem fogunk elbeszélgetni - már csak azért sem, mert nem konyítok hozzá -, de az ilyen gesztusokból látszik, hogy Otomura okos. Egyből felfogta, mi van a mondandóm hátterében, és azt hiszem kiváltottam belőle valamiféle tiltakozást, bár megkönnyítené a helyzetet, ha az írása tartalmazna hanglejtést is. A mimikájából persze kiindulhatnék, de azt nem mindig tudom értelmezni. Így jár az, aki egész életében a könyvet bámulja, és nem mások arcát Neutral
- A futás nem segít mindig - jegyeztem meg foghegyről, már csak azért is így, mert nem vitatkozni szerettem volna vele, viszont látszik rajta, hogy mennyire sebezhető. Én is valami ilyesmi lennék minden bizonnyal, ha nem nőttem volna két fejjel magasabbra, mint bárki más. Ez adott annyi önbizalmat, hogy ki merjek állni magamért alkalomadtán, és mint kiderült, a legtöbb kutya, amelyik ugat, valóban nem harap. Összeszedtem annyi tapasztalatot, hogy lássam, kibe nem érdemes belekötni, és ki az, akit nyugodtan lehet trollkodni.
Mivel a lány beleegyezett a kérésembe, így elindultunk vissza, a városközpont felé. Nem tagadom, eszembe jutott, hogy ha ez egy randi után lenne, akkor előfordulhatnának... dolgok, de hát ennek semmi köze nincs egy randihoz, másrészt pedig velem nem fordulnak elő "dolgok", mert nem vonzom a... hogy is mondjam, gyorsan haladó lányokat. Meg hát nem is vagyok olyan szórakoztató alak, aki holmi jutalomcsókot érdemelne, vagy ilyesmi. Amíg ezen töprengtem, bekerültünk egy meglehetősen erős nyüzsgés közepébe. Még engem is zavart ez a sok ember, egy pillantás oldalra pedig elég volt, hogy meggyőződjek róla, Otomura is hasonlóképpen érez. Tekintve, hogy egy fejjel a tömeg felett jártam, így tisztán láttam, hogy az egész utca tömve van, de nem igazán mertem kiutat keresni, mert tartottam tőle, hogy ha elkalandozik a tekintetem, akkor elvesztem szem elől a pöttöm leányt. Nem vagyok hülye, eszembe jutott, hogy megfogjam a kezecskéjét, de... nos merszem nem igazán volt hozzá. Szóval csak követtem Otomurát, igyekezve minél közelebb maradni hozzá. Egyébként is ő tudta, merre megyünk.

_________________
avatar
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 89
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
1713/1900  (1713/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Vas. Okt. 28, 2018 6:21 pm

Mondana reflexből valamit. Ez az arckifejezéséből, és abból is látszik, hogy  az első néhány szót kihúzza a papírról, aztán elgondolkodik…
Valami olyasmit akart volna mondani, hogy nem szokott elfutni, anélkül is tud magára vigyázni… Csak közben eszébe jut, hogy de bizony, elég sokszor előfordul, hogy  elfut, még akkor is ha nem szó szerint vett értelemben fut, csak a lehető leggyorsabb úton elsétál egy-egy helyzetből. Végül újabb néhány szót leír, és felmutatja feléd a füzetét.

Nekem eddig segített… Ha valami kellemetlen volt, akkor elsétáltam.
Az nem tudatosodott benne, hogy ennek az itt töltött néhány év jórészében az volt az oka, hogy Grimm elég "tekintélyes" alak hozzá, hogy ne sok játékosnak jusson eszébe nyíltan kekeckedni vele, márpedig azok alatt az évek alatt vagy vele, vagy valamelyik emberével látták a lányt. Aki pedig mégis elég merész lett volna ilyesmihez, azt rövid úton meggyőzték, hogy gondolja meg magát. Mióta pedig egyedül van, elég szerencsésen (vagy ügyesen, nézőpont kérdése, de legalább részben tudatosan) kerülte azokat a helyeket, ahol kötekedő alakok sűrűn megfordulnak. Ő pontosabban azokat a helyeket kerülte, ahol Grimm vagy emberei előfordulnak… Hogy ez a kettő nagyban fedi egymást… Érdekes véletlen.
Végsősoron örült ő s társaságodnak, ez is kicsit nehezítette a helyzetét. Mert míg egyedül csak arra figyelt volna, merre tud gyorsan elsurranni (esetleg megvárta volna, ameddig kicsit oszlik a tömeg), így viszont arra is figyelnie kellett, hogy ne keveredjen el mellőled. Egy ideig bírta cérnával, de egy idő után kimeríti a dolog, úgyhogy mielőtt tényleg gond lesz , eldönti, hogy megoldja a helyzetet. Apránként találva egy kicsivel kevésbé zsúfolt útvonalat, megfogja a csuklódat, és úgy vezet Ahogy megszokta… Ahogy biztonságosnak érezte. Így nem kellett már amiatt aggódnia, hogy elvesztitek egymást a tömegben, és nagyobb figyelemmel tudja keresni az útvonalat.
Nagyjából 5 percbe kerül, amíg a zavaró tömegen sikerül átverekednetek magatokat, utána már nem lézengenek olyan sokan az utcán. Meg is áll pár pillanatra, elengedi a kezedet, és vesz egy nagy levegőt, aztán előkerül megint a füzete, és gyorsan beleír egy mondatot, aztán odaadja neked a füzetet

Nem szeretem a tömeget…
Fáradt, fancsali arccal ácsorog, és vesz még néhány mélyebb levegőt, mielőtt tovább indulna. Amit talán kicsit elodáz, hogy közben a város fölött hangos pukkanások, és sistergés hallatszik. Tüzijáték kezdődött, ami minden bizonnyal megmagyarázza a szokatlan tömeget. És elvarázsolja Fuwát. Elsőre ugyan kicsit riadtan kapta oda a fejét, de aztán elkerekedtek a szemei, eltátotta a száját, és a következő fényvirágokat szinte pislogás nélkül nézi.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

avatar
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 224
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
1890/1900  (1890/1900)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Pént. Dec. 07, 2018 10:49 pm

Ha írásban kommunikálsz, és tollal-papírral ügyködsz, nem gondolhatod meg magad nyom nélkül. Most így ez jutott eszembe, ahogy megláttam a lány írását, egész pontosan a kihúzott szövegrészt. Makacsul próbált erősnek és önállónak tűnni, de nem volt annyira makacs, hogy ne lássa be, ha valami nem igaz. Nekem pedig a viselkedése alapján ha más nem is, de annyi biztosan egyértelmű, hogy egyáltalán nem áll bele a konfliktusokba, hanem inkább fedezéket keres, vagy ahogy ő is fogalmaz, elsétál. Valószínűleg egyszer majd rájön, hogy ez nem mindig sikerül, és eddig szerencséje volt.
Apropó, most viszont Fortuna egyáltalán nem volt velünk. A tömeg reménytelenül nagy volt, és bár máskor talán csak sodródnék, és az első adandó alkalommal megszabadulnék a kényelmetlen helyzettől, most Otomura mellett ilyen választási lehetőségem nem volt. A lány közben bebizonyította, hogy bizonyos szempontból tökösebb, mint én, bár ennek egész egyszerűen az volt az oka, hogy túlságosan feszélyezett a társasága. Ha nem is a kezemet, de a csuklómat megragadta, és valamiféle túlélő ösztön által vezetve valahogy kirángatott a tömegből. Inkább nem képzelem el, hogy festhettünk kívülről, ahogy a csuklómnál fogva vezette a kétméteres tök fejemet Neutral Nekem is jól jött a ritkásabb népsűrűség, úgyhogy szintúgy kifújtam magamat.
- Aki szereti, annak kívánom a tokiói metrót csúcsidőben Neutral - értettem egyet, majd immár sokkal nyugodtabban zárkóztam fel újra Otomura mellé, aztán hagytam el rövidesen, mert ő felfelé bámulva megállt. Van fülem, nyilván rájöttem, mi folyik itt, de különösebb ingert nem éreztem rá, hogy én is felnézzek. Számomra a tűzijáték a tömeggel volt egyenlő, és egyébként se volt soha kivel ilyen fesztiválokra mászkálnom. Arról nem is beszélve, mennyire macerás kiöltözni egy ilyenre.
- Úgy nézel ki, mint aki sose látott tűzijátékot Neutral - mondtam a száját tátó lánynak, miközben visszatértem mellé, vagyis megtettem azt a két-három lépést, ami elválasztott minket - Egészen... különleges színt ad a szemednek, ahogy tükröződik benne - találtam meg én is a magam csodálnivalóját legalább addig, amíg zavarba nem jöttem. Hiszen tudatosult bennem, hogy milyen hosszasan bámultam a szemeit.

_________________
avatar
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 89
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
1713/1900  (1713/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

4 / 4 oldal Previous  1, 2, 3, 4

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.