Keleti Kapu

4 / 4 oldal Previous  1, 2, 3, 4

Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Vas. Okt. 28 2018, 17:13

Bár a lány viselkedésében van valami rendkívül erős naivitás, és valószínűleg az atomfizikáról sem fogunk elbeszélgetni - már csak azért sem, mert nem konyítok hozzá -, de az ilyen gesztusokból látszik, hogy Otomura okos. Egyből felfogta, mi van a mondandóm hátterében, és azt hiszem kiváltottam belőle valamiféle tiltakozást, bár megkönnyítené a helyzetet, ha az írása tartalmazna hanglejtést is. A mimikájából persze kiindulhatnék, de azt nem mindig tudom értelmezni. Így jár az, aki egész életében a könyvet bámulja, és nem mások arcát Neutral
- A futás nem segít mindig - jegyeztem meg foghegyről, már csak azért is így, mert nem vitatkozni szerettem volna vele, viszont látszik rajta, hogy mennyire sebezhető. Én is valami ilyesmi lennék minden bizonnyal, ha nem nőttem volna két fejjel magasabbra, mint bárki más. Ez adott annyi önbizalmat, hogy ki merjek állni magamért alkalomadtán, és mint kiderült, a legtöbb kutya, amelyik ugat, valóban nem harap. Összeszedtem annyi tapasztalatot, hogy lássam, kibe nem érdemes belekötni, és ki az, akit nyugodtan lehet trollkodni.
Mivel a lány beleegyezett a kérésembe, így elindultunk vissza, a városközpont felé. Nem tagadom, eszembe jutott, hogy ha ez egy randi után lenne, akkor előfordulhatnának... dolgok, de hát ennek semmi köze nincs egy randihoz, másrészt pedig velem nem fordulnak elő "dolgok", mert nem vonzom a... hogy is mondjam, gyorsan haladó lányokat. Meg hát nem is vagyok olyan szórakoztató alak, aki holmi jutalomcsókot érdemelne, vagy ilyesmi. Amíg ezen töprengtem, bekerültünk egy meglehetősen erős nyüzsgés közepébe. Még engem is zavart ez a sok ember, egy pillantás oldalra pedig elég volt, hogy meggyőződjek róla, Otomura is hasonlóképpen érez. Tekintve, hogy egy fejjel a tömeg felett jártam, így tisztán láttam, hogy az egész utca tömve van, de nem igazán mertem kiutat keresni, mert tartottam tőle, hogy ha elkalandozik a tekintetem, akkor elvesztem szem elől a pöttöm leányt. Nem vagyok hülye, eszembe jutott, hogy megfogjam a kezecskéjét, de... nos merszem nem igazán volt hozzá. Szóval csak követtem Otomurát, igyekezve minél közelebb maradni hozzá. Egyébként is ő tudta, merre megyünk.
Quentin
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 120
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
Keleti Kapu - Page 4 Vo36oi1777/1900Keleti Kapu - Page 4 2yjvlht  (1777/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Vas. Okt. 28 2018, 18:21

Mondana reflexből valamit. Ez az arckifejezéséből, és abból is látszik, hogy  az első néhány szót kihúzza a papírról, aztán elgondolkodik…
Valami olyasmit akart volna mondani, hogy nem szokott elfutni, anélkül is tud magára vigyázni… Csak közben eszébe jut, hogy de bizony, elég sokszor előfordul, hogy  elfut, még akkor is ha nem szó szerint vett értelemben fut, csak a lehető leggyorsabb úton elsétál egy-egy helyzetből. Végül újabb néhány szót leír, és felmutatja feléd a füzetét.

Nekem eddig segített… Ha valami kellemetlen volt, akkor elsétáltam.
Az nem tudatosodott benne, hogy ennek az itt töltött néhány év jórészében az volt az oka, hogy Grimm elég "tekintélyes" alak hozzá, hogy ne sok játékosnak jusson eszébe nyíltan kekeckedni vele, márpedig azok alatt az évek alatt vagy vele, vagy valamelyik emberével látták a lányt. Aki pedig mégis elég merész lett volna ilyesmihez, azt rövid úton meggyőzték, hogy gondolja meg magát. Mióta pedig egyedül van, elég szerencsésen (vagy ügyesen, nézőpont kérdése, de legalább részben tudatosan) kerülte azokat a helyeket, ahol kötekedő alakok sűrűn megfordulnak. Ő pontosabban azokat a helyeket kerülte, ahol Grimm vagy emberei előfordulnak… Hogy ez a kettő nagyban fedi egymást… Érdekes véletlen.
Végsősoron örült ő s társaságodnak, ez is kicsit nehezítette a helyzetét. Mert míg egyedül csak arra figyelt volna, merre tud gyorsan elsurranni (esetleg megvárta volna, ameddig kicsit oszlik a tömeg), így viszont arra is figyelnie kellett, hogy ne keveredjen el mellőled. Egy ideig bírta cérnával, de egy idő után kimeríti a dolog, úgyhogy mielőtt tényleg gond lesz , eldönti, hogy megoldja a helyzetet. Apránként találva egy kicsivel kevésbé zsúfolt útvonalat, megfogja a csuklódat, és úgy vezet Ahogy megszokta… Ahogy biztonságosnak érezte. Így nem kellett már amiatt aggódnia, hogy elvesztitek egymást a tömegben, és nagyobb figyelemmel tudja keresni az útvonalat.
Nagyjából 5 percbe kerül, amíg a zavaró tömegen sikerül átverekednetek magatokat, utána már nem lézengenek olyan sokan az utcán. Meg is áll pár pillanatra, elengedi a kezedet, és vesz egy nagy levegőt, aztán előkerül megint a füzete, és gyorsan beleír egy mondatot, aztán odaadja neked a füzetet

Nem szeretem a tömeget…
Fáradt, fancsali arccal ácsorog, és vesz még néhány mélyebb levegőt, mielőtt tovább indulna. Amit talán kicsit elodáz, hogy közben a város fölött hangos pukkanások, és sistergés hallatszik. Tüzijáték kezdődött, ami minden bizonnyal megmagyarázza a szokatlan tömeget. És elvarázsolja Fuwát. Elsőre ugyan kicsit riadtan kapta oda a fejét, de aztán elkerekedtek a szemei, eltátotta a száját, és a következő fényvirágokat szinte pislogás nélkül nézi.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

Silence
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 334
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Keleti Kapu - Page 4 Vo36oi2297/2300Keleti Kapu - Page 4 2yjvlht  (2297/2300)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Pént. Dec. 07 2018, 22:49

Ha írásban kommunikálsz, és tollal-papírral ügyködsz, nem gondolhatod meg magad nyom nélkül. Most így ez jutott eszembe, ahogy megláttam a lány írását, egész pontosan a kihúzott szövegrészt. Makacsul próbált erősnek és önállónak tűnni, de nem volt annyira makacs, hogy ne lássa be, ha valami nem igaz. Nekem pedig a viselkedése alapján ha más nem is, de annyi biztosan egyértelmű, hogy egyáltalán nem áll bele a konfliktusokba, hanem inkább fedezéket keres, vagy ahogy ő is fogalmaz, elsétál. Valószínűleg egyszer majd rájön, hogy ez nem mindig sikerül, és eddig szerencséje volt.
Apropó, most viszont Fortuna egyáltalán nem volt velünk. A tömeg reménytelenül nagy volt, és bár máskor talán csak sodródnék, és az első adandó alkalommal megszabadulnék a kényelmetlen helyzettől, most Otomura mellett ilyen választási lehetőségem nem volt. A lány közben bebizonyította, hogy bizonyos szempontból tökösebb, mint én, bár ennek egész egyszerűen az volt az oka, hogy túlságosan feszélyezett a társasága. Ha nem is a kezemet, de a csuklómat megragadta, és valamiféle túlélő ösztön által vezetve valahogy kirángatott a tömegből. Inkább nem képzelem el, hogy festhettünk kívülről, ahogy a csuklómnál fogva vezette a kétméteres tök fejemet Neutral Nekem is jól jött a ritkásabb népsűrűség, úgyhogy szintúgy kifújtam magamat.
- Aki szereti, annak kívánom a tokiói metrót csúcsidőben Neutral - értettem egyet, majd immár sokkal nyugodtabban zárkóztam fel újra Otomura mellé, aztán hagytam el rövidesen, mert ő felfelé bámulva megállt. Van fülem, nyilván rájöttem, mi folyik itt, de különösebb ingert nem éreztem rá, hogy én is felnézzek. Számomra a tűzijáték a tömeggel volt egyenlő, és egyébként se volt soha kivel ilyen fesztiválokra mászkálnom. Arról nem is beszélve, mennyire macerás kiöltözni egy ilyenre.
- Úgy nézel ki, mint aki sose látott tűzijátékot Neutral - mondtam a száját tátó lánynak, miközben visszatértem mellé, vagyis megtettem azt a két-három lépést, ami elválasztott minket - Egészen... különleges színt ad a szemednek, ahogy tükröződik benne - találtam meg én is a magam csodálnivalóját legalább addig, amíg zavarba nem jöttem. Hiszen tudatosult bennem, hogy milyen hosszasan bámultam a szemeit.
Quentin
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 120
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
Keleti Kapu - Page 4 Vo36oi1777/1900Keleti Kapu - Page 4 2yjvlht  (1777/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Kedd Dec. 11 2018, 19:18

Nem igazán jutott eszébe, hogy figyelje a körülöttük lévők reakcióit a párosotokra. Pedig aki figyel az észre is vehette volna, az egy-egy kedves mosolyt, sokatmondó összenézést, és hogy néhányan udvariasan utat is nyitottak nektek, elnézően csóválva a fejüket a fiatalság szépségén elmélkedve... Már ha az a néhány idős NJK volt ilyesmire programozva.
A kijelentésedre kérdőn pislog. Nem volt még a tokiói metrón, úgyhogy nem tudja elképzelni az milyen, de úgy sejti nem lehet túlságosan kellemes, ha így emlegeted, és van valami köze a tömeghez is.
Egy pillanatra megfeledkezett róla, hogy te is itt vagy a pukkanó tüzijátékok bűvkörében, de a megjegyzésedre odanéz, és pár másodperces fáziskéséssel bólint is. Pontosan ez a helyzet. Olvasni már olvasott róla, de élőben még nem látta.. Sose hitte volna hogy ilyen szép...

- Gyö-nyörű - jelenti ki megfeledkezve a beszéd nehézségéről, miközben visszafordul egy újabb, smaragd színű pukkanás hangjára.
Az újabb megjegyzésre kérdő tekintettel, és elpirulva pislog rád. Azt értette, hogy ez dicséret volt, de nem tudja elképzelni, mitől különleges a szeme színe...
A tűzijáték viszont nem tart sokáig, pár perc múlva ritkulni kezdenek a fényvirágok, és a tömeg is elkezd, részben abba az irányba, oszlani, amerre Fuwának sikerült kiutat találnia a népsűrűségből. Ezt észrevéve ha éppen biztos benne, hogy figyelsz rá, int a fejével, hogy induljatok tovább, ameddig még elviselhető az a néhány erre tébláboló játékos.
Mindezt boldogan mosolyogva. Eldöntötte, hogy ez az egyik legszebb, amit valaha látott! És azt is, hogy még ma este megpróbálja le is rajzolni, bár nem tűnik könnyű feladatnak.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

Silence
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 334
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Keleti Kapu - Page 4 Vo36oi2297/2300Keleti Kapu - Page 4 2yjvlht  (2297/2300)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Szer. Jan. 30 2019, 17:23

Nem emlékszem már rá, pontosan milyen nyomot hagyott bennem az első tűzijáték, amit láttam. Mivel még kicsi voltam, ezért valószínűleg lenyűgözött, de ez a varázs mára már elmúlt. Számomra indifferens volt az égen úszó fényvirágok sokasága, és úgy gondolkodtam róla, mint egy kellemetlenül hangos valamire, ami bamba embereket teremt. Talán máshogy lenne, hogy ha közösségi eseményként lenne jelen a tudatomban, de ugye engem ilyesmikre nem hívtak, magamtól pedig eszembe sem jutna, hogy egy ilyen nagy tömeggel járó eseménnyel apasszam a semmire sem elegendő energiámat. Most azonban, hogy láttam Otomura reakcióját, az jutott eszembe, hogy ez mégsem lehet annyira rossz dolog. Már ha van társaságod, aki ennyire tud örülni egy ilyen apróságnak. Annyira, hogy megszólal annak ellenére is, hogy nagy erőfeszítést jelent számára beszélni.
Talán tíz-tizenöt perc lehetett az egész, de a pukkanások megszűnése sajnos nem jelentette azt, hogy csend telepszik a környékre. Épp ellenkezőleg, a moraj felerősödött, hogy már nem volt mi lefoglalja az embereket. Úgy véltem, hogy mozgásban kéne maradnunk, és úgy tűnt, hogy a lánynak is hasonló ötlete támadt. Miközben elindultunk, fél szemmel őt figyeltem, és az eddiginél jóval szélesebb mosoly ragadt az arcán.
- Messze laksz innen, Otomura? - érdeklődtem abbeli reményemben, hogy már nem kell sokáig a zsúfolt utcákon keringenünk. Meglehetősen fárasztó volt már akkor is, ha magamban voltam, de így hatványozottan kimerítőnek éreztem, hogy figyelni kellett másra is. Pedig nem is tudom, miért aggódom. Nyilván hazatalál egyedül is, csak az én baromságom, hogy vigyázni akarok rá. Nem kellek hozzá én is. Viszont ha elveszítem szem elől, akkor lényegében a semmiért fektettem bele az eddigi energiát ebbe a műveletbe. Tehát vagy elviselem a fokozott terhelést, vagy elpazarolom az eddigi erőfeszítésem. Egyik rosszabb opció, mint a másik. Legközelebb ő fog engem hazakísérni, akkor semmilyen extra energiát nem kell feláldoznom. Már ha lesz legközelebb Neutral
Quentin
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 120
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
Keleti Kapu - Page 4 Vo36oi1777/1900Keleti Kapu - Page 4 2yjvlht  (1777/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Pént. Márc. 01 2019, 23:54

Csak félig meddig figyelt rád, ameddig újra és újra felvillant az égen a piros, sárga, zöld fényvirág. Közben folyamatosan gyűltek a kérdések a fejében, Mi ez, hogy működik, mitől ilyen szép szinesek.
Már-már azt is mondhatni a járására, ahogy kiértek a tömegből, hogy táncol. Nagyon vidám lett, és hirtelen már nem is érzi magát olyan fáradtnak.
Megrázza a fejét a kérdésedre. Nem, egyáltalán nem lakik messze.
Azért jónéhány percbe így is beletelik, hogy odaérjetek, mert ő is eléggé el van foglalva vele, hogy el ne keveredjen mellőled, vagy éppen te ne keveredj el mellőle. Abból indul ki, hogy a térképen kiigazodni nehéz dolog, és ennyi utca között elkeveredni viszont könnyű, úgyhogy a szokásosnál lassabban megy.
Végül a városka egy félreeső utcájában, egy kicsi, családias kis szálló előtt áll meg, és veszi elő a füzetét. Máskor egy biccentéssel jelezné, hogy örült a találkozásnak, és búcsúzna el, most viszon úgy érzi, hogy az lenne illendő, ha "mondana" is valamit. Hiszen segítettél neki, úgyhogy a legkevesebb, ha még vált pár szót legalább veled.feléd.
A pár mondatot boldogan mosolyogva mutatja

Köszönöm szépen, hogy elkísértél. És azt is, hogy segítettél. És hogy megmutattad a rajzaidat.
] miután biztos lett benne, hogy elolvastad, lapoz, és még egy mondatot ír a füzetbe, amit aztán kissé elpirulva, de ha lehet még szélesebb mosollyal mutat meg.
Legközelebb megmutatod a könyveket is?
Hogy az a legközelebb mikor, és hogyan valósuljon meg, arról nem gondolkodik egyelőre. Teljesen természetesen feltételezi, hogy ilyen legközelebb mindenképpen lesz. És különben is, már eldöntötte, hogy a könyvtárat, amiről meséltél, szeretné megnézni magának, és ott teljesen biztosan össze is fogtok futni. Teljesen világos, és magától értetődő.
Feltartani viszont nem akar, úgyhogy ha neked nincs már mondandód, akkor illedelmes meghajlással, a mosolya pillanatnyi megingása nélkül elköszön, és ha nem sietsz pár perc múlva láthatod, hogy az egyik emeleti ablakban kigyullad a fény.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

Silence
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 334
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
Keleti Kapu - Page 4 Vo36oi2297/2300Keleti Kapu - Page 4 2yjvlht  (2297/2300)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Szer. Márc. 06 2019, 00:05

Behatoltunk az utcák sűrűjébe, és ahogy elhagytuk a főbb útvonalakat, úgy ritkult el a tömeg is, és úgy lett egyre csendesebb a környék. Kicsit fellélegeztem. Bár az túlzás, hogy fóbiám lenne, de kétségtelenül kellemetlen érzés volt körülöttem a sok ember, és most, hogy ez a probléma nem állt fenn többé, valamivel kevésbé voltam feszült. Ha máshol lennénk és másmikor, még azt is meg merném kockáztatni, hogy jól esett ez a kis séta, de nehéz volt úgy élvezeti faktorokat keresni, hogy tisztában voltam vele, innen pár tucat vagy száz méterre a kínok kínját éltem át. Úgyhogy maradt a gondolat, hogy talán más körülmények között, ebben a társaságban még dobna is a hangulatomon ez a fajta testmozgás így, a némaságba burkolózva. Néha olyan érzésem van, hogy a világon egyedül csak én nem érzek rá kényszert, hogy sétálás közben beszéljek.
Jó néhány keresztutca és forduló után végül Otomura egyértelművé tette, hogy megérkeztünk. Nem csak azzal, hogy megállt a kapu előtt, de az utolsó sarkot követően a léptei is kissé felgyorsultak, és letértek az utca közepéről. Felnéztem az épületre... nos, itt nem laknak minden emeleten harmincan, az biztos. Már azon voltam, hogy elköszönök, de a lány elővette a füzetét és írni kezdett bele. Az elmém leghátsó, sötét és eldugott sarkában megjelent a gondolat, hogy felhív magához, de ennek semmiféle valóságalapja nem volt, úgyhogy egy picikét se éreztem magam becsapottnak, mert a papíron nem ez szerepelt, hanem egy köszönet. Bólintással jeleztem, hogy tudomásul vettem, viszont ezután arra számítottam, hogy az elköszönés lesz a következő papíron, és így is nyitottam a számat, de aztán be is csuktam, mert valahogy ezek az írásjelek nem stimmeltek. Egy másodpercre nem is értettem, mit akar, de ezt csak a pillanatnyi lányos zavarom okozta. Gyorsan magamhoz tértem, és néhány momentumon belül az én kezemben is ott figyelt egy papírlap. Fejezzük be így, ha már így is kezdtük.

Alkalomadtán. Majd küldök egy üzenetet.

Véstem fel, és mutattam meg. Jobb volt így, mert ezt csak akadozva tudtam volna kimondani, az egészen biztos. Így magabiztosabbnak tűntem, pedig nem voltam az. Ahogy sarkon fordult, a bizonytalan intésem búcsúzásképpen el is árult, majd ahogy becsukódott a kapu, hatalmas sóhaj szakadt ki belőlem. Fáradt voltam és kimerült... Még jó, hogy megjegyeztem az utat, nem volt kedvem kóvályogni az egyforma utcácskák között. Kérdés, hogy mitől fáradtam így el... relatíve mozgalmas volt ez az egy-két óra, de ennél nyugisabb társaság talán nem is létezik. És én mégis alig várom, hogy bedőljek az ágyamba. Képzelem, milyen lehet egy hiperaktív lánnyal mászkálni. Vagyis nem... nem akarom elképzelni... nem nekem való ez...
Quentin
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 120
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 22
Exp:
Keleti Kapu - Page 4 Vo36oi1777/1900Keleti Kapu - Page 4 2yjvlht  (1777/1900)
Céh: Artes

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

4 / 4 oldal Previous  1, 2, 3, 4

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.