[Küldetés] Kordiff bukása

Go down

default [Küldetés] Kordiff bukása

Témanyitás by Eugeo on Pént. Jún. 01 2018, 11:20


Kordiff bukása

Résztvevők: Dr. Kayaba Natsuko ”Nia”, Chara, Szophie

Határidő: Megbeszéltek szerint 2 hét/kör

A tavasz lassan nyárba fordult. Nagyon sokak számára ekkor vált ideálissá a pihenés, kikapcsolódás, amikor a tűző hőség már az első napjaiban is tombolt. Frieven egy erre alkalmas hely volt, amikor jó páran másra se vágytak, csak pár napra, távol a világ zajától és a hétköznapi gondoktól. Ez mindvégig így maradt – legalábbis hosszú évekig. Néhány hónapja kezdett ez a jelenség feltünedezni, amikor az npc-k még ki voltak „szorítva” erről a helyről. Néha-néha eltünedezett pár játékos, ám az utóbbi időben, számottevő létszámban nyomtalanul elnyelte őket a föld. A „titkok faluja” valóban rejtélyesen üressé vált, amikor az a megannyi ember eltűnt Aincrad színéről. Hogy ne tűnjön teljesen elhagyatottnak, egy bő másfél-két hónapja npc-k települtek be a faluba. Az elhagyatottság rossz fényt vetett Frievenre. Ha még programok is, valamennyire barátságossá tették a látványt, hogy ne nőjön fel teljesen a nevéhez… viszont az eltűnések folytatódtak. A láthatatlan elkövetők már npc-ket is elragadtak, melyek sosem tértek vissza.
„A szellemek nyugtalanok. A szellemek bosszúszomjasak. Ködként jelennek meg, majd ködként távoznak… és minden egyes éjszakával egyre kevesebben leszünk.” – Egyre többen és többen suttogják ezeket a szavakat. Arra hivatkoznak, hogy éjjelente szellemek jelennek meg az amúgy védett területen belül. Hozzájuk kötik az eltűnéseket, elvégre a nyolcadik szintet – számukra – ismeretlen idők óta füst takarja. A természet haragjáról, annak őrületéről számolnak be.
Aztán érkezett a megbízás. Hirdető táblákon jelent meg, felszólítván azon merész játékosok figyelmét, akik képesek kockázatot vállalva véget venni ennek a szörnyűségnek. Valamennyien – különböző okokból kifolyólag – úgy döntöttetek, hogy elvállaljátok a feladatot. Ahogyan megérkeztek – teleportálással is – Frievenen kívül találjátok magatokat. A szokottnál vékonyabb füst lengte be, ami orrfacsaró hagymaszagot hordott magával. Amint átlépitek, jól látható a változás: a kiérdemelt név ellenére a falu sokkal elhagyatottabb volt. Az épületeket megrongálták, némelyik alig-alig állt. Egyiknek-másiknak a falán, tetején valami kemény fizikai behatástól lyukak keletkeztek. Összefoglalóban, első pillantásra ennyit láthattok Frievenből. Feltűnő lehetett, ahogyan a bejárati ajtók felé vörös festékkel – talán vérrel? – „X”-et festettek. Itt-ott lepucolt, kerítésre vagy lándzsavégre szúrt vöröshagymát találhattok. Ha el akarjátok mozdítani, egy-két npc tiltakozásképpen megjelenik és a saját testével védik a „rontást űző” tákolmányukat. Ha hozzájuk szóltok, szóban nem válaszolnak. Ujjal a falu másik végében található, fehér, omladozó épületek irányába mutatnak. Nos, mire vártok még?

Egyszerű bemelegítő kör, lehet egyénileg vagy „csapatosan” is érkezni, igazság szerint megbeszélés kérdése. Posztotok addig tartson, míg el nem indultok a mutatott házikók felé. Mindkettő két emeletes volt, hiányzott az ajtajuk. Az egyik felett az „X” inkább „+”-ra emlékeztetett és a tetőt teljesen levitte az a nyers, láthatatlan erő. A másikon ugyanolyan „X”-et találhattok, mint a többi épületen. Ez kevésbé volt megrongálva, de a hagymaszag sokkal intenzívebb, fojtogatóbb volt. Ti döntötök, melyiket vizsgáljátok meg előbb vagy utóbb!
Eugeo
Eugeo
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 129
Join date : 2014. Apr. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Kordiff bukása

Témanyitás by Dr. Kayaba Natsuko "Nia" on Hétf. Jún. 04 2018, 10:09

SAO. Sao never changes. Agyatlan loholás az xp után, egy-egy felüdítő baromkodással a közepében. Nia számára legalábbis ennyit jelentett lassan ez a játék. Unatkozott, ami esetében nem jelentett semmi jót. Már lassan arról is kezdett letenni, hogy megalapítsa a bandáját, mert egész eddig akárhány alkalommal próbálta a cápákat életre kelteni, haszontalannak bizonyult. Kikoptak körüle az emberek, ő pedig unta, hogy mindig újakat kell megismernie, majd azokat megint váltják valahol, míg a mókuskeréknek egyszer vége nem szakad, és ő ott marad egyedül.
– Mi? Hogy halál komolyra vettük Niát egy pillanat alatt? Megviselnek az elvesző játékosok, és a beragadó küldik I guess. – Úgyhogy próbált valami elfoglaltságot találni, valamit, amivel a fejlődéshiányos állapotán enyhíthetne, hátha fentebb már lesznek épeszű játékosok. Itt lent, csak az olyan elvetemültek maradtak, mint ő maga. Még Kagura is csak ritkán szólt hozzá, hiszen bár akadtak ötletek, hogy mit is csináljanak, hamar unalomba fordult mind. Maradt tehát a hosszú csend, egy kis zenével a közepében. A kinti élethez szokott oldala sem teljesen értette, befogadni pedig pláne nehezen sikerült neki, hogy az unalom ekkora agóniába rendezte. Így esett meg, hogy Frievenbe került a hosszú vándorlás következtében.
Aztán, ahogy megjelent előtte a kép, felcsillant a szeme. Történést látott maga előtt, s még felocsúdni is csak alig volt ideje ebből a meglepetésből, a lábai már vitték is előre. Vigyor ült az arcán. Borzalmas látványt nyújtott az egész szituáció, ő mégis mosolygott.
– Szociopataaa. – Súgta a fülébe Kagura, mire Nia, – tudván, hogy közel, s távol senki nem hallja, – válaszolt.
– Shudupp. – Ennyivel le is zárták az ügyet, figyelmük pedig két dologra fordult. Egyfelől arra, hogy merre induljanak, másfelől arra, hogy orra ne bukjon az amazon futás közben. A város utcáira érve aztán a Kayabák Niája megejtett egy örömittas ugrálást, felcsapta a napszemüvegét, majd odalépett az egyik hagymás lándzsához. – Kicsit több húst kellene ráhúzni és mehetne a nyárs. – A mosolya addig tartott, míg meg nem pöckölte a fegyver hegyére tűzött bűzbombát, amit eddig csodával határos módon észre sem vett az orra. Ekkor azonban egyszerre kapta az orra elé a kezét, védekezésképp a szagtól, valamit egy njk-t az arcába. – No. Hát te veled…? – Eddig jutott, ekkor ugyanis az ismeretlen egy irányt mutatott neki. – Arra? De mi van arra? – Sosem szerette a néma karaktereket, de most eltekintett a kifosztásától, mert sokkal jobban lekötötte, hogy végre úgy néz ki történésbe botlott, s ennek örült. Végtelenül örült, pedig sosem volt az a hőstípus. Viszont az unalom Voldemort alapon, úgy döntött csak elcsattog megnézni, mi a helyzet itt Frievenben.
– És mindenki azt hitte, Nia csak comic relief. Na majd most figyeljetek.


Színkavalkád:
Bocsi gyerekek, az elkövetkező pár posztban megpróbálok kikíséletezni egy olyan lila árnyalatot, ami nem veri szét az ember szemét. Annak is van egy határa, hogy meddig poén, és már most nekem fáj az előző lilám. Hang in there.
Dr. Kayaba Natsuko
Dr. Kayaba Natsuko "Nia"
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 185
Join date : 2015. Mar. 01.

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
[Küldetés] Kordiff bukása Vo36oi505/600[Küldetés] Kordiff bukása 2yjvlht  (505/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Kordiff bukása

Témanyitás by Chara on Csüt. Jún. 07 2018, 18:10

Az egyik ház megviselt tetején üldögélt, kezében a Kezdő Késsel, unott arccal piszkálva a tetőcserpeek egyikét addig, amíg el nem pixelezi, hogy áttérhessen a következőre. Fogai között egy fűszálat tart, fejére pedig mélyen felhúzta a kapucnit, így olyan volt messziről, mint valami kis gonosz manó. Vörös szemei újra és újra felpillantottak és végigmérték a város látványát, mintha várt volna valami változásra, pedig nem így volt. Egyszerűen csak unatkozott és kereste, hát ha akad valami elfoglaltsága. Már persze azon kívül, hogy megvárja az éjszakát és kifigyeli, tényleg járnak-e erre gonosz szellemek, amikben amúgy sem hisz. Bár hatalmas poén lenne, ha kiderülne, hogy valaki megalkotta Napstablook valamelyik bátrabb alternatíváját, és a végén Sans viccnek szánt terve, hogy alkotnak egy Undertale alapú klánt, valóra válhat. Még így is, hogy Frisket is elvesztették immár.
Az egyik alkalommal, mikor felpillant, meg is akad a szeme valamin. Játékosok. Ülve nézte végig a jelenetet, s sokáig gondolkodott azon, vajon kövesse-e őket, mikor megindultak a házak felé. Nem igazán tűntek olyanoknak, akikkel szívesen közösködne, afféle tipikus nagyképű barmok, akik hangosak, zörejesek és túl nagyra vannak magukkal. Akiknek fogalmuk sincs semmiről. Chara végül csak rágcsálta tovább a fűszálat és folytatta a tető cserepeinek módszeres piszkálását. Úgy pár percig.
Mert egy idő után dühös horkantással végül felállt, lemászott a tetőről és zsebre vágott kézzel az NPC-hez ment. Csak szórakozottan bökte meg a hagymát, hogy az NPC félrelökje és mutassa az irányt, amerre az iménti játékosok is elindultak. Chara minden további figyelmet se szánva a karakterre lassú, de határozott léptekkel, vállait kicsit lecsapva, lazán elindult a mondott irányba, és se szó, se beszéd, ő azt az épületet választotta, amelyen az iksz nem igazán tűnt iksznek, és ami jóval ramatyabbul nézett ki, mint a másik. Véleménye szerint egy szellem biztos ezt választaná.
Legalábbis ha ő az lenne, ide jönne kísérteni inkább. Barátságosabbnak néz ki, mint a másik.

_________________
Színem: #FE642E
Chara
Chara
Árnyharcos
Árnyharcos

Hozzászólások száma : 49
Join date : 2018. Feb. 03.

Karakterlap
Szint: 21
Exp:
[Küldetés] Kordiff bukása Vo36oi1530/1700[Küldetés] Kordiff bukása 2yjvlht  (1530/1700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Kordiff bukása

Témanyitás by Szophie on Szer. Jún. 13 2018, 22:56


Mivelhogy Frieven nem csak egykori lakhelyem, de kedvenc nosztalgiafalvam is volt, természetesen sokszor sokféleképp megfordultam arra, hogy erőt merítsek különös, békés tégláiból, barátságos kis utcácskáiból. Épp ezért történhetett úgy, hogy már idejekorán volt értesülésem holmi pletykákról, eltünedezett játékosokról. Elsőre azt mondhatnánk legyintve, csak a szokásos, ilyen gyakran előfordul. Másodszorra talán el is gondolkodik az ember, amikor tényleg kezd kihaltnak tűnni a környék. Most viszont szabályosan leesett az állam az elém táruló látványtól, minden felkészültségem ellenére. Mondjuk úgy, a siralmas állapot nem kifejezés arra, amivel szembe találtam magamat. Hosszú ideje nem volt időm a városban caplatni és felfedezőutakat tenni a cukrászdákban, és lám, az alatt minden hogy megváltozott. Benőtte a kosz, belepte a félelem és balsejtelem, átitatta a por és a káosz.
- Egész eddig nem hittem az NPC-k káromlásainak.. De most.. - sóhajtottam.
- Mint ahol tényleg szellemek járnak. - állapította meg Vezér bólintva. Orrát magasba emelte, de hamar elfintorodott.
- Nem érzel semmit, igaz?
- Csak a hagyma.
- Csak a hagyma. - legyeztem meg én is kezemmel a levegőt.
- Gondolom ránk vár a feladat, hogy kiderítsük, hacsak nem akarjuk elúszni hagyni az egyik lakhelyünket. - sóhajtottam, és beléptem egy elkeseredett NJK mellett a faluba.
- Legközelebb próbáld meg a sót. Az is tisztít, de kevésbé büdös. - ajánlottam neki vicceskedve,bár úgy tűnt, ma egyikünknek sem volt kedve a poénhoz. Vezér előresietett a kopott macskaköveken. Farkát idegesen lóbálta maga mögött, állkapcsát összeszorította. Koncentrált.
Lassan utolértem, s felnéztem az épületekre. Hümmögve próbáltam kideríteni, vajon mi lehet a teendő.
- A hagymásabb lehet az, amelyikről az emberek azt gondolják, hogy sok baj történik benne. Ahol sok baj történik, ott pedig eredeztethető a baj forrása. Hacsak a szag nem üldözte el valóban a forrást. Szerintem ezt kéne először felfedeztünk. - fordultam végül a jól kivehetően x-ezett ház felé, és hüvelykujjammal felé böktem. Természetesen nem ütköztem ellenkezésben, minthogy olybá tűnt, egyébként teljesen mindegy, merre is fogunk haladni, csak kezdjük már valahol el a nyomozást. Így aztán a farkasommal kettecskén beléptünk az épületbe.

_________________
[Küldetés] Kordiff bukása Advent
Szophie
Szophie
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2536
Join date : 2012. Nov. 21.
Age : 22
Tartózkodási hely : "pokemonok mellett"

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
[Küldetés] Kordiff bukása Vo36oi7666/7700[Küldetés] Kordiff bukása 2yjvlht  (7666/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Kordiff bukása

Témanyitás by Eugeo on Szomb. Szept. 15 2018, 21:49

Megbeszéléses alapon, ötlethiányra való tekintettel lezárom a küldetést. Egy kör után nem jár jutalom. Köszönöm a megértést!
Eugeo
Eugeo
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 129
Join date : 2014. Apr. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Kordiff bukása

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.