Usco falu

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Hinari on Kedd Feb. 20 2018, 18:48


Elsőre talán furcsállhattam volna, hogy nem várta azt a bizonyos első napot, ahogy sokan mások, de aztán egy bólintással elfogadtam: fogalmam sem volt, hogyan élte meg odakint, meghát, az is lehet, hogy előzetesen nem is tudott róla. Később be is bizonyosodott az elképzelésem, ahogy elolvastam az újabb sorokat, amiket a füzetébe írt. Mindkét elképzelésem.
- Elhiszem - emeltem rá a pillantásom meleg mosollyal. Odakint valóban nem lehetett könnyű neki. Az alapvető érzékek majdnem mindegyikétől megfosztva... nem csodálom, hogy nem akar kijutni. Én sem akarnék. Mégis... ez nem gátolhat meg abban, amiért küzdök!
Határozottságom ellenére ezek után mégis kezdtem egy kicsit jobban értékelni ezt a világot és annak megalkotóját, mint eddig. Igazság szerint most találkoztam először olyannal, akinek az életét jogosan jelentette a játék; Silence nem elfutni akart a valóság elől, hanem elkezdeni tapasztalni, elkezdeni élni. Hogy is lehetne hibáztatni ezért? Kayaba rengeteg ember számára alkotott jót - mégha szörnyű indíttatásból is. És elég volt körülnézni ahhoz, hogy tudd, remek munkát végzett.

Viszonylag jókedvűen meséltem neki. A jelenlegi életemről, ami végre kezdett nyugalmassá és boldoggá válni; kiváltság ebben a gyilkos világban. De megküzdöttünk érte. Mindenki.
- Tavasszal történt, amikor nyílnak a tulipánok - kezdtem bele a mesébe izgatottan - Alex elvitt engem a huszadik szintre, a virágmezőre. Ez egy hatalmas kiterjedésű terület; vannak közte erdősebb részek is, több tóval és folyóval, nem tudom voltál már-e ott... Sokat sétáltunk, végül pedig egy domb tetejére vezetett utunk. Alattunk a tulipánmező. Képzelj el annyi színt, amit csak tudsz; mindenhol tulipánok, más-más színekben - kézmozdulatokkal segítettem ki szavaim - Voltak cirmos szélűek és simák is. Al elém lépett, előhívott egy csokor kék tulipánt, és egy szálat odaaadott nekem, majd... hát, letérdelt és felém nyújtotta a csokrot - éreztem, hogy márcsak az emlékre is elpirulok újra - Egy aranygyűrű volt az egyikben - folytattam, szinte áhítattal ejtve ki a mondatot, majd feléje nyújtottam kezem, ujjamon a gyűrűvel, hogy ő is megnézhesse.
- Aztán megkérte a kezem, és angolul! Persze igent mondtam - fejeztem be egy ellágyult sóhajjal, ajkaim pedig mindvégig mosolyra húzódtak; ha akartam volna sem tudtam volna máshogy mesélni ezt. Csodás érzés volt újra átélni. Még mindig lüktetett bennem az érzés és Alex szavain tűnődtem, amiket akkor mondott. A kék tulipán igazi jelentőségét viszont nem említettem meg a lánynak: az nem olyasmi volt, amit őneki hallania kell.
Meséltem neki a palotáról, ahol éltünk; a chobo-farmról; arról, hogy nekem se ment azonnal és egyszerűen a harc; hogy mennyi időbe tellett, mire el mertem kezdeni a fejlődést és végül, hogy meddig jutottam el. Mondhatnám, hogy felelőtlenül fogalmaztam meg az utolsó mondataim, de ez nem volt így. Kérdését és elkerekedett szemeit elnézve azonban rájöttem, hogy ez neki ennél sokkal többet jelent és hogy lehet nem kellett volna hitegetni olyasmivel, amiben magam sem voltam teljesen biztos.
- Nem tudom - ráztam meg a fejem - Sajnálom. Nem akarok hazudni. De abban egészen biztos vagyok, hogy mire kijutunk, már sok, új játékot fognak piacra dobni, hiszen ez mégcsak az első volt. Tehát ha nem is ide Aincradba, de más, kitalált világokba el fogsz tudni menni. Meghát, nem gondolnám, hogy ennyi belefektetett munkát csakúgy elengednének és kidobnának az ablakon - mutattam körbe - Más formában, kilogolás opcióval valószínű elérhető lesz majd valami ehhez hasonló is. Lehet, hogy még a szintjeinket és itemeinket is megtarthatjuk majd - jöttem bele, amíg... amíg rá nem jöttem, hogy én nem jönnék vissza. Túl sokat vett el tőlem ez a hely. Végignéztem az előttem ülő lányon. Vajon azok miatt sem, akikkel máshogyan nem fogok tudni találkozni? Összezavarodtam a gondolatra, majd félre is tettem azt: ez még később lesz. Sőt... egyre később és később...

_________________
Adatlap
Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A steelblue

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.


Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
Hinari
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 3761
Join date : 2012. Dec. 28.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi14837/10100Usco falu - Page 2 2yjvlht  (14837/10100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Silence on Hétf. Feb. 26 2018, 00:58

Csupa-csupa lelkesedés még mindig, néhány pillanattal azután is, hogy leírta a gondolatait. Ki tudja.. Talán egyszerűen fel sem fogná, ha valaki elkezdené magyarázni neki, hogy milyen szörnyű dolgok is tudnak törénni Aincardban... Mert, ugye... meg kell védeni azt, ami visszaadta az életvidámságát.
Amikor ez eljegyzésről mesélsz, szinte tapintható a kíváncsisága, és az ámulata, ahogy elképzeli. Megrázza a fejét. Nem, a 20. szintre még nem mehet fel.
Annyi színt, amennyit tud... Oooooh Hát az valami nagyon gyönyörű lehetett!
Még levegőt is elfelejt venni egy pillanatra a történet végén, és halk, artikulálatlan felkiálltás szalad ki a száján
-Ezcsodaszép! -Aztán a füzetét is maga elé veszi, és kicsit bővebben is reagál, őszinte, már-már gyermeki mosollyal nyújtva oda a füzetet.

Ez nagyon romantikus! Te tényleg egy valódi hercegnő vagy! Még igaz herceged is van, Alex, ugye?
A tekintetében csillog az ámulat, de én egyénként nem lennék teljesen biztos benne, hogy jól érti a szavakat amiket használ. Viszont, ha másnak nem is, de Fuwának mostantól hercegnő vagy a javából.
Innentől pedig a gyermeki kíváncsiság uralkodik a hangulatán ahogy kérdez, ahogy mesélsz... Nagy, csillogó szemekkel figyel téged, a gesztusaidat, az arcodat, a tekintetedet... Mindent, amiből más rengeteg következtetést von le, Fuwa pedig egyszerűen azonosítja veled.
Ez nem változik egészen odáig, hogy szóba kerül a kijutás. Akkor kicsit kétségbeesik, és összezavarodik, és reménykedve várja, hogy olyat mondj, ami megnyugatja.
Az első két szavad hallatán a reménykedés eltűnik az arckifejezéséből, helyette annál szomorúbban néz maga elé.
Sok új játék... De azok nem ilyenek...  nem ilyen szépek, nem ilyen színesek, és nincsenek ott a többiek...
Ellenben felcsillan a remény a tekintetében, amikor azt mondod, szerinted igenis vissza lehet majd lépni. Láthatóan megnyugszik, sőt, megint a lelkesedés csillogása költözik a szemébe. Gyorsan írni kezd, aztán még gyorsabban mutatja fel a füzetet, hogy minnél előbb válaszolhass.

Akkor láthatom a barátaimat akkor is ha a századik bosst legyőzték? És közben a szüleimmel is találkozhatok? Az lenne a világon a legjobb!
Bizonytalan gondolat, és nincs alátámasztva, de éppen elég, hogy megnyugodjon, és ki tudja, talán a hirhedt 100. boss legyőzésétől sem fog annyira félni... Hiányoznak ám neki a szülei... nagyon is. Ellenben a sok újdonság, és az új barátok, akiket idebent ismert meg, valamilyen szinten feledtetik vele a hiányt.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

Silence
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 354
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi2337/2500Usco falu - Page 2 2yjvlht  (2337/2500)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Hinari on Kedd Feb. 27 2018, 13:23


Teljesen bele voltam feledkezve az emlékeimbe, így egy kevés fáziskéséssel jutott el a tudatomig, hogy Silence valóban használta a hangját. Egészen furcsán, illetve így rögtön meg nem tudtam volna mondani, hogy pontosan mit szeretett volna - a hangszínből azonban tudtam tippelni. Elmosolyodtam, és zavartan forgattam a gyűrűt az ujjamon. Tényleg szép volt. Nagyonis. Aztán felém nyújtotta újra a füzetét, én meg nem tudtam nem elnevetni magam a leírt szavain:
- Hercegnő? Hát, így még nem neveztek - kuncogtam - De az igaz, hogy Al az én szőke hercegem - tettem hozzá fülig vörösödve. Igaz fehér lova, az nem volt, de ott volt nekünk Nestor, mint ügyeletes hercegnő-őr, meg a palota... innen nézve pedig a lánynak kis híján tényleg igaza volt. Széles mosollyal töltöttem ki magamnak az utolsó csésze teát, és azon gondolkodtam, vajon Alex mit szólna ehhez a felvetéshez? Egy hercegnő, egy szőke herceg, egy sárkány, egy palota... egy középkori mesevilágban. Márcsak a szolgálók hiányoztak.
Később rátértünk egy ennél sokkalta komolyabb témára, Silence arcán pedig annyira kézzelfogható volt a változás, hogy kezdtem rosszul érezni magam, amiért felhoztam. Végül azonban sikerült megnyugtatnom, legalábbis részben: azt ugyan nem értettem, miért nem örül az új játékok lehetőségének, de amikor felvetettem, hogy lehet ide is visszatérhetünk egyszer, újra látni véltem a csillogást a szemében.
- Ahhoz, hogy láthasd a barátaid, nem feltétlen szükséges ugyanez a világ - feleltem a kérdésére - Bár a kinézete valószínűleg senkinek sem lesz ugyanaz, de a közös emlékek megmaradnak. Ha pedig ugyanazzal a karakternévvel regisztráltok, könnyedén megtalálhatjátok egymást - bólintottam biztatón - Ne aggódj, ha Aincrad meg is szűnik létezni, ahogy fejlődik a technológia, egészen biztosan lesznek olyan játékok, ahol minden élesebb és kidolgozottabb lesz még ennél is - mutattam körbe - De én úgy gondolom, ez a világ sem fog eltűnni. Bár biztosat nem mondhatok; hisz nem tudhatjuk, hogyan dönt a politika - vontam meg a vállam tanácstalanul.
- Viszont ez még nem most lesz - tettem hozzá komoran - Alig győztük le a bossok negyedét.
Hogy egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy odakint ezt megvárják? Hogy bármikor megtalálhatják a megoldást, amivel biztonságosan le lehet venni a NerveGeart az emberek fejéről? Nem, ezeket nem mondtam el a lánynak. Tudván, mennyire oda van Aincradért, állandó félelemben élne ezután, hisz bármelyik pillanatban véget érhetne az itteni élete... azt pedig nem kívántam sem neki, sem másnak.

_________________
Adatlap
Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A steelblue

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.


Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
Hinari
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 3761
Join date : 2012. Dec. 28.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi14837/10100Usco falu - Page 2 2yjvlht  (14837/10100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Silence on Szomb. Márc. 03 2018, 16:01

Először kicsit értetlenül pislog. Hát még senki nem vette észre, hogy te egy hercegnő vagy? Aztán rájön, hogy ez biztosan nem igaz, mert ha Al herceg, márpedig te is azt mondtad, hogy az, akkor ő biztosan tudja!  És nevetsz… de… miért lettél olyan piros? Kétségbeesetten pislog rád nagy szemekkel, figyelve, hogy valami baj van? Jól vagy? Rosszat mondott? A füzetéért nyúl, és gyorsan ír néhány szót, aztán nyújta feléd.
Valami rosszat mondtam?
aztán aggódó-reménykedő arccal várja a választ.
A komolyabb téma gyorsan viszi magával a vidám, gyermeteg hangulatát is. A kétségbeesés és a félelem minden árnyalata átfut az arcán a reménykedéssel együtt. Szó szerint létkérdés neki, hogy maradhat-e Aincardban, így vagy úgy.
De ahogy beszélsz, lassacskán, de biztosan megnyugszik. Először azért, mert ha ki is juttok innen, attól még visszajöhet.
Ezzel kapcsolatosan feltesz egy komoly kérdést, és a válaszodat hallva folyamatosan ül ki a megnyugvás, és valamiféle izgatottság.
Először is: Elhiszi neked, hogy nem feltétlenül kell neki ez a világ neki ahhoz, hogy a barátait láthassa. Ez neki valami hihetetlen megnyugtató tudat. Rengeteget jelent neki az, hogy láthatja a barátait. Hogy egyáltalán vannak barátai, ha nem is sokan. Fél, hogy elveszti őket…
Kicsit zavaros neki, hogy miért lenne más a kinézet, és miért lenne nehéz megtalálni egymást, de most a figyelme teljesen másra irányul, úgyhogy nem csinál ebből problémát.
Ami pedig azt illeti, hogy lesznek kidolgozottam, élesebb világok… Nem tudja elképzelni. Neki Aincard az egyetlen, amit eddig látott, így nincs összehasonlítási alapja. A hangszíned, és az, ahogy magyarázol mégis megnyugtatja, és elfogadtatja vele, hogy igazad lehet.
Teljesen akkor tűnik el az arcáról a komorág, amikor hozzáteszed az egészhez, hogy ez az egész a távoli jövő, amivel még nem most kell foglalkoznia. Vidáman, és megkönnyebbülve ír néhány sort, amit utána megmutat.

Akkor teljesen felesleges még emiatt aggódni, ugye?
És eszébe jut még valami, amit leír, amint a füzetet visszakapta.
Neked is hiányoznak a szüleid?
Sokkal naívabb ez a kérdés, mint ahogy elsőre hangzik. Az ő fejében olyan nincs, hogy egy gyerek nem szereti rajongásig a szüleit, és hogy egy szülő nem nevelgeti odaadóan a gyermeket… Neki csak a tökéletes, idilli család képe létezik. Pedig, valljuk be… az övé is távol áll azért ettől.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

Silence
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 354
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi2337/2500Usco falu - Page 2 2yjvlht  (2337/2500)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Hinari on Szer. Márc. 07 2018, 23:38


Sorra vettem magamban a dolgokat: a palotát, a sárkányt, az én szőke hercegemet és igen, még azt is, hogy vajon tényleg beillenék-e hercegnőnek. Szőke hercegné~ - ízlelgettem a szót - Szőőőke hercegné! Szőke herc... - valahogy úgy, mint... hát, tudjátok, igaz? Éppen ezért kissé meglepődve pillantottam fel az elém nyújtott füzetre, majd az aggódó lányra is, aki amazt tartotta. Fülig vörösen, de mostmár egy másmilyen zavartól.
- Nem, dehogy - feleltem gyorsan, mosolyogva - Sőt - kuncogtam - Látod, még el is pirultam a gondolatra - mutattam magamra, hiszen megvolt rá az esély, hogy Silence vagy félreértette, vagy nem is értette még ezt a fajta önkéntelen jelzést, amit a virtuális bőröm olyan valósághűen produkált. Kíváncsian néztem őt: vajon öt év alatt mennyit tapasztalt a kommunikáció ezen részéből? Persze kifaggatni nem szerettem volna, meghát közöm sem volt hozzá igazán, így azért megvártam, hogy van-e kérdése a témával kapcsolatban, s ha nem volt, csak akkor folytattuk a beszélgetés egy már korábban megkezdett fonalát.

Érdekes volt végignézni Silence arcán s mozdulatain mindazt a változást, amelyet ez a pár perc eredményezett. A legszebb az volt benne, hogy mennyire őszintén és nyíltan tette mindezt, valószínűleg tudatlanul persze, de ettől még ugyanúgy élveztem minden pillanatát. Mentes volt mindenféle színészkedéstől és érdekből tett beleegyező, elismerő mimikától. Csodálatos és felemelő volt. Ritkán beszélgetek így.
A végkifejlet azonban - természetessége ellenére is - enyhe keserű szájízt hagyott ajkaim között, s én kénytelen voltam teával leöblíteni azt: hiába tudtam, hogy az ő helyzetében ez teljesen normális, mégis... mégis, mindig egy kicsit a kedvemet szegte, ha valaki ennyire örült annak, hogy idebent maradhat. Bármi is legyen rá az oka. Annál persze előrelátóbb voltam, hogy ez rajtam kívülről is látszódjék, így figyelmen kívül hagyva a megkönnyebbülését bólintottam rá a következő kérdésre:
- Egyelőre biztosan. A jelenlegi ütemben haladva is jópár év, de inkább több - mondtam, s amíg ő újabb szavakat írt, én kinéztem az ablakon. A szél alábbhagyott, a halászok újra kimerészkedtek csónakjaikhoz. Elülni látszott a vihar. Az étteremben is egyre kevesebben lettek; a nő is lassacskán indulni készült és még éppen elcsíptem a bosszankodó pillantást, amelyet az asztalunk felé küldött, mielőtt végleg hátat fordított volna nekünk. Halványan elmosolyodtam: ennél több kell ahhoz, hogy engem beugrassatok! De azért megjegyeztem a kinézetét.
Ezek után fordultam csak vissza Silencehez, és elolvastam a papírra írt, rövidke sort. Újabb bólintás - fájóbb, mint az előző; karcosabb és mélyebbre mar.
- Nagyonis - sóhajtottam, szomorkás mosollyal nézve fel a lányra és már majdnem hozzátettem, hogy a bátyám is, amikor eszembe jutott, hogy idebent nem túl szerencsés a kinti élethelyzetemről beszélni - legalábbis nekem nem. Mert ha egyszer kijutunk, márpedig kijutunk! - akkor könnyebben megtalálnak. A barátaim, ismerőseim is, de azok is, akiket segítettem börtönbe küldeni. Azok pedig nem lesznek éppen hálásak nekem érte.

_________________
Adatlap
Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A steelblue

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.


Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
Hinari
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 3761
Join date : 2012. Dec. 28.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi14837/10100Usco falu - Page 2 2yjvlht  (14837/10100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Silence on Csüt. Márc. 15 2018, 17:39

Aggódó pillantássokkal figyel, miközben néhány pillanatig várja, hogy elvedd a füzetet. Nem zavarja a várakozás, mert nem úgy tűnik, hogy egyre rosszabbul lennél, de megijedt, mert nem tűnt neki egészségesnek az a piros szín az arcodon… Úgy tudja, hogy a betegek szoktak így kipirulni, akik lázasak,vagy kifulladtak, és nehezen kapnak levegőt…
Aztán még néhányat pislog, miközben a válaszodat hallgatja, és próbálja értelmezni. Még el is pirultál... 
Az jó jel? Nem baj, hogy olyan vörös letél? Biztos?
Aztán mégis bólint, és elfogadja, bár a tekintetében még mindig csillog némi kételkedés, és lopva kicsivel gyakrabban néz rád, hogy ellenőrizze: tényleg nincs bajod. Nem látja, hogy mi okod lenne hazudni… Hiszen legfeljebb nem beszél többet erről, és legközelebb jobban figyel. Nem akar olyasmit mondani, ami miatt kellemetlenül érzed magad...Akkor inkább csendben ücsörög!

A téma a kijutásra terelődik, Nem szereti ezt a téműt. Egyáltalán nem! De ahogy te látod a dolgokat, az elgondolkodtatja… Talán mégsem olyan kétségbeejtő, és ijesztő a gondolat, hogy egyszer talán… Hiszen még a szüleivel is találkozhatna megint! Ez együtt: Hogy visszakapja a szüleit, és megmaradnak a barátai is, felvidítja, és fel is villanyozza.
Boldog mosollyal hallgatja a szavaidat, és bólint. 
Aztán mintha valamit megérezne, és összerakna az eddigiek alapján, lassan összehúzza a mosolyát, és a szemét is… láthatóan gondolkodik, majd kezébe veszi a ceruzáját.
Komoly tekintettel írkál a füzetébe, aztán még mindig hasonló arckifejezéssel nyújtja neked a füzetet.

Vissza akarsz menni a szüleidhez, ugye? Tudok segíteni? Hogy hamarabb találkozhass velük…
Ha végiggondolná, nagyon meglepődne magán. Segíteni... Kijutni... Pedig logikus: megnyugodott, és már picivel kevésbé rémíri meg a gondolat. Az pedig, ha segíthet, neki rengeteget jelent. Akkor érzi, hogy nem csak kolonc, aki nem jó semmire. Most pedig szöget ütött a fejébe, hogy talán... Te nem szereted Aincardot... Talán... De létezik olyan? 
 Arra ő is felfigyel, hogy a szél elhallgatott… Már nem sűvít be az ablakok résein, így viszonylagos csend ül az eddigiekhez képest a kit étterembe.
Egyénként viszont nem foglalkozik mással, csak veled. Még a teáját is elfelejtette, majdnem.. Véletlenül ér hozzá a bögréhez, és elkerekedett szemekkel pislog egyet. Aztán maga elé húzza, és lassan kortyolni kezdi. Már langyosra hűlt, így folyamatosan tudja inni, amikor nem a füzetbe kell irogatnia.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

Silence
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 354
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi2337/2500Usco falu - Page 2 2yjvlht  (2337/2500)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Hinari on Szomb. Márc. 17 2018, 20:56


- Tudod, az emberek akkor is el szoktak vörösödni, ha valamiért zavarba hozzák őket - magyaráztam, mert bár nem kérdezett rá, de tekintetében kétségtelenül felfedeztem a meg nem értést - Ekkor nem kipirulnak, mint mondjuk odakint edzés után, hanem elpirulnak. De ez lehet jó dolgoktól is - tologattam a csészém, élőben is megismételve azt, amiről beszéltem - Illetve ha... szerelmes vagy, elég csak rágondolnod a párodra... - bámultam bele a teám maradékába - Tudod - vontam meg a vállam s néztem fel rá mosolyogva. Bevallom, furcsa volt ilyesmikről beszélni, sőt már az is, hogy meg kell fogalmaznom olyasmit, amit azelőtt nem tettem... lehet nem is sikerült olyan jól; mindenesetre reméltem, hogy a hosszabb magyarázat kellően megnyugtatja és még tanul is belőle, hiszen ez volt a célom. Aincradban sokféle ember él és mindenkinek egy kicsit másfajta segítségre van szüksége - van, akinek nagyon másfajtára. De ez így volt jó s én örültem, mert kaptam egy kellemes délutánt és pár jó élményt is mellé.

Később más témákat pendítettünk meg. Elsősorban a kijutásról, annak idejéről és hasonlókról; mindent összevetve nem volt olyan vészes, még úgy sem, hogy a céljaink alapjaikban különböztek, s ez valószínű nemcsak nekem, hanem neki is feltűnt már. Én ki akartam jutni és vissza se nézni többé, ő viszont ezt az életet szerette meg, ezt tudta teljes egészében átélni és mindennél jobban akarta, hogy soha, de soha ne legyen vége.
Mégse volt olyan erőszakos, mint mások.
Azt hiszem, emiatt már most megkedveltem egy kicsit.
- Igen - feleltem az újabb sorokra - Hiányoznak. Hiányzik az osztályom, a barátaim, a családom, és lassan hat éve...
Kinéztem az ablakon, csak amíg elcsitul a felkorbácsolt vihar idebent is. A füzetét néztem. Azt az utolsó pár szót.
- Ahhoz, hogy kijuthassunk, le kell győzni a bossokat - pillantottam fel rá komolyan - Sajnos nincs más módja, így tenni is ennyit tudsz, tudunk csak - húztam fel az orrom, de ezzel együtt elgondolkodtatott, amiket írt. Láthatta is ezt rajtam, de még mielőtt felemelhette volna újra a ceruzát, ráncoltam össze most én a szemöldököm, töprengőn nézve rá. Itt ült előttem egy lány, aki odakint fontos érzékek hiányában szenved és aki idebent - a játék miatt először - végre megtapasztalhatta, milyen hallani és látni... és mégsem önző. Tenni akar, segíteni akar. A gondolat meleg mosolyra késztetett.
- Ellenben nem elég a kijutás és a szintfőnökök elleni harc, túl is kell élni addig - tettem hozzá - Én és a céhem ezt tartjuk szem előtt: hogy segítsünk, akin tudunk, akin lehet s így persze egymáson is. Hogy mindannyian találkozhassunk egyszer a családunkkal...

_________________
Adatlap
Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A steelblue

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.


Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
Hinari
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 3761
Join date : 2012. Dec. 28.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi14837/10100Usco falu - Page 2 2yjvlht  (14837/10100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Silence on Kedd Márc. 27 2018, 20:30

Láthatóan elgondolkodik a magyarázatodon. Akkor… Ő is zavarban van amikor úgy elpirul? Így hívják azt az érzést? Nem teljesen tiszta neki még a kép, de láthatóan kezdi kapisgálni hogy miről beszélsz. Az pedig neki is egyértelmű, hogy az előbb Alexra, a hercegedre gondoltál, és a szavaid összekötik ezt azzal, hogy olyan piros lettél.
Kicsit megnyugszik, és úgy figyel tovább. Ő még sose pirult el szerelemből… Hiszen nem hercegnő, szóval nem lehet szerelmes… neki nincs hercege…

Komoly tekintettel figyeli a válaszodat. Oh… tehát neked vannak kint barátaid… Nem tudom mennyit tudsz leolvasni az arcáról… De nagyon szerencsésnek tart. Ő odakint hiába próbálta, nem sikerült igazán összebarátkoznia senkivel. Akik mellette voltak majdnem mind kizárólag azért, hogy az állapota miatt támogassák. Nem nevezhetők igazi barátnak…
Azt viszont át tudja érezni, hogy hiányoznak… Mert akikkel idebent találkozott, és mondhatni sikerült összebarátkoznia, azok neki is hiányoznak… Pont úgy, mint neked, mert nem tudatos számára, hogy igazából bármikor láthatná őket, ha megbeszélné, hogy találkozzanak. Amikor nem ott vannak vele, akkor olyan, mintha elérhetetlen távolságban lennének.
Együttérző pillantással néz rád, miközben a további mondandódat hallgatja.
Megint a bossok… De valahogy kezd az egész zavaros és kusza lenni. Fuwa eddig csak úgy gondolt rájuk, mint veszélyes ijesztő bestiákra, akik valahogy mégis biztosítják az itteni "teljes" életét…
Most pedig kénytelen úgy is gondolni ezekre a programozott lényekre, mint akik valakit… valakiket távol tartanak a barátaiktól…
Összekuszálódnak a gondolatai, és még nem tudja, hogy mit gondoljon a magasabb szintek bejáratát őrző teremtményekről… De a félelem velük kapcsolatosan még mindig erős, így a válaszodra, hogy annyit lehet tenni, hogy "le kell győzni őket", és ebben tudna csak segíteni meglepően határozottan megrázza a fejét. Nem, ő nem tud.. Nem mer.. Nem akar a közelükbe menni… Nem tud ebben segíteni… Emiatt a gondolat miatt pedig a fejrázás után kicsit el is keseredik…
Aztán tovább beszélsz, és a szavaidra lassan rád is néz. Van más is? Jól éri? Nem csak bután rakja össze amit mondasz?
Addig túl is kell élni. Neki is, és másoknak is. Méreget téged. Szóval te és a társaid nem csak a bossok ellen harcoltok? Segítetek a többieknek is? Hasznosak vagytok másoknak…
A szemében valami kétség villlan, aztán gyorsan írni kezd a füzetbe, és átadja neked.

Mit gondolsz… Én is tudnék segíteni másoknak?
A megnyugtató válasz, hogy persze… De vajon azzal segítesz neki? És mi az őszinte válasz? Láttad, hogy milyen ügyetlenke, tapasztaétad, milyen könnyen megijed… És láthattad rajta a félelmet is az együtt töltött rövid idő alatt…
Közben szinte észrevétlenül Fuwa teáscsészéje is kiürül, és a naplemente fényei szűrődnek be az ablakon odakintről.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

Silence
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 354
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi2337/2500Usco falu - Page 2 2yjvlht  (2337/2500)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Hinari on Szer. Márc. 28 2018, 10:47


Nem feltételeztem, hogy a válaszom elejére majd ökölbe szorított kézzel ugrik fel és jelenti ki - persze írásban -, hogy rendben, akkor bossolni fog! Tudtam én jól, hogy maga a világ és annak ingerei is nagyrészt újak számára - a heves fejrázására is ekképpen bólintottam, megértőn: persze, nem is szükséges. Nyilván minden játékosnak örültem, aki megfelelő statokkal és ambícióval jött el egy-egy bossharcra, de aki bármilyen okból még nem volt kész rá, azt vétek lett volna erőltetni. Abból soha semmi jó nem sül ki.
Egy kevés szünet után viszont folytattam, a kérdésnek egy másik oldalát hozva fel, ami talán testhezállóbbnak hathatott, már ami a velem szemben ülő lányt illeti. Segíteni. Életben tartani. Két fogalom, mégis megannyi formával - Silence azonban nem fogadta el elsőre, legalábbis amennyire jól vagy éppen kevésbé jól láttam rajta a lemenő nap narancsos fényében. S bár előszörre nem volt teljesen világos számomra, miben kételkedik, a felém nyújtott füzet hamar megmagyarázta a viselkedését: az arcán tükröződő kétség nem felém, hanem maga felé irányult.
Elgondolkodtam a feleleten.
- Ezt neked kell tudnod - mondtam végül - Ha úgy érzed, hogy tudnál, akkor egészen biztosan. Sőt, lehet, hogy már tettél is ilyesmit, csak nem tudtál róla... például ha valakinek sürgősen kellett valamilyen alapanyag és te segítettél beszerezni neki. Lehet, hogy az a plusz pár perc mentette meg a barátja életét - magyaráztam, hátradőlve a székben, szemem sarkából figyelve csak a közeledő pincért. Az étterem eddigre szinte teljesen kiüresedett már.
- Tudod, az életben tartás nem feltétlen jelenti a harcot - tettem hozzá - A céhünkben például van egy kislány, aki chocobokat nevel. Ki lehet kölcsönözni vagy meg is lehet venni őket, a gyorsaságukkal pedig időt lehet nyerni. Így ha közvetlenül nem is, de közvetve már Jeanie is sokaknak segített - fejeztem be gyorsan, amit Silencenek szántam majd fordultam az npc úrhoz, aki azóta már odaért az asztalunkhoz:
- Köszönjük, mást nem kérünk - néztem rá könnyed mosollyal, még mielőtt belekezdett volna a célzásokkal teli szövegébe, majd megvártam, amíg elviszi előlünk az üres csészéket.
- Szerintem menjünk - ajánlottam a lánynak - Mindjárt zárnak.
A negyedik szint ezen részén napnyugtakor megáll az élet. A halászok behúzzák a hálóikat, kikötik a csónakjaikat és vagy hazamennek, vagy átsétálnak az éjszakai negyed kocsmáinak egyikébe, hogy egy korsó sörrel öblítsék le az adott nap fáradalmait. Az éttermekből is üzemel még pár, de ez nincsen köztük: körülötte az ürességtől kongó mólóval már a megnyitása után úgy döntött a tulaj, hogy rövidített nyitvatartással dolgozik, elkerülendő az ittas vendégek okozta károkat.
Felálltam és ha a lány is rábólintott a távozásra, előhívtam egy hűvösebb estékre való, melegebb kabátot, majd elindultunk a kijárat felé.
- Ha gondolod, elkísérlek hazáig - fordultam Silencehez, elköszönve még a pincértől, aki az ajtót nyitotta nekünk.

_________________
Adatlap
Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A steelblue

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.


Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
Hinari
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 3761
Join date : 2012. Dec. 28.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi14837/10100Usco falu - Page 2 2yjvlht  (14837/10100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Silence on Csüt. Ápr. 05 2018, 23:21

Fuwa a maga módján nagyon különlegesen szemléli a világot. Elég csak arra gondolni, hogy ami az átlag embernek természetes, az neki lehet akár a legcsodálatosbb dolog a világon, vagy akár kifejezetten ijesztő dolog.
A halálosan komoly kérdésére adott válaszod számára felér egy kisebb kudarccal... Mert szeretett volna tenni valamit. Szerette volna neked is, meg magának is bebizonyítani, hogy elég okos, elég felnőtt, elég ügyes és elég erős hozzá, hogy érdemben segítsen
Csak éppen nem bizonyul elég bátornak hozzá, hogy meg is tegye azt, amivel mindezt megmutathatná. És hát... Valószínűleg te is tudod, hogy nem könnyű szembesülni a korlátokkal.
Ahogy tovább beszélsz láthatod ellenben a megnyugvást szétáradni az arcán, aztán ahogy egyre vidámabban, egyre lelkesebben figyel.
Az alkalmi munkái, amiket csinálni szokott... Azzal segít. Mint az a kislány a te céhesben! Mert eljuttatja amit kell oda ahova kell, megkeresi, amire szükség van, elrendezi a dogokat, hogy átláthatóbb legyen... És meg is szokták köszönni neki! Mi ez, ha nem segítség? Ugye?
Egyre magabiztosabban bólint! Tényleg! Csinát már ilyet! Hasznos volt! Segített!
És le is írja ezt a tőle teljető legfürgébben. Az írásban kicsit megakasztja, hogy a pincért közben elküldöd, de a figyemét eléggé lekötik a gondolatok, amiket éppen le akar írni, hogy pár pislantás után visszatérjen a betűkhöz, amiken keresztül szeretné veled megosztani a gondolatait. Az arcán tükröződik a gyermeki lélek őszinte öröme, ahogy átadja a füzetet.

Én már csináltam ilyet! Már segítettem! Ezekszerint én is tudok segíteni!
A javaslatodra és az indoklásra körbenéz. Eddig észre sem vette, hogy a kis teázó időközben majdnem teljesen kiürült, és még az az ijesztő néni is távozik éppen. Így elment volna az idő?  Jobb ha siet, mert nem szeret sötétedés után mászkálni... Inkább már a szállásán rajzolgat vagy gyakorolja az olvasást. Persze, ha muszáj, akkor védett területen még elmegy ide-oda, de inkább elkerüli ha lehet.
Bólint, és már fel is áll, hogy indulhassatok.
Láthatóan nem nagyon gondolkodik a javaslatodon. Nem azért, mert idegen vagy. Neki már távoról sem számítasz annak. Azért rázza meg a fejét, meglehetősen határozottan, mert nem érzi szükségét, hogy elkísérd, ráadásul attól úgy érezné, hogy megint támaszkodik valakire.
A fejrázás után viszont ír néhány szót a füzetbe, majd feléd forditja a kommunikációs eszközét.

Köszönöm szépen hogy elkísértél ide, örülök hogy találkoztunk.
Közben misolyog, és enyhén meghajol hálája jeléül.
A búcsúzkidás után pedig óvatosan, hogy többet ne csússzon el, elindul a teleportkapu felé, hogy visszatérjen az első szintre, ahol ideiglenesen lakik.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

Silence
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 354
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 11

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi2337/2500Usco falu - Page 2 2yjvlht  (2337/2500)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Hinari on Szomb. Ápr. 07 2018, 22:40


Olyan lelkesen mutatta felém a papírt, hogy önkéntelenül is elmosolyodtam a felírt szavakon. Bólintottam is mellé: "Igen, igazad van. Látod, segítesz. Te is." Hangosan ugyan nem mondtam ki, de láthatta, benne volt abban a bólintásban és a mozdulataimban - és talán a beszélgetésünk utolsó harmadában is. Én... egyszerűen csak örültem neki, hogy egyszerre találkoztam az őszinteséggel és a segítő szándékkal. Üde színfolt volt egy borongós délelőtt után.
- Én is örülök - feleltem később - Remélem még találkozunk - tettem hozzá, majd intettem neki, és elnéztem utána, egészen addig, amíg el nem tűnt a szemem elől. Sóhajtottam. Bekapcsoltam a jártasságaim, és nekidőltem egy omladozó ház falának. Vártam.
Hiszen még nem végeztem mindennel.

Nézzük a tényeket. Amiben biztos voltam, hogy szándékosan mérgeztek meg minket, azt remélve, hogy első reakcióként majd felállunk és minél hamarabb otthagyjuk a helyet, kiszolgáltatottá téve magunkat annak, ami odakint várhat ránk. Vagy - másik variációként - elteleportálunk, de erre felkészülve a nő, akit a megfigyelésünkre küldtek, egészen biztosan elmondaná nekik, hova mentünk; tehát a végeredmény ugyanaz lenne. Amit csak sejtettem (és ami az idő elteltével egyre világosabb lett), hogy a célpontjuk valószínű én voltam, nem pedig Silence: ezért engedtem el a lányt haza anélkül, hogy hazáig követtem volna titokban, megbizonyosodva a biztonságáról. Amiről azonban fogalmam sem volt, az az, hogy a banda valójában azért nem ment Silence után, mert attól tartottak, hogy a lány idő előtt észrevéve őket már egy ellenük szőtt terven dolgozott és ezért kommunikált velem végig írásban, az elején megkérve rá, hogy játsszam el a szerepem. Ha utána mentek volna, valószínű tehát, hogy ők húzták volna a rövidebbet.
Nem mondom, ha utóbbit tudtam volna, olyan hangosan felnevetek, hogy a tenger másik oldaláról még éjjel is visszhangzana a kacagásom. Ennek hiányában viszont hallgatagon és pár perc múltán már egy kicsit türelmetlenül támasztottam a falat, elhúzva a szám szélét, mert ezek csak nem akartak előjönni. Pedig itt voltak. A négyes szintű Észlelésem egészen pontosan jelezte őket.
- Najó, ha nem, hát nem - fújtam ki a levegőt - Pedig egész helyesek ezek a repülő kacsák körülöttem - mondtam, majd elővettem a kristályomat, és több szó nélkül elteleportáltam.
Reméltem, kellően összezavartam őket ahhoz, hogy többet ne akarjanak ilyesmivel próbálkozni.


Köszi a játékot! ^^
Kikért item: [T1] Ezüst Köpeny

_________________
Adatlap
Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A steelblue

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.


Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
Hinari
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 3761
Join date : 2012. Dec. 28.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Usco falu - Page 2 Vo36oi14837/10100Usco falu - Page 2 2yjvlht  (14837/10100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Usco falu

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.