Mezőség #1

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Go down

default Mezőség #1

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Kedd Szept. 10 2013, 19:43

Itt lehet vadászni.
Kayaba Akihiko
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 16188
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Vas. Ápr. 13 2014, 01:07

// Channak! //

Nem vadásztam, legalábbis nem mondanám, hogy amit műveltem, az leírható úgy, mint vadászat. Inkább hívjuk… vadászgatásnak. Próbálkozásnak. Csinálásnak. Vagy még inkább úgy csinálásnak, mintha. Mert… nem mondom, hogy eddig nem teljesítettem olyan questet, amiben el kellett kapni valakit vagy valamit, mint például egy mobot, njk-t, esetleg ritka esetekben jk-t, de ritkán fordult elő, hogy ezt hobbi szinten műveltem volna. Igazából nem voltam éhes, megvolt a napi kajaszintem, de csak nem olyan régen jöttem rá, hogy van egy ilyen része is a játéknak: a vadászat.
Ez a béta verzióban még nem volt!
Vagy csak én nem voltam elég magas szintű hozzá.

Idővel persze mindent ki kell próbálni, így jobb később, mint soha alapon belevágtam egy kis szafarizásba. Bár úgy éreztem, képes lennék magasabb szinteken is teljesíteni, azért biztos-ami-biztos alapon először kezdő terepen próbáltam ki magam. Úgy gondoltam, hogy itt talán lesz lehetőségem rájönni a lényegre, hogy később professzionálisabban tudjak vadászni az ellenfelekre magasabb szinteken. Így hát… Idejöttem, és… Vadásztam?
Komolyan mondom, igazán szánalmas látvány lehettem.

Az történt, hogy nem tudtam többet kitalálni: sétáltam. Néha lopakodással. Aztán így nem jött szembe semmi, úgyhogy hagytam is, és inkább kikapcsoltam. És akkor már csak szimplán sétáltam. Megint. A kardommal a kezemmel. És mert a megszokás úgy kívánta, hamarosan a pajzsom is a kezemben volt. Így már teljes menetfelszerelésben. Sétáltam… Nah, pontosan ezért mondom, hogy ezt sok mindennek tudnám nevezni, de tényleges vadászatnak nem.
Eszembe jutott Shukaku, hogy ha most itt lenne, biztos rengeteg tanáccsal és ötlettel ellátna, hogyan-mit kell csinálni. De nem volt itt, szemben velem.
Egyébként is: alig ismertem magamra! Mi az, hogy másra gondolok, miközben egyedül vagyok? Eh, hagytam a fenébe az ilyen hülyeségeket, és… csak sétáltam tovább. Mert én… vadásztam. Jah.
Fenét!

// A vadászat tárgya: szarvas! Very Happy //

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Chancery on Vas. Ápr. 13 2014, 23:11

A Könyvet lapozgattam; azt, amit az egyik első küldetésem végén egy mesebeli király ajándékozott nekem. A lapok még mindig üresek voltak, legalábbis a többségük. Eddig csupán a legelső és a legutolsó volt teleírva, s együtt olyan képet adtak ki, mint yin és yang.
Az első oldalra egy álmom írtam le. Azt, amikor háztetőről háztetőre ugrálva menekültem, mögöttem rendőrségi szirénák hangja hasította a levegőt és piros-kék fények játszottak körülöttem. Egy vicsorgó vízköpő mellett elhaladva a szirénák furcsa hang kíséretében elhallgattak, emberek sikoltottak, férfiak női hangokon, majd reccsent-roppant, sistergett valami. Vadmacskák nyávogása vetett végül véget a szonátának, én pedig nem mertem megfordulni, hogy lássam, mi történt. A fejemben csak az kavargott, hogy mindenről Leptys tehet. A kezeimre néztem, a csillogó karmaimra, a fehér, rózsaszín szegélyű pólóra, vállaimon leomló sötétrózsaszín hajamra. Éreztem a fejem tetején a füleim izmait, ahogy önkéntelenül is fordulnak a legkisebb zaj felé, s ott, ahol emberként a farkcsontomnak kell lennie, újabb izmokat észleltem, amik valami mást mozgattak megnyugtató suhogással.
Az utolsó oldalon, fejjel lefelé fordítva a könyvet pedig tegnap esti álmom szerepelt, ami egyre ismétlődik mostanában. A kihalt, tejfehér köddel borított, hamuval szórt város, a nagy zöld tábla, az utcákat jelző oszlopok. A kihalt zöldséges, a dohos kocsma, a furcsa zajok. Majd a sziréna, a sötétség, a rozsda, a megalvadt vér szaga. És hogy mindig valaki mást találok megcsonkítva, széttépve az út szélén. Mindig egy ismerős arcot. Tegnap Shukaku volt.
Nem tudtam még, melyik történetet fogom folytatni; a macskalányét, vagy a horrorisztikus városét. Talán mindkettőt. Talán egyiket se.
A mezőn csak egy nagyobb szikla volt, amire le tudtam ülni, törökülésbe, és lapozgattam az ürességet. Megpróbáltam elképzelni, van-e egyáltalán értelme folytatni az írást vagy sem. Arra mindenképp jó lenne, hogy állandó érzelmi hullámzásaimat kordában tarthassam, de utána? Ha betelik a Könyv, mit fogok tenni? Meg fogom bánni, amiket írtam bele? Ha igen, majd kitörlöm, ha nem is szívesen. Hisz az ember ugyanúgy okkal ír le valamit, mint ahogy okkal olvas el egy könyvet. Ezt Álomkelő mondta nekem, miután letettem az azóta eléggé elfeledett Szürke-trilógiát. Erről jut eszembe: inkább olvasok! El is teszem a Könyvet, hogy elővegyek egy másikat, amit már teljesen megírt a szerzője.
A Mester és Margarita óta nem tudom, mit olvassak. Néha a Trónok Harca első kötetét veszem elő, néha valami mást. Vele párhuzamosan már elolvastam Fable Mesemaraton-ját, hogy jókat kacagjak közbe, és nemrég Sapkowski Wiedzmin-világa ragadott ismét magával - ha jól emlékszem, magyarul Vaják-ra fordították, ami elsőre furán hangzik, de egy idő után talán megszokható. Bár nekem marad Witcher...
Míg engem Ríviai Geralt vadászik le gondolatban, addig Álomkelő a mezőket járja, hogy valami vaddal tegye ugyanezt. Ilyenkor mindig azzal érvel, hogy ha véletlenül osztottam pontokat Vadászatra, akkor ő ki is használná, bár eddig csupán egyszer vagy kétszer voltunk ezen a terepen. Napokban ismét kedvet kapott rá, és addig rágta a fülem, amíg rá nem bólintottam. Ezek után majd hallgathatom, hogy osszak még rá pontokat, mert neki tetszik. Csak kérdés, lesz-e erre elég fölöslegem.

A fű alig hallható, de összetévesztehetlen hangja ragadott ki a jelenetből, ahogy Geralt észreveszi a szobája sötétjében bújkáló Renfri-t. Mókás lenne csupán a szemüvegem felül lesni az illető közeledtét, de szemüveg egyenlőre még mindig nem került az orromra, így egy egyszerű felpillantással helyettesítettem az elképzelést. Szinte rögvest megállapíthattam, hogy egy talpig felfegyverzett lovag közelít felém, mire következő pillantásom az indikátorára esett. Zöld, tehát hacsak nincs merő balszerencsém, nem kell tartanom tőle. Nincs egyébként problémám a másik típusú indikátorral, de védett zónán kívül inkább vagyok óvatos, mint a túlzott emberekbe vetett hitem miatt halott.
Főleg, hogy Álomkelő ki tudja, merre vadászik éppen. A közeledő idegent egy mosollyal fogadtam, s -Jó napot! -szólalással tettem eleget az egyébként kötelezőnek tartott illemről. Hisz ezek után úgyse én döntöm el, marad-e vagy sem.

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2689
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 28
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi8140/8500Mezőség #1 2yjvlht  (8140/8500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Hétf. Ápr. 14 2014, 12:24

A találkozásunk meglehetősen… Hogyan is fejezzem ki magam? Írói volt. Nem, nem ironikus. Hanem mintha a sors írta volna így a történetet: a lovag vadászata során találkozik egy… macskalánnyal?
Szia! – mondtam kicsit megütközve. Nem mondom, örültem, hogy a nekomimi képes az emberi beszédre. Bevallom: első körben egy mobra gyanakodtam. Hiszen nem szafariztam még, így nem tudtam, mi várhat rám itt. Persze sok újdonságra nem készültem, így egy ilyen mob még engem is meglepett. Készen álltam a csatára!

Pontosabban: csak meglepett volna, hiszen az indikátora elég beszédes zöld volt. Rá kellett jönnöm, hogy egy karakter miatt húztam védelemre a pajzsomat. – Oh, ne haragudj. Már azt hittem, hogy egy új… – Nem voltam biztos benne, hogy jó néven venné, ha bevallanám, hogy a generált szörnyek egy eddig fel nem fedezett fajának hittem. Így hát:
Nem találkoztam még nekomimivel a játékban, és megleptél – mondtam. Lejjebb eresztettem a fegyverzetem. – Jól áll a cicafül. – Teljesen el is pakoltam a pajzsot és a kardot is. Nem akartam felesleges feszültséget gerjeszteni, ha már egy másik játékossal összefutottam.
Főleg, hogy nála sem volt semmilyen fegyver – ez feltűnt az első pillantásra. Fura vadászat lehet az ilyen, amit ő csinál.
Mondd csak… Már ha nem vagyok tolakodó. Mit csinálsz? – kockáztattam meg a kérdést. Hiszen a kezében könyv volt. Egy sziklán ücsörgött, és nem valami rejtekhelyen bújt meg. Semmi nem utalt nála vadászatra, és ez meglepett. Lehet, hogy így kell csinálni?

Kicsit lassan kapcsoltam, hogy a lány jó napottal köszönt. Így talán indokolatlan volt a tegezésem. Ezzel már nem tudtam mit tenni. Elmosolyodtam. Egy mosoly sok mindent megold, igen.

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Chancery on Hétf. Ápr. 14 2014, 13:41

Érdekes figura, futott át az agyamon. Mintha harcba állna, mikor megszólaltam, annak ellenére, hogy még válaszolt is. Eltelt pár másodperc, ismét megszólalt, és bár a mondatot nem fejezte be, tudtam, mire gondolhat. Új mobra, vagy minibossra. A gondolat ahelyett, hogy megsértett volna, inkább jókedvre derített. Szerencsés, ugyanis ha picivel is rosszabb kedvemben talál, megismerné a Sértődött Lány egy újabb verzióját. Ehelyett a mosolyom lett szélesebb, ajkaim is elváltak egymástól, megmutatva a gyűlölt ferde kismetszőt.
-Ez jó! -nevettem és egy könyvjelzőt varázsolva a nyitott lapok közé végül becsuktam a könyvet. Geralt és Renfri, avagy Hófehérke kicsorbult verziója várhat egy darabig, nekem ugyanis társaságom akadt. Olyan, amit nem vártam, de valahogy mégis természetesnek veszem, hogy érkezett. Morbid módon akár arra is gondolhatnék, hogy talán eddig is miatta ültem itt, a sziklán.
-Oh... -lepődöm meg kissé, mindkét kijelentése kapcsán. Szégyenlősen nyúlok fel önkéntelenül a pántokhoz és érintem meg a digitális, aranyszín szőrszálak végeit, hogy aztán a kezem ismét visszaessen az ölembe. -Köszönöm. -sikerül végül kimondanom némi pír kíséretében. A cicafülek eddig vagy jókedvet, vagy szánalmat és rosszindulatot ébresztettek, de meglepetést még sosem.
Miután a kezdeti lámpaláz elmúlt a dícséret után, és az érzést elfújta az idő szele, a könyv végérvényesen keresztbe került az ölembe, hogy jelezze, nem bánom a társaságot, amennyiben a másik se. Eltenni egyenlőre nem fogom, jó érzés a kezeim között tudni, kicsit elképzelni, hogy nem egy játék belsejében vagyok, bár erről egyre többször feledkezem el amúgy is. Az idegen, aki bizonyára vadászatot szakított most félbe furcsa megjelenésem miatt, végül olyasmire kérdez rá, amit meg is lep, meg nem is; elvégre teljesen egyértelmű, hogy olvasok, tehát a kérdés mélyebbre hatolva akar választ találni. Mentségemre legyen, teljesen el is feledkeztem arról, hogy ezen a helyen a fő tevékenység inkább a vadászat.
-A macskámat kísértem vadászni. -felelek végül vállat vonva és persze mindenem elárulva; kasztom, petem típusát, és még azt is, hogy épp távol van tőlem. Ha a lovagnak mégis hátsó szándékai lennének, most nyerne bizonyosságot, hogy védtelen és kiszolgáltatott áldozatra lelt... én valahogy mégsem érzem magam veszélyben. Talán becsap a hatodik érzékem, esetleg most túl magabiztos vagyok hozzá. Vagy az agyam legmélyén tudom, hogy Álom nélkül sem vagyok teljesen védtelen... ami egyébként nem igaz, tekintve, hogy a páncélzatom sem vettem fel >.>
-Te pedig szintén vadászol, ugye? -mosolygok tovább, s próbálom megtartani a beszélgetés fonalát. Én mindig is inkább hallgató meg válaszoló típus voltam, kérdező sosem. Meg kéne tanuljam már...

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2689
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 28
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi8140/8500Mezőség #1 2yjvlht  (8140/8500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Hétf. Ápr. 14 2014, 15:11

Láthatóan nem feszélyezte a jelenlétem, és ez tetszett. Visszamosolyogtam rá. Esetlenül körbenéztem, hogy van-e még bárki velünk a környéken, de senkit nem láttam. Hiába a kettes szintű észlelésem és látásom. Se levadászni való vadat, se más karaktert nem láttam. A kezem széttártam…
Igen, elvileg én is vadászni vagyok itt – mondtam.

Volt már, hogy velem is úgy beszélgettek, hogy nem vették a lapot: nem azért van a fülemben a fülhallgatóm, mert bunkó vagyok, hanem mert ők bénák, és nem kapcsolnak, hogy nem kívánom a társaságukat. Persze az még egy másik világban volt… és egyébként is: mintha nem is én lettem volna az a figura.
Nem akartam zavarni – szabadkoztam sután. Most mit is csináljak? Zavarba jöttem. Nem tudtam mit kezdeni vele, hogyan is jött képbe a macska. Milyen macska? Nem látok semmilyen…
Oh! – mosolyodtam el, amikor végre sikerült kapcsolnom. Nehezen esett le, az biztos, de annál nagyobbat koppant, amikor megérkezett. – Nekem csigám van. Csak láthatatlan. Ott van – mutattam a gallérájára, ahol nem takarta a haja, és elvált a nyakától a ruha. – Épp a ráfod szélét rágcsálja – vigyorogtam. OK, ez így tényleg elég hülye kezdés volt, de nekem jól esett ennyi nosztalgiát felidéznem. Önzőség, de csak belefér. – Bocs, ez egy régi, buta kis vicc csak – legyintettem, már ha kicsit is értetlenkedik.
Lovag vagyok. A nevem Kincaid – előlegeztem meg a bemutatkozást. – Ismerős a céhjelvényed – mutattam a szíve mellé. Ott láttam a kis ikont. Tudtam is, hogy mit jelképez: Young Justice. Ismertem Shukakut és Timidiust, ismertem Petert és Hisamét, és úgy tűnik, hogy újabb idomárt írhatok fel a listára.
Örülök a találkozásnak – mondtam kedélyesen.

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Chancery on Hétf. Ápr. 14 2014, 17:17

Elvileg vadászik, gyakorlatilag Isten tudja. Az bizonyos, hogy a jelek szerint vadat még nem sikerült ejtenie, a mező pedig elég kihaltnak tűnik ahhoz, hogy ne is nagyon legyen esélye rá az embernek. Hirtelen elgondolkodom kissé, illetőleg eszembe jut, Álomkelő vajon hol tarthat. Ő sikerrel járt-e mondjuk egy digipocokkal...?
Viszont ismét szabadkozni kezd; ezzel jóformán kezdeti ismereti képére rá is került a "normális" jelző részemről. Olyan típus, aki odafigyel másokra, nem pedig önző módon lenézi a többieket. Csupán a fejem rázom kissé, hogy ismét válaszoljak neki; egyáltalán nem zavarsz, ne aggódj. Még előre és kissé odébb is csúszok a sziklán, hogy közelebb legyek, egyben jelzem, ha le szeretne ülni, az én sziklám az ő sziklája is ^^
-Csiga? -döbbenek meg kissé, ám mosolyogva, és le is nézek, bedőlve a trükknek. Keresem a csigát, de nem látok sehol, és rá is jövök végül, hogy becsapott. Igaz is, egy lovagnak hogy lehet petje? Bár Anatole-nak van egy macskája... >.> Nevetve nézek ismét fel. -Oh, jólvan, értem én. Nem ismertem. Csak a piszok-van-a-ruhádon félét. -mutatok előre, a lovag mellkasára, de a kezem úgyis elég messze van ahhoz, hogy ha lenéz, akkor megüssem az orrát vele. Nem is szándékozom, nem vagyok olyan. Velem játszották sokszor, a sokkal rosszabb gyerekek sokkal rosszabb célok miatt.
-Én pedig Chancery, állatidomár. -hajtom meg kissé a fejem üdvözlésképpen, és magamban jót mosolygok. Nem is olyan rég akadt a kezembe egy szótár és lapozgattam, mire szembe is ötlött, hogy a nevemnek bizony jelentése is van. Utólag el sem merem képzelni, ahogy az angolajkú játékosok a nevem hallatán piros ruhás kancellária-tagokra gondolhatnak... >.> Sokáig nem kuncoghattam magamban a furcsa nevem miatt, tekintetem a HUD sarkában virító céhjelvényre siklik - igen érdekes, hogy ilyenkor nem oda kell néznem, ahova a másik mutat. Ismét eszembe jut, miszerint talán újat kéne rajzolni, de eddig még sosem sikerült rávennem magam. Nem tudom, Peter örülne-e neki vagy sem. Nem tudom, csak én unom-e a régit... akármilyen gonosz dolog is; igaz, én előbb-utóbb mindent meg szoktam unni, kevés a kivétel.
-Ismered Petert? -mosolyodom el végül. Közülünk talán ő a leghíresebb, frontharcos, toptíz-tag, és sárkányidomár.
Apropó, Álomkelő lassan jöhetne már O.o

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2689
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 28
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi8140/8500Mezőség #1 2yjvlht  (8140/8500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Kedd Ápr. 15 2014, 20:27

Bevallom, hogy én is bedőltem, legalábbis voltam olyan illedelmes, hogy meglepve stíröljem a zubbonyom sarkát. Nyilván a SAO pont nem az a játék, ahol az ember ruhája szerényen foszlásnak indul, vagy bekoszosodik. – Igen, azt én is ismerem – biztosítottam a vicc hatásosságáról.
Szimpatikusnak tűnt a lány, és hamar eldöntöttem, hogy ha nem fog stílust váltani, akkor könnyen megértjük mi majd egymást. Kicsit úgy éreztem magam, mint az egyik óvodásom mellett. Az alacsony szintű játékosok tudtak ilyen kis csendesek, nyugisak lenni. Nem tepernek, nem izgulnak. Viszont feltűnt valami más is.
Shukakut igazság szerint sokkal jobban ismerem. Timidus-szal együtt – mondtam az emlék felidézéstől mosolyogva. Hivatalosan egy egész napot együtt öltöttünk. Nem hivatalosan pedig annak a nagy részét én átaludtam. Nem mondom, nagyon jól éreztem magam, kipihenten távoztam… de attól még hatttalmasat durmoltam.
Nem tudtam, hogyan is vezessem fel az észrevételem, hogy milyen párhuzamot is látok közöttük. – Milyen a viszonyotok? – kérdeztem. Talán kicsit furán hangzott a kérdés, de tisztázni akartam, hogy mi is van közöttük, mielőtt még akaratlanul is megbántom. Bár volt egy olyan tippem, hogy ha már egy céhben vannak, túl sok rosszat nem gondolhatnak egymásról.

Nem voltam biztos benne, hogy nekem kínálta-e a sziklát, és én nem akartam tolakodó lenni, hogy egyből mellé telepedjek le. Körbelestem, és végül egy terebélyesebb fa hívogató gyökérölébe telepedtem le. Kicsit kényelmetlen volt, de addig fészkelődtem, amíg a legjobbat hoztam ki belőle.
Macskoszod sokat van távol? – puhatolóztam. Kicsit későn kapcsoltam, hogy ez talán túl személyes kérdés. Olyan, mintha tőlem egy vadidegen megkérdezné, hogy a kardom merre jár. Nem örülnék neki. Nem venné ki jól magát. Ettől függetlenül a kérdés már ott lebegett közöttünk, nem volt mit tenni. Figyeltem, hogyan is reagál.

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Chancery on Szer. Ápr. 16 2014, 13:22

Shukaku. A lány, aki egyre többször lep meg, ahogy telik az idő. Sose felejtem el a napot, mikor Peter bemutatta nekünk; félénk, néma kislány, kezei között az izgő-mozgó, csipogó sárkánykával. Szemei olyan üresek voltak, mint a kutak mélye, bőre sápadt, alig volt benne valami kis élet. Amióta viszont Timidus megnőtt, a lány napról-napra jobban megváltozik. Sokkal beszédesebb, kinyílt, mint egy virág, élettel telibb a tekintete. Csak egy vak nem veszi észre, mekkora a különbség régi és mostani énje között. Az a sárkány igen jó hatással van rá, már csak abban reménykedem, hogy nem fog a ló túloldalára esni.
Szinte irigylem, de nem panaszkodhatok.
-Imádom, mindkettejüket. -felelem a kérdésre. Nem először tették fel ezt nekem; mindenki, aki ismer egy tagot a céhünkből, biztos, hogy Shukaku nevét fogja említeni. Az a kislány - vagy inkább a sárkány - nagyon emberbarát típus, szeret ismerkedni. Mondjuk ez is csak addig jó, amíg nem egy gonoszabb jellemű emberrel keveredik össze.
Mint mondjuk Kurokoto.
Furcsa, hogy eszembe jut. Elég rég nem gondoltam már a történelemtanár íjászra, arra az alkoholista állatra. Kicsit még a homlokom is összeráncolom a gondolatra, hogy mi lehet vele mostanság. A napokban újfent megkeresem, legalább híresztelési szinten, hogy él-e még, és ha igen, merre jár. Nem akarok találkozni vele még véletlenül sem.
Közben Kincaid egy kényelmesebb fát választ ülőhelyéül. Talán igaza is van, egy szikla elég kemény, de én már megszoktam, és törökülésben nem vészes. Míg azon töprengek, hogy küzdjem le folytonos ihlethiányom a kérdéseket illetően, a srác ismét megszólal, ezúttal Álom felől érdeklődve. Én viszont egy ideje már érzem a tenger ismerős, sós illatát, amivel általában jelezni szokta, hogy közel van; pedig a könyvből mindig elképzelt csónakos tigris már rég nem jelent meg elmémben, mikor vele beszélgetek. Az még kölyökkorában volt a kommunikációs eszközünk.
-Szerintem hamarosan megjelenik. Olyan, mint egy szamár; rögvest felbukkan, ha emlegetik. -vigyorodom el, és teszem hozzá magamban: Kivéve, ha nem.
Alig pár másodperc múlva valóban megzörren a főtenger a hátunk mögött, és a fatörzs mellől kecses léptekkel bukkan elő a felnőtt méretű, de egyébként még fiatal szintű állat. Szürke-fekete bundájától merőn eltér az a furcsa színű valami, amit a fogai között hozott, mint egy kölyökcicát, és Kincaidra egy pillantást sem véve felém indul, fejünkben felhangzik összetéveszthetetlen, mogorva, de érezhetően nem rosszindulatú hangja.
~Ebből tudsz főzni valamit?~
-Miért, mi az? O.o
Közelebb hajolok, Álom pedig a földre rakja zsákmányát. Szőrös, emberforma valami, mire fintorogva inkább feljebb emelkedem.
-Ez egy szőrös manó.
~És? Ehető?~
-Nem hiszem. Vidd vissza, vagy valami.
Nagyon nem kell a macskának semmit tennie, a manó, amint felocsúdik, körbenéz, és virgonc tempóban visszaszalad a fűtengerbe. Álomkelő egy hatalmas ásítással a földre ül és mancsát nyalogatva jegyzi meg:
~Amúgy üdv, akárki is vagy.~ -néz végül a lovagra sárga szemeivel. ~Veled... találkoztunk már veled?~

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2689
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 28
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi8140/8500Mezőség #1 2yjvlht  (8140/8500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Szomb. Ápr. 19 2014, 13:19

Hát, persze, hogy imádja – gondoltam. Bevallom, nem igazán osztottam az örömüket. Mármint persze, nekem is szimpatikus páros voltak. Volt bennük valami különleges, amit… be kell vallanom: lehet, hogy ebben a lányban is megéreztem.
Sok idomárhoz volt szerencsém. Az óvodás lányok között gyakran előforduló kaszt, mert reménykednek abban, hogy nekik nem kell majd harcolniuk, helyettük a pet fogja ezt megtenni. A pet azonban nem több, mint egy megszelídített mob, és mint ilyen, egymagában aligha fogja legyőzni fajtársainak egész seregét. Nem egy halált láttam már, ami ennek a téveszmének volt köszönhető.
A YJ idomárpárosai viszont egészen más tészta voltak. A petek különlegesek voltak. Sárkányok! Timidius állítása szerint nem is úgy édesgették őket magukhoz, hanem úgy kapták őket. És ez a macska sem volt átlagos, amelyik az orrom előtt vonult el, fittyet hányva rám.
Azon gondolkodtam, hogy vajon ők pont azért emelkedhettek olyan magas szintre, hogy az idomár kaszt legjobbjai legyenek, mert megvolt bennük az a plusz, amit én látni vélek? Vagy éppen a céh miatt többek ők másoknál? Peter sem átlagos idomár, hanem a legjobbak között van. Rá épül ez a céh. Ő a központ.
A céh tagjai pedig imádják egymást. Nem is értettem, engem miért keserít el ez a gondolat...

Ők kedélyesen beszélgettek, míg én a gondolataim között jártam, üres tekintettel figyelve a macskoszt. Arra ocsúdtam, hogy a fejemben hallom minden szavát.
Kincaid vagyok. Lovag. Nem emlékszem rátok… – mondtam. Nem akartam megsérteni, csak kicsúszott a számon a megállapítás. – Pedig ha találkoztunk volna, akkor biztos emlékeznék egy ilyen macskára. – Talán kicsit lapos bók lett, és nem is voltam biztos, hogy menteni tudtam ezzel a bőröm a szemében. Timidius-szal könnyű volt, és úgy láttam, hogy közöttük is hasonló csapatkohézió dolgozott. Így megkockáztattam, hogy a dicsérettel nem lőhettem nagyon mellé.
Kicsit gondolkodtam, hogyan is szólítsam meg, de végül jónak láttam, ha emberként kezelem:
Téged hogy hívnak? Elmondod nekem?

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Chancery on Szomb. Ápr. 19 2014, 13:42

Álomkelő furcsán viselkedik, bár ez is egy olyan motívum, ami egyre gyakrabban esik meg mostanság. És mint minden hasonló jellemvonás felfedezésekor, most is görcsös félelem szorítja össze a szívem. Norm is így kezdte; másképp viselkedett, tartózkodóbb lett, agresszívebb. Míg végül egy nap elbúcsúzott. Megbizonyosodott róla, hogy Álom mellettem marad, majd eltűnt. Nem mondanám, hogy örülök neki, pedig egy pók volt, és ha van állat, amit gyűlölök, akkor azok a pókok... de Norm más volt. Ő valamit megváltoztatott, amíg valamelyik admin rá nem jött, hogy hosszú távon talán nem lett volna megfelelő társ számomra. Vagy csak ezt próbálom bemesélni magamnak.
Hiányzik. De mindig is fog.
Ők ketten közben "cseverésznek", kérdés-válasz. Álomkelő lassan zárja össze a szemeit, majd nyitja fel őket ismét; tipikus jele a macskáknál annak, hogy egyenlőre megbízik az illetőben.
~A gondolataid hulláma ismerős.~ -folytatja végül farka hegyét mozgatva. ~Tehát valahogy már találkoztunk és léptem már kapcsolatba veled. Szoktál bossokra, minibossokra járni?~
Álomkelő ezt a részt egyszer elmagyarázta nekem, a maga módján; számára az emberek gondolatai olyanok, mint nekünk az ujjlenyomat. Vannak hasonlóak, de mindegyik különbözik, így, ha nem is ismer fel valakit, azt meg tudja állapítani, találkoztunk-e már vele. Kincaid nem az első lenne, akit felismer, de nem tud hova tenni; rendszeresen ismeretlen csoportok gyűlnek össze küldetéseken és minibossok felkutatásánál, így már elképzelni sem tudom, hány gondolattal kerülhetett kapcsolatba a macska. Ő viszont mindig is büszke volt arra, hogy képes felismerni az embereket ez alapján is.
Szinte érzem a hullámzást a fejemben, hogy a bók bár jól esett neki, nem veszi komolyan. A macskák gőgös állatok, ez tény és való, imádják, ha kényesztetik és kiszolgálják őket, ha mindenki csak a szépségükről és az ügyességükről beszélnek. Elmosolyodom és közelebb húzódom a szikla széléhez.
-Vigyázz. A macskákat egyszer istenként tisztelték, és ezt sosem felejtik el.
Álom erre felemeli az orrát.
~Nem hát! Szóval, milyen macska is vagyok pontosan?~
Szinte túlcsordul belőle a kéjvágy, hogy most mindenféle szép és impozáns dolgot hallhasson. A kérdést pedig mindössze egy prüszköléssel díjazza elsőre, majd szigorú tekintetemet látva talán úgy dönt, mégis megejti a szokásos illemköröket.
~Elmondhatom, ha eddig a libus nem tette volna... Álomkelő, üdvözöllek, Kinkéjd lovag.~

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2689
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 28
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi8140/8500Mezőség #1 2yjvlht  (8140/8500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Vas. Ápr. 20 2014, 00:20

A fejemben kutakodtam ám! Volt benne néhány név. Arra sem emlékeztem pontosan, hogy Shukaku vagy Timidius hivatkozott rájuk, de néhány rendszeresen elhagyta a szájukat. Lássuk csak… Nem, hiába törtem a fejem, nem ugrott be egy sem. Pedig mivel Chan nevére is emlékszem – legalábbis utólag rémlik már valami –, ezért talán a pet neve is előkerült. A fejemben azon nem párosítottam semmit hozzá.
Idővel annyi megvilágosodás ért, hogy nem konkrét nevet kaptak. Nem Moppa voltak, vagy Tangalák, hanem beszédesebb elnevezésűek. Talán.
Eh! Nem jutott eszembe. Itt volt a nyelvem hegyén, de képtelen voltam kinyögni.

Főleg, hogy gondolkodásomat megnehezítette, hogy nem a saját szavamat hallottam vissza a fejemben, hanem a macskáét. Fáradtabb és ingerültebb voltam annál, hogy ne csattanjak fel. Végülis azért nagyjából egy órája lófrálok már itt eredmény nélkül.
Kezdeti haragom végül csak lenyeltem.
Szokatlan az, hogy a fejemben hallom vissza a hangod. Gondolom, nem lehet ezt a beszélgetést a kimondott szavak szintjére visszaterelni? Emlékeznék, ha egy… pettel így beszélgettem volna – próbálkoztam a lánynál. Direkt rá figyeltem, őt kértem. Nem viseltem jól ezt a pszichés tereferét.
Ha találkoztunk is, nem váltottunk egy szót sem – javítottam ki a korábbi megállapításomat. Így már talán jobban stimmel. Emlékeznék egy ilyen macskára. Hogy milyen macskára?
Szép? – Nem volt túl sok pozitív jelzőm bekészítve a macskákkal kapcsolatban. Mindig is kutyás típus voltam. Bocsesz.

…kelő! – fejeztem be vele együtt a nevét. – Ha nem is beszéltem veled, hallottam már rólad! – vigyorodtam el. Megvagy!, gondoltam elégedetten. Innentől kezdve nem szabadulhat!
Álom, megtisztelnél, ha… Mit szólnál, ha mutatnál néhány izmosabb fogást? Hogyan is kell vadászni? Mutasd meg nekem! – Nem akartam megbántani a lányt, hogy nem tőle kérek engedélyt a pet elcsábítására. De mostanra annyira egyértelművé vált a párhuzam köztük és Shukaku-Timidius között, hogy szinte fel sem merült bennem a gondolat, hogy Chant kéne kérdeznem.
Kérdésemet pedig nyugodtan lehetett elméletem próbájának tekinteni.

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Chancery on Hétf. Ápr. 21 2014, 21:18

-Bocsi... -vonok vállat, és kényszeredett mosollyal kérek tőle az arc mimikájával is bocsánatot. -ÁK csak így tud kommunikálni. Meg érzelmekkel.
Gondolok vissza ismét a csónakra, ahova folyton visszavonulok erős stresszhelyzetben, mióta Álomkelőt ismerem. Szerencsére a tákolmány most, éppen, messze, a nyílt tengeren leledzik nélkülem és a tigris nélkül, de sosem tudhatom, mikor szállok oda vissza. Most épp jól vagyok, de bármikor megeshet, hogy visszazuhanok. Jellemem ezen vadhajtásaitól nem tudom, mikor fogok szabadulni.
A macska, lelkem tigrise a szemét forgatva már el is könyveli magában, hogy Kincaid csupán szórakozik vele, ő pedig az ilyesmit nem igazán kedveli. Farkát felemelve már állna is tovább, ám a lovag végül beszélni kezd, csillogó szemekkel, mintha egy hírességet fedezett volna fel; legalábbis a macska szemében ez így tűnik. Hiú önérzetének polírozása megkezdődött, ő pedig önszántából nem fog kibújni alóla.
~Az megeshet. Napról napra híresebb vagyok. Látod, Szájtát?~ -pillant felém lustán, farkát libbentve. Mosolyogva és némi fejrázással díjazom, egyébként jókedvűen, furcsa viselkedését. Szép lassan igazi kis vadmacska lesz belőle, nem vitás; egy elkényesztetett, igazi macska, aki kisistennek képzeli magát. Csak olyan ne legyen, mint Simon Tamás Alfija, a Vérmacska, különben ki fogom porolni a fenekét.
Álom figyelme végül a lovag felé fordul ismét. Érzem, hogy tetszik neki a becenév, amivel egész idáig még csak én illettem meg, digitális agya pedig máris millió tervet kezd szőni arra, miként tanítson vadászni egy embert. A gondolatok végül szavakká állnak össze.
~Ezer örömmel. Csak ne felejtsd el, hogy... khm... igen sok dologban különbözünk, mi ketten.~ -feláll és lassan körbejárja a fatuskót. ~Először is: ti, emberek, olyan marha hangosak vagytok, hogy hihetetlen. Ha jó vadász akarsz lenni, először tanulj meg lassan és minél kevesebb zajt csapva járni. Számodra az hangtalannak fog tűnni, mert botfületek van.~
Ismét leül, ezúttal mellém, a szikla lehető legmagasabb pontjára. Így kicsit még olyan is lehet, mintha fölém magasodna, mintha valóban ő lenne a főnök, és én a beosztott, nem pedig fordítva. Jómagam karba tett kézzel, továbbra is törökülésben figyelem az eseményeket, bátorító mosollyal az arcomon, ha Kincaid rám nézne.
~Egyenlőre mutasd meg mennyire vagy csendes.~
Ez a mondata az én fejembe is ütött egy szöget: -Kin, van Lopakodásod?

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2689
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 28
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi8140/8500Mezőség #1 2yjvlht  (8140/8500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Hétf. Ápr. 21 2014, 23:13

A kérdés váratlanul ért. Kicsit úgy éreztem, belém látnak, és nem véletlenül tapintottak rá erre a kérdésre. Az első nagy szívdobbanásom után már automatikusan hárítani is akartam. Ez régi reflex volt, és eddig az életben maradásomat hivatott megvédelmezni.
Áh, most lett volna pénzem rá, de végül a hallgatózás mellett döntöttem – mondtam volna. Vagy:
Szerinted érdemes ilyesmikkel próbálkozni? Nekem a súlyemelés sokkal jobban bejött. – Újabb kamu. Nem is lett volna a legokosabb, hiszen nincs súlyemelésem. Helyette maradjunk is az új stílusnál, ami jobban bejött a csapatnak, mióta én voltam Kincaid, a frontharcos.
Első szintű van… – Csak nem bírtam megállni, hogy ne füllentsek kicsit a valóságot illetően. Hiszen pont ezen a napon történt, hogy lopakodásom hármas szintűre fejlődött. – Sőt, igazság szerint annál még egy kicsit jobb is. – Sejtelmes mosolyom talán többet is elárult, mint amennyit szándékomban állt. Feltápászkodtam és leporoltam magam. A fa mögé léptem, aminek eddig gyökérölében ültem. Nem a másik oldalon jelentem meg. Aktiváltam lopakodásom, és ugyan ott léptem ki a fa mögül, amelyiken be is. Nyilván fényes nappal volt, így elvileg nem rejtett sok minden, másrészről a lopakodásom aktív volt, és most legalább én is ellenőrizhettem az ő szintjüket: vajon van észlelésük? És ha igen, milyen szinten állnak?
Természetesen nem akartam a szükségesnél tovább eltűnni a szemük elől, ha nem vettek volna észre. – Itt vagyok – mondanám ebben az esetben. – Nos, elég halk? – mosolyognék. Hogyne, hiszen elégedett volnék a teljesítményemmel. Nem szoktam vagánykodni és mutogatni azt, hogy mire is vagyok képes, hiszen az mindenkinek a saját, egyéni titka. Rólam csak ne tudják. Másrészről most sikerült ráharapni kicsit az ízére.

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Chancery on Vas. Ápr. 27 2014, 00:28

Nekem nincs Lopakodásom, csupán a működését ismerem. Eddig nem is volt szükségem erre a tulajdonságra, s mivel úgyis négyet lehet csupán kiválasztani a rendszer korlátai miatt, ez volt az egyik, amiről lemondtam.
Észlelésem pedig szintén nincs, bár az olykor igen jól jönne. A szabályok értelmében viszont cserére nincs lehetőségem, pedig tény, hogy van egy feleslegesnek mondható tulajdonságom. Ámbátor késő bánat, pont, ahogy az életben is; azzal kell gazdálkodnom, amim van, azt kell kihasználnom maximálisan, amit tudok is. Ahogy odakint például nem tudok motort vezetni, de biciklizni jobban. Nojó, ez talán kissé gyenge lett, de sebaj.
Álomkelő nálam sokkal érdeklődőbben figyeli Kincaid gyakorlatát, és tény, nem is nagyon veszem észre, hogy mikor lép ki a fa mögül. Abban biztos vagyok, hogy megteszi, és Álomkelő, ahogy hátrafordítja a fülét, farka pedig izgatottan jár ide-oda, talán ugyanezen a véleményen van.
A lovag végül kisvártatva úgy dönt, ismét megjelenik, illetőleg megengedi, hogy észrevegyük. Én egy jókedvű mosollyal fogadom, enyhén félrebillentett fejjel, Álom pedig rosszkedvűen prüszköl egyet.
~Mondtam, hogy kell az Észlelés.~
-Soha nem mondtad. -vetem oda vidám hangsúllyal, mintha csak mellékes információ lenne, nem mellesleg szentigaz, és ezt ő is tudja. Finoman utalok rá a hangsúllyal, hogy nem kéne most hepciáskodnia, és láthatólag veszi is utasításom, mert abbahagyja a piszkálást és próbál nyugalmat erőltetni magára.
-Szerintem igen. -válaszolok a lovagnak is, a macska pedig úgy tesz, mintha nagyon lekötné a sziklán egy láthatatlan akármi, de végül, pár másodperc múlva, csak felhangzik fejünkben a szava, ismét.
~Ja. És túloztál azzal, hogy "kicsit jobb".~
A szememet forgatva ingatom a fejem.
-Ne próbáld a vesztes csatád ilyesmivel jobbá tenni.
~Dehogy. Nos...~ -tereli gyorsan a figyelmet, mielőtt jobban leszidnám, bár ez nem áll szándékomban. Csak kicsit jó volt kivételesen társaságban rászólni, hogy viselkedjen :3 Még Fiatal, nevelni kell, mielőtt végleg elkanászodna. ~Lopakodni jól tudsz. Ezt a Vadászatban is ki lehet használni nektek, embereknek. Kicsit tudjátok vele kompenzálni, hogy rohadt hangosak és büdösek vagytok. Ezen kívül, hogy halk és láthatatlan legyél, arra is figyelj, honnan fúj a szél. A szagodat soha ne vigye az áldozatod felé, különben észrevesz és elfut.~
Kicsit körbenéz a hatalmas sík terepen, fülei radarként járnak ide-oda. ~Van valami a közelben. Valami nagy. Mit gondolsz, megpróbálnád levadászni? Képes vagy rá?~
[/color]

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2689
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 28
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi8140/8500Mezőség #1 2yjvlht  (8140/8500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Vas. Ápr. 27 2014, 12:09

Dugig volt a fejem önmagammal. Lopakodásom magas szintjével, zajtalanságommal, és az ingerküszöböt meg sem ütő lassúságú mozdulataimmal, amellyel mégis másodpercek alatt kiléptem a fa mögül. Mérhetetlen elégedettség öntött el, hogy a rendszer nem jelezte nekik jelenlétem, nem is láttak, nem is néztek rám. Nem is a fa mögül léptem ki, hanem a felhők közül érkeztem meg hozzájuk, és arcomon gyermeki öröm mosolya ömlött szét. Mint a bújócskában, hogy most megvagytok! Ketten! Egyszerre! Ezt csinálja utánam valaki!
Örömömbe azonban nagyon hamar üröm vegyült, ahogy láttam, milyen kis keserűséget sikerült ébresztenem bennük. – Nem, tényleg nem – vallottam be a macskának. Jól látta. – Igazság szerint egy kettes szintű lopakodás is szinte teljes láthatatlanságot tud eredményezni, ha nincs észlelésetek. – Igen, próbáltam úgy terelni a tényeket, mintha lopakodásom a jelenleg elérhető legmagasabb szinten állna, és egy kisebb csodának köszönhetően nem emelkedett volna még egy szintet.
Ez egy teszt volt – próbáltam kicsit korrigálni a dolgokat.  – Ha jól veszem ki, akkor átmentem rajta. Álom levizsgáztatott, és megfeleltem, igaz? – Így próbáltam enyhíteni a lánynak azt a megjegyzését a pet felé, hogy elvesztette ezt a csatát velem szemben. Ha nem történt csata, nincs vesztes sem.
Nem akartam nyertes lenni most, ha a továbbiakban cserébe nem számíthatok a petre vagy a lányra.
 
Némán hallgattam a macskát. Bólogattam. Még akkor is, ha a pet rajtam kívánta levezetni az előbbi helyzetből generálódott feszültséget. Nem örültem neki, de benyeltem. Vállaltam.
Mutasd, kérlek, hogyan csináljam! – ingattam a fejem. A lopakodásom eddig is volt, hogy aktiváltam, de nem jutottam előbbre. – Honnan érzed a vadat? – kérdeztem. Pedig közben én is beaktiváltam mind az észlelésem, mind a látásom… És tényleg, mintha én is érzékelni véltem volna valamit…

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Chancery on Kedd Ápr. 29 2014, 21:09

Szegény lovag szépítheti akármivel, a macskák nagyon hiú teremtmények, s számukra még az is versenynek érezhető, ami valójában nem az. Abban viszont tökéletesen hasonlítanak rám, hogy ezt még Istennek se vallanák be, nem hogy nekünk, embereknek. Álomkelő is ilyen, nem kivétel, de farkának egy legyintésével jelzi csupán, hogy ő szeretne a témának inkább mihamarabb véget vetni, és majd a későbbiekben másképp megtorolni rajtam a sérelmeket, amik érik.
Ezen kívül eszébe jut Timidus is, eddigi egyetlen tanítványa, akitől tanult is, s ezek után Kincaidra is kicsit másképp néz. Tanult tőle, ugyanis, pedig a tanítványává fogadta, mint a sárkányt.
~Megfeleltél.~ -legyinti meg a fülét, mintha légy szállt volna rá, sárga szemeit nem veszi le a lovagról. Elmagyarázza a vadászat egy alapját, én pedig mosolyogva, térdeimet felhúzva hallgatom. Kezeim a térdkalácsaimon pihennek, állam pedig azon, egyfajta várat képezve így, s igyekszem elfojtani a nevetést. Oh, szegény Kincaid, mibe keverted magad ^^;
Jobbnak látom, ha a továbbiakban nem igazán koptatom a szám, csak figyelem a macskát, vagy ha esetleg nagyon elmennek másmerre, olvasok tovább. Álom tudom, hogy vigyázna egy újdonsült barátra, ahogy akár rám is, ezen kívül jelzi a rendszer, ha bajba kerülne, legalábbis eddigi tapasztalatim alapján. Nem mintha a macska ne tudna egyedül is elbánni az itteni vadakkal.
Álom a vadat érintő kérdésre kicsit odébb néz, azt hiszem, nyugati irányba, bár valljuk be, az iránytű elméleti elképzelése sosem tartott az erősségeim közé. Hajnalcsillag nélkül gőzöm nincs, merre lehet észak, például.
~Arról. Ide fújja a szél az illatát. Pár percnyi járásra lehet.~
Azzal leugrik eddigi ülőhelyéről és elindul a fű rejtekében a mondott irányba. Én maradok a helyemen ^^

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2689
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 28
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi8140/8500Mezőség #1 2yjvlht  (8140/8500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Szer. Ápr. 30 2014, 12:50

A pár percnyi járás, amit a macska is említett, teljesen reálisnak tűnt. Most, hogy mondta, sorra jeleztek be a jártasságaim a vad miatt. Őszintén szólva nem is értettem, hogy eddig miért nem kapcsoltam. Fejben kezdtem mitikus képességekkel felruházni a petet, aki ha akar, másokat is varázslatos jártasságokkal ruház fel. Hát, ha így is állunk, ha nem, akkor is élni akartam az adott lehetőséggel, és ez most azt diktálta, hogy akkor vadásszunk!
A lopakodásom újra beaktiváltam, hogy olyan némán járhassak, amennyire csak tudok. Szemkontaktust kerestem Álommal, hogy éreztessem vele, ha ő jelez, akkor indulok. Számítok a segítségére! Így vágok neki a vadonnak, és hagyom csöndes magányában Chancery-t. Nem mondom, aranyos lány volt, most viszont Álom volt részemről a protezsált. Ne haragudj, Chan Rolling Eyes
A fák között haladva végre kezdek ráérezni a dolog ízére. Hogy minden jártasságom a maximum pörög, nehogy szem elől tévesszem a vadat, vagy ő meghalljon engem. Elvileg azt kéne mondanom, hogy minket, de Álom miatt nem izgulok. Megint csak tekintetemmel keresem őt, hogy további utasításokat várjak tőle. Kicsit magára hagyom őt, hogy helyettem is ő döntsön. Megvannak a saját gondolataim, de egyelőre megtartom őket magamnak: lássuk, hogy ez a macska mégis mit tudna kihozni a vadászatból, ha egy embert is mozgatnia kell. Biztosan hozzá van szokva, hasonló párost alkotnak az idomárjával, mint Shukaku és Timidius, akiknél szintén a pet az aktív fél.
Nem volt még rajtuk kívül szerencsém ilyen idomárokhoz. Alacsony szinten népszerű kaszt, de csak azért a tévhitért, mert hiszik, hogy a pet majd harcol a főkarakter helyett. Aztán később jön a sírás, amikor egy nagyobb mobáradat törli a petet a rendszerből, és ott marad az idomár, mint… Nah, mint micsoda? Mint magányos harcos. És innentől kezdve borul is a bili.

Próbáltam kizárni ezt a sok negatív emléket a fejemből, és egyelőre csak a szarvasra koncentrálni. Hiszen… ha jól láttam, éppen azt próbáltuk becserkészni.

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Chancery on Csüt. Május 01 2014, 20:03

Álomkelő, ahogy egyre közelebb ért, úgy lapult egyre jobban a földre, az aljnövényzet rejtekébe, s mire megláttátok a szarvast, mozgása is eléggé lelassult. Kissé olyan volt, mint a nőstényoroszlán a tévében látható természetfilmekben, csak falka helyett egyedül kellett megbirkóznia a vaddal. Az viszont teljesen egyértelmű, még látásra is, hogy a vadmacska termete nem arra lett kitalálva, hogy egy ekkora állatot leteríthessen; az a hiúz, nem az európai.
Talán majd felnőtt korára emiatt sem kell félteni, de egyenlőre, és ezt ő is tudja, szüksége lesz Kincaidra, ha sikert akart elérni.
Eredeti terve az volt, hogy hagyja a lovagot egyedül vadászni, ő pedig csak figyel, az ember ismétlődő, kérdő pillantása azonban ezt megváltoztatta benne. Nem, Kincaid nem elég magabiztos, és magától nem is fogja kitalálni, hogy a mély vízbe lett vetve. Ezúttal pedig a kommunikációs csatornákat is hagyja lezárva; még ő maga sem biztos benne, nem fog-e reagálni a vad, ha megnyitja Kincaid felé a csatornát. Talán meg fogja érezni, mintha a szél vinné felé a szagukat, és akkor elmenekül.
Álomkelő hátralapítja füleit, bajszain és bundáján pedig érzi, hogy a szél oldalirányba fúj. A lényeg, hogy ne is forduljon úgy, hogy a hátuk felől érkezzen; ha pedig mégis így alakul, még mindig van annyi esélyük, hogy hirtelen támadnak rá a dögre és amilyen gyorsan csak lehet, leterítik. Több forgatókönyvet is leperget magában, miközben lassan, kúszásban közelíti meg a szarvast, s időről-időre a lovagra pillant, hogy lássa, ő is eléggé lassú-e.
Tény, hogy hangos; a szarvas időnként meg is libbenti a fülét és megáll a rágásban, hogy füleljen. Ilyenkor Álom szobormerevvé válik, és reméli, hogy Kincaid sem tesz másképp.
Mindez folytatódik addig, amíg már-már a szarvas melletti bokorig nem jut. Lassan kúszik át a bokor alsó levelein, a lehető legkisebb zajt csapva, majd megáll és a földre lapul. Kincaid felé pislant, elemzi annak helyzetét, testtartását, hogy miképp képes elrugaszkodni. Majd mikor a lovag, úgy látja, elhelyeszkedett, megnyit felé egy csatornát.
A szarvas felemeli a fejét és fülel.
~Most!~
Nem derül ki, a mob mennyire érzékeny a telekommunikációs jelekre, mert a macska abban a pillanatban kitör a bokorból, és tíz karmával akaszkodik a szarvas oldalára.

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2689
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 28
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi8140/8500Mezőség #1 2yjvlht  (8140/8500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Vas. Május 04 2014, 17:29

Nagyon furcsa élmény volt egy macskával szinkronban mozogni. Pedig még ha ismertségünk átmeneti is volt, valahogy pont úgy sikerült összehangolni a mozdulatainkat, hogy egyszerre léptünk előre, és ha a vad felénk is nézett, egyszerre dermedtünk mozdulatlanná. Talán nem voltak olyan jók a vadászösztöneim, mint Álomnak, de nekem olyan szintű volt a lopakodásom, hogy ez átsegített a nehézségeken.
 
Alig emlékeztem az utolsó méterekre és szívdobbanásokra – amúgy is szapora egymásutánban követték egymást a végére, és azt vettem észre, hogy én meg közben ordítok –, ahogy rávetettem magam a vadra, hogy belekapaszkodva, Álommal a másik oldalán, a szügye felett marjak bele a kardommal sután suhintva, hiszen sohasem használtam még vadászatra a fegyvert, így féltem, hogy esetleg úgy terítem le vele a nagytestű vadat, hogy a húsa is bánja, de egyelőre nem bántam volna én már semmit, csak lettünk volna túl rajta, mert jobban izgultam már, mint az első farmolásomon nerve-gearrel a fejemen, de ahogy azon, úgy reméltem, hogy ezen is túl leszek, már csak percek kérdése, ahogy a vad elpixeleződik, ez a nagy testű jószág, és már ott is lesz előttünk a szerzett hús, hogy azt már csak invertry-ba kelljen tenni, de előtte még le kell terítenünk ezt a hatalmas testet, de már éreztem is, ahogy a súlyunk alatt megadja magát a súlya, és omlik össze, és már láttam is, hogy villannak fel az első pixelek, majd nagy fénytiráda közepette ott is volt már előttünk a kész hús.
 
Huh. Ez kemény szülés volt.
Köszönöm! – mondtam Álomnak. Nem is tudtam, hogy ketten fogjuk leteríteni. Egy pettel. Macskával.
Megtartod? – lestem felé elgondolkozva.

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Chancery on Hétf. Május 05 2014, 20:31

A szarvas talán fel sem fogta, mi vagy mik támadtak rá, már ki is nyúlt szegény. A dolognak az biztos előnye, hogy legalább nem volt fogalma sorsának igazi jelentéséről, már amennyiben álmodnak digitális birkákat a digitális szörnyek. A pixelek garmadája után a loot-menü Kincaid előtt igen ízletes falatot tartogat, a macska számára legalábbis, hisz egyszer már tudtam neki készíteni vadhúst, s igen ízletesnek találta.
A lovag kérdésére nem is gondolkodik sokat, de a választ nem böki ki azonnal. Elgondolkodik azon, hogy én vajon mit válaszolnék hasonló helyzetben, s hamar dűlőre is jut. Kicsit felemeli pisze orrát és úgy közli, fontoskodón.
~Hozd. Csan itt helyben elkészíti, aztán eszünk.~
Azzal meg is fordul és lompos farka zászlóként a magasba emelve mutatja az utat visszafelé. Csak egyszer, pár lépé után áll meg, felnéz az égre, majd indul tovább, tán virtuális ösztöneire hagyatkozva. Ám mikor a közelembe ér, meglepődve torpan meg ismét.
~He?~
-Gyertek csak!
Mostanság ritkán vagyok vidám, most viszont a hangom félreismerhetetlenül ezt sugallja. Mikor szétnyílik a macska előtt a fű - Kincaid már jóval előbb észlelheti a cselt -, egy tábortüzet lát, rajta nyárson forgatott, már hamarosan kész étellel; egész pontosan egy kacsával.
~He?~
-Erre jött, én meg tarkón vágtam. Gondoltam, fini lesz. Ti is hoztatok valamit? ^^
Persze a macska nem rest közölni rögtön, hogy igenis hoztak, finom szarvast, és persze dícsérte magát feszt, hogy milyen ügyesen vadászta le. Végül meglegyintette a farkát:
~Najó, Kinkéjd is jó segítség volt.~
Sunyi mosollyal hallgatom mindezt, néha a lovagra pillantva. Nagyon is jól tudom, hogy Kincaid sokat segített, hisz egyedül ez a macska még nem tudna elbánni egy szarvassal. Végül kezeimet hátul összekulcsolva hozzá is intézek pár szót.
-Ügyesek voltatok. Nos, szeretnéd, ha megcsinálnám a szarvashúsod, vagy hazaviszed így? ^^ Oh, és ebből is ehetsz bátran, van bőven mindenkinek.
Mutatok a ropogós kacsahúsra.

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
Chancery
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2689
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 28
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi8140/8500Mezőség #1 2yjvlht  (8140/8500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kincaid on Hétf. Május 19 2014, 11:21

Ha előbb is láttam, hogy Chan időközben hozzánk hasonlóan szintúgy sikeres vadászaton van, mint ahogy azt Álom észrevette volna, biztos csak azért volt, mert magasságomból adódóan nagyobb betekintést kapok a világról, mint ő. Mire a lányhoz értünk, már ott is volt előttünk a finom, gőzölgő hússzelet. Nyami!
A szarvast megtartjuk egy másik alkalomra, és most akkor a kacsa legyen a fő menü – határoztam. Egyáltalán nem kívántam kihagyni ezt a remek alkalmat arra, hogy jól megtömjem a hasam, és az igazat megvallva egy terv is kezdett körvonalazódni a fejemben arról, hogy milyen további alkalom ünnepi ebédje lesz a szarvashús majd. Fura volt olyasmiben gondolkozni, mint ami hang azt mondta bennem, hogy ez egy remek ötlet… És csak pironkodva mertem remélni, hogy Álom sem olvas a fejemben.
Álom hallja is a gondolataimat, vagy a kimondott szavakra válaszol így? – tettem fel az engem foglalkoztató kérdést.

A vacsora többi része nyugodtan telt, ha engem kérdezel. Jobban respektálom a csendes étkezéseket, könnyebb úgy az emésztés. És egyébként sem mindig kell beszélgetni ahhoz, hogy az ember úgy érezze, nincs egyedül. Biztos voltam benne, hogy ezzel egy idomár főleg mindi tisztában is van.
Hálás vagyok érte, rendkívül finom volt. Nem is tudom, mikor ettem utoljára ilyen jó ízű szarvast! – mondtam néhány üres közhelyet, de reméltem, hogy azért az arcomon látszik, hogy ezek nem szimpla fals dumák. Tényleg nagyon finom volt az étel!
Álom, fejlődjön sokat a vadászatod, nyüstöld ezért Chant, mert ha legközelebb találkozunk, már én fogok mutatni néhány fogást! – mosolyogtam a macskára. Nagyon sokat tanultam most tőle, és nem akartam ezen a szinten „megragadni”.
Köszönök mindent! – búcsúztam.

//Köszönöm a játékot, nagyon jó volt! És még folytatódik! Very Happy //

_________________
A D A T L A P  ll Nem én vagyok hűvös, Te vagy meleg. ll


pontozás:
Élet: 33 -> 165 HP
Fegyverkezelés: 30 +6 -> 36
Erő/Irányítás: 30 +3 -> 33
Kitartás: 7
Gyorsaság: 33 +3 -> 36
Speciális képesség: 16 +6 -> 22
Páncél: 0 +17 -> 17


Felszerelve:
T1 Stramm *Kopja/Rövid Kard/Buzogány* (+3 erő +2 páncél)
T1 Futópajzs (+6 páncél +3 gyorsaság)
T1 Kezdő Ruha (+2 páncél)
T1 Vas Sisak (+7 páncél)
T2 Harmat Gyűrű (+6 fegyverkezelés +6 speciális képesség)
Kincaid
Kincaid
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 258
Join date : 2013. Oct. 11.

Karakterlap
Szint: 29
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi3167/3300Mezőség #1 2yjvlht  (3167/3300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kyuushiro on Kedd Május 20 2014, 15:47

[ Vad-Ászok ]

Izgatottan figyelem a környéket, ahogy a kristállyal a városba teleportálok. Soha nem voltam még a 10. szinten... már csak azért sem, mert mikor a rendszer bugja elvett az életemből 11 hosszú hónapot, még meg sem nyitották ezt a szintet.
Hát, sokminden történt azóta, az biztos.
Néhány játékostól hallottam, hogy létezik ebben a játékban Vadászat opció. (Pontosabban láttam, ahogy mutogatják egymásnak a zsákmányt, de ez nem lényeges.) Csak pár kérdésembe telt megtudni, hol van ez a bizonyos Szafari, és már indultam is. Útközben elolvasgattam a Guide Bookot, úgyhogy remélem, olyan szerencsétlen talán mégsem leszek... még akkor sem, ha életemben nem csináltam ilyesmit.
Itt vagyok hát... azt sem tudom pontosan, hogy hol, csak eljöttem találomra egy olyan helyre, ahova a rendszer még Vadászat jártasság nélkül is beengedett. Eygenletes, sík terület, így nem lesz nehéz dolgom, ha a gyorsaságom is bevetem. Azzal pedig nem lesz gond, legalábbis ha az eddigi harcaimat nézzük. De vajon ez ugyanolyan lesz-e, mint a szokásos mobirtás? Nem tudom, de pont azért vagyok itt, hogy kitapasztaljam. Ha tetszik, akkor talán vesződöm kicsit a jártasságom kifejlesztésével is, és ha a főzésre is áldozok időt, akkor talán nem kell örökké egyhangúan étkeznem, ráadásul nem is olcsón. Jó, hogy ez csak egy virtuális játék, nem igaziak az ízek sem, de akkor is... néha az illúzió is tud élvezetes lenni.
Kivonom Díszes Katanám a hüvelyéből, bár fogalmam sincs, hogy a vadászatra nem szoktak-e egy külön itemet használni. Ha igen, akkor egészségükre, de nekem most ezzel kell beérnem. Mindegy, ez a hely valószínűleg nem igényel sok tapasztalatot.
Körülnézek, látok-e valami elejtésre alkalmas vadat, s erősebben markolom a kardom...

_________________
Nio vs Kyuu:
(13. szint)
Élet: 14 => 70 HP
Fegyverkezelés: 6+8
Erő: 6+14
Kitartás: 6+6
Gyorsaság: 35+10
Spec. képesség: 10
Páncél: 24


Jelenlegi stat:
(13. szint)
Élet: 14 => 70 HP
Fegyverkezelés: 10+3
Erő: 6+23
Kitartás: 7+6
Gyorsaság: 35+10
Spec. képesség: 10+3
Páncél: 27
Kyuushiro
Kyuushiro
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 398
Join date : 2013. Mar. 09.

Karakterlap
Szint: 14
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi871/900Mezőség #1 2yjvlht  (871/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Shukaku on Kedd Május 20 2014, 15:57

[ Vad-Ászok ]

Újabb szafari nap a Timidus naptár szerint. Ezek az alkalmak is, mint minden más olyan tevékenység, amelyet a sárkány bonyolított le, tökéletes precizitással voltak megszervezve. Ha a pet és társa úgy kívánták, hogy kevés emberrel találkozzanak, mert éppen nem volt kedvük a tömeghez –Timidusnak pedig legfőképpen a pancserekhez nem volt kedve-, akkor olyan időpontokban jöttek ki. Ha éppen ennek az ellenkezőjére volt szükségük, azaz egy kis társaságra vágytak, vagy esetleg Timidus olyasvalakikre, akik előtt villogtathatja a tehetségét, akkor pedig olyan időpontot választottak. Persze nagy ritkán az is megesett, hogy olyasvalakivel hozta őket össze a sárkány szervezőtehetsége –a sorsról itt szó sem volt-, aki még egy picinyke kihívást is jelenthetett, és akár méltónak találtatott arra, hogy vadászpárbajba elegyedjenek vele. Persze ilyen delikvenseket nem lehetett találni minden bokorban, de legnagyobb esélyük itt volt, a szafariban.
Mostanában igen sokat horgásztak, és szereztek is régi-új ismerősöket, akik elől már a lány sem hadakozott olyan erélyesen, mint ahogyan azt a kezdeteknél tette. Ugyan a legelső vadászversenyről, ahol Danee is ott volt, nem éppen voltak szép emlékei, de a pecázás Atoruval, Lancerrel vagy Aidorral már neki is kedvérevaló volt, hiszen még a téma is megfelelő módon alakult. Többek között ezen alkalmak alatt bizonyosodott be az az elképzelése, hogy ez a világ nem is annyira gonosz hely még a többi népeknek sem, bármennyire is igyekeznek ezt az álláspontjukat hangoztatni, és mutatni a külvilág felé. Valahogy ebben az amúgy is pozitív élményekkel teli világban a szafari szintje jelentette azt a szegletet, amihez a céhházon és a Kezdetek Erdején kívül a legszebb emlékek fűzték.
Most újra a vadászaton… azaz az állatok megérintgetésén volt a hangsúly. A pet eledel boltba kellett egy kis nyulat fogni, így csak egyetlen pici nyuszikának kellett tartania Timidus fogaitól, a többi állat most sem volt veszélyben. Manapság már ÁK sem csavargott a céhházban, így Shukakunak egyel kevesebb éhes szájra kellett főznie, aminek egyáltalán nem örült. Vásárlók valamiért nem jöttek, talán a két boss közti szünet miatt, így áttért a különböző ételekkel való kísérletezgetésre. Rótta az utcákat, és különböző kóbor állatkákat, vagy NPV-k mellé rendelt kisállatokat kínálgatott meg az általa készített dolgokkal. A legtöbb kuncsaft elégedett volt. Shu csak akkor akart szélesebb ismerősi körének pet tagjait is meglepni, amikor már teljesen biztos volt magában.
A sárkány a tájat fürkészve battyogott mellette, majd hirtelen megállt, és jelzett a lánynak is.
-Van ott valaki!
-Ilyenkor?
-Yap!
-Még el tudjuk kerülni…
-Még nem látott meg minket. Lehet, hogy új mob.
-Timidus… nagyon jól látod, hogy az indikátora…
-Akkor új ismerős.
-Nem. Nem ismerős.
-Még nem.

És a sárkány már fel is röppent, majd a fiú fölött körözve, pont annyira, hogy ne érhesse el, köszöntötte.
-Üdv! Timidus vagyok a Young Justiceből. Mire vadászol?
Az idomár a távolból figyelt, és nagyon remélte, hogy nem valami gonosz játékossal kerülnek össze… az idegen határozottan férfinak látszott… azok pedig… na jó, Daneen és Elysionon kívül itt még ők sem voltak túlságosan rosszak, de akkor is óvatosnak kellett lenni velük.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
Shukaku
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi12695/10100Mezőség #1 2yjvlht  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Kyuushiro on Kedd Május 20 2014, 16:11

[ Vad-Ászok ]

Fogalmam sincs, mit kellene tennem... csak simán rohanjak oda egy izéhez, és csapjam le, mintha mob lenne? És ezek itt vissza tudnak támadni? És melyik izé mit ad? Sok kérdés, merre még a válaszok leghalványabb jelét sem látom, de majd talán most... hisz én ráérek.
Azt sem tudom, mit támadjak meg. Van a közelemben néhány gazdátlan préda, de teljesen tanácstalan vagyok. Bevallom őszintén, ilyet még soha nem csináltam... jó, na! Nekem ez kimaradt, és ez nem az én hibám.
Már pont elindulnék találomra egy lény felé, mikor egy hangot hallok.
...a fejem fölül. He?
Felnézek, és egy sárkányt látok. Talán... nem, nem mob, mivel egy lányt látok valamivel távolabb tőlem, nyilván az idomárja. Másrészt azért sem lehet mob, mert melyik sárkány tud beszélni? Nem, ez csak a petek specialitása, legalábbis én eddig így tapasztaltam. Aztán ha tébedek... akkor tévedek.
Meg aztán egy mob nem valószínű, hogy céhtag.
-Üdv! - kicsit ki kell tekernem a nyakam, hogy felnézhessek rá, de nem zavar. - Én Kyuushiro vagyok, jelen pillanatban céh nélkül... és bevallom őszintén, fogalmam sincs. - mosoly ül ki arcomra. - Most először csinálok ilyesmit.
Kardom leeresztve tartom, hogy véletlenül se vehesse fenyegetésnek Timidus, és én a szavaim után, a választ hallgatva gyorsan körbepillantok, közelebb merészkedő préda után. Mikor rájövök, hogy ilyen jelenleg nincs, újra a sárkányra szegezem tekintetem.
-Esetleg nem tudsz segíteni, mit kell tennem? A mobolás már jól megy, a kazamatákban sem vagyok rossz... de ez még új nekem. - nem kérlelő vagy hízelgő a hangom, csupán nyugodt, de várakozásteljes. Itt a jó esély egy kis tanulásra.. ha meg nem vállalja, még mindig megpróbálhatom egyedül.

_________________
Nio vs Kyuu:
(13. szint)
Élet: 14 => 70 HP
Fegyverkezelés: 6+8
Erő: 6+14
Kitartás: 6+6
Gyorsaság: 35+10
Spec. képesség: 10
Páncél: 24


Jelenlegi stat:
(13. szint)
Élet: 14 => 70 HP
Fegyverkezelés: 10+3
Erő: 6+23
Kitartás: 7+6
Gyorsaság: 35+10
Spec. képesség: 10+3
Páncél: 27
Kyuushiro
Kyuushiro
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 398
Join date : 2013. Mar. 09.

Karakterlap
Szint: 14
Exp:
Mezőség #1 Vo36oi871/900Mezőség #1 2yjvlht  (871/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Mezőség #1

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.