Mire jók a pontok?

Go down

default Mire jók a pontok?

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Vas. Júl. 29 2012, 15:15

A pontok megszabják, hogy egy karakter mennyire erős/szívós/ügyes. Mielőtt elolvasnátok, hogy mikre lehet rakni.
Az előtörténeted elfogadásakor kioszthatsz öt pontot, majd minden szintlépésnél szintén ötöt és ha egy szint főellenségét legyőzöd, akkor további egyet. Ezek mellett érdemes megjegyezni, hogy a felszerelések is adnak pontokat, amiket küldetéseken vagy küzdőtereken lehet bezsebelni. A következőkre lehet osztani:

  • Élet: Ahány pont van itt maximálisan annyiszor öt pont sebzést tud a karakter elviselni, miután áttörték a páncélját.
  • Fegyverkezelés: Az erre rakott pontok befolyásolják, hogy mennyire jól tudod forgatni az általad használt fegyvert. A fegyverkezelés befolyásolja a pontosságot is, így elég fontos szerepet játszik.
  • Erő: Az erő befolyásolja a karakter fizikumát, például, hogy milyen erőseket sújtasz a fegyvereddel. Az erő csak akkor fontos, ha közelről akarod püfölni az ellenfeled. Ezek a pontok mutatják, hogy mennyi sebzést viszel be sikeres ütéseként. Az íjászoknak az erő fele az irányításhoz adódik, a másik fele pedig a közelharci sebzés.
  • Irányítás: Ez a pont csak az íjászoknak és az állatidomároknak van. Az állatidomároknál ez határozza meg a kisállat sebzését, az íjászoknál pedig a nyilak sebzését.
  • Kitartás: Sokszor a kitartás lehet a küzdelmek kulcsa. Ez diktálja, hogy meddig tudsz harcolni anélkül, hogy kifáradj. A kitartásod nem függ az ellenfél kitartásra tett pontjaitól, csak attól, hogy te mennyi pontot tettél rá.
  • Gyorsaság: Egyértelműen ez befolyásolja a karakter gyorsaságát. Itt fontos megjegyezni, hogy viszonyítási alapon megy, tehát egy 2 pontosan gyors karakter kétszer olyan gyors egy 1 pontosnál, de ez pont ugyanúgy működik nagy szinten is, miszerint egy 16 pontos karakter kétszer gyorsabb egy 8 pontosnál.
  • Speciális Képesség: Ez határozza meg, hogy mennyire tudod használni a speciális képességedet és mennyi eséllyel "talál be". Ha nincs rajta legalább egy pont, akkor nem tudod használni a képességedet. A képességekről bővebben a képesség szabályokban találhatsz információt.
  • Páncél: Erre a pontra nem lehet pontot rakni, ezt csak felszerelésből lehet nyerni. Ez az a stat, ami megvéd téged a támadásokat, maximum páncél pontig. (Például van egy öt páncélos ember és harcol egy hármas erejű ellen. A hármas erejű támad, és a páncélból hármat vesz le, viszont a következő támadásánál már egy pont sebzést fog bevinni, előtte levéve a maradék két páncélt.)
Kayaba Akihiko
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 16164
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.